Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква марка Лаптоп да изберем

Featured Replies

Последните 4 лаптопа публикувани в темата (3-те на Иванов и единият харесан от chefi77) са пълна трагедия като производителност. За сравнение процесорите им са правени като за таблет и производителността им е такава като на 5 годишен лаптоп.

Препоръчвам тези:

Fujitsu Lifebook A544

Hp Probook 450 G2
HP Probook 450

Acer Extensa Ex2510

Причините? Имат матови екрани, които са по-малко дразнещи очите. Направих грешката моят лаптоп да е с лъскав екран и мога да ви кажа, че вече ме болят очите като работя с него. Освен това процесорите им са горе-долу с нормална производителност. Процесори, които имат "N" в номера си (каквито са последните 4), са на практика като за таблет. Не се препоръчват. Освен ако бюджета не е 500лв

ПС: И моля ви, не избирайте по цвят...

Редактирано от Игнатов (преглед на промените)

• Отговори 103
  • Прегледи 43,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

А и м/удругото се появиха новите ниско волтажни Broadwell процесори, които също е хубаво да разгледате! :)

Но са малко по-скъпички моделите, дори и с базисния i3...

А и са по-слави(и процесора и видеото) от високо волтания i3-4000M, но пък са енергийно ефективни, но пък са запоени! 

А, бе голяма каша... :)

Ако бързате да купувате лаптопа сега, насочете към  високо волтажни Haswell процесори, без спец. видео! 

Редактирано от stzbg (преглед на промените)

Асус

Дааамм... Asus, заедно с MSI, са най-калпавите при лаптопите! При настолните решения ASUS са добре, но при мобилните - не!

Редактирано от stzbg (преглед на промените)

• Автор

Последните 4 лаптопа публикувани в темата (3-те на Иванов и единият харесан от chefi77) са пълна трагедия като производителност. За сравнение процесорите им са правени като за таблет и производителността им е такава като на 5 годишен лаптоп.

Препоръчвам тези:

Fujitsu Lifebook A544

Hp Probook 450 G2

HP Probook 450

Acer Extensa Ex2510

Причините? Имат матови екрани, които са по-малко дразнещи очите. Направих грешката моят лаптоп да е с лъскав екран и мога да ви кажа, че вече ме болят очите като работя с него. Освен това процесорите им са горе-долу с нормална производителност. Процесори, които имат "N" в номера си (каквито са последните 4), са на практика като за таблет. Не се препоръчват. Освен ако бюджета не е 500лв

ПС: И моля ви, не избирайте по цвят...

Как прецени, че са пълна трагедия ? Жената иска лаптоп за интернет. Иска да не е баналното черно с бюджет до 800 лв. Ограничил съм се в показването на лаптопи само от сайта, от който и тя показва. 

Фужитсу са едни от най-скапаните лаптопи !

На мен за трагедии не ми говори, щото 2010-та си купих Packard Bell от Технополис за 950 лв с i-3  2.54 GHz Процесор, 1 ГБ Ge-Force GT 420 M видео и много разбирачи ме съветваха да бягам от тази марка. Братовчед ми си купи Дел с почти същите параметри за 1150 лв. Моят работи 1 идея по-бързо и просто няма такава корава машина. За почти 5 години, в които съм го ползвал и като настолен, т.е. работил е и по 12 часа на ден, съм сменил 1 вентилатор само и 3 пъти съм го отварял да го чистя. Все още ми вървят някои от новите игри, които излизат сега. А и като го купувах разполагах с бюджет до 1000 лв и не съм търсил геймърски лаптоп, а нещо, което ще бъде актуално и след години. Сега като гледам лаптопите, които се продават на цена до 800 лв са с по-ниска производителност от моя... 

Иванов, такива като теб трябва само да разглеждат, не да пишат, поне не още. Че да не заблудиш някой да си остави заплатата на вятъра. Остава да пишеш, че и CRYSYS 3 си цъкал на тоя лаптоп.

Колкото до цветното лаптопче-пффф без коментар.

Говоря само с факти. Лесно проверими. Отношението цена/производителност е пълна трагедия при тия лапопи. Процесорите са почти таблетни. Недай си боже, попадне и на двуядрен такъв... Поровете се във форума, вече имаше няколко оплаквания от такива лаптопи.

