Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 2012

Featured Replies

Здравейте, отдавна не бях "лепвал" вирус с Kaspersky, но ето че това стана и не може да го премахне.

Публикувано изображение

Благодаря!

Просто за протокола,вкара флашка и тогава ли го засече?

Ако така е станало си е характерен бъг за който е докладвано 100-ци пъти,за който решението е сканиране на флашката в режим safe/mode и спиране на Autorun и Autoplay

Нищо тревожно няма в това съобщение!

Редактирано от Lost in (преглед на промените)

• Отговори 750
  • Прегледи 66,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

И при мен се получи същото от флашката,но Касперския се бори 1-2 минути с вируса и светна в зелено,като ми съобщи,че го е изтрил.Аз съм с легален КИС 2012.

Просто за протокола,вкара флашка и тогава ли го засече?

Ако така е станало си е характерен бъг за който е докладвано 100-ци пъти,за който решението е сканиране на флашката в режим safe/mode и спиране на Autorun и Autoplay

Нищо тревожно няма в това съобщение!

Не, стана когато изтеглих IELTS от Замунда и въпреки коментарите, изтеглих торента и след като заредих ISO. файла, Kaspersky засече вирус.

Но проблема го реших.В началото мислих, че Kaspersky няма да изтрие вируса и за целта деинсталирах програмата, изтеглих Nod32, като преди това учудващо MBAM засече фалшиви 12 Malware, а този, който Kaspersky засече , не се появи в списъка. След многократни усилия да премахна проблема, видях че има опция на Kaspersky - fix, кликнах на тази опция и вече изписва че няма проблем. Ето това не ми харесва в Kaspersky, че не е интуитивен, въпреки че съм му задал да ме пита какво да правя, в случай на заплаха. Докато намеря опцията за фикс, мина време но важното е, че се оправи.

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Ако си с XP и за всички, които не са спрели Autorun

Стъпка 1

Отвори Notepad и въведи:

REGEDIT4
[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionIniFileMappingAutorun.inf]
@="@SYS:DoesNotExist"
Запази файла на дектопа с име fix.reg и го стартирай.

Стъпка 2

Отвори Notepad и въведи:

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer]
"NoDriveTypeAutoRun"=dword:000000FF

Запази файла на дектопа с име NoDriveTypeAutorun.reg и го стартирай

Редактирано от Lost in (преглед на промените)

• Автор

Не, стана когато изтеглих IELTS от Замунда и въпреки коментарите, изтеглих торента и след като заредих ISO. файла, Kaspersky засече вирус.

Но проблема го реших.В началото мислих, че Kaspersky няма да изтрие вируса и за целта деинсталирах програмата, изтеглих Nod32, като преди това учудващо MBAM засече фалшиви 12 Malware, а този, който Kaspersky засече , не се появи в списъка. След многократни усилия да премахна проблема, видях че има опция на Kaspersky - fix, кликнах на тази опция и вече изписва че няма проблем. Ето това не ми харесва в Kaspersky, че не е интуитивен, въпреки че съм му задал да ме пита какво да правя, в случай на заплаха. Докато намеря опцията за фикс, мина време но важното е, че се оправи.

Това е бъг на програмата. Има го и в PURE2 трие файла и същевременно святка,че не е обработена заразата. Като цъкнеш обработи и позеленява.

Така и не го оправиха този бъг :mad:

www.scanwith.com/download/Kaspersky_Internet_security.htm -поредната бета

Редактирано от Flying Baby Boy (преглед на промените)

Здравейте, отдавна не бях "лепвал" вирус с Kaspersky, но ето че това стана и не може да го премахне.

Пробвах и с MBAM, но и с нея не стана, моля помагайте!

Публикувано изображение

Благодаря!

И при мен се получи същото от флашката,но Касперския се бори 1-2 минути с вируса и светна в зелено,като ми съобщи,че го е изтрил.Аз съм с легален КИС 2012.

От флашка чисти безпроблемно, защото се поддържа запис върху устройството (и триене), а в случая на Viiipee, на устройството, на което е засечен вирусът, не се поддържа запис, а само четене - тоест няма как да го изтрие. Ако флашката ти е защитена против запис също няма да има как да се изтрие вируса ;)

...

След като си заредил ISO файла във виртуално устройство, то то се възприема като реално такова от операционната система и следователно от програмите, които работят с него. Как искаш да го изтрие, при положение, че все едно се опитваш да изтриеш файл от реално CD (затворено за запис). За да се премахне вируса, трябва да сканираш самия ISO файл преди да го заредиш на виртуално устройство. Иначе никоя програма няма да го изтрие...

Това е бъг на програмата. Има го и в PURE2 трие файла и същевременно святка,че не е обработена заразата. Като цъкнеш обработи и позеленява.

Така и не го оправиха този бъг :mad:

Не, след като е махнал образа от виртуалното устройство тогава е натиснал фиксирай и след като програмата не я намира, тогава светва зеленото. Тоест, различни неща са и не е бъг, а последователност от действия... :)

След като си заредил ISO файла във виртуално устройство, то то се възприема като реално такова от операционната система и следователно от програмите, които работят с него. Как искаш да го изтрие, при положение, че все едно се опитваш да изтриеш файл от реално CD (затворено за запис). За да се премахне вируса, трябва да сканираш самия ISO файл преди да го заредиш на виртуално устройство. Иначе никоя програма няма да го изтрие...

