Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

смяна на видео карта на лаптоп

Featured Replies

значи лаптопа ми е ASUS M51SE, искам да си сменя видео картатa която е ATI Mobility Radeon HD 3400, възможно ли е и ако е къде продават карти за лаптоп :biggrin:

значи лаптопа ми е ASUS M51SE, искам да си сменя видео картатa която е ATI Mobility Radeon HD 3400, възможно ли е и ако е къде продават карти за лаптоп :)

простия отговор е - не, забравете за тази смяна

• Автор

простия отговор е - не, забравете за тази смяна

защо, мисля че видеото не е вградено (пише non-intergrated graphic card)

Редактирано от Stanislav Ivanov_287905 (преглед на промените)

защо, мисля че видеото не е вградено

Не е вградено в чипсета, но е доста "градено" в дънната платка или има прекалено уникални интерфейси
  • Автор

Не е вградено в чипсета, но е доста "градено" в дънната платка или има прекалено уникални интерфейси

еми здраве да е тогава :) мерси за бързия отговор (а попринцип къде продават видеокарти за лаптопи за обща инф, щото гледах къде ли не по сайтовете и не намерих)

Редактирано от Stanislav Ivanov_287905 (преглед на промените)

еми здраве да е тогава :) мерси за бързия отговор (а попринцип къде продават видеокарти за лаптопи за обща инф, щото гледах къде ли не по сайтовете и не намерих)

Последния път когато се интересувах ми отне няколко дни да намеря (и така и не ги запазих). Не че съвсем не се предлагат, но са по-скоро ексцентризъм. Ако ще ползвате машината с интензивни видеооперации като игри, видеообработка и подобни е добре да преосмислите ползването на лаптоп за тази цел или да се изръсите две шапки пари :baby:

По-скоро цените са като на два лаптопа. Една такава карта струва сума ти пари, а нали знаеш какво значи да си отвориш и без това нагъчените части на лаптопа? Много хора са го казали - колкото по-малко се бута, толкова по-голям е шансът да устиска повече време. Не го отвярай, за да си нямаш неприятности. Трябваше да помислиш, че ако с лаптопите можеше да си правиш врътки както с настолните компютъри, то отдавна последните щяха да са затворена страница в развитието на технологията и на период край да няма "-". Надявам се с моите простовати умения да съм те отказал от каквито и да било промени по асусчето и да осмислиш дали си струва да затриваш техника за четирцифрена сума. Лека вечер!

Както Петьо каза. Но ето ти предложение , намираш същия лаптоп , но маркиран като As-IS по-точно не работещ. На който не пише , че видео картата е счупена и купуваш , би трябвало да ти излезне до 200 БГН , ако е повече не си заслужава. После ако можеш да запояваш добре ,разпояваш от твоя счупената , и запояваш работещата.Ако не можеш , на техник ;) !

• Автор

Както Петьо каза. Но ето ти предложение , намираш същия лаптоп , но маркиран като As-IS по-точно не работещ. На който не пише , че видео картата е счупена и купуваш , би трябвало да ти излезне до 200 БГН , ако е повече не си заслужава. После ако можеш да запояваш добре ,разпояваш от твоя счупената , и запояваш работещата.Ако не можеш , на техник :mad: !

моята си работи перфе, просто исках да я сменя с по-мощна ;)

Това "запояване" не е просто запояване с поялник. Изключително сложна процедура е. Товя лаптоп е проектиран да работи с видео картата с която си в момента. Представлява един чип с няколко стотин извода...нищо работа :speak: Има някой лаптопи при които видео картите са на слот. Те могат да се сменят но пак не е много изгодно :hush:

• 2 години по-късно...

Здравейте момчета.

Понеже имам същия въпрос и за това реших направо да пиша тук имам лаптоп Fujitsu Siemens - Amilo 3650 xi имам две видео карти една вградена Intel 4 series chipset family и 

NVDIA GeForce 9600 GT 512mb обаче проблемът е че тая на NVDIA изгоря искам да ви попитам дали мога да я сменям с нова?

ето и линк какво представлява картата http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-9600M-GT.9449.0.html

Мерси ! :)

Здравейте момчета.

Понеже имам същия въпрос и за това реших направо да пиша тук имам лаптоп Fujitsu Siemens - Amilo 3650 xi имам две видео карти една вградена Intel 4 series chipset family и 

NVDIA GeForce 9600 GT 512mb обаче проблемът е че тая на NVDIA изгоря искам да ви попитам дали мога да я сменям с нова?

ето и линк какво представлява картата http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-9600M-GT.9449.0.html

Мерси ! :)

Няма да стане.
  • 5 месеца по-късно...

Колеги помогнете, изведнъж стана така, че не мога да си включа лаптопът към телевизора (до скоро всичко си беше наред една вечер се инсталира някакъв драйвър и си ..... майката) опитах с преисталация на Windows но не се оправи. Но проблема явно е в някакви настройки защото в Nvidia control panel когато щракна на view HTCP status ми показва катинар върху кабела. Видео картата е GeForse 8200M G а лаптопът е asus x590gl. Пробвах с друг лаптоп за да изключа повреда в кабела и телевизора, всичко си работи.

Опитайте с друг кабел.

Хубаво разгледайте настройките на видеокартата.

Ако е нужно,направете System Restore,преди моментът на инсталиране на драйвера.

п.п.Хубаво беше да си пуснете своя тема.

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

Кабелът е работещ, а за новата тема не знаех как става и дали е редно да го направя. Съжалявам ако нарушавам правилата.

Един + от мен лаптопите са интегрирани машини с не заменящи се инт. схеми освен централния процесор. Графичните чипове за запоени на дъното директно (повтарям мисълта на колегата capnemo). Лаптопът не е разработен за тежки графични операции каквито са игрите и мощни видео-редактори и 3Д;2Д тестери. От където и да го погледнем лаптопа е затворена машинка с читаво охлаждане най-много един вентилатор. Радиатора на GPU е пасивен без вентилатор и разчита на охладителя на централния процесор да изведе тази топлина извън лаптопа. Има специални поставки за лаптопи отвеждащи топлината отдолу или обдухвайки лаптопа запазват лаптопа от топлината и удължават живота му (тук) и струват до 100 лв.Днес се предлагат лаптопи чиито техни процесори притежават графично ядро което е добре за подмяна на самия процесор ако той издаде багажа. Иначе ако е с дъно на чието има графичен чип от преди няколко год на производство бих ви казал, че трябва да се смени цялото дъно.

една вечер се инсталира някакъв драйвър

Уно моменто...Драйверите не си стартират инсталацията сами. Може ли малко повече инфо за случката?

Ами по точно беше актуализация от Windows, но нови симптоми от мъртвеца са, че преди малко се появи картина с лоши цветове и без звук. 

Редактирано от ship4o (преглед на промените)

Вече мяза на хардуерен проблем. Ако въпросната актуализация е прецакала драйвера от производителя на машината, не е невъзможно да се стигне до неправилна работа на сензорите и режимите на охлаждане на компонентите и да се получи прегряване и деградиране на видеоконтролера. Затова производителите на лаптопите не разчитат много на майкросовските драйвери, а си пишат специфични за модела.

• 3 години по-късно...

Искам само да питам дали може на acer aspire  f5-573g-78we който е с GTX 950M дали има възможност за смяна да видео картата.

Редактирано от Цеци Кадиев
Грешно написан модел на лаптопа (преглед на промените)

преди 15 часа, Цеци Кадиев написа:

Искам само да питам дали може на acer aspire  f5-573g-78we който е с GTX 950M дали има възможност за смяна да видео картата.

Като купиш нов лаптоп...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.