Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 2012

Featured Replies

То си има и опция да не го прави това. Ама ти си го знаеш.

Т'ва към мене ли беше бре,еми естествено че ще го знам!

Към някой друг се обърни,който тества за 1 минута и всичко му става ясно,а аз лично Касапа го тествам вече 5 години и още не съм на ясно 100% с него :no-no:

Редактирано от Lost in (преглед на промените)

• Отговори 750
  • Прегледи 66,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

....аз лично Касапа го тествам вече 5 години и още не съм на ясно 100% с него :no-no:

А! ей тая приказка очаквах да чуя! Ей т'ва още веднъж показва, че като е мислена програмата, не е мислено за потребителя! Това, че трябва да се лутам, да "изчета тонове литература", мнения, настройки- по сайтове и форуми, за да може тая "яка" програма да заработи що-годе в полза на този, за когото е предназначена, говори само за едно- тя е само за манияци! Класически потребител ще има повече главоболия с нея, отколкото ползи! Погледни Румънеца в каква посока поеха с последната версия, усещайки на къде духа "вятъра на тенденцията"- автоматизация! Това е нужно на всички....осван на манияците!

Еми така си е,програмата е с характер! Не веднъж съм казвал (специално за Касапа) ,че за да заработи както трябва и всичко да е като мед и масло,трябва да е инсталиран на що годе свежа ОС(в смисъл да не са се сменяли много програми в защита) и всички приложения на машината да минат под ножа и тогава вече нещата влизат в една много по--добра светлина! Не можеш ти за 1 или два часа,даже и за ден да извлечеш максимума на тази програма и да очакваш чудеса от към лекота,ресурси и пр.!

Kaspersky си има настройки за маниаци и такива за незнаещи(подразбиране).Ако искаш да извличаш максимуми то товa е програмата с човъркането.Комодо също има много за човъркане и това не я прави лоша програма.Плюс това, като изключим сканиранията (които вече всички са ги добавили когато компа е в покой) не товари въобще -много и се радвам даже. Компанията страшно бързо добавя дефиниции, а какво по важно от това! Bugg-овете се оправят доста бързо също.Не ми се влачат като Есет вече 4-5 месеца а моите докладвани бъгове са още налице.

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

• Автор

Т'ва към мене ли беше бре,еми естествено че ще го знам!

Към някой друг се обърни,който тества за 1 минута и всичко му става ясно,а аз лично Касапа го тествам вече 5 години и още не съм на ясно 100% с него :no-no:

Не е към тебе. Беше отправен намек към инжинера.

....аз лично Касапа го тествам вече 5 години и още не съм на ясно 100% с него

Пет години тестваш различни версии. Едва ли има нещо в КИС което да те затрудни.

Аз например не ползвам сандъка на Касперски ти го ползваш и си по в час с него.

KES 8 пък има още едно ниво на защита - контрол при стартиране. Има и контрол по активност на програмите и действително нивото се вдига яко.

Публикувано изображение

И да. Съгласен съм,че Касперски сложен на чиста система работи по добре. Слагаш си всички програми и след няколко дена работа ще знае всичко на компа ти и няма да товари изобщо.

Kaspersky си има настройки за маниаци и такива за незнаещи(подразбиране).Ако искаш да извличаш максимуми то товa е програмата с човъркането.Комодо също има много за човъркане и това не я прави лоша програма.Плюс това, като изключим сканиранията (които вече всички са ги добавили когато компа е в покой) не товари въобще -много и се радвам даже.

Компанията страшно бързо добавя дефиниции, а какво по важно от това!

Bugg-овете се оправят доста бързо също.Не ми се влачат като Есет вече 4-5 месеца а моите докладвани бъгове са още налице.

Добре дошла отново.

Знаеш,че ползвах КИС с настройки по подразбиране, само контролът на програмите бях затегнал.

То и сега е така де...Бъговете на Есет са пренесени в корпоративната им версия ESET Endpoint Security / Suite.

Дори там не са направили нищо по Хипса им. Смениха името на EES и голяма работа свършиха...

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Каквито щете настройки му правете , зловредния код намери ли пролука считайте информацията за източена. Стига сте залъгвали четящите колко велика защита осигурявал , под Уиндоус това е невъзможно !

Касапа и "перфектна защита"- мисията невъзможна! Казвал съм го стотици пъти: колкото и да е добра като чистач (а тя е добра в това отношение), касапа и изключително неудобна за ползване програма- като се започне даже от интерфейс и се стигне до опции, настройки, работа, участие на потребителя в работата и и т.н.....прекалено много ангажира потребителя с присъствието си, което е адски дразнещо!

Пак ще дам пример с Нортон-а, но там този проблем е решен именно по тоя начин, и потребителя нито знае, нито разбира за това сканиране и продължава да си върши работата...просто хората са мислили максимално за потребителя, като са правили програмата, а не да демонстрират колко е яка програмата, колко много сканира и пази!

