Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на Конфигурация

Featured Replies

Здравейте :speak: Искам да питам коя от 2те конфигурации е подходяща за игри и правене на сервери на игри до 10 човека :whist: 1. Конфигурация Процесор: PHENOM II X6 1090T /BOX Дъно: ASROCK 890GX EXTREME4/AMD890GX или GB 890FXA-UD5 /890FX/AM3 (казаха ми че асрока много се развалял) Рам: 2x4GB DDR3 1600 KINGSTON или 2x4GB DDR3 1333 KINGSTON Bulk или 4x2GB DDR3 1600MHz Corsair Vengeance Видео карта: Saphire HD 6950 (2GB, GDDR5) Захранване: CM GX 650W или Huntkey 700W 2. Конфигурация Процесор: I5 - 650 (3.2 GHz, 1156, Box) Дъно: GB Q57M-S2H Рам: 4GB DDR3 1333 A-DATA Видео карта: GeForce GTX 460 2GB DDR5 Захранване: Huntkey 700W Ако може ми кажете на тея дет се чудя и кво да избера :) Моля ви се трябва нов компютър който да държи най малко до 3-4 години :) Благодаря предварително :)

• Отговори 95
  • Прегледи 10,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Е не можеше ли една точка или запетая поне в това изречение?? Няма как всяка една част, да е пробвана от колегите. Ако искаш лично мнение аз мога да ти предложа това от подписа ми, защото съм с него и

• Дъно: ASROCK P67 PRO3, P67, DDR III 2133(O.C)/1600/1333, SATA III, RAID, eSATA, GLAN, LGA1155 - 206лв Процесор: INTEL CORE i5-2500K, 3.30GHz, 6M, BOX, LGA1155 - 360лв Охладител: COOLER MASTER Hype

• Не е задължително да бучи картата. Новите карти на NVIDIA не могат да видят толкова зор, че да се увеличи скоростта на вентилатора. Дори леко да се увеличи скоростта му, то шумът е почти незабележим

Това не е добър избор. За тези пари може да се измисли нещо наистина стойностно и актуално. Все пак въпроса е какъв е бюджета с който разполагаш, за да ти предложим по-добра конфигурация :cool:

първата конфигурация е по добре балансирана, видеото е доста по бързо от това във втората, захранванията huntkey не ми вдъхват доверие (това важи и за цулер мастър) - даже нямат PFC (цулера все пак има PFC, но от написаното по етикет вадиш 100 вата за получаване на реалната мощност)... не знам как са го докарали до 700 вата и предполагам че само по лепенка е толкова... кингстън са дървени памети с големи тайминги, вземи корсара...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Ми до 1300-1500 лв не повече а за годините просто примерно казвам да ми държи игрите на макс поне до 3-4 като гледам как вървят нещата сяка године се покачват с 1-2 ГХз 1-2 ГБ рам и около 256 МБ горе долу видеото затова го казах

• Автор

Съжалявам за изгубеното ти време но предпочитам компа ми да държи в бъдещето да не го подменям след 2-3 години както правя ся с тоя затова искам специално видео карта 2ГБ и рам 8ГБ а и разбрах че на нвидиа инало само 1 нещо по добро от ати което помагало на процесора при по затруднена работа но при тежки игри не действало затова се чудя ПП: Не ми трябва Хард диск имам си 1 ТБ е САТА I е мисля че но само да пази данни мисля че ми е достатъчно :P ПП2: Най евтиния магазин който съм виждал в БГ е в софия и се казва никемнет. Най вероятно от там ще си взимам компонентите по тяхна преценка вика 1300-1500 лв :speak: иначе на всякаде ще е над 1600 сигуреен съм в това

Редактирано от NiKsAn40 (преглед на промените)

Съжалявам за изгубеното ти време но предпочитам компа ми да държи в бъдещето да не го подменям след 2-3 години както правя ся с тоя затова искам специално видео карта 2ГБ и рам 8ГБ а и разбрах че на нвидиа инало само 1 нещо по добро от ати което помагало на процесора при по затруднена работа но при тежки игри не действало затова се чудя

ПП: Не ми трябва Хард диск имам си 1 ТБ е САТА I е мисля че но само да пази данни мисля че ми е достатъчно :)

ПП2: Най евтиния магазин който съм виждал в БГ е в софия и се казва никемнет. Най вероятно от там ще си взимам компонентите по тяхна преценка вика 1300-1500 лв :) иначе на всякаде ще е над 1600 сигуреен съм в това

Видеокарта 2ГБ нищо не значи... Има версии на хд5570 и на хд6970 с по 2ГБ памет. Едната струва 130 лева, другата 670 :) На 5570 са и напълно излишни 2та гигабайта, при 6970 може да се окаже по някое време, че не и достигат :) Изобщо обемът на паметта е някое от последните неща, които се взимат под внимание при избор на видеоускорител.
  • Автор

Видеокарта 2ГБ нищо не значи... Има версии на хд5570 и на хд6970 с по 2ГБ памет. Едната струва 130 лева, другата 670 :) На 5570 са и напълно излишни 2та гигабайта, при 6970 може да се окаже по някое време, че не и достигат :) Изобщо обемът на паметта е някое от последните неща, които се взимат под внимание при избор на видеоускорител.

