Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Масов бой между воеводи и "Свидетели на Йехова"

Featured Replies

факти, които са всеизвестни и доказани от много независими институции и медии по света

За това дали са факти може да се спори много и е по-скоро въпрос на лично убеждение. В днешният капиталистически свят, подчинен на властта на парите, на силата и разврата, такова нещо като независими институции и медии НЯМА. Да, някои от тях имат някаква ОТНОСИТЕЛНА независимост, която може да проявят, за да се докажат и/или да си вдигнат или поддържат нивото на рейтинга, в случай че относно работата им възникнат съмнения в обществото, което се взима все пак от тях под внимание в страните, в които има развито гражданско общество...Извинявам се за главните букви, с които са написани някои термини, глаголи или прилагателни, но ние не сме дечица, които могат да бъдат толкова лесно заблудени, или поне аз и няколко колеги не сме... :)

П.П. "Съд", що е с главна буква и що се членува тъй окончателно, още повече, че Темида у нас, е дори още по-сляпа, отколкото в някои други държави :D

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Отговори 61
  • Прегледи 6,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

...но си имат добре изградена религиозна мимикрия, в това число документално са записани с такъв предмет на дейност и ако се гледат официалните източници всичко им е наред...

Разбира се. Всички знаем как стават нещата в държавата ни и защо само тук въпросната мафиотска структура процъфтява, а в останалите страни ги преследват с цялата сила на закона.

...да се пропагандира...

Ооо нищо не пропагандирам. В момента просто коментираме и изразих мнението си как може да се постигне някакъв ефект срещу въпросните престъпници.

...Аз тук виждам само голи думи и някакви предположения...

Поразрови се малко и веднага ще изскочат разкази на потърпевши. Неслучайно ги гонят отвсякъде и хората протестират точно срещу тях.

п.п. хайде щом толкова си я обичаш тая православна църква, защо никой не е тръгнал да протестира срещу тях и да ги бие? Защо никой не е тръгнал да се саморазправя с мормоните, примерно, ами точно с добрите овчици на Йехова?

...аз ти изброих факти...

За православната църква, които грам не ме вълнуват, защото нямат общо с темата.

...на още няколко "мъгливо" предполагащи хора....

:eek:

Ако не ми покажеш къде в темата съм дал мнение на други хора, директно те изключвам от спора. Изкривяването на думите на опонента няма тежест в даден спор. Търсиш евтин популизъм, както и с фактите относно православната църква, които въобще не се знае какво правят тук.

Свидетелите на Йехова е официално регистрирано вероизповедание и това е решил Съдът...

Или не живееш в България, или си един от тях. Да те светна - нас ни управляват престъпници. Да, нямам доказателства за това, но всеки човек поне над средната интелигентност го знае. Съдът обслужва този, който си плаща. Също факт, който няма доказателства, но едва ли някой нормален ще го отрече.

п.п.2 най-чистосърдечно пожелавам на всички застъпници на въпросната секта - всичките ви близки да влязат в нея, включително и децата ви да зарибят :)

Редактирано от badsector (преглед на промените)

Прочети си сам поста и ми кажи смисълът му - в момента ти поставяш (като какъв авторитет - анонимен?!) под съмнение работата на българският СЪД, световният СЪД, американският СЪД и още редица аналогични съдилища в различни държави. Не зная кои сте вие:

.... или поне аз и няколко колеги не сме... :)

Но излезнахте много сериозни авторитети, че Вашето мнение е над изброените институции по - горе. Ако стигнем до там, че да не вярваме на нищо и всичко да е световна конспирация, че то аз и в космосът не съм излизал това значи ли, че над нас има едно голямо "платно" разпънато от световните сили да ни заблуждават нас обикновенните хорица?

А за това:

За това дали са факти може да се спори много и е по-скоро въпрос на лично убеждение...

Не може да се спори, пак опираме до написаното по - горе за "авторитета" и как така точно ти оспорваш решения на чужди съдилища, че и световният такъв не зная - за мен е загадка. Питам и отговор не чакам ;)

Това, че сме се захапали от някакви други теми - значи ли че навсякъде където постна каквото и да поствам ще има от твоя страна опозиция пък била тя и "мъглива" просто за спорта? Нямам против приятно ми е да върви някакъв спор, но поне той да е градивен. "Фен" съм на световните конспирации, но трябва да има граница някои неща не трябва да се оспорват защото почнеш ли да се съмняваш във всико както писах по - горе и космоса не е космос ...

