Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква марка Лаптоп да изберем

Featured Replies

Според вас кои марки Лаптопи са най-добрите на пазара като се има впредвид съотношението цена-качество

• Отговори 103
  • Прегледи 43,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Според вас кои марки Лаптопи са най-добрите на пазара като се има впредвид съотношението цена-качество

Всеки ще ти предложи различни марки. Освен макрата зависи за какво ти трябва Лаптопа,колко пари имаш възможност да отделиш, какви гаранции покрива магазина от който го купуваш, имат ли добра поддръжка и сервиз!

Аз лично все пак предпочитам ДЕЛ и Асус.

Във форума има доста изписано по темата. Ако си нощтна прица и ти се чете може да отделиш малко време.

Друг сайт където може да получиш информация е от Laptop.bg.

За различните ценови сегменти са различни и фаворитите по цена-качество. Основно се гледа модел а не марка. Всеки производител има както много сполучливи, така и доста посредствени машини на различни цени.

Виж ACER, DELL , ASUS и HP но има огромно значение за какво ще го използваш и колко пари имаш да попилеееш :whist:

Лично аз ползвам от 3 години НР Pavilion DV5 и единственото нещо,което съм сменил е зарядно устройство (адаптер + кабел = 65 лв.-оригинално).С Виста е и за сега(да чукна на дърво) работи като часовник,без преинсталация все още.

Аз използвам Acer Aspire 2920 купен преди около 4 години и единственото нещо което сменях е батерията...Баща ми използва същата марка от 6 години и все още работи добре,като увеличих рам паметта - беше 256мб и батерията с по голяма...Горещо прероръчвам марката или Асус,за мен те са железни,особено в съотношение цена/качество

Според скромния опит който имам Dell са ми фаворити за качество, въпреки че аз от няколко месеца имам HP, това е първия ми лаптоп и за сега съм доволен. До сега обаче аз повреден Dell не съм виждал, за разлика от останалите марки, като сякаш фаворити са Fujitsu Siemens, MSI също са доста зле особено ефтините им модели много са им проблемни пантите, май не съм виждал MSI на година и да не му играе дисплея. От ефтините серии на Asus, Acer и HP има проблеми с чипсет, видеокарти (понякого имат шанс за ремонт, но понякога не става нищо от тях) ... ест всичко е до бройка :) братовчедка ми има MSI от няколко години и няма проблеми (освен проблема с пантите). Lenovo (IBM) и Packard Bell (Acer ако не се лъжа) не са много разпространени сякаш поне в България :biggrin: Това си е лично мое мнение по мое си наблюдение :biggrin: За мен бих си купил Dell или HP :blink:

• Автор

Решил съм да сменям 8 годищното PC с Лаптоп т.е. ще го ползвам предимно за интернет, работа с програми и от време на време някоя игричка.Парите, с които разполагам са 1500 лв, но ми се иска нещо около 1000 лв

Ако искаш хубав хардуер, то ето ти едно предложение със Sandy Bridge процесор - Acer Aspire 5750G или 5742G за малко пари. По-надолу няма смисъл да слизаш.

Аз малко преди Нова година избрах ASUS K50IE-SX062X.

Игри не играя !

няма такава всички се скапват и задръстват от прах... всички са боклуци. съотношение цена/качество - acer модели с различни от nvidia чипсет или видео (това общо взето важи за всички марки... - замесена ли е nvidia - си е риск) няма лаптоп дето да те изкара 8 години, но компютър за 1000 лв или 1500 може без проблем ако се държи на качеството...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Всичко, но не и ASSus (Asus) - DELL,ACER,HP ... като личен фаворит си ми остава DELL, не защото го имам - а защото са си машинки, а друг е въпроса за бюджета. Ако искаш нещо вечно вземи си Alienware

Всичко, но не и ASSus (Asus) - DELL,ACER,HP ... като личен фаворит си ми остава DELL, не защото го имам - а защото са си машинки, а друг е въпроса за бюджета. Ако искаш нещо вечно вземи си Alienware

Че какво му е на Асус при мен вече година работи без проблем? Вие имали ли сте от всички изброени модели,които отричате или мнението ви е продиктувано от интуицията само...