Това че "можело да свършат някаква работа", не означава, че е разумно да се дадат същите пари за по-скапан лаптоп. Чувствително по-скапан лаптоп. Аз по цвят не избирам, взимам най-доброто за парите с които разполагам, затова и посъветвах така авторката.

Апропо, всеки може да размята безразборно линкове към лаптопи, но това не е път към осъществяване на разумна покупка :)

Според скромния опит който имам Dell са ми фаворити за качество, въпреки че аз от няколко месеца имам HP, това е първия ми лаптоп и за сега съм доволен. До сега обаче аз повреден Dell не съм виждал, за разлика от останалите марки, като сякаш фаворити са Fujitsu Siemens, MSI също са доста зле особено ефтините им модели много са им проблемни пантите, май не съм виждал MSI на година и да не му играе дисплея. От ефтините серии на Asus, Acer и HP има проблеми с чипсет, видеокарти (понякого имат шанс за ремонт, но понякога не става нищо от тях) ... ест всичко е до бройка :) братовчедка ми има MSI от няколко години и няма проблеми (освен проблема с пантите). Lenovo (IBM) и Packard Bell (Acer ако не се лъжа) не са много разпространени сякаш поне в България :biggrin: Това си е лично мое мнение по мое си наблюдение :biggrin: За мен бих си купил Dell или HP :blink:

За MSI леко си се объркал.

И аз да споделя скронния си опит :yanim:

Asus - Около 50% от продадените от мен са ходили на сервиз, два от тях по 3 пъти - тачпад, колонки, изпуснали панти, прегряло видео, прекъсващо wi-fi, дефектен ССД диск на ееерс и т.н. От повече от година не предлагам тази марка изобщо, но пак си пращам хора с дефектни хардове, cd-ta и т.н. към офиса на Еконт да го пращат... Сервизът им е наистина бърз, но при толкова проблеми с техниката просто това не е плюс.

Sony - имам черен личен опит с тази марка. Лаптоп FZ серия (средния клас), закупен от USA на стойност около 1200$, след това добавяне на памет и друг диск, та 1400$, след две години културно ползване е в следното състояние - неработеща камера и микрофон, нерабитещ четец на карти, батерията кара около 20 секунди, буксата на зарядното прекъсва, а Юнай-хубавото" е, че започна да се гаси след 15-20мин работа. Не прегрява, има си ток, но гасне, а понякога има много малки сини точици по по-светлите цветове на картината на екрана. Явно е проблем във видеото, което е интелско, демек дефектен чипсет, демек нов лаптоп :) Мой приятел си взе по-евтината им серия, проблема с батерията същия, дефектен диск след година ползване, неработещо двд. Добре че го продаде, че 6 месеца след това му изчезнал звука и след още месец издъхнало дъното.

Онзи ден чистих едно новичко сони, с кор и3 процесор, стигаше 95 градуса, а беше на 3-4 месеца. Виждал съм на клиент 14" модел, цвят бордо, скъп модел, с няколко хоризонтални линии по дисплея в долната част. Лаптопа е ползван 2-3 месеца, но е купен от Испания и гаранция няма. Преместих му таск бара отгоре, че нищо не се виждаше. Абе... Сони си е за богати мазухисти

Toshiba - Имат и хубави серии като Тесra, но в ниския клас е много на късмет. От предишните им модели от L серията ставаха и почти нямам дефектни, освен 1-2 харда, но те си се знае, че са проблемни. Сегашната C серия е с много крехък корпус, особено около матрицата, няколко със счупен дисплей ми минаха вече. Явно да изглежда по-тънък и елегантен са се престарали. Текрата между другото е с диск на хитачи, както и повечето модели Qosmio. Сервиза им е перфектен и работят много бързо и добре. Голям плюс на Тошибата е застраховката за 1 година, която от 1-ти май ще бъде за две години пълна гаранция, което си е спокойствие на потребителя.

