Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 13

Featured Replies

Същия архив, като в по-горния ми коментар:

Публикувано изображение

Само сканиране....

А кажете сега :no-no:

Тц, тц, тц....не познаваш Нортона! Това дето е останало, трябва да го прекараш през облака...а ти не си!

А, тези многобройни и чести обновявания, нима са маркетингов трик ?

Ще ти кажа само едно- Нортон във всички официални класации антивирусни тестове е в челната тройка, където са още Битдефендер и Касапа. Това е "светата троица", която към днешен ден диктува модата! Всичко друго са подгласници!

А, тези многобройни и чести обновявания, нима са маркетингов трик ?

Имаш, файл, който Нортон дава, че е чист! Даваш му десен бутон и от подменюто на Нортон-а избираш опцията "Norton File Insight" и там ще ти даде данни от облака, и ще видиш дали файла е добър...според Симантек!

Редактирано от бай Михо (преглед на промените)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 138,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

А ти, след като ги прекара през облака установи ли ви нещо интересно ? То ако облака показваше нещо по-различно щяха да се изтрият според мен...

А ти, след като ги прекара през облака установи ли ви нещо интересно ? То ако облака показваше нещо по-различно щяха да се изтрият според мен...

Нищо не съм тествал аз...преди малко приключих с работата!

То ако облака показваше нещо по-различно щяха да се изтрият според мен...

Как ще се изтрият ако файловете са нови, идват от архив, няма дефиниция за тях и не са минавали през облака! няма как да се изтрият! През облака минават само ако ги сваляш директно от интернет, при това не архивирани! Тук е силата на Нортона! Архивирани файлове, коита са пресни и не могат да се засекат евристично, трябва ръчно да се прекарат през облака и да им се види рейтинга! това е положението!

Имаш, файл, който Нортон дава, че е чист! Даваш му десен бутон и от подменюто на Нортон-а избираш опцията "Norton File Insight" и там ще ти даде данни от облака, и ще видиш дали файла е добър...според Симантек!

Ако даде,че е непознат каво правим? Трием програмата или чакаме и пак проверяваме?

Казах ти,че mail.ru чат програмата го триеше,а това е програма от повече от пет години. Има още една възможност за проверка,когато го стартираш да проверява файла с каква репутация е но решението е да твое. Къде ли е в настройките?

...и да няма подсказвачи ей !!!

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Ако даде,че е непознат каво правим?

Същото мога да попитам ако Касапа мълчи....както често се случва на нови файлове!

.....когато го стартираш да проверява файла с каква репутация е но решението е да твое.

Откажете се от екстрата "решение на потребителя"! Това (в общия случай) може да бъде повече опасно, отколкото полезно! Хората (основната маса) нищо не разбират, нищо не знаят, а и не им трябва да знаят! те затова си купуват програма, за да може тя да ги спаси, тя да решава, а не те...те няма откъде да знаят! Избийте си веднъж за винаги от главата опцията "решение на потребителя"! няма да е далеч времето, когато повечето програми ще бъдат фабрично настроени на "автомат", а "експертите" ще трябва да си променят ръчно настройките, ако иска да ги пита!

помни какво съм предсказал!

Същото мога да попитам ако Касапа мълчи....както често се случва на нови файлове!

Откажете се от екстрата "решение на потребителя"! Това (в общия случай) може да бъде повече опасно, отколкото полезно! Хората (основната маса) нищо не разбират, нищо не знаят, а и не им трябва да знаят! те затова си купуват програма, за да може тя да ги спаси, тя да решава, а не те...те няма откъде да знаят! Избийте си веднъж за винаги от главата опцията "решение на потребителя"! няма да е далеч времето, когато повечето програми ще бъдат фабрично настроени на "автомат", а "експертите" ще трябва да си променят ръчно настройките, ако иска да ги пита!

помни какво съм предсказал!

Е,аз просто попитах понеже ти каза,че си запознат с програмата.

Тц, тц, тц....не познаваш Нортона!

А,дали ти го познаваш ?

Тц...никак! Само ти го познаваш!

Ам не. Цитирал съм те и затова питам.

Тц, тц, тц....не познаваш Нортона!