Ами искам да ми върши максимална работа за поне 3-4 години не на 2та година да го сменя защото не ми подкарва най новата игра на макс :) все пак съм си геймър и такъш ще си остана дори и на 30 години :)

"и разбрах" ..."Чувал съм" ..."Казаха ми" ги забрави ако искаш мнение тука.... някой квартален специалист явно ти е наговорил куп глупости които и той не разбира... абстрахирай се от тези неща преди да искаш мнение или просто накарай някой друг да ти сглобява машината

• Автор

"и разбрах" ..."Чувал съм" ..."Казаха ми" ги забрави ако искаш мнение тука.... някой квартален специалист явно ти е наговорил куп глупости които и той не разбира... абстрахирай се от тези неща преди да искаш мнение или просто накарай някой друг да ти сглобява машината

Добре забравям ги :) ако може стабилна конфигурация до 1300-1500 лв по цените на никемнет

Ето моето виждане по въпроса:

ASUS P8P67-M PRO /P67/LGA1155 - 1 бр. - 229.05 лв.

I5-2500K /3.3G/6MB/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 352.03 лв.

2X4GB DDR3 1333 A-DATA - 1 бр. - 118.68 лв.

PSU FORTRON AURUM600 GOLD - 1 бр. - 148.34 лв.

ASUS TA-210 /NOPSU/ATX MIDTWR - 1 бр. - 56.11 лв.

ASUS EAH6970/2DI2S/2GD5 - 1 бр. - 593.37 лв.

Обща стойност - 1 497.57 лв. с ДДС http://nikem-bg.net/cart/43610p1r43662p1r43062p1r43896p1r38344p1r43621p1rf.html

Видеокартата е важна за игрите, затова съм избрал тази. Лично аз не бих дал 600 лв. за видеокарта. Максимум PALIT-GTX560TI-2GB-GD5.

ПП: Не всичко в никем е по-евтино от скай.

Ами искам да ми върши максимална работа за поне 3-4 години не на 2та година да го сменя защото не ми подкарва най новата игра на макс ;) все пак съм си геймър и такъш ще си остана дори и на 30 години :cool:

Абе човек, ти не разбра ли че няма такова понятие 3-4 години една конфигурация(актуална)?...

За да играш всичко на макс в следващите 4 години трябва да си вземеш видео карта поне GTX 580 и INTEL i7 2600k. Или най новата видео карта на Енвидия която ,ще излезе след 1 2 месеца GTX 600 или АТИ 7000 :)

Редактирано от KeepWalkinG (преглед на промените)

За да играш всичко на макс в следващите 4 години трябва да си вземеш видео карта поне GTX 580 и INTEL i7 2600k.

Или най новата видео карта на Енвидия която ,ще излезе след 1 2 месеца GTX 600 или АТИ 7000 :rolleyes:

Не е точно така.Зависи и от игрите които ще се играят.Една 8800GT която излезе 2007г. преди близо 4 години и сега пак може да върши работа.

С конфигурациите които ще ти предложат съфорумниците ще караш дълго време. И аз съм горе-долу геймър (Е5300, 9500ГТ) но игрите ми вървят я на по-ниска резолюция, я на LOW.

• Автор

Благодаря за информацията :) Утре ще видя подробности на всичко което сте ми дали :) ако има още хора които могат да предложат или поне тези които ми пишат да кажат кой с коя конфигурация е съгласен :) до края на тази седмица зимам твърдо решение :)

Определено в момента трябва да се насочиш към интел платформа с 2600K , а ако не стигат парите - 2500К. За видеокартата HD6950 2 GB ( не 1 GB) би трябвало да ти свърши работа, защото след префлашване на BIOS стигаш до HD6970. Разбира се, има и вариант с NVIDIA, последните карти на която са доста тихи. Един PhisX никой не взема под внимание, но когато го има при игри, всеки тайно си мечтае да играе с него. Обаче друго, което според мен трябва да направиш е не да чакаш някой да ти напише в тая тема готова конфигурация, а да хвашеш Google и да почетеш сам. Сигурен съм, че може да намериш доста интересни неща в нета. Една седмица за мен е малко време, в което можеш да вземеш решение за 3-4 годишна конфигурация. Просто 1500 лева са абсолютно недостатъчни.

• Автор

Здравейте :yanim: Искам да питам дали е възможно сега да сложа 4ГБ на 1600 (има ли смисъл от по висока) и примерно като събера пари тогава да сложа другите 4 ГБ да вложа парите в по добър процесор, захранване или видео. Питам защото мисля да правя сервер за до 10 човека и незнам дали се влияе и от рама. Благодаря за отговорите :)

Здравейте :yanim:

Искам да питам дали е възможно сега да сложа 4ГБ на 1600 (има ли смисъл от по висока) и примерно като събера пари тогава да сложа другите 4 ГБ да вложа парите в по добър процесор, захранване или видео. Питам защото мисля да правя сервер за до 10 човека и незнам дали се влияе и от рама.

Благодаря за отговорите :)

Ако са само толкова добре, но за сървър, по-голяма роля играе процесора.

• Автор

Също така искам да питам дали турборизираните вентилатори като на тази карта (незнам дали така се нарича) са по тихи http://nikem-bg.net/computer-components/SAPPHIRE-HD6970-2GB-GDDR5-FULL И ако е така дали има Nvidia 2ГБ DDR5 или да си взимам на палита http://nikem-bg.net/computer-components/PALIT-GTX560TI-2GB-GD5

Тихи са когато не е натоварена картата,пуснеш ли игра турбината си става шумна.Над