Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква марка Лаптоп да изберем

Featured Replies

Истината е ,че всичките се чупят. Не трябва да се робува на конкретна марка. Всеки модел е сам за себе си. Аз лично не преоръчвам лаптопи с АМД процесори. Също така мразя от дъното на душата си HP. Техните хубави и качествени модели са скъпички. Много по важно е да се отдели внимание на това как да се ползва лаптопа,а именно: на твърда повърхност, без много мяткане насам натам докато се ползва, без да се взема в краката или в леглото, тъй като всяко едно разтръсване не е полезно за твърдия диск и шанса да се наруши охлаждането е голям. Ако ще се ползва само за офис приложения и филми почти всеки един модел на пазара би ви задоволил нуждите. Лаптоп за игри ми звучи някак си странно... отделянето на температура е по - високо, в резултат на което се скъсява живота на машината. Не е за хора който са си продали нивичката за да си купят лаптоп. Хубаво е да се избират марки които се занимават сериозно с произвдоство на лаптопи като Acer, Toshiba, Dell, Asus, защото части за тях по - лесно се намират отколкото за по - тясно разпространени марки като Samusng, LG, Delux, Asrock и така нататък. От там нататък е крайно относително кой на колко дефектни лаптопа от коя марка е попаднал. В заключение: бягайте от най - евтините модели (изключвам тези които са намалени), ползвайте правилно машинката си и когато направи 1 год. ако гаранцията позволява, отделете някои лев за профилактика. В тоя ред на мисли има доста моедли който могат да се отвярят и почистват директно отдолу, което е много голям плюс.

• Отговори 103
  • Прегледи 43,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

В ниския ценови клас може да се каже че марката няма значение, почти всички използват идентични компоненти-може би от по-голямо значение кой предлага по-добра гаранция или сервиз. От по-скъпите аз лично бих се доверил на Thinkpad W/T и X сериите (макар и не здрави като старите IBM- ми, все още показват класа), HP Elitbook серията, Dell Latitude, XPS (Precision и Alianwere донякъде- прекалено са скъпи последните две). За Sony са малко по-сложни нещата-те са по скъпи от другите с еднакви компоненти, но имат едно предимство, поне в повечето случаи са с по-добър дисплей- като разбира се по-скъпите имат и по-добри дисплеи от по-евтините. Същото се отнася и за Apple- по-добър дисплей от конкуренцията и някои предимства/недостатъци свързани с оерационната система и самата специфична изработка. Аз лично ги харесвам Macbook-овете.

През 2005 г.си купих Сони от САЩ-почти всяка година му сменям ОС и все още всичко му работи перфектно.Единствено батерията му кара 20 минути.През 2009 отново от САЩ си взех пак СОНИ.Работи ПЕРФЕКТНО във всяко отношение.Това е за тези които твърдят,че Сонитата имали проблеми.

Решил съм да сменям 8 годищното PC с Лаптоп т.е. ще го ползвам предимно за интернет, работа с програми и от време на време някоя игричка.Парите, с които разполагам са 1500 лв, но ми се иска нещо около 1000 лв

Според мен едно бизнес лаптопче от ниския клас ти пасва най-добре - цък

Ейчпи единствени имат официален офис и преставителство в България. За останалите така и до ден днешен не се знае кой точно ги внася, сервизира и представя. Мутренска история. Та, от гледна точка на гаранция и обслужване те са без конкуренция. Който си е купувал някога ейчпи знае как се процедира. Трябва да си доплатиш за 2 или 3 години гаранция. Всичко останало в темата са лични впечатления, аз мога да споделя предостатъчно информация за греещи леново, дел и останалите с Интел процесори. Но не искам да се включвам в спама.

Лимита от 1500 лева ти позволява (почти) да си вземеш 17" -ова модификация на Айсър-а, предложен от Людмил, макар и с и3 може би. Както си избереш. Внимавай при покупката, повечето търговци не знаят какво означава физическо лице и какво трябва да се направи при продажбата и гаранцията. Успех в избора.