към боклуците бих прибавил hp, dell, sony, toshiba, msi, fsc, apple(във фабриките на foxconn в Китай). (hp са си боклуци и работят само с сертифицирани части, тоест ако трябва да смениш wi-fi трябва неговия идентификатор да го има в списъка на биос (адаптера при повечето модели има ID и не става да се замени с универсален), същото важи и за dell и lenovo(и двете марки се правят само в китайски фабрики - за това не бих разчитал на кой знае какво качество))...) asus вече не правят лаптопи - закриха си фабриката миналото лято, там си правеха и asrock техните лаптопи) msi - дъната са им боклуци и лаптопите... сони - не коментирам - пари за марка ... от всички цитирани марки реални производители са msi (собствена фабрика), lenovo (собствена фабрика)и асус бяха... всички други марки поръчват на някой друг да им ги прави: Compal electronics (Taiwan), Quanta computer (Taiwan), Clevo (Taiwan), Foxconn (China) все пак тайванските са за препоръчване пред китайските производители

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Браво Професоре! Айде сега разясни марката която ти произвеждаш в ЕС и не е боклук, че да знаем какво да купуваме.

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

Каквото и да си говорим вече всички техники ги правят в Китай, така че дали ще избереш китайско HP или китйски DELL не е от значение пак си е китайско.За мен има повече значение какви сервизи за дадената марка има в България, защото ако дадения сервиз няма частта която ти е развалена, лаптопа отива на околосветско пътешествие и не ти мърда един месец.Аз ти препоръчвам ASUS, защото сервиза им е един от най-добрите в БГ и за няма и една седмица ти е готов.

към боклуците бих прибавил hp, dell, sony, toshiba, msi, fsc, apple(във фабриките на foxconn в Китай). (hp са си боклуци и работят само с сертифицирани части, тоест ако трябва да смениш wi-fi трябва неговия идентификатор да го има в списъка на биос (адаптера при повечето модели има ID и не става да се замени с универсален), същото важи и за dell и lenovo(и двете марки се правят само в китайски фабрики - за това не бих разчитал на кой знае какво качество))...) asus вече не правят лаптопи - закриха си фабриката миналото лято, там си правеха и asrock техните лаптопи) msi - дъната са им боклуци и лаптопите... сони - не коментирам - пари за марка ... от всички цитирани марки реални производители са msi (собствена фабрика), lenovo (собствена фабрика)и асус бяха... всички други марки поръчват на някой друг да им ги прави: Compal electronics (Taiwan), Quanta computer (Taiwan), Clevo (Taiwan), Foxconn (China) все пак тайванските са за препоръчване пред китайските производители

Я кажи кои се правят в Европа,че да си купим от тях. Кога за последно прави ревизия на фабриките в Китай, че се изказваш толкова категорично? За това че всички са боклуци съм съгласен, но това може да се каже за всяка техника от 3-4 години насам. Просто такива са тенденциите - трябва да се купува по често и да се изхвърля по бързо. Иначе няма да се развива бизнеса. Вие да не искате по 10 години да ги ползвате лаптопите, както беше едно време.

Редактирано от tihman (преглед на промените)

За във България бих казал ASUS\Dell Alienware.

Тъкмо преди малко ми хрумна, ако се наложи да купувам лаптоп, но не от БГ, каква марка да гледам. Въпреки че по-скоро техническата част ме интересува повече. Според мен Samsung, Asus, Dell, Sony, не са лош избор?

Ами честно да ти кажа като допълнение

Sager са един от най-стабилните производители, макар че малко хора са чували марката, както и аз включително преди това

стабилни машини са, добри охлаждания имат. Миналата година си купих моя. XOTICPC

Ако трябваше да избирам между марки бих си взел или Dell Alienware или Sager

ASUS не са лоши, но лично аз бих взел едната от първите 2. Може би ще пробвам със Alienware следващия път.

Sony правят качествени продукти, но залагат на дизайн като говорим за лаптопи.

http://is.gd/Ix51Jx

Редактирано от goneinsixtyseconds (преглед на промените)

Хора, вижте какво си харесах http://pcstore.bg/laptopi/ACER-4/ACER-Aspire-5736Z-LX-R7Z0C-037-Black-1318 В метро го пускат от неделя на промоция 598 лева, та искам да кажете мнение за лаптопа и по-специално към марката ACER. :angry:

Колеги аз се спрях на марката Dell и по-специално на този модел http://www.technopol...11621&scenario= и бих искал и други мнения за моя избор,дали е добър като параметри и дали ще имам някакви проблеми за в бъдеще с него?

Редактирано от Gamza (преглед на промените)

@Vladimirov92 Мен ако питаш събери повече парички, за по-стабилен лаптоп. Ако ще го ползваш за интернет и музика и тоя става.. @Gamza Зависи отново за какво ще го използваш лаптопа, RAM имаш предостатъчно, процесора и видеото са ти най-важни. Видеото HD5650 или да кажем GT540m. Гледам ги са около 1300лв тези със HD5650.