Еййй докато не го расипите тоя форум няма да мирясате.Каква намеса за Каспа бре бай Михо не съм го пипнал,айде сега с присъствие ангажирал не ангажира повече от другите програми.Нортон сканира в бакраунд и товари машинката повече, за разлика от Касперски-примерно.Не разбирам защо трябва да се плюят програмите.И аз не харесвам НОД-а,ама не го плюя....както и да е,изгубих желание за писане нещо.

Какво делите не мога да ви разбера :(

Поздрави

Какво делите не мога да ви разбера :(

Ами нищо не делим...чешим си езиците периодично, изказвайки мнение за тая или оная програма. Не се впрягай толкова! Все пак имам право на мнение, нали!? Смея да твърдя, че мнението ми е от гледна точка на стандартен потребител, търсещ както ефективност на програмата, така и максимално удобство с нея! Забележи, че аз не казвам, че касапа е лоша като ефективност, но е много неудобна за ползване, много своенравна програма, искаща наистина доста пипане, за да е максимално ефективна, но и недосаждаща!

Ами нищо не делим...чешим си езиците периодично, изказвайки мнение за тая или оная програма. Не се впрягай толкова! Все пак имам право на мнение, нали!? Смея да твърдя, че мнението ми е от гледна точка на стандартен потребител, търсещ както ефективност на програмата, така и максимално удобство с нея! Забележи, че аз не казвам, че касапа е лоша като ефективност, но е много неудобна за ползване, много своенравна програма, искаща наистина доста пипане, за да е максимално ефективна, но и недосаждаща!

Разбира се,че имаш право на мнение-винаги ми е било приятно да ти чета постовете когато си сериозен и подробен.В случая с едно сканиране генерални изводи правиш.Не са ли всички антивирусни така (имам в предвид настройките) доброто за теб при мен може да е проблем,въпрос на предпочитания.

Поста ми е за: "Пълни" приказки,спам и бира на тема Сигурност ,ама като гледам какви неща са изписани там...

Не вървят на добре нещата,ще махам в скоро време Публикувано изображение - то от лентата на отметките :(

Извинявам се в случай,че съм те засегнал с нещо ;)

• Автор

При настройки по подразбиране програмата сканира за руткит след около 20 - 30 минути след стартиране.

Когато го прави за първи път сканирането е продължително и ако се пусне задача за сканиране на системната памет,както е бил случая с бай Михо - сканиране за активни заплахи(системната памет и стартирани процеси) докато не приключи първото сканиране второто се забавя. Не може да се сканира един и същ файл едновременно.

Предполагам оттам и е дошло забавянето. Лично аз съм махнал тази отметка както и съм махнал да ми сканира по време на престой и не съм единствен.

Kaspersky си има настройки за маниаци и такива за незнаещи(подразбиране).Ако искаш да извличаш максимуми то товa е програмата с човъркането.Комодо също има много за човъркане и това не я прави лоша програма.Плюс това, като изключим сканиранията (които вече всички са ги добавили когато компа е в покой) не товари въобще -много и се радвам даже.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

... Забележи, че аз не казвам, че касапа е лоша като ефективност, но е много неудобна за ползване, много своенравна програма, искаща наистина доста пипане, за да е максимално ефективна, но и недосаждаща!

Аз не мисля, че иска доста пипане... По-скоро иска малко да се пипне. На едно импортиране на AntiWinLock rules и няколко отметки пипане ли му викаш.

Казвам, че всеки с що-годе сносно компютърно ниво може да си настрои програмата. Още повече че се предполага, че щом обикновения юзер има компютър, то той е достатъчно грамотен да си настрои програмата. Не е сложно въобще в сравнение с други (неантивирусни програми), които обикновения юзер се научава да ползва. Всичко опира до желание...

И точно HIPS-a може да направи програмата непробиваема. Всички разни IDS и Сонар и DeepGuard и пр. (визирам най-големите - BIS, NIS, F-Secure) не могат да достигнат защитеността, която може да се постигне ср/у непознати заплахи с настроен Kaspersky, другата такава програма е Comodo и винаги са ми били любимите...

Редактирано от viperdick (преглед на промените)

Здравейте, от два дена имам КАВ 12 Триал версията. Всичко добре, обаче сега се почна една странна история: Стартирам компа, зарежда, появява се потрепител и парола - ОК, тръгва да зарежда десктопа( преди ми го зареждаше за около 1-2 секудни ССД) и системата си зависва на тапета и така около 20-30 секунди .. може и повече и после изведнъж всичко е заредено.. дали това е заради КАВ или имам някаква гад сега на компа? намери ми странен обект в Windows/Datecs/sxuninst.exe - метнах го в карантината и го затрих... четох в нета... едни казват че е от архивираща програма част.. други казват, че ако е извън windows/system32 може да е вирус... и т.н. Сега проблема ми е това зависване на десктопа... дали да го махна КАВ да опитам без него или? Някой има ли подобен проблем WIN XP PRO SP3 32bit KAV 12.0.0.1 най - новата версия TRIAL 30days

Редактирано от ahmo (преглед на промените)

1.Това което е намерил не е заплаха,най-вероятно класифицирал файла,като потенциално нежелана програма!