П.С.: Да не се изместваме от темата за Йеховистите що е то и има ли почва у нас. Според е нещо, което е твърде маловажно, за да му се обръща повече от 1 ден внимание все пак говорим за има няма 100 човека организация ... И защо политическа партия се занимава с толкова "нищожен" проблем при положение, че българските патриарси се движат с бентлита, линкълни, имат златни ланци, джи ес еми, вили, къщи на по 2-3 етажа, охрана (защо му е на човек на бога охрана?) и т.н. т.н. мога да изброявам много. Аз ще ви кажа защото те си "кихат" на когото трябва за да се изкорени "конкуренцията" защото в днешният свят на материално и само материално отдавна църквата като такава е изгубила своята духовност и не иска да има конкуренция за паричките на "вярващите"...

По - горе написаното тълкувай както искаш, това е мое лично мнение и не искам да обременявам никой с него. Нищо лично нямам към теб и колегата "badsector" просто малко сте като коне с капаци, днес ви показват 1 дребен мошенник и го захапвате, а ви убягва цялата картина.

Поразрови се малко и веднага ще изскочат разкази на потърпевши. Неслучайно ги гонят отвсякъде и хората протестират точно срещу тях.

п.п. хайде щом толкова си я обичаш тая православна църква, защо никой не е тръгнал да протестира срещу тях и да ги бие? Защо никой не е тръгнал да се саморазправя с мормоните, примерно, ами точно с добрите овчици на Йехова?

...

Ако не ми покажеш къде в темата съм дал мнение на други хора, директно те изключвам от спора. Изкривяването на думите на опонента няма тежест в даден спор. Търсиш евтин популизъм, както и с фактите относно православната църква, които въобще не се знае какво правят тук.

Такаааа пак се убеждавам, че в тоя форум най - често коментиращите въобще не си дават труда да четат чуждите мнение, а само си пишат нещо си на база на нищо си... Никъде не защитавам камо ли пък БПЦ - атеист съм както съм писал няколко пъти вече в темата - ама кой да си прави труда да чете? Пиша за тях като пример и сравнение защото не може да нямаш база за сравнение, за да стане разбор на нещо просто няма как, избрах точно БПЦ и като цяло ПЦ защото за тях съм попадал на факти и нарушения - може и за другите главни религии да е така даже съм сигурен просто не съм запознат и не ме и интересува. И какво да се поразровя по форуми да гледам как хора се оплакват, че имат наивни роднини - именно това бях написал да не ми вадиш примери от форуми и мнение. Факти трябват - факти. Няма спор, че лъжат хората, за да им вземат каквото имат така действат всички секти, ама наркотици, проституция и още не знам си какво дето изброяваш си бяха голи думи и ти вече ги избягваш (или пак ти изкривявам мнението?)

На вторият ти абзац се смях много :D Търси си евтин популизъм защото ще се кандидатирам за изборите догодина - ела и гласувай за мен ;) А сега сериозно никакъв "популизъм" не търся и не искам, най - малко мисля, че мястото за това нещо е един форум за хай-тек и софтуеър.

И още веднъж чети хубаво всичко защото още когато намесих БПЦ (а преди мен и други бяха я намесили) казах, че ги давам като пример и модел който явно е "upgrade"-нат от тези "йеховисти".

Бъба,бъра...така тъй като не малка част от коментара, както казваш не е точно по-темата, няма как да отговоря по различен начин. ;)

Не мисля, че прехвърлям някакъв друг спор тук, вече съм дори забравил за какво е ставало на въпрос. Аз също изказвам лични убеждения, нима е забранено(?), или да ти дам моята уста, за да говориш твоите си думички с нея?

Та ако ме прочетеш нейде назад, дали в тази тема или в други, включително и няколко коментара в раздела на мистиците и езотериците и религиите, ще разбереш че съм атеист и смятам служителите(забележи, не непременно последователите, които може просто да са заблудени, а служителите и основателите, или техните живи наследници), на всички официални и неофициални религии, за ненужни паразити(също както и политиците и чиновниците) и са още една тежест на гърба на народа, пречеща за неговото развитие.

...

За служителите се съгласявам с теб на 100 %, за последователите нека всеки си запази мнението тук се различаваме малко. За политиците така е, но ако няма управници говорим за анархизъм, нали осъзнаваш че няма как държава ръководена на тази "политика" да изкара повече от година преди да фалира. Това пак е офтопик.

