Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Масов бой между воеводи и "Свидетели на Йехова"

Featured Replies

Публикувано изображение

Петима души са ранени, а десет са били задържани в Бургас, след сблъсък снощи между "Свидетели на Йехова" и членове на ВМРО-Бургас. Протест срещу последователите на религиозната общност бе организиран от ВМРО пред сградата на църквата в града, предаде бТВ. Пострадалите петима души са от "Свидетели на Йехова".

По първоначална информация те са били бити от членове на ВМРО. Сред десетимата задържани в полицията е и лидерът на ВМРО в Бургас Георги Дракалиев. "Свидетели на Йехова” са официално регистрирано вероизповедание у нас.

Задържаните ще бъдат разпитани за инцидента.

Масовото сбиване е станало по време на протестен митинг пред молитвения дом на йеховистите в Бургас. Изпотрошен е и инвентар в молитвения дом.

Група симпатизанти на ВМРО-Бургас, към които по непотвърдена информация има и привърженици на футболен клуб „Нефтохимик”, са се опитали да попречат на традиционното провеждане на неделна служба на „Свидетели на Йехова” в техния молитвен храм в бургаския комплекс „Славейков”. Това съобщи говорителят на ОД на МВР – Бургас Цветелина Рандева, цитирана от "Фокус".

Привържениците на ВМРО са носили отличителни знамена, мегафони, цветя и свещи. Те са подготвяли празнично шоу, до което обаче не се е стигнало, тъй като по неустановени засега причини напрежението между двете групи е ескалирало и се е стигнало до сблъсъци.

изт.

• Отговори 61
  • Прегледи 6,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Браво на момчетата от ВМРО

Разбира се, аз осъждам насилието като начин за справяне с проблемите и съм твърдо против боя ( особенно на публични места) :P

• Автор

Здравейте! Сега ще ви напиша историята си.

В семейството имахме сериозни проблеми поради което се наложи да го напусна макар и за кратко. Това доведе съпруга ми до отчаяние. Това бе и причината негов колега, който е член на сектата ''свидетели на Йехова'' да го въвлече там. Там му бе промит мозъка като му казват, че ще го направят по-добър и аз ще се върна при него. Ако се моли постоянно на бог Йехова аз ще се върна. И аз се върнах, но не от неговите молитви, а защото не исках да развалям семейството си. Но той реши че неговият бог е чул молитвите му. И от тук започва адът.

Аз и родителите му не бяхме съгласни той да бъде в тази секта защото виждахме, че той потъва. Стана много затворен в себе си, не общуваше с никой. Баща му е с разклатено здраве и това го съсипа тотално. Свидетелите на Йехова му набиваха в главата, че ако близките му не са съгласни с това, той да членува там, той трябва да ги изостави, и че на първо място е бог Йехова. Това го мъчеше много, което доведе и до мисълта за самоубийство. Беше на косъм от смъртта. Той вървеше като зомби, неадекватен.

Тогава реших, че ще направя всичко само и само да го извадя от тинята. Консултирахме се със свещеник и благодарение на информацията в този сайт /www.sekti.start.bg/ за сектата Йехова моят съпруг е жив и сме много щастливи.

Написах това писмо, за да се даде публичност и отчаяните хора да не попадат в мрежите на тази секта, която се възползва от тази слабост. И най вече разбрах, че зарибяват и деца като им убиват бъдещето. Искам да изкажа сърдечни благодарности на редактора на този сайт, защото благодарение на него е спасен един човешки живот. Който се интересува за сектата да прочете „Лъжеучението на свидетелите на Йехова“.

Ако някой желае контакт с мен имейла ми е [email protected]

изт.

Лъжеучението на свидетелите на Йехова

За разлика от много други,тази история е с добър край.

....

За разлика от много други,тази история е с добър край.

Тях и подобните им секти сме ги дъвкали доста в раздел "религия, мистика, езотерика", даже по едно време имахме и нашествие от техни проповедниц тук, във форума.Виртуално лесно ги оправяме, а аккто се вижда и реално не е много трудно :P

• Автор

Тях и подобните им секти сме ги дъвкали доста в раздел "религия, мистика, езотерика", даже по едно време имахме и нашествие от техни проповедниц тук, във форума.Виртуално лесно ги оправяме, а аккто се вижда и реално не е много трудно :P

Според мен въпроса трябва да се реши кардинално,защото доста хора стават жертви на секти.

Време е Православната църква да покаже силата си.

В квартала в който живея се намира една от централите им - доста луксозна сграда...

Редактирано от Moira (преглед на промените)

Време е Православната църква да покаже силата си.

Моля ? :baby:

И това го казваш ти, след скандала с Дънов ?