Сега рекох да тествам на виртуалката под VM един архив от юли месец 2011 с 272 файла събирани из темите с подпомагането. След дълго къдрене и пръхтене NIS забецна при сканирането. Мъка братле,чаках го половин час белким мръдне малко ама ядец.

Опитвах се да спра проверката ама не ще... и реснах компа. Баси 134 файла щеше да ги анализира цяла нощ :ohmy:

Изтрих папката и след пет минути излиза съобщение,че Нортон обработвал заразите....обработва дръжки. Нали изтрих папката. И да не съм голословен ей ти снимката

Публикувано изображение

Ей го архива. Пробвайте,може пък проблема да е заради виртуалката. Знам ли...

Файл :

malware.rar

Линк за сваляне :

http://dox.bg/files/dw?a=922c695579

паролата е стандартна

Сега рекох да тествам на виртуалката под VM един архив от юли месец 2011

Що се занимаваш с глупости...с безмислени, "изкуствени" псевдо тестове, абсолютно нищо незначещи и нямащи никакъв практически смисъл за 99.9% от потребителите на Нортон, а и на всички останали програми???
  • Никога в живия живот няма да се случи на потребител (освен ако умишлено не го прави) да изтегли архив с NNN на броя вируса!
  • Какъвто и да е файл, щом е в архив, практически не може нищо да извърши. Не случайно повечето програми, вкл. и касапа, нямат включено сканиране на архиви по подразбиране. Аз също препоръчвам това да бъде изключено от сканирането в реално време.
  • Защо не разархивира архива и не остави Нортона да си свърши работата
  • за N-и път казвам- Нортона е изключително практична и прагматична програма! Те мислена да бъде ефективна, и е изключително ефективна, в реалния живот!
Не се занимавай да "доказваш" неща, които нямат, или по-точно- имат нищожно практическо значение!

Що се занимаваш с глупости...с безмислени, "изкуствени" псевдо тестове, абсолютно нищо незначещи и нямащи никакъв практически смисъл за 99.9% от потребителите на Нортон, а и на всички останали програми???

• Никога в живия живот няма да се случи на потребител (освен ако умишлено не го прави) да изтегли архив с NNN на броя вируса!
  • Какъвто и да е файл, щом е в архив, практически не може нищо да извърши. Не случайно повечето програми, вкл. и касапа, нямат включено сканиране на архиви по подразбиране. Аз също препоръчвам това да бъде изключено от сканирането в реално време.
  • Защо не разархивира архива и не остави Нортона да си свърши работата
  • за N-и път казвам- Нортона е изключително практична и прагматична програма! Те мислена да бъде ефективна, и е изключително ефективна, в реалния живот!
Не се занимавай да "доказваш" неща, които нямат, или по-точно- имат нищожно практическо значение!

Я си отвори очите и виж папката долу че е отворена. Има си праблем при сканиране на повече файлове и това е.

Въртиш,сучеш и все на твоята си знаеш. Преди беше обективен сега силно се съмнявам в това.

Нищо не доказвам , нали съм ламер и си правя псевдо тестове. Ще видим на динамичен тест как ще е но с отваряне директно през браузъра. При сваляне на програма от повечето сайтове точно това е препоръката.

Айде лека и мека :)

Лог файла

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Има си праблем при сканиране на повече файлове и това е.

Да предположим, че това е вярно. Е, и к'во от това? Как този "проблем" влияе на реалната защита на моя компютър? Аз ще ти кажа как...никак!

........

Абе знайш ли к'во....от "тестовете" ти все повече се убеждавам, направо ми отвори очите, че Нортона е старшно калпава програма, пълен боклук е....и шЪ зема днеска, след едногодишно безпроблемно ползване да я разкарам тая шибана програма и да сложа.....а познай коя!

... след едногодишно безпроблемно ползване да я разкарам тая шибана програма и да сложа.....а познай коя!

Публикувано изображение

:P

Scan Time: 682 seconds

E не е като при мене да забие. Може пък да му е недостигала RАМ - на 608 съм сложил виртуалката.

Не е от това според мен, аз на настолния имам 1гб РАМ с Windows 7 32бит, вкл Skype, Utorrent и прочие и познайте колко РАМ остава и пак завърши сканирането. Може проблема да е някъде другаде.

