Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 13

Featured Replies

Йеее.. колко яка програма е касапа: кове още при 99% свален файл! Интересно- колко ли време е стояло на 99%!? Гледам, че 13 сек са минали от началото на свалянето...дъл не са станали 113!? :ph34r:

1.Файла е свален и се сканира със спряна защита в реално време. С включена защита не ме пуска да го сваля.

Антивируса го спирам защото пиша и тук http://forums.malwarebytes.org/index.php?showtopic=107291&pid=534764&st=0&#entry534764 ама ти едва ли чаткаш. :angry:

2.В настройките за проверка по избор е зададено да пита след края на проверката.

3.Ще те помоля да спреш със спама и ако ще участваш - участвай, ако не празните приказки в твоята тема.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 138,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Колеги надявам се,че не е фалшива тревога, но вчера точно в този форум интернет експлоръра спря за 5 секунди . Излезе съобщение за някакъв проблем.Днес пуснах скана на Касперски и ми намери TROJAN DROPPER GENOME.Чудя се дали съм го лепнал тук... :no-no:

Колеги надявам се,че не е фалшива тревога, но вчера точно в този форум интернет експлоръра спря за 5 секунди . Излезе съобщение за някакъв проблем.Днес пуснах скана на Касперски и ми намери TROJAN DROPPER GENOME.Чудя се дали съм го лепнал тук... :no-no:

И при мен Касперски изпищя преди малко-Trojan-Dropper.Win32.Genome

И къде точно пищи и може ли шотче?

Файл :

info.rar

Линк за сваляне :

http://dox.bg/files/dw?a=6763af11f1

Вирус Тотал 12 / 43 https://www.virustot...sis/1331668237/

pass: infected

Публикувано изображение

Пратен на ЕСЕТ

http://rghost.net/37012107
http://virusscan.jot...0461b0eabe52c15

Публикувано изображение

8Cqbd.exe

CRC32: CE3A49D8

MD5: 9D8A5E5689274CB4D9F63324A214C764

SHA-1: C824D382D3657F51064D75F57432A59B3A06985B

https://www.virustot...b1511/analysis/

http://dox.bg/files/dw?a=d212e8fb88
Публикувано изображение

Брависимо , ай сега тука да видим ;)

http://dox.bg/files/dw?a=8723b247ef

Не реагира при разархивирането и ръчен скан . В папката са тези файлове :

Публикувано изображение

Пробвах да ги стартирам , но под win 7 х64 не става.

Файл :

qw1.zip

Линк за сваляне :

http://dox.bg/files/dw?a=8af62d8c40

https://www.virustot...sis/1331718697/

Публикувано изображение

Всичко съм пратил на Symantec!

Вирус тоталчо отново е пълен таш@к!

Публикувано изображение

Е т'ва ме дразни в Касапа:

Публикувано изображение

За к'во ме пита к'во да прави!? Ако касапа не знае, аз от де шъ знам? За к'во съм го купил, ако шъ ме пита!? :ohmy: А аз ако знам, за к'во шъ ми е касапа тогава? :clown: Нъл за т'ва е програма...да смята, да изчислява и да взема решения! Дядя Ваня пари иска, пък оставя аз да решавам!

Ей за т'ва Нортона дълго още време ше е "намбър уан фор хоум юзер"! :)

• Автор

Е т'ва ме дразни в Касапа:

Публикувано изображение

За к'во ме пита к'во да прави!? Ако касапа не знае, аз от де шъ знам? За к'во съм го купил, ако шъ ме пита!? :ohmy: А аз ако знам, за к'во шъ ми е касапа тогава? :clown: Нъл за т'ва е програма...да смята, да изчислява и да взема решения! Дядя Ваня пари иска, пък оставя аз да решавам!

Пита дали да го изтрие или да го остави (но всички права са му отнети) демек можеш да си правиш таш*ак с файла.

Що коментираш бе,като хал хЪбеР си нямаш що е т'ва КасапЪ

Искаш да кажеш ХамеРикаН юзер :)

Редактирано от Lost in (преглед на промените)

Пита дали да го изтрие или да го остави (но всички права са му отнети) демек можеш да си правиш таш*ак с файла.

Ам нъл за т'ва говоря- к'во има да ме пита? Аз, простия юзер, от де шъ знам какво да правя с файла!? Да плюмча ли пръста в дебелите книги? самия касап казва, т.е. "изчислил" е, че е открил "троянска програма" и ако след това свое велико откритие, продължава да не знае какво да прави, а ме пита мен (простия юзер, който е и платил за тази велико-питаща програма), си задавам простичкия въпрос- за к'во съм си дал парите...за една "питаща програма"!