• Автор

От днес в Метро има разпродажба и си харесах някой друг Лаптоп.Ето ги и тях: 1.Acer AS5738ZG - Intel Dual Core T4500 (2.30 GHz), HDD:640 GB, Video:ATI Mobility Radeon HD4650 1 GB, RAM:3GB/DDR3, 780 лв 2.DELL N5030 - Intel Celeron 900 (2.20 GHz), HDD:320 GB, Video:Intel GMA 4500MHD, RAM:2GB/DDR3, 610 лв 3.Acer eME640G - AMD Phenom II X3 N830 (2.1 GHz), HDD:500 GB, Video:ATI Mobility Radeon HD5470 512 MB/DDR3, RAM:4GB/DDR3, 730 лв 4.HP G62 - AMD Athlon P320 II (2.10 GHz), HDD:500 GB/7200 RPM, Video:ATI Mobility Radeon HD545 512 MB/DDR3, RAM:3GB/DDR3, 775 лв 5.Toshiba Satellite L655D-13X - AMD Athlon P340 (2.2 GHz), HDD:320 GB, Video:ATI HD 5145 512 MB, RAM:3GB/DDR3, 810 лв 6.Toshiba C650-178 - Intel Core i3-350M (2.26 GHz), HDD:500 GB, Video:не пише, RAM:4GB, 860 лв Кой бихте ми препоръчали ?

Каквото и да си говорим вече всички техники ги правят в Китай, така че дали ще избереш китайско HP или китйски DELL не е от значение пак си е китайско.За мен има повече значение какви сервизи за дадената марка има в България, защото ако дадения сервиз няма частта която ти е развалена, лаптопа отива на околосветско пътешествие и не ти мърда един месец.Аз ти препоръчвам ASUS, защото сервиза им е един от най-добрите в БГ и за няма и една седмица ти е готов.

Няма значение, че ги правят в Китай.Има значение за кой пазар е предназначена дадена стока, ако е само за техния си (китайския),може да не се държи толкова на качество, но за европейския примерно си има стандарти за качество.Говоря по принцип, не конкретно за лаптопи, но и с тях е тъка.И естествено това не означава, че всичко китайско предназначено за европейския пазар е качествено!

Ползвал съм Acer и Dell и не мога да се оплача, но следващия лаптоп ще ми е Samsung!

Редактирано от Open_your_Mind (преглед на промените)

От днес в Метро има разпродажба и си харесах някой друг Лаптоп.Ето ги и тях:

1.Acer AS5738ZG - Intel Dual Core T4500 (2.30 GHz), HDD:640 GB, Video:ATI Mobility Radeon HD4650 1 GB, RAM:3GB/DDR3, 780 лв

2.DELL N5030 - Intel Celeron 900 (2.20 GHz), HDD:320 GB, Video:Intel GMA 4500MHD, RAM:2GB/DDR3, 610 лв

3.Acer eME640G - AMD Phenom II X3 N830 (2.1 GHz), HDD:500 GB, Video:ATI Mobility Radeon HD5470 512 MB/DDR3, RAM:4GB/DDR3, 730 лв

4.HP G62 - AMD Athlon P320 II (2.10 GHz), HDD:500 GB/7200 RPM, Video:ATI Mobility Radeon HD545 512 MB/DDR3, RAM:3GB/DDR3, 775 лв

5.Toshiba Satellite L655D-13X - AMD Athlon P340 (2.2 GHz), HDD:320 GB, Video:ATI HD 5145 512 MB, RAM:3GB/DDR3, 810 лв

6.Toshiba C650-178 - Intel Core i3-350M (2.26 GHz), HDD:500 GB, Video:не пише, RAM:4GB, 860 лв

Кой бихте ми препоръчали ?