Не съобразих, че Kaspersky няма да засече вируса, преди да го заредя във виртуалното устройство... Тук грешката е моя.

P.S. По-принцип съм запознат с виртуалните устройства, още повече съм наясно, че няма програма, която да премахне вирус от монтирано устройство, но понеже програмата, която обикновено използвам за целта е Virtual Clone Drive - не може да монтира някои формати, та се наложи да инсталирам временно Daemon Tools и той автоматично зарежда образа, въпреки че съм му задал ръчен "eject"...

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

След като е само за четене що подскача?

Програмата ли? Има ли смисъл да ти отговарям...

Не съобразих, че Kaspersky няма да засече вируса, преди да го заредя във виртуалното устройство... Тук грешката е моя.

Ще го засече, ако сканираш файла за вируси ръчно. Иначе при големи архиви не се сканира съдържанието им, защото това отнема доста време и системни ресурси. Но както сам си установил в момента на разархивиране на архива (в твоя случай монтиране на виртуално устройство) файловият анти-вирус на програмата засича съдържанието на архива и те предупреждава. Затова не те е предупредил преди да заредиш образа. Съветвам те, когато сваляш нещо от нета първо да го сканираш за вируси (с десен бутон върху него и избираш Scan For Viruses) и тогава да го използваш. Но и така става .. ;)

Отворете нова тема за КИС 2013 ,тук ще стане манджа с грозде!

Ами айде феновете,отворете нова тема за Kaspersky 2013,нищо че е beta ,в последствие ще се редактира заглавието!

Май аз ще я отварям,ако има някой претенции за шапката,да ми пише на ЛС :rolleyes:

• 3 седмици по-късно...
KIS 2012 не само е много тромав и товари системата ами ми направи и проблем с нета , деинсталирах го и всичко се нормализира. Няма оправия тази програма и това си е :mad: единствено Bitdefender e по-зле във всяко едно отношение.
  • Автор

KIS 2012 не само е много тромав и товари системата ами ми направи и проблем с нета , деинсталирах го и всичко се нормализира. Няма оправия тази програма и това си е :mad: единствено Bitdefender e по-зле във всяко едно отношение.

Празни приказки. Интересно защо аз не съм имал проблем с интернета?

Че натоварва системата при пълно сканиране съм съгласен ама чак пък тежък....

Публикувано изображение

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Празни приказки. Интересно защо аз не съм имал проблем с интернета?

Че натоварва системата при пълно сканиране съм съгласен ама чак пък тежък....

Остави графиките , казвам ти че системата става изнервящо мудна.

Exhibit A , лимита на Каспър за тази година му се изчерпа , нямам нерви.

Зависи и от системата , сега нямам ни най - малко забавяне с i5 2500k , но преди с core 2 duo E 4500 не бе така.

• Автор

Зависи и от системата , сега нямам ни най - малко забавяне с i5 2500k , но преди с core 2 duo E 4500 не бе така.

При мене конфигурацията е по слаба и въпреки това нямам проблеми.

Toshiba Satellite L500-1EQ T4300/2GB/320GB/HDMIIntel Pentium dual-core T4300 2.10 GHz/800 MHz1912 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)

Intel® Graphics Media Accelerator 4500MHD (Intel® GMA 4500MHD)Wireless LAN (802.11b/g)

Остави графиките , казвам ти че системата става изнервящо мудна.

Exhibit A , лимита на Каспър за тази година му се изчерпа , нямам нерви.

Не говорех за Kaspersky а за БитДефендер.Тази нова версия 2013 е доста олекотена.Нея пробвай.

Публикувано изображение

При тази конфигурация пакета на Комодо не се усеща.

Редактирано от Мохикан. (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

След инсталиране на КИС 2013 и пускане на пълно сканиране за опознаване на системата, ефекта е този :)

Публикувано изображение , сега да подчертая, че на моменти има увеличение до около 80 - 100 РАМ, това става все по-рядко опозна системата ли нз... ама това е . Добре се справя КИС 2013, дори повече от добре.

Благодарности на хората отделили време да ме светнат за тънкостите в настройката на програмата и някои нейни благинки.

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

От снощи каспереца ме уведомява на няколко пъти за някакви мрежови атаки.

Та да питам трябва ли да правя нещо или касапа си е свършил работата?

Публикувано изображение

Най-често излиза, когато е пуснат utorrent?Според мен няма място за притеснение.

utorrent не е вкл. 2-3 дена, но щом казвате, че програмата си е свършила работата значи да не се притеснявам.

Редактирано от Big_N (преглед на промените)

От снощи каспереца ме уведомява на няколко пъти за някакви мрежови атаки.

Та да питам трябва ли да правя нещо или касапа си е свършил работата?

Публикувано изображение

Най-често излиза, когато е пуснат utorrent?Според мен няма място за притеснение.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.