Да се върнем на темата против тези и всички подобни общности съм, НО не е начина със крайно насилие както предложи колегата badsector, от където и тръгна спора (да ви върна в началото ако сте забравили за какво ставаше на въпрос :D). И клипчето, което стои в началото на темата е много грозно и е присъщо на едни държави доста по към третият свят... Ако мислите, че това е начина да викаме и плащаме на футболни агитки да бият тоя и оня, и да мислим как да взривяваме значи сами сме си виновни, защото в днешно време подтиснатите имат най - големите права в този свят (и малцинствата, а камо ли пък религиозните малцинства). Начини е законов ако не става по законов ред значи са си "вързали" гащите добре и просто протести и гласност на проблема, но не тази грозна гласност с побоища, псувни, обиди и т.н.

За служителите се съгласявам с теб на 100 %, за последователите нека всеки си запази мнението тук се различаваме малко. За политиците така е, но ако няма управници говорим за анархизъм, нали осъзнаваш че няма как държава ръководена на тази "политика" да изкара повече от година преди да фалира. Това пак е офтопик.

Да се върнем на темата против тези и всички подобни общности съм, НО не е начина със крайно насилие както предложи колегата badsector, от където и тръгна спора (да ви върна в началото ако сте забравили за какво ставаше на въпрос :D). И клипчето, което стои в началото на темата е много грозно и е присъщо на едни държави доста по към третият свят... Ако мислите, че това е начина да викаме и плащаме на футболни агитки да бият тоя и оня, и да мислим как да взривяваме значи сами сме си виновни, защото в днешно време подтиснатите имат най - големите права в този свят (и малцинствата, а камо ли пък религиозните малцинства). Начини е законов ако не става по законов ред значи са си "вързали" гащите добре и просто протести и гласност на проблема, но не тази грозна гласност с побоища, псувни, обиди и т.н.

Не казвам че не трябва да има хора разполагащи с възможността да контролират механизмите на събиране и разпределение на по-високо ниво от богатите предприемачи(за съжаление в доста от случаите олигарси). Но те трябва да са хора експерти в своята област и с допълнителни познания на финансовата част...Те трябва да се избират мажоритарно, като се представят пред народа със своите дипломи и препоръки от техни предишни работодатели, а не както политиците, с куп благи лъжи, празни глави, дебели вратове и средно образование изкарано с тройка(което сякаш няма значение(?))...

За последно си губя времето да ти отговарям, защото очевидно не знаеш какво е спор и какви правила има.

...в момента ти поставяш под съмнение работата на българският СЪД...
Трябва ли да разбирам, че ти вярваш в безпристрастността и честността на българската правораздавателна система и всички решения на съда са правилни и не са манипулирани? Как тогава ще обясниш факта, че решенията на родния съд се различават от решенията на другите съдеби системи, които според теб също са правилни? Излиза, че две противоположни решения на един и същ проблем, за теб са правилни?

...Нямам против приятно ми е да върви някакъв спор, но поне той да е градивен...

Ако искаше градивен спор, щеше да следваш правилата. Първо им изкривяваш думите, второ не отговаряш на въпросите и аргументите ми. Твоите "аргументи" са "това не е така, защото ти го казваш".

...Според е нещо, което е твърде маловажно, за да му се обръща повече от 1 ден внимание все пак говорим за има няма 100 човека организация ...

Ето на какво са способни тия 100 човека :

"Протест срещу "Свидетели на Йехова" във Варна", "Бият “Свидетели на Йехова” в Бургас", "Протест срещу Свидетели на Йехова в Добрич" и ако се поразровиш, ще разбереш, че въпросната "секта" от "само 100" човека, има развита структура в цялата страна и който е имал вземане даване с тях, ги мрази. Защо?

...И защо политическа партия се занимава с толкова "нищожен" проблем...

Проблемът въобще не е нищожен, защото е разпространен в цялата страна. Занимава се този, който иска проблемът да се разреши.

...при положение, че българските патриарси се движат с бентлита...

Българската църква (и не само тя) се е превърнала в търговска институция. Но за пореден път казвам, че това не е предмет на темата.

...(защо му е на човек на бога охрана?)...

"Яка охрана "подсили" йеховистите срещу ВМРО" - а де, защо му е охрана?

...Аз ще ви кажа защото те си "кихат" на когото трябва...

Значи казваш, че едните си кихали където трябва, но пък другите не го правят и щом са регистрирани в съда, значи са чисти като изворна вода?

...просто малко сте като коне с капаци, днес ви показват 1 дребен мошенник и го захапвате, а ви убягва цялата картина...

В случая ти си коня с капаците, защото не искаш да приемеш фактите - забрана на сектата в развитите страни и строгото им гонене от закона; протести срещу сектата в цялата страна; множество разкази на потърпевши. Световният съд, в който толкова се кълнеш, е забранил тази секта. Нещо да кажеш по въпроса, или за пореден път ще го избегнеш?