Щом са на прИмоция и разпродажба какво следва - не се търсят поради обясними причини. Трябва да се отърват от тях - как :nono: - пускат ги на разпродажба - за кой ;) - за тия дето искат да минат тънко - нека ги минем и ние ;)

За тези пари ако намериш нещо втора ръка с оставаща гаранция може и да вземеш нещо добро. Голям е шансът да се появят за около 1000 лв. Lenovo IdeaPad G570A или ACER AS5750G с i3 - 2310М и с вграденото му видео ще е добра оферта за тези пари. (То сега i5-2410M + видео GT520m е около 1140 лв., значи ако се поореже ще си дойде на тези 1000 лв. с УСБ 3.0 какво може да иска повече човек) :lol6:

• Автор

И мен ме притесняват разни промоции и разпродажби ..

По време на зимната изложба на CES 2011 за портативни компютри фирмата System 76 представи най-мoщния ноутбук на база Intel Huron River (Intel Core i7-2630QM (2,0 GHz), NVIDIA GeForce GTX 460M c 1,5 GB памет, 4GB Ram DDR3 1333 МГц, HDD 320 ГБ). За управление на машината, фирмата се доверила на операционна система Ubuntu 10.10. 64bit. Базовата цена е $1380. Морфей към Нео. - Нео, бягай за бира, че свърши! - Е защо все аз? - Защото ти си Избрания! Както отговаря gatakka, потребителите не ползват Ubuntu, защото са тъпи! Dell се довери на Ubuntu. Не бъди тъп! Това от мен.