Хах - разлика между мормоните и дъновистите няма.Пък и всяка друга секта и ерес, дето се въди по нашите земи.

Църквата е казала много отдавна мнението си по този въпрос.

Сега е ред на хората да приложат свободната си воля и да изберат.

• Автор

Моля ? :baby:

И това го казваш ти, след скандала с Дънов ?

Хах - разлика между мормоните и дъновистите няма.Пък и всяка друга секта и ерес, дето се въди по нашите земи.

Църквата е казала много отдавна мнението си по този въпрос.

Сега е ред на хората да приложат свободната си воля и да изберат.

Не знам някой от последователите на Дънов да се е самоубил или да са го "самоубили",защото се е отказал от учението...

Но познавах човек,когото йеховистите първо подлудиха,после "самоубиха",само защото му се прииска пак да води нормален живот.

Православната църква наистина има силата да наложи премахването на опасните секти,но явно няма желание.

За избора си прав - всеки има правото да го направи.

Преди години една моя позната се опита да ме вкара в нейната църква-нещо беше за Седмия ден,толкоз и помня как й беше заглавието на тая секта.

Досаждаше ми постоянно-ела при нас,та ела.

Като идваше и започваше-иконите и кръста да ги махнеш от стените,това не го признавали те.

Абе я си глей работата и върви дет щеш,с триста зора я отсвирих от живота си ъфффф напаст

http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

• Автор

Наистина някои секти са много агресивни.Един от шри матаджи досаждаше ежедневно на всичките си познати,проповядвайки "философията" и набутвайки в ръцете им "целебната" снимка на матаджито и заклеймяваше всеки,който му обърнеше гръб... Да не говорим за костюмираните момченца,които звънят по вратите и раздават диплянки с примамливи обещания,ако приемеш да станеш член на сектата им... Най-уязвими са подрастващите и самотните възрастни хора.

• Автор

Какво се случи при Свидетелите на Йехова (18+)

Организаторите на протеста, прераснал в меле, пред молитвения дом на „Свидетели на Йехова“ в Бургас ще бъдат санкционирани, съобщи говорителят на местната полиция. Засега няма задържани за бруталната разправа, след която петима души бяха приети в болница.

В неделя вечерта членове на ВМРО и фенове на двата бургаски футболни клуба се събраха пред молитвения дом да поднесат цветя „за загиналите от отказа от лекарства и кръвопреливане”.

ВИДЕО

Зам.-председателят на ВМРО:

Случилото се в Бургас е нормално

"Това, което се случи в Бургас, е нормално. Познавам и по-агресивни хора. Това е акция срещу държавата, защото тя нищо не прави."

Това е заявил пред в. "Дневник" зам.-председателят на ВМРО Костадин Костадинов в коментар на нападението на активисти на ВМРО над привърженици на "Свидетели на Йехова" в Бургас.

"Навсякъде из града е имало плакати с "Елате да отбележим годишнината от смъртта на най-великия човек". Той не е човек, той е Бог. Това е обидно и провокира", казва още Костадинов.

По думите му позицията на ВМРО е, че ако сектата бъде забранена, няма да има повече ексцесии.

"Не ги оправдавам, но нещата ще стават все по-ескалиращи. В обществото се зараждат все повече антидържавни реакции. Свидетелите на Йехова ги изкараха божи кравички", е коментирал още Костадинов пред "Дневник".

След сбиването снощи в болница са били откарани пет души, а други 10, начело с лидера и областният координатор на ВМРО, са били отведени в ареста.

Най-тежко е състоянието на мъж, със средна телесна повреда, останалите са освободени за домашно лечение.

Всички пострадали са били в дома и са отслужвали празнична литургия, съобщават от полицията.

Пред сградата на молитвения дом с развети знамена са били представители на ВМРО, фенклуб на ПСФК "Черноморец" - "Сините акули", фенклуб на ФК"Нефтохимик", сдружение "Родолюбец", добавят от МВР.

Видео на нападението бе качено онлайн часове след инцидента. На него се вижда как участници в протеста замерят хората в молитвения дом с различни предмети, между които и саксии, и ги удрят.

От Българският хелзинкски комитет излязоха с отворено писмо до главния прокурор, в което се казва, че бруталният акт на религиозна омраза в Бургас няма аналог,в годините на демократичния преход. Той може да бъде съизмерен от по-ново време само с нацистките нападения над евреи и еврейски имоти по време на "Кристалната нощ" в Германия, казват от комитета.

Българският хелзинкски комитет изразява дълбоко възмущение от бруталното нападение, и настоятелно призовава прокуратурата да свърши своята работа и да проведе пълно и щателно разследване на този инцидент.