Публикувано изображение

Редактирано от dim0v (преглед на промените)

Проблемът може да е в конкретен файл, който Нортън да "прочита" трудно и да цикли. Може да е счупен някакъв файл , неразпознаваем или необичайно пакетиран. .iso- примерно понякога му се чудят някои.

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

........

Абе знайш ли к'во....от "тестовете" ти все повече се убеждавам, направо ми отвори очите, че Нортона е старшно калпава програма, пълен боклук е....и шЪ зема днеска, след едногодишно безпроблемно ползване да я разкарам тая шибана програма и да сложа.....а познай коя!

:offtopic_s:

Ти буташ все Нортон в очите на хората,не аз.

Повече от година изкара на единият лаптоп и съм запознат с качествата на програмата. Това е втората програма която ми се харесва.

Ама твоето видиш ли онова,това и т.н малко досажда нали?

.а познай коя!

Ами ти освен да сложиш нещо на Есет - за друго акъл не ти стига. Иначе в приказките си супер ! Признавам го.

По темата

Файл : malware_18_03_2012.rar

Линк за сваляне : http://dox.bg/files/dw?a=87292814aa

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Norton Or Kaspersky: Which Is Better? Хайде едно тестче динамично да се види веднъж завинаги и да се спре със заяждането! И без това оспамихме темата!И приемаме резултата такъв какъвто е. Без нерви... Ако има навити аз съм насреща с Norton!

Проблемът може да е в конкретен файл, който Нортън да "прочита" трудно и да цикли. Може да е счупен някакъв файл , неразпознаваем или необичайно пакетиран.

.iso- примерно понякога му се чудят някои.

Предполагам. То и Касапа не веднъж ми е зациклял така. Да припомня и сагата с 2009 версия...Lost in.... предполагам си спомня.

Не става въпрос за някакво осъждане на някаква програма. Лично аз не правя кардинални заключения от тия тестове понеже всичко е комплексно. За разлика от други,които ползвайки два часа програмата и са вече наясно с възможностите и.

Norton Or Kaspersky: Which Is Better?

Хайде едно тестче динамично да се види веднъж завинаги и да се спре със заяждането!

И без това оспамихме темата!И приемаме резултата такъв какъвто е. Без нерви...

Ако има навити аз съм насреща с Norton!

Ми давай. Ще ги стартираме ли?

Да ще ги стартираме естествено! Дайте линкове към 50 броя и да почваме и да няма недоволни нека трети човек да ги събере и пусне аз след 30 минути съм отново на линия че имам малко работа и като всичко е готово ми драснете на лични и започваме!

Предполагам. То и Касапа не веднъж ми е зациклял така. Да припомня и сагата с 2009 версия...Lost in.... предполагам си спомня.

Не става въпрос за някакво осъждане на някаква програма. Лично аз не правя кардинални заключения от тия тестове понеже всичко е комплексно. За разлика от други,които ползвайки два часа програмата и са вече наясно с възможностите и.

Ми давай. Ще ги стартираме ли?

В момента тествам прословутото "зациклящо" 272 вирусово архивче от снощи. Очаквайте включване, както и подробна информация за....поредната манипулация! :clown:

Да ще ги стартираме естествено! Дайте линкове към 50 броя и да почваме и да няма недоволни нека трети човек да ги събере и пусне аз след 30 минути съм отново на линия че имам малко работа и като всичко е готово ми драснете на лични и започваме!

http://malwares.safe...12%2F2012-03%2F

Изберете си :) Паролите само за регистрирани потребители - http://forum.safegroup.pl/02-2012-paczki-malware-niebezpieczne-strony-pliki-itp-t5582.html

Аз бих се включил ако има готовност до час два

http://malwares.safe...12%2F2012-03%2F

Изберете си :) Паролите само за регистрирани потребители - http://forum.safegro...-itp-t5582.html

Динамичен тест адреси !

Хайде да започваме аз ще отложа излизането си за след теста. А, линкове?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Динамичен тест адреси !

Извинете ме :)http://malc0de.com/database/

Хванете последните 20, 30 колкото искате и давайте :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.