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Харесах си няколко лаптопа от electronbg.Не съм привърженик на пазаруването от интернет.Някой може ли да каже нещо повече за тоя сайт?Дали е надежден?Ето и лаптопите, които си харесах: 1.Acer Aspire AS5742ZG-P624G50Mnkk:Процесор: Двуядрен Intel Pentium Dual-Core P6200 2.13GHz Характеристики на процесора: 3MB L3 Cache Рам памет: 4GB DDR3 1066MHz Хард-диск: 500GB, 5400rpm, SATA Дисплей: 15,6 инча / 39,62 см CineCrystal (лъскав) с икономична LED технология за по реалистично изглеждащи цветове Резолюция на дисплея: 1366×768 Видео карта: NVIDIA GeForce GT 520M с 1GB DDR3 собствена памет - 900 лв 2.HP Pavilion dv6-3110eq XD453EA: Процесор: AMD Athlon Dual-Core P340 2.20GHz, 1MB L2 Cache Памет: 4GB DDR3 1333MHz Твърд диск: 500GB, 7200rpm SATA Дисплей: 15.6" HD Ready BrightView 1366x768 с икономична LED технология за по-реалистично изглеждащи цветове Видео карта: ATI Mobility Radeon HD 5470 с 512MB DDR3 собствена памет - 880 лв 3.HP Pavilion G62-b30SQ XF349EA:Процесори: AMD Athlon Dual-Core P340 2.20GHz Характеристики на процесора: 1MB L2 Cache Рам памет: 3GB DDR3 1066MHz Хард-диск: 500GB, 5400rpm , SATA Дисплей: 15.6-инча BrightView (лъскав) с икономична LED технология за по-реалистично изглеждащи цветове Резолюция на дисплея: 1366x768 Видео карта: ATI-AMD Mobility Radeon HD 5470 с 512MB DDR3 собствена памет - 670 лв 4.HP ProBook 4520s XX752EA Champagne:Процесор: Intel Core i3-380M 2.53GHz Характеристики на процесора: 3MB L3 Cache Рам памет: 4GB DDR3 1333MHz Хард-диск: 640GB, 5400rpm, SATA Дисплей: 15.6-инча матов с икономична LED технология за по-реалистично изглеждащи цветове Резолюция на дисплея: 1366x768 Видео карта: ATI Radeon HD 6370M с 1GB DDR3 собствена памет - 950 лв 5.SAMSUNG R538EP NP-R538-DT01BG:Процесор: Intel Core i3-380M 2.53GHz Характеристики на процесора: 3MB L3 Cache Рам памет: 4GB DDR3 1066MHz Хард-диск: 500GB, 5400rpm, SATA Дисплей: 15,6 инча / 39,62 см лъскав с икономична LED технология за по-реалистично изглеждащи цветове Резолюция на дисплея: 1366×768 Видео карта: ATI-AMD Mobility Radeon HD 5470 с 512MB DDR3 собствена памет - 915 лв 6.SAMSUNG RV509I NP-RV509-S01BG:Процесор: Intel Core i3-380M 2.53GHz, 3MB L3 cache / 1066 MHz FSB Памет: 3GB DDR3 (2 x SODIMM (Up to 4GB) Твърд диск: 320GB 5.4 krpm S-ATA Оптично устройство: DVD - записващо Super Multi Dual Layer (S-ATA) Дисплей: 15.6" инча (39.62 cm) LED HD (1366 x 768) 16:9 Gloss лъскав Видео: NVIDIA GeForce 315M 512 MB GDDR3 собствена памет - 855 лв 7.TOSHIBA Satellite C660-1M3:Процесор: Intel Pentium Dual-Core P6200 2.13GHz Характеристики на процесора: B Cache Рам памет: 4GB DDR3 1066MHz Хард-диск: 500GB, 5400rpm, SATA Дисплей: 15,6 инча / 39,62 см TruBrite (лъскав) с икономична LED технология за по-реалистично изглеждащи цветове Резолюция на дисплея: 1366×768 Видео карта: ATI-AMD Mobility Radeon HD 5470 с 512MB собствена памет - 790 лв 8.TOSHIBA Satellite C660-1M6:Процесор: Intel Core i3-380M 2.53GHz Характеристики на процесора: 3MB L3 Cache Рам памет: 3GB DDR3 1066MHz Хард-диск: 500GB, 5400rpm, SATA Дисплей: 15,6 инча / 39,62 см TruBrite (лъскав) с икономична LED технология за по-реалистично изглеждащи цветове Резолюция на дисплея: 1366×768 Видео карта: ATI-AMD Mobility Radeon HD 5470 с 512MB собствена памет - 875 лв Харесах и 1 в Техномаркет:Acer Timeline TM5742G-384G50MNSS - CPU Intel Core i3-380M (пише, че е 2.13 Ghz, а доколкото знам 380 са 2.53 (think)) с 3 MB L3 Cache; RAM 4 GB DDR3; HDD 500 GB SATA 5400 RPM; Video ATI Mobility Radeon HD6370 512 MB DDR3 за 899 лв. Харесах и 1 в Метро:Acer TM5740G - CPU Intel Core i5-430M 2.26 GHz; RAM 3 GB DDR3; HDD 320 GB; Video AMD Radeon HD5470 512 MB за 839 лв. Кой вариант е по-добър с такава видео карта или от тия, които са например 128 MB shared to 1024 MB (think)?

Редактирано от uBaHoB (преглед на промените)

Колко е бюджета и за какво ще се ползва лаптопа? За да знаем на какво да се наблегне. За сега не бих избрал никой от тези. Процесор AMD в лаптоп е като отоплителен уред. Избягвай ги като избор. Всичките Dual Core, Core 2 duo са вече твърде стари. Остават i3 за в този бюджет, но пак всички показани от теб са от старата генерация. Вече има по-добри i3-ки, но пак не знаем за какво ще се ползва лаптопа за да се говори по-конкретно.

• Автор

Ами имам 1500 лв, но повече от 900-950 не давам! Лаптопа ще го ползвам за замяна на 8 годишния настолен компютър тоест за интернет и музика предимно и от време на време игрички.Търся лаптоп, а не настолен компютър, защото за в бъдеще ще пътувам доста и може да ми потрябва преносим компютър.