....най - често коментиращите въобще не си дават труда да четат чуждите мнение....

Ако съдим по факта, че избягваш да отговориш на въпросите ми, да, прав си.

...Никъде не защитавам камо ли пък БПЦ...

Да съм твърдял подобно нещо? Казвам, че ти любима, защото не спря да ги намесваш в темата, въпреки, че нямат място в нея.

...не може да нямаш база за сравнение, за да стане разбор на нещо просто няма как...

Пълна глупост. Каква база за сравнение ми трябва, за да кажа, че едно престъпление е престъпление?

...да се поразровя по форуми да гледам как хора се оплакват, че имат наивни роднини - именно това бях написал да не ми вадиш примери от форуми и мнение....

Това ли е "разравяне" за теб?

...Факти трябват - факти....

Написал съм няколко факта по-горе, още чакам коментар по тях. А ти какви факти ще предоставиш в защита на въпросната секта?

....ама наркотици, проституция и още не знам си какво дето изброяваш си бяха голи думи и ти вече ги избягваш (или пак ти изкривявам мнението?)...

Къде ги избягвам? Да, пак ми изкривяваш мнението. Да ти дам хинт - има книги за сектите, включително и въпросната. Но не съм сигурен, че се намират в интернет.

...Търси си евтин популизъм защото...

...защото така ще си начешеш егото, тъй като ще си мислиш, че четящите темата ще застанат зад теб и така ще си победител в някакъв спор, който въобще не е воден по правилата. Слабо ме интересува. Фактът е, че ти нямаш доказателства за чистата дейност на сектата, не си запознат грам по въпроса за методите й на действие и просто искат да си чешеш пръстите и както споменах по-горе - егото си.

...модел който явно е "upgrade"-нат от тези "йеховисти".

Както и днешните властимащи са ъпгрейдвали модела "да служим на народа" в "да доим народа".

...протести и гласност на проблема...

Ти това сериозно ли мислиш, че ще разреши конкретния проблем?

...сами сме си виновни, защото в днешно време подтиснатите имат най - големите права в този свят....

Искам да ми перифразираш това последното, защото не виждам логиката.

Или не живееш в България, или си един от тях. Да те светна - нас ни управляват престъпници. Да, нямам доказателства за това, но всеки човек поне над средната интелигентност го знае. Съдът обслужва този, който си плаща. Също факт, който няма доказателства, но едва ли някой нормален ще го отрече.

п.п.2 най-чистосърдечно пожелавам на всички застъпници на въпросната секта - всичките ви близки да влязат в нея, включително и децата ви да зарибят :)

Ето тази част от споровете е най-нелепа.Вместо да опонираш по същество ти заклеймяваш наред всички несъгласни с теб, като част от престъпна група.

Ами живея в България и малко трудно ще е да съм от тях, но намирам за безкрайно неудачно да се изтребва някой просто така щото някому не се харесват неговите възгледи.

На идеи трябва се противостои с идеи, а не с юмруци и бомби.

Направи го за смях, разясни нелепостите в доктрината, изкарай ги на бял свят и така ще свършиш повече отколкото смешните предложения за побой и взривяване.

Корупцията в съдебната ни система е факт, но не подскачай толкоз нелепо по този повод.Този факт по никакъв начин не прибавя тежест на поднесеното от теб.Така или иначе тази организация е регистрирана по законовия ред и ти си този който трябва да доказва че е престъпна организация.

Не става с заклинания, още повече виждам, че ти съвсем фриволно набеждаваш и други хора за съучастници макар нито аз, нито колегата да имаме нещо общо с тях.

За каква обективност тогава ни говориш?

...

Първо коментарът ти е ужасен, не ти се разчита, не си поставил както трябва цитатите и т.н. НО го изчетох въпреки всичко, за да видя какво казваш. Единственото ново, което каза и научих от теб, е че световният Съд е осъдил тази въпросна секта - което аз не знаех до сега признавам си. Почваш с пост който въобще дори не е до теб малко се наместваш в чужд разговор барабар Петко с мъжете а?

Виждам, че си видно афектиран не изкривявам думите на никой тълкувам нещата така както са написани - както правиш и ти отсреща. Аз аргоменти от теб не видях има ли прикачен файл, снимка, линк - за да твърдиш, че ти имаш ФАКТИ, а аз нямам?! (Сега да не тръгнеш да ми търсиш линкове и т.н.) И да сериозно продължавам да мисля, че не е бомба начина защото ако мой роднина е там по някаква причина и са го подлъгали и някой като теб фане та ги набие или направи бомба и т.н. повярвай както ти каза - ще им откъсна главите!