Acer - Хубави лаптопи на хубави цени. Чат пат има скърцащи пластмаси при натиска на корпуса и дефектни хард дискове. Сервиза също е добър, за седмица лаптопа е готов и разходите за куриер са за сметка на вносителя (така са и Тошиба и Асус)

DELL - Досега нямам пращан такъв за сервиз, въпреки че имам десетки продадени. Особено серията 5010 е доста сполучлива. 5030 е малко недомислена, но пак е що годе добре - минусите са, дебел корпус, капака е цял, няма отвори за добавяне на памет или смяна на хард диск и при подмяната без да иде до сервиз е доста тънка и изнервяща работа.

HP - Евтините им модели са много рисков, особено g62 серията със AMD процесор и ATI видео - прегряват като са на 3-4 месеца. Пробук серията с core i3 е друго нещо, здрав корпус, не топлят, но едната година гаранция си е голям минус за мен.

FS - там мненията са много противоречиви :) Евтините им не са особенно качествени, да не говорим, че по-старите има дъна не подлежат и на ремонт. В интерес на истината при тази марка единствено съм видял в лаптоп под 1000лв. да има донапрен за филтър при отвора за поемане на въздух за охлаждане, определено е ефективен и не се получават "килимчета" от косми и власинки по радиатора на вентилатора, както е при повечето Acer-и. От скоро върви реклама, че се произвеждат (разбираме сглобяват) в Германия.

MSI - Бягайте далеч

Asrock - Бягайте далеч

Lenovo - от досег с 2-3 модела имам положително мнение, но до там :)

MSI - Бягайте далеч  хахахахаха

За MSI леко си се объркал.

MSI - Бягайте далеч  хахахахаха

blog.laptopmag.com/laptop-brand-ratings

• Автор

Говоря само с факти. Лесно проверими. Отношението цена/производителност е пълна трагедия при тия лапопи. Процесорите са почти таблетни. Недай си боже, попадне и на двуядрен такъв... Поровете се във форума, вече имаше няколко оплаквания от такива лаптопи.

Това че "можело да свършат някаква работа", не означава, че е разумно да се дадат същите пари за по-скапан лаптоп. Чувствително по-скапан лаптоп. Аз по цвят не избирам, взимам най-доброто за парите с които разполагам, затова и посъветвах така авторката.

Апропо, всеки може да размята безразборно линкове към лаптопи, но това не е път към осъществяване на разумна покупка :)

Всеки може да мята безразборно линкове и да си лае. Когато си търсих лаптоп, бях писал в няколко форума. Колкото души се изказаха по темата, толкова различни мнения имаше. Отидох в Технополис и в Техномаркет. Гледах, гледах и избрах. Лаптопът надмина очакванията ми. Убеден съм, че за парите, които тогава дадох за него, нямаше какво по-хубаво да взема. Доказателство е и на братовчед ми Дел-а. Така че, колега, клавиатурните манЯци нека си пишат. Аз знам за себе си какво мога, знам и разбирам. Знам и какво бих си взел при следващата покупка на лаптоп, а разбирачите нека си лаят.

Иванов, такива като теб трябва само да разглеждат, не да пишат, поне не още. Че да не заблудиш някой да си остави заплатата на вятъра. Остава да пишеш, че и CRYSYS 3 си цъкал на тоя лаптоп.

Колкото до цветното лаптопче-пффф без коментар.

Не съм геймър. Не съм си избирал лаптопа, за да играя игри на него. Това, което мога да играя на него, ми е напълно достатъчно, щото и без това нямам време за игри. Обаче Ge-Force GT 420M вади многократно по-голяма производителност от скапаните вградени карти на Интел. Или викаш, тя картата не е важна. Важното е процесора да е с 20 ядра по на 4 GHz.

Научи се как се цитира и да не пишеш своето в цитата от другите, пък тогава обяснявай за процесори и видео карти! Айде!

• Автор

Научи се как се цитира и да не пишеш своето в цитата от другите, пък тогава обяснявай за процесори и видео карти! Айде!

Знам как се цитира! Видях си грешката, но бързах и не я оправих! Това да е проблема... като гледам твоя проблем е по-сериозен ....