Според скромния опит който имам Dell са ми фаворити за качество, въпреки че аз от няколко месеца имам HP, това е първия ми лаптоп и за сега съм доволен. До сега обаче аз повреден Dell не съм виждал, за разлика от останалите марки, като сякаш фаворити са Fujitsu Siemens, MSI също са доста зле особено ефтините им модели много са им проблемни пантите, май не съм виждал MSI на година и да не му играе дисплея. От ефтините серии на Asus, Acer и HP има проблеми с чипсет, видеокарти (понякого имат шанс за ремонт, но понякога не става нищо от тях) ... ест всичко е до бройка :blink: братовчедка ми има MSI от няколко години и няма проблеми (освен проблема с пантите). Lenovo (IBM) и Packard Bell (Acer ако не се лъжа) не са много разпространени сякаш поне в България :P

Това си е лично мое мнение по мое си наблюдение :)

За мен бих си купил Dell или HP :)

въпреки скромния ми опит от 6 човека - програмисти - които познавам с дел 3 са развалени... асус и дел са марките! въпреки това! дел имат много високо обслужване но са малко като че ли по-скъпички :)

Редактирано от vladolinko (преглед на промените)

Ами имам 1500 лв, но повече от 900-950 не давам! Лаптопа ще го ползвам за замяна на 8 годишния настолен компютър тоест за интернет и музика предимно и от време на време игрички.Търся лаптоп, а не настолен компютър, защото за в бъдеще ще пътувам доста и може да ми потрябва преносим компютър.

При положение, че ще пътуваш ето този отговаря най-много на изискванията ти - HP ProBook 4330s :biggrin:

Съгласен- най-ново поколение процесро със вградено видео. По-ниска консумация на енергия, 13,3 инча екран. За път е идеален. Само му е малко малко RAM паметта, добави още 2 GB за 39 лв. и ще стане 958 лв.

Редактирано от quickJO (преглед на промените)

• Автор

Не не държа да е около 15 инча.Все пак ще го използвам и за игри, филми... дори и по-рядко.

Според вас кои марки Лаптопи са най-добрите на пазара като се има впредвид съотношението цена-качество

Абе хора като ви слушам какви бисери ръсите то не чи и аз не ги ръся

ама

Братле

Като ти ти трябва машина за оране не си купувай вилици де.

Редактирано от popa666 (преглед на промените)

• Автор

За какви игри ще го ползваш....

Не искам да играя най-новите игри, но искам да мога да играя нещо прилично.Като си купих PC-то играех всичко, което излиза в следващите 2 години.Сега играя CS, FIFA 2005, GTA Vice City, NFSU2.Та и с лаптопа искам да е същото - да мога да играя повечето от излизащите в момента игри.

Не искам да играя най-новите игри, но искам да мога да играя нещо прилично.Като си купих PC-то играех всичко, което излиза в следващите 2 години.Сега играя CS, FIFA 2005, GTA Vice City, NFSU2.Та и с лаптопа искам да е същото - да мога да играя повечето от излизащите в момента игри.

Няма да можеш.... Линк. При лаптопите положението е друго и трябват повече пари (поне едно 50% в повече) спрямо настолен с параметри, позволяващи му да подкара новите заглавия... Лаптопите не са за игри, никой не г предвижда за игри и не се изчисляват за това, поне в този ценови диапазон. Има специални за целта, но те са цифра пари...

• Автор

Е, приятели след дълго обикаляне днес си купих Лаптоп от Технополис.Лаптопът е Packard Bell EasyNote със следните характеристики:CPU Intel Core i3-380M (2.53 GHz), RAM 3 GB DDR3, HDD Western Digital 640 GB, 15.6" e, Video: Nvidia GT420M 1 GB без OS за 949 лв.

.....................................Ами да ти е честит.... Със старият i3... Онзи HP от предната страница беше много по-добър.

.....................................Ами да ти е честит.... Със старият i3... Онзи HP от предната страница беше много по-добър.

може да е стария i3, но пък видеокартата е доста по-добре от този на HP, както и екрана не е толкова брутално малък. Според мен това е по-добрия избор. Честито! Иначе приличен геймърски лаптоп действително е на цена около 1300 лева, но при положение, че нямаш такъв бюджет.. здраве!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.