• 4 седмици по-късно...

И аз да споделя скронния си опит :yanim:

Asus - Около 50% от продадените от мен са ходили на сервиз, два от тях по 3 пъти - тачпад, колонки, изпуснали панти, прегряло видео, прекъсващо wi-fi, дефектен ССД диск на ееерс и т.н. От повече от година не предлагам тази марка изобщо, но пак си пращам хора с дефектни хардове, cd-ta и т.н. към офиса на Еконт да го пращат... Сервизът им е наистина бърз, но при толкова проблеми с техниката просто това не е плюс.

Sony - имам черен личен опит с тази марка. Лаптоп FZ серия (средния клас), закупен от USA на стойност около 1200$, след това добавяне на памет и друг диск, та 1400$, след две години културно ползване е в следното състояние - неработеща камера и микрофон, нерабитещ четец на карти, батерията кара около 20 секунди, буксата на зарядното прекъсва, а Юнай-хубавото" е, че започна да се гаси след 15-20мин работа. Не прегрява, има си ток, но гасне, а понякога има много малки сини точици по по-светлите цветове на картината на екрана. Явно е проблем във видеото, което е интелско, демек дефектен чипсет, демек нов лаптоп :) Мой приятел си взе по-евтината им серия, проблема с батерията същия, дефектен диск след година ползване, неработещо двд. Добре че го продаде, че 6 месеца след това му изчезнал звука и след още месец издъхнало дъното.

Онзи ден чистих едно новичко сони, с кор и3 процесор, стигаше 95 градуса, а беше на 3-4 месеца. Виждал съм на клиент 14" модел, цвят бордо, скъп модел, с няколко хоризонтални линии по дисплея в долната част. Лаптопа е ползван 2-3 месеца, но е купен от Испания и гаранция няма. Преместих му таск бара отгоре, че нищо не се виждаше. Абе... Сони си е за богати мазухисти

Toshiba - Имат и хубави серии като Тесra, но в ниския клас е много на късмет. От предишните им модели от L серията ставаха и почти нямам дефектни, освен 1-2 харда, но те си се знае, че са проблемни. Сегашната C серия е с много крехък корпус, особено около матрицата, няколко със счупен дисплей ми минаха вече. Явно да изглежда по-тънък и елегантен са се престарали. Текрата между другото е с диск на хитачи, както и повечето модели Qosmio. Сервиза им е перфектен и работят много бързо и добре. Голям плюс на Тошибата е застраховката за 1 година, която от 1-ти май ще бъде за две години пълна гаранция, което си е спокойствие на потребителя.

Acer - Хубави лаптопи на хубави цени. Чат пат има скърцащи пластмаси при натиска на корпуса и дефектни хард дискове. Сервиза също е добър, за седмица лаптопа е готов и разходите за куриер са за сметка на вносителя (така са и Тошиба и Асус)

DELL - Досега нямам пращан такъв за сервиз, въпреки че имам десетки продадени. Особено серията 5010 е доста сполучлива. 5030 е малко недомислена, но пак е що годе добре - минусите са, дебел корпус, капака е цял, няма отвори за добавяне на памет или смяна на хард диск и при подмяната без да иде до сервиз е доста тънка и изнервяща работа.

HP - Евтините им модели са много рисков, особено g62 серията със AMD процесор и ATI видео - прегряват като са на 3-4 месеца. Пробук серията с core i3 е друго нещо, здрав корпус, не топлят, но едната година гаранция си е голям минус за мен.

FS - там мненията са много противоречиви :) Евтините им не са особенно качествени, да не говорим, че по-старите има дъна не подлежат и на ремонт. В интерес на истината при тази марка единствено съм видял в лаптоп под 1000лв. да има донапрен за филтър при отвора за поемане на въздух за охлаждане, определено е ефективен и не се получават "килимчета" от косми и власинки по радиатора на вентилатора, както е при повечето Acer-и. От скоро върви реклама, че се произвеждат (разбираме сглобяват) в Германия.

MSI - Бягайте далеч

Asrock - Бягайте далеч

Lenovo - от досег с 2-3 модела имам положително мнение, но до там :)

Lyudmil тук си много прав човече. Същото е с автомобилите като Opel,Renault,Seat,Pegeout - в турция имат концерни, това не означава че са турски и че не са машники нали :huh: ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.