Не съм геймър. Не съм си избирал лаптопа, за да играя игри на него. Това, което мога да играя на него, ми е напълно достатъчно, щото и без това нямам време за игри. Обаче Ge-Force GT 420M вади многократно по-голяма производителност от скапаните вградени карти на Интел. Или викаш, тя картата не е важна. Важното е процесора да е с 20 ядра по на 4 GHz.

Те и двете са важни. Окей, нека видеото да е по-силно, но то е второстепенно спрямо процесора. Не можеш да вземеш някакъв абсолютен "леш" за процесор и да имаш видеокарта. Безмислено е. Хора се оплакваха от тези процесори (важи с двойна сила за двуядрените от тая серия), че дори браузването не се получава на моменти. Не мога да си кривя душата и да се съглася при това положения с тези варианти.

С HD Graphics 4600  на 720р без проблем ще се пуснат доста игрички на съвсем прилични детайли. Ако в бюджета влиза лаптоп, който има сносно видео и сносна външна видеокарта (hd graphics 4600 е вградена, но е съвсем окей), то нека да взимат него.

• Автор

Аз съм абсолютно съгласен. Важни и взаимно свързани компоненти са. Ама пак не върви да си с някаква вградена скапана карта и i-7 Процесор нали ? А относно процесорите не са важни само ядрата и гигахерците. Има и понятия като кеш памет, архитектура на процесора и т.н... ама то повечето клавиатурни манЯчета от къде да ги знаят тия неща. То се иска малко четене, не само киснене по форумите и събиране на впечатления от изказванията на тоз и оня.

Ако става въпрос за определена работа с машината, а не за игри мислиш ли че не върви I7-цата? Я пак дай а! Иначе гледам на 2 пъти си си постнал твоето мнение в чуждото за 2 дни-много бързаш, ако и така четеш и се ограмотяваш, нали знаеш "бързата работа срам за майстора". Спирам спора, че няма смисъл!

Редактирано от hitman0013 (преглед на промените)

• Автор

Ако става въпрос за определена работа с машината, а не за игри мислиш ли че не върви I7-цата? Я пак дай а! Иначе гледам на 2 пъти си си постнал твоето мнение в чуждото за 2 дни-много бързаш, ако и така четеш и се ограмотяваш, нали знаеш "бързата работа срам за майстора". Спирам спора, че няма смисъл!

Хитмане, ти пък много си редактираш мненията... Добре, че има такава опция из форумите.... Нещо не ме разбра... Казвам, че не върви супер процесор със скапано вградено видео, нито пък обратното, щото са взаимно свързани.

Аз съм абсолютно съгласен. Важни и взаимно свързани компоненти са. Ама пак не върви да си с някаква вградена скапана карта и i-7 Процесор нали ? А относно процесорите не са важни само ядрата и гигахерците. Има и понятия като кеш памет, архитектура на процесора и т.н... ама то повечето клавиатурни манЯчета от къде да ги знаят тия неща. То се иска малко четене, не само киснене по форумите и събиране на впечатления от изказванията на тоз и оня.

Еми разбира се че имат значение и кеша и архитекурата, че и инструкциите! Точно затова тия процесори са много сериозно недоразумение! Въпреки 4-те ядра на един Pentium N3540 и привидно високата честота, производителността има е равна или по-слаба на i3-ка от първо поколение, излязла преди 5 години.

Вградените в процесора видеокарти пък вече са доста напреднали HD Graphics 4600/4400 на Intel са съвсем прилични и достатъчни дори за по-леки или стари игри на стандартната резолюция 1366/768. Ако продължават да се развиват с такива темпове, то очаквам външните видеокарти от нисък клас да изчезнат напълно до няколко години. Просто ще са излишни.

• 10 месеца по-късно...

Здравейте, 

искам да си купя нов лаптоп и съм се спряла на тези трите. Вие какво ще ме посъветвате? Кой от тях би бил по-удачно решение? Ще го ползвам за интернет, работа с офис пакет, филми, музика.

http://ardes.bg/laptop/Acer+Aspire+E5-572G+4-+Intel+Core+i7-4712Q-67222

http://laptop.bg/laptops-hp-Pavilion_15-hp_pavilion_15_ab206nu

http://laptop.bg/laptops-toshiba-Satellite_L50_C-toshiba_satellite_l50c111

• Автор

И трите ще ти вършат чудесна работа, но аз съм за Acer-a.