Насилието поражда само и единствнео ОЩЕ насилие. Законите на джунглата не важат отдавна - но ако ти живееш в такъв свят искренно съжалявам и аз за това вина нямам.

Това последното малко глупаво съм се изказал давам ясен пример веднага: Ромите - са подтиснати от нас българите и за това имат повече права от нас - всеки ги избягва, псува, рита, от време на време бие и т.н. И за това понеже са хитри (някои от тях) са си издействали права като малцинство и т.н. Скоро ако се насажда релегиозна нетолерантност ще стане същото и с хората проповядващи исляма на наша територия - просто дадени хора имат облаги от това. Колкото повече биете йеховисти толкова повече ще има от тях и направо ги правите жертва и вкарвате в капана им още невинни и наивни хорица - както беше казал по - нагоре един колега:

....Такива тъпотии са напълно безсмислени и са възможно най-добрата услуга, която правиш на свидетелите на Йехова.

Ти им поднасяш на тепсия образа на мъченици преследвани заради убежденията им.

Трябва да се мисли много по въпроса и да се действа законово или поне близо до границата на законовото а не далеч отвъд закона ;) Няма да коментираме повече БПЦ, но партията не можем да не я коментираме тъй като тя е половината от новината. И защо тази партия са наели ултраси от агитките, за да им свършат черната работа? И какво въобще са правели на този митинг ултраси, които не членуват в партията? И защо на интервюто, "вожда" на партията на въпроса дали е подал искане до общината и дали има разрешение на митинг просто замълча и смени темата? И сега кажи, че предварително всичко не е било планирано от въпросната партия, която 100 % и хонорари е извадила за момчетата, които хубаво че са надъхани да бранят народа, но има къде къде по - добри начини от побой над стари хора.

Ромите - са подтиснати от нас българите и за това имат повече права от нас - всеки ги избягва, псува, рита, от време на време бие и т.н.

Офф! Никога пред поне последните над 10 години не съм виждал това, но пък на обратното съм ставал лично свидетел - даже два пъти. Примерът е темпорално несъстоятелен. Може би има смисъл поставен във времето на тоталитаризма, когото наистина ромите го отнасяха, може би понякога и малко повече от колкото са си били заслужили, но ти даваш примера като актуален на строя(какъвто и да е той) в който живеем, от вече колко гАдини бяха...Не мисля че дори да и сега да са в това положение, това им дава аванс за повече права и привилегии. Нещата не са свързани. /Офф!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Офф! Никога пред поне последните над 10 години не съм виждал това, но пък на обратното съм ставал лично свидетел - даже два пъти. Примерът е темпорално несъстоятелен. Може би има смисъл поставен във времето на тоталитаризма, когото наистина ромите го отнасяха, може би понякога и малко повече от колкото са си били заслужили, но ти даваш примера като актуален на строя(какъвто и да е той) в който живеем, от вече колко гАдини бяха...Не мисля че дори да и сега да са в това положение, това им дава аванс за повече права и привилегии. Нещата не са свързани. /Офф!

Офф :D Ми актуален е от гледна точка на намирането на работа примерно навсякъде ги избягват (което не е редно, мерило не е цвета на кожата или принадлежността а уменията), да по - голямата част от тях наистина са без образование обаче има такива, които ще ви сложат в малкото си джобче със знания. За биене може би вече не е актуално да, но ти не обръщаш внимание на всекидневното отношение към тях:

"Ей циганин марш от тук" "Ей мангал махай се веднага да не те прибия" и т.н. Вместо "Бихте ли се преместили защото пречите на ...." какъвто е там случаят - не ги защитавам даже съм против да се намират на наша територия обаче тези права, които имат в момента точно ние им ги извоювахме затова няма на кой да се сърдим сега!

Извод; Да не се отнасяме къде заслужено - къде не към всякакви малки общности силово, а законово винаги има как законово да се изгони дадена организация. Като е толкова активен и деен тоя "воевода" да направи една подписка във Варна (или беше Бургас) и като всички там ги мразят следователно ще се подпишат поне 200 000 жители и познай дали законово няма да изчезнат от града? Ама не дай да ги набием, че сме мъже да набием няколко стари хора (повечето от които са излъгани наши роднини) и да се възгордеем ... Ще завърша мнението си:

"Цяла Европа сега (постоянно) назе гледа"

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.