Таш@к...пълен! :)

Редактирано от бай Михо (преглед на промените)

• Автор

Ам нъл за т'ва говоря- к'во има да ме пита? Аз, простия юзер, от де шъ знам какво да правя с файла!? Да плюмча ли пръста в дебелите книги? самия касап казва, т.е. "изчислил" е, че е открил "троянска програма" и ако след това свое велико откритие, продължава да не знае какво да прави, а ме пита мен (простия юзер, който е и платил за тази велико-питаща програма), си задавам простичкия въпрос- за к'во съм си дал парите...за една "питаща програма"!

Не е така.,я си представи че тоя файл аз искам да го пратя за анализ на друга лаборатория?

Тоя файл така или иначе след локализацията на Касапа е вече безопасна игла,друг е въпроса ако си цънцър и нямаш място на дектопа :wink12:

Не е така.,я си представи че тоя файл аз искам да го пратя за анализ на друга лаборатория?

Тоя файл така или иначе след локализацията на Касапа е вече безопасна игла,друг е въпроса ако си цънцър и нямаш място на дектопа :wink12:

Трагедията с тая програма е пълна! Има още няколко програми, които питат, но Касапа няма равен в досадните и никуму ненужни съобщения, аларами и питанки!

За N-и път се убеждавам колко много е мислено, когато е създаван Нортон-а и се убеждавам как нищо там не е случайно направено! Има още някои екстри, които трябва да се добавят за да бъде наистина перфектната програма...не, че сега не е!

Редактирано от бай Михо (преглед на промените)

Баси, и ти си тествал Касперски :eek: Правиш ли разлика между интерактивен(в който работя) и автоматичен режим?

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Не правиш разлика,защото и хал хабер си нямаш за какво иде реч. :whist:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Автор

Трагедията с тая програма е пълна!

Пълна програма изнесе,вярно!

Заеби, всеки с мнението си,но аз не вадя генерални заключения като тебе от повърхностни наблюдения в/у даден продукт в защита!

Нортона сигурмо няма такава възможност а? Ставаш смешен Лари

Баси, и ти си тествал Касперски :eek:

Естествено, че съм я тествал! И за да не съм се задържал на нея повече от 2-3 дни, значи е имало много неща в работата и, които не са ми допадали! И преди съм казвал- на мен ми е достатъчно даже само за няколко часа да поразръчкам програмата, за да преценя дали тя ми допада или не! Няма нужда от продължително тестване, за да определиш дали ти харесва. Това е като с дрехата- обличаш я и веднага разбираш да ли ти приляга, дали ти отива или не! Касапа определено ми е една от най-досадните програми и чепати програми, бълваща прекалено много съобщения и аларми и то по доста натрапващ се начин!

Що се касае до т.н. "автоматичен режим", и там засипването с аларми, съобщения и информация не е по-малко!

Публикувано изображение

"Да , да ама по-скоро не" ! /цитатът е от Петко Бочаров/ :P Сигурно има разлика дали питаш левият или десният, а точно тук двата показват каквото и румънските ! :wink12:

Знае се,че данните във Вирус Тотал не винаги са актуални,но да се говори с такъв език (таш@к) да извинява инжинера но си е чиста проба ...да не казвам каква. Когато свалих файла и направих проверка във ВТ нямаше данни за засичане от страна на при Касперски,но след като сканирах и вече повторно пратих файла във ВТ тогава резултатите се промениха от 6 на 12. Така е с един преден файл от 2 засичащи Доктора и Касапа след две минути бяха вече седем! Всичко се развива,нищо не стои на едно място. Е,понякога пада надолу но това също е нормално - нагоре - надолу ДИНАМИКА.

__

_http://dox.bg/files/dw?a=b9260effa8

Извинявам се!

Нода нищо не засича пратени
  • Автор

__

_http://dox.bg/files/dw?a=b9260effa8

Извинявам се!

Една евристика от Comodo,другите 3 пратени

Публикувано изображение

P.s. Може и да не ги пращам ,при стартиране директно си заминават по предназначение

This message is an automatically generated reply -- do not reply to this

message.

This system is designed to analyze and process suspicious file submissions

into Symantec Security Response and cannot accept correspondence or

inquiries.

---------------------------------------------------------------------------

Submission Summary

We have processed your submission (Tracking #23784185) and your submission

is now closed. The following is a report of our findings for the files in

your submission:

File: killbat.zip

Machine: Machine

Determination: Please see the developer notes.

File: killbat.exe

Machine: Machine

Determination: Please see the developer notes.

Customer Notes

Trojan Kill AV

Developer Notes

killbat.zip is a container file of type. ZIP.

killbat.exe Our automation was unable to identify any malicious content in

this submission.

The file will be stored for further human analysis This file is contained

in killbat.zip.

Уж не откриваше нищо ама се усетиха и NORTON полудя:

Публикувано изображение

И сонара подскочи после...

• Автор

SEP12 ,иска ми се пак да го тествам! Една стара дружка ми напомни за него онзи ден,ще взема пак да го сложа! Последния път бях очарован от детекцията му! P.s. Пламски,дай връзка към последна актуална версия,моля!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.