преди 21 часа, iocheva написа:

Здравейте, 

искам да си купя нов лаптоп и съм се спряла на тези трите. Вие какво ще ме посъветвате? Кой от тях би бил по-удачно решение? Ще го ползвам за интернет, работа с офис пакет, филми, музика.

http://ardes.bg/laptop/Acer+Aspire+E5-572G+4-+Intel+Core+i7-4712Q-67222

http://laptop.bg/laptops-hp-Pavilion_15-hp_pavilion_15_ab206nu

http://laptop.bg/laptops-toshiba-Satellite_L50_C-toshiba_satellite_l50c111

Не се набутвай за лаптоп с допълнителна видеокарта,освен яко няма да използваш машината за видеообработка,CAD,CAM и прочие програми.За горепосочените нужди E ТВА ЧУДО е желязо

• Автор

Каква е логиката за същите пари да се купи лаптоп със скапана вградена видеокарта и i-5 процесор ? Само защото на него пише Dell ? Ако става дума, мога да продам и моя 5 годишен лаптоп на жената с i-3 процесор. Ще мине доста тънко и ще й върши супер работа за нуждите й, ама ...

Щото външната видеокарта е таралеж в гащите ,като изгори .......хвърляш лаптопа :)...........DELL ама high end business laptop.....абе нещо като да сравняваш джумерки със бон филе :)

Вижте, наясно съм, че до 1300лв. не мога да купя "най", но ми се иска да е нещо здраво, издръжливо и що годе с добри характеристики за момента, тъй като не съм от хората, които го сменят като излезе по-нов модел. От 10 години ползвам Gateway, внесен от Щатите. Лаптопът е включен почти денонощно. До скоро само батерията му е сменяна. На скоро се прецака вентилатор, смениха ми го, но осъзнах, че вече е редно да го сменя. Като характеристика не е нищо особено (двуядрен Интел процесор, 1.83гхц, 4гб рам, 360 гб хард, интел видео карта), но ми върши работа, мина през ХП, Виста, 7, 8 и 10 Уиндоус и не се е случвало да забива. Та.... търся някакво подобно "желязо" на това, което имам в момента, просто по-модерно.

Пропуснах - не съм привърженик на втора употреба. Искам като ще купя нещо да е ново и с гаранция.

преди 1 час, iocheva написа:

...

Пропуснах - не съм привърженик на втора употреба. Искам като ще купя нещо да е ново и с гаранция.

Можеш да купиш прекрасен бизнес лаптоп втора употреба, примерно нещо подобно на това, предложено от McLane за към 400-500 лева и ще е в пъти по-добър от всеки един нов лаптоп, който можеш да си позволиш за 1200-1300, че и повече пари. Тези лаптопи за които говоря, доскоро са стрували 2000-3000 хиляди по магазините, качеството им на изработка е много по-добро, пък и можеш да попаднеш на изглеждащ като нов. Дори да има някакъв проблем, примерно с батерията, това лесно може да се установи на място в магазина.

А, да, да не говорим, че за каквото ще го ползваш, примерно един i5 3320M би ти вършил повече от прилична работа, далеч повече... DELL Latitude, HP EliteBook се намират с този процесор за около 500 лева.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Аз дето съм ти постнал линка....хм там предлагат 3 години гаранция за машини 2-ра ръка.Ся хубаво си помисли що някой предлага такава гаранция за нещо използвано :).Преди 10 години нещата са се правели качествено,сега .............абе разгледай теми с лаптопи във форумите............всички вият като линейки.Спирам да обяснявам,парите са си ваши.Само да вметна тия лаптопи дето си  ги постнала са клозети ......ии гледай да няма допълнителна видео картаа .

Адрес не съм сигурен дали е най-добрия избор за търговец на лаптопи втора ръка, но според мен, Dell Latitude E6430 пак ще е много над потребностите на iocheva, само дето е поне на половин цена от E6440. Няма да търся конкретен търговец, но скоро гледах E6230 за близък и беше под 500 лева. А с останалите 800 лева... една екскурзия, примерно. М/у другото, в момента пиша от E6320 :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.