2.Причината за зависването при първоначално стартиране се дължи точно на Кaspersky(така и не го оптимизираха още малко)

3.Аз лично не бих се повлиял поради тези причини да махам програма в защита

4.А за да бъдеш спокоен,можеш да се довериш на момчетата тук ,дай няколко лога и ще стане ясно!

2.Причината за зависването при първоначално стартиране се дължи точно на Кaspersky(така и не го оптимизираха още малко)

К'во да я правиш тая програма...на един му зависва, на друг му удря нета, на трети изпада в безкраен цикъл на сканиране на един единствен файл....абе с една дума- Касап...вечния триал! :wub:

К'во да я правиш тая програма...на един му зависва, на друг му удря нета, на трети изпада в безкраен цикъл на сканиране на един единствен файл....абе с една дума- Касап...вечния триал! :wub:

К'во да ги прайш ей такива сминдухи,на всяка мандажа мерудия ,пък и лопатата от фурната...върти ле се върти :wink12:

Премахнах КАВ 2012 - защо: стартиране на Уина без него 1 секунда да се зареди десктопа.. с него над 50сек/1мин ?!?! /след като го деинсталнах компа пак си зарежда за 1 сек десктопа :-)// SSD boot игри Контра страйк - странен лаг в играта .. не насича просто има някакво закъснение къде стрелям и какво става... - може би сканира връзката на играта/всички пакети... Изключване на компа - трае по дълго от преди... имах версия 2008 и бе ОК но тя вече не се поддържа... и минах на тестова версия на 2012.... катастрофа.. Интересното - друг мой познат инсталира заедно с мен същият пакет на система с СП2 и каза че е по-бърза от преди!??!?! аз съм със СП3 ... изглежда че има разлика в сървис пака на Уина...?! Сега заредих КАВ 2011 за тест... скоро ще ъпдейтна поста с инфо...след 1-2 дена :-) Ъпдейт... няколко мин след 2011 - същият проблем като при 2012.... една версия на долу 2010 - сега си зарежда компа нормално.. :-) десктопа нормално си се зарежда.. остава да потествам игрите :-)

Редактирано от ahmo (преглед на промените)

При мен на другото PC KIS 2012 работи добре под Win7, има и друг вариант който също не е лош и поне не товари системата.

Тук

P.S. Много набъбнаха дефинициите и това няма как да не повлияе !

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)

• Автор

При мен на другото PC KIS 2012 работи добре под Win7, има и друг вариант който също не е лош и поне не товари системата.

Тук

P.S. Много набъбнаха дефинициите и това няма как да не повлияе !

Има и друг Kaspersky Small Office Security 2 http://products.kaspersky-labs.com/english/smallofficesecurity/ksos2/ksos9.1.0.59en.exe

Що се отнася до дефинициите ъпдейтите вече са ги оптимизирали. Товаренето зависи от процесора - при дву ядрен не би трябвало да има никакъв проблем. Може и да се пипнат малко настройките - най вече да не скарира по време на престой и за руткит. Адоните в мозилата също не са нужни - и без тях блокира банерите и сайтовете.

Няма и нужда да се пипат настройките на антивируса. Само тези на Хипса трябва да се пипнат и след няколко рестарта всичко си отива на мястото и работи добре.

Kaspersky is working in their beta forums at patch 'H' for KIS 2012 :

:We are waiting your help on hot-fix .h testing Changes in it:

- Fixed some crashes

- Firefox 9 support

- Firefox 10 support

Update have about 30 files. But for control you can check files from this list:

avpgui.ppl в %ProductFolder% версия 12.0.0.458

httpanlz.ppl в %ProductFolder% версия 12.0.0.459

webnetstat.ppl в %ProductFolder% версия 12.0.0.456

For check:

1. Copy files in other folder

2. Rename *.ppl to *.dll

3. See files properties

Update sources http://dnl-test.kasp...bs.com/test/ap/ and ftp://dnl-test.kaspe...bs.com/test/ap/

Вече е пуснат официално!

http://forum.kaspers...howtopic=229697

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

На тебе сигурно ти харесват графиките,числата...на мене единствено в тоя скин ми харесва възможността бързо да пускам и спирам определени модули без да минавам в настройките. Ако пък и в контекстното меню го има съм много доволен.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.