В разследването си тя ще е улеснена от публично разпространения запис, на който много добре се виждат както лицата на основните биячи, така и на тези, които ги подкрепят с песни и викове от улицата, се казва още в писмото.

vesti.bg

Първо,искам да кажа,че съм много против сектите и особено на "Свидетели на Йехова". Второ,срам ме да разбера,че в основата на това стои българска политическа партия. Мислите ли,че трябва да се борим срещу това по такъв първобитен,агресивен и нечовешки начин на саморазправа? ....... Има и друго-така ли оправят нещата нашите политици?Ами утре ще ни бият само,защото не искаме да си дадем гласа за тях.Замисляте ли се над това? Извинявам се не съм разбрала. Не съм искала да те засегна просто исках да изкажа радостта си,че има хора, които се борят срещу това.Както си прочела от поста ми съм те поздравила. Още веднъж искрено съжалявам :)

Редактирано от capnemo
без свободни асоциации моля (преглед на промените)

• Автор

Първо,искам да кажа,че съм много против сектите и особено на "Свидетели на Йехова".

Второ,срам ме да разбера,че в основата на това стои българска политическа партия.

Мислите ли,че трябва да се борим срещу това по такъв първобитен,агресивен и нечовешки начин на саморазправа?

.......

Има и друго-така ли оправят нещата нашите политици?Ами утре ще ни бият само,защото не искаме да си дадем гласа за тях.Замисляте ли се над това?

Извинявам се не съм разбрала.

Не съм искала да те засегна просто исках да изкажа радостта си,че има хора,

които се борят срещу това.Както си прочела от поста ми съм те поздравила.

Още веднъж искрено съжалявам :scared:

Нищо,случва се.

За мен е обида да ме причисляват към секти.

ВМРО срещу йеховистите в София

На първи май ВМРО ще излезе на протест пред дома на "Свидетели на Йехова" в столичния квартал "Люлин".

Това съобщи зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки на пресконференция на организацията.

Няколко дни след побоя над членове на "Свидетели на Йехова" в молитвен дом в Бургас от ВМРО отрекоха да имат общо с инцидента.

Председателят на ВМРО в морския град Георги Дракалиев заяви, че няма арестувани членове на партията след инцидента.

От ВМРО настояват за проверка на всички религиозни организации и движения у нас. Според Джамбазки финансите на сектите у нас трябва да бъдат проверявани от НАП.

Той запита откъде идват средствата на "Свидетели на Йехова" и дали плащат данъци, както и как са закупили сградите за религиозните си центрове, които представляват всъщност офис сгради.

Джамбазки обвини членовете на религиозното движение в две лъжи - че са осъдили партията в Комисията за защита от дискриминация и че вероизповеданието им е регистрирано във всички страни-членки на ЕС. В Германия и Великобритания "Свидетели на Йехова" били регистрирани като фондация.

До края на месеца ВМРО ще предложи промени в Закон за вероизповеданията, с които да се засили контролът върху дейността на религиозните движения.

Джамбазки обясни, че митингът в Бургас се дължи на покана от страна на йеховистите към гражданите да честват смъртта на Христос. Не бяхме с качулки, а със знамена, с цветя и със свещи, каза той.

Според Костадин Костадинов, зам.-председател на партията, този инцидент няма да бъде последният. Междувременно "Свидетелите на Йехова" също дадоха пресконференция по повод побоя в неделя.

ВМРО нагнетява напрежението от години, заяви Христо Николов от административния център на "Свидетелите на Йехова" у нас.

На пресконференцията на йеховистите присъстваха членовете на ВМРО Ангел Джамбазки, Костадин Костадинов и Георги Дракалиев.

Свидетелите на Йехова у нас са около 4 хил. души, като 1800 от тях са активно проповядващи.

Атанас Атанасов от "Свидетели на Йехова" цитира текст от Евангелието на Матей, който призовава да обичаме враговете си.

"Ние също знаем какви са Левски и Ботев. Те не са използвали лъжи и не са хвърляли обиди към невинни хора", каза той, като посъветва ВМРО да вземе предвид тези неща.

Атанасов призна, че йеховистите са против кръвопреливането. "Кръвопреливането не е равно на живот, не е панацея", добави още той. Според него в много случаи кръвта повече вреди на пациента.

vesti.bg

• Автор

Не им знам централата в "Люлин",но тази в "Павлово" е доста голяма и скъпа.Хората,които живеят около нея не са доволни от присъствието на йеховистите.

Разколите в нашата Източно-Православна Църква,идват идеално на такива секти. Да ! Против сектите сме,но колко от нас палят по една свещ седмично в Църква ? Как дават пример и на децата си ? Парадоксално звучи,че най-яростните защитници днес на Вярата ни са видни представители на футболни агитки,иначе така заклеймявани от повечето хора у нас....

Разколите в нашата Източно-Православна Църква,идват идеално на такива секти.

Да ! Против сектите сме,но колко от нас палят по една свещ седмично в Църква ?

Как дават пример и на децата си ?

Парадоксално звучи,че най-яростните защитници днес на Вярата ни са видни представители на футболни агитки,иначе така заклеймявани от повечето хора у нас....

Ами да,те бурените растат там,където няма грижи.

Тез мормончетата още ли шетат а-че в Гео Милев и в района не съм ги мяркала изобщо.

Онези костюмираните с вратовръзките,оф и те дошли от на майната си книги да ни раздават да ни просвещават.

Разколите в нашата Източно-Православна Църква,идват идеално на такива секти.

Да ! Против сектите сме,но колко от нас палят по една свещ седмично в Църква ?

Как дават пример и на децата си ?

Парадоксално звучи,че най-яростните защитници днес на Вярата ни са видни представители на футболни агитки,иначе така заклеймявани от повечето хора у нас....

Атеист съм. Кажи ми по дяволите, една причина да запаля свещ в църква?

Сега по темата-Сектите са организации, където хора с цели промиват мозъците на други хора, които се поддадат, било то емоционална слабост и т.н и т.н. Реално в тях властват чисто парични интереси, под формата на "дарения" и т.н и т.н.

Хората биват използвани като банкомати, докато им се втълпяват глупости и дори им се въздейства с упойващи и наркотични вещества в някои случаи.

Сектите трябва да бъдат изкоренени, защото са опасни за обществото и хората, особено по слабите и уязвимите-младите, хората претърпели загуба на близък човек, нещастие, заболявания и т.н. Възползват се от това, че хората търсят някаква сламка, на която да се хванат.

Не подкрепям безпричинната жестокост, но докато "футболните агитки" действат направо и брутално, то сектите и подобните на тях действат бавно и подмолно, тровят на дълбоко обществото. Ако не се вземат бързи мерки, то това значи все повече жертви на подобни "секти", част от които дори никога не биха осъзнали, че сектите, използвайки тяхната слабост,са ги превърнали просто в човек-банкомат, с промит мозък.

п.п С цялото ми уважение към вярващите, колко по-добре би било ако религии няма, толкова различия между отделните етноси и нации, толкова вражди на религиозна основа и т.н не биха съществували...Но ако това не може да стане или хората не го искат, то нека поне не позволяваме сектите да тровят обществото и да се опитват да превръщат близките ни в хора с промити мозъци.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Между вяра и отнесени от вихъра има разлика.

Щото тия са отнесени отвсякъде.

• Автор

София и Пловдив срещу "Свидетели на Йехова"

"Нови протести се готвят срещу християнската секта „Свидетели на Йехова” в София и Пловдив”, съобщи пред Dnes.bg координаторът на ВМРО-БНД в Града под тепетата Александър Сиди.

За разлика от кървавия протест срещу йеховистите в Бургас сега се предвиждат мирни демонстрации, като ще се разяснява на населението колко е опасна организацията.

"Те не се спират пред нищо, за да привлекат повече хора към тяхната секта”, категоричен е Сиди.

По думите му „Свидетели на Йехова” набират членове, като обикалят по жилищата на хората. Звънели по вратите и обещавали бързо забогатяване, както и професионално и духовно израстване.

"Свидетели на Йехова" е финансова пирамида, която печели от дарения и която не е внесла и стотинка данък в държавната хазна”, подчерта Александър Сиди.

По време на протеста на гражданите ще се разясни как става въвличането в организацията и какви методи се използват.

Първият знак, че искат да ви привлекат, е подаряването на безплатно списание „Стражева кула”, обясняват организаторите на протестите.

Според Александър Сиди Българската православна църква не се намесва по никакъв начин, за да спре "Свидетелите на Йехова”.

Протестът в София се готви за 1 май, а в Пловдив ще бъде в средата на следващия месец.

изт.

Защо не се направи петиция срещу тая секта?

:wors:

Бих отишла на такъв митинг,ама ще ме отнесат кат куцо пиле домат,както съм 45 кила,

не ставам хич за бой

http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Одобрявам идеята за петиция!

Нека я напишем.

Предлагам заглавие,примерно-

"Стоп на сектите и промиването на мозъци!"

Това ми дойде в момента.

Предложете и вие заглавие,както и текста към нея.

Ще бъде разпратена до Президента,и т.н. и до всички медии.

И не ви е бедна фантазията колко подписи ще се съберат-

само да влезе в нета.

Това е сайта,но не работи в момента

http://www.bgpetition.com/

• Автор

Добре би било,ако петицията бъде написана от хора,които имат опит в писането на петиции и добре познават проблема с който ще се борим. Надявам се,в Калдата да има такива хора!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.