Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 13

Featured Replies

Ами започнете в 12:00 - последните 25 публикувани линкове от malc0de и 25 от MDL.

Ако има неработещи, отпадат от бройката. така ще е равностойно. За друго не се сещам...

Редактирано от viperdick (преглед на промените)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 138,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

В 12 започвам да свалям и записвам съответно всичко. На предложените от колегата домейни! Градски съгласен ли си? Градски давай на онези линкове и да почваме вече!

Такааа....ето и резултата от сканирането на 272 вирусовото архивче:

• първо- при разархивиране няма абсолютно никакъв проблем
  • второ- след разархивиране НЕ се дава никакво ръчно сканиране, а просто се отваря папката и се наблюдава как файловете един по един изчезват, т.е. Нортона ги е поел и си върши работата
  • След първия етап (разархивирането) останаха 64 парчета от 272
Публикувано изображение

Тези останали 64 бройки, бяха поединично прекарани през облака. Докато траеше тази немного кратка процедура, Нортона самотоятелно ликвидира още десетина бройки. Ръчното прекарване през облака даде доста сериозен резултат, и в крайна сметка останаха 22 парчета. Те бяха още веднъж подложени на на ръчно сканиране, в резултат на което излетяха още 2. В крайна сметка останаха точно 20 бройки! За този файл, който е заграден, Нортон дава, че е неподтвърден, а за всички останали дава, че са добри! Дали наистина са добри, тове вече е друг въпрос!

И така от 272 файла, 252 бяха засечени....няма забиване, няма зацикляне, няма нищо за което тръбят някои касперджии!

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Сега ще пробвам тези останали 20 бройки да ги стартирам едно по едно, да видим Сонара каква ще я свърши!

То хубаво, но трябва ли с толкова много гимнастики да си правим всичко, при положение, че твърдим, че защитата е напълно автоматична (дори ти го "предсказа") ? По-горе снимката от скана на ЕСЕТ с едно усилие.. и резултата е по-добър... Бъди реалист, предполагам не си маркетмейкър на дадена програма....

Редактирано от dim0v (преглед на промените)

То хубаво, но трябва ли с толкова много гимнастики да си правим всичко, при положение, че твърдим, че защитата е напълно автоматична (дори ти го "предсказа") ? По-горе снимката от скана на ЕСЕТ с едно усилие.. и резултата е по-добър...

Бъди реалист, предполагам не си маркетмейкър на дадена програма....

Да махам ли Нортона при това положение? какво предлагаш? какво искаш да доказваш?

Да махам ли Нортона при това положение? какво предлагаш? какво искаш да доказваш?

Абсолютно нищо и аз съм с него, просто бъди реалист, пишеш едно после си противоречиш. Пишеш, колко е автоматичен после се излагаш да се обясняваш колко си му се "молел" да намери еди си колко заплахи...

Редактирано от dim0v (преглед на промените)

• Автор

Пращай файлове за анализ,то меренето на п****ци лесно/

Ако мислиш че не те устройва,можеш сам да търсиш и да ги предоставяш тук в темата!

Ако и това не те устройва,давай в празни приказки! Що се заяждаш не ми е ясно?!

hall.twinsisterscraf										ts.com/w.php?f=20df1&e=6			

Публикувано изображение

Редактирано от Lost in (преглед на промените)

Аз съм готов и след малко качвам филмчето и това е от мен. Ама е дълго към 40 минути! Накратко няма пропуск а тези които пропусна им дадох разширение exe и пак ги хвана.Отначало е малко изнервящо понеже Нортон започна да дава уведомления доста след като свалих файловете и стана странно! Мислех да слагам SD ама се отказах! http://dox.bg/files/dw?a=1c03cad8d3

Пишеш, колко е автоматичен после се излагаш да се обясняваш колко си му се "молел" да намети еди си колко заплахи...

Аз никога не си противореча! Нортона 100% ефективен, когато е в реална, динамична среда! пускайки Нортон на измислен архив, ти лишаваш (умишлено) програмата от основното и оръжие- облака, и чакаш тя да работи така, както другите програми. Ами няма да работи...принципа и на работа е друг!

За реализма аз трябва да ти напомням, а не ти на мен: архив от 100 и кусур МВ, с 272 вируса! Кога (освен в "лабораторни условия") ще се появи такъв архив на десктопа на редови потребител? Отг.: Никога! "Доказваш" нещо, което реално няма приложение, няма никога да се случи!

Накратко няма пропуск а тези които пропусна им дадох разширение exe и пак ги хвана.

няма и да има....в реална "обстановка" Нортон-а е почти 100%-ов!

... Нортон започна да дава уведомления доста след като свалих файловете и стана странно!

така е, вярно е...ако са много файлове или пък е нещо напълно ново

Файл : malware_18_03_2012.rar

Линк за сваляне : http://dox.bg/files/dw?a=87292814aa

Публикувано изображение

оставените при стартиране :

Публикувано изображение

тоест остави 2 файла :

Публикувано изображение

Бай Михо, я пробвай този архив с NIS 2012 , да видим какви ще са резултатите ,защото в момента аз сканирам с BItDefender онзи големия архив /272 файла / на Nikssi.

Редактирано от Heineken® (преглед на промените)

Аз съм готов и след малко качвам филмчето и това е от мен. Ама е дълго към 40 минути!

Накратко няма пропуск а тези които пропусна им дадох разширение exe и пак ги хвана.Отначало е малко изнервящо понеже Нортон започна да дава уведомления доста след като свалих файловете и стана странно!

Мислех да слагам SD ама се отказах!

http://dox.bg/files/dw?a=1c03cad8d3

И аз ще го кача. Само дето обиколих и още два домейна в желанието си да сваля поне едно нещо на компа си,за да мога да го стартирам. Е,накрая успях и за съжаление се оказа безвредно :(

Бай Михо, я пробвай този архив с NIS 2012 , да видим какви ще са резултатите ,защото в момента аз сканирам с BItDefender онзи големия архив /272 файла / на Nikssi.

Не ми се занимава (сега) да ти кажа....може би по-късно...

Аз съм готов и след малко качвам филмчето и това е от мен. Ама е дълго към 40 минути!

Накратко няма пропуск а тези които пропусна им дадох разширение exe и пак ги хвана.Отначало е малко изнервящо понеже Нортон започна да дава уведомления доста след като свалих файловете и стана странно!

Мислех да слагам SD ама се отказах!

http://dox.bg/files/dw?a=1c03cad8d3

Браво, отначало наистина имаше забавяне на нотификациите,но после се отпуши. Браво.

тоест остави 2 файла :

Публикувано изображение

При разархивиране останаха 6 бройки, които при поединично ръчно прекарване през облака бяха са лоша (или подозрителна) репутация..т.е. всичко е засечено!

Отивам да почивам, че утре пак работа....

Редактирано от бай Михо (преглед на промените)

При разархивиране останаха 6 бройки, които при поединично ръчно прекарване през облака бяха са лоша (или подозрителна) репутация..т.е. всичко е засечено!

Е как поне една снимчица не сложи ! :eek: Ще ме караш сега и аз да пробвам , дано да не си послъгал нещо ! :ph34r:

Файл :

KSOS 2

test.7z

Линк за сваляне :

http://dox.bg/files/dw?a=85a84aead3

Клипа от теста - над 50 минути е !

Обиколих и още два домейна и затова е по дълъг.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Бай Михо, я пробвай този архив с NIS 2012 , да видим какви ще са резултатите .....

http://dox.bg/files/dw?a=576705f6a7

Не е послъгал бай Михо.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ей го архива. Пробвайте,може пък проблема да е заради виртуалката. Знам ли...

Файл :

malware.rar

Линк за сваляне :

http://dox.bg/files/dw?a=922c695579

паролата е стандартна

Теста е правен под Shadow Defender :ph34r:

BitDefender IS 2012 "боцна" 99+ :)

Публикувано изображение

От всички 22 файла , които останаха в папката годни за стартиране бяха тези :

Публикувано изображение

http://dox.bg/files/dw?a=576705f6a7

Не е послъгал бай Михо.

Просто изразих леко съмнение! Много добре , че е така . :)

И да обобщим, какъв е извода от теста на Касапа и Нортън? :)

Понеже теста беше направен с цел...

Че са две великолепни програми. :)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

И да обобщим, какъв е извода от теста на Касапа и Нортън? :)

Понеже теста беше направен с цел...

Нали затова са клиповете :) Браво на URIEL и nikssi,за отделеното време :yanim:

Че са две великолепни програми. :)

Абсолютно верно!

Аз лично ги ползвам и двете :)

Аз никога не лъжа...не го ли разбрахте!

Може би е наистина така , но те мързи да направиш снимка или клип.

Гледах клипчето и се убедих в ясновидските ти способности . :tongue2:

Публикувано изображение

В клипчето след разархивирането остават 15 броя , явно имате разлики нещо в настройките с Klaatu , или ........

Може би е наистина така , но те мързи да направиш снимка или клип..

Че ме мързи понякога, мързи ме...Обикновено влизам в сайта когато си почивам или когато съм приключил работа...а в последно време имам адски много работа и съм изморен, и наистена не ми се занимава винаги със снимки, да не говорим пък за видео.

В клипчето след разархивирането остават 15 броя , явно имате разлики нещо в настройките с Klaatu , или ........

Не съм гледал клипа и не знам какво му остава...при мен останаха 6 бройки. Обикновено като се разархивира трябва да се изчака известно време, тъй като не ги ликвидира моментално всички...в случая- може да е избързал, а пък ако тества на виртуална машина, тогава е напълно възможно да има отклонения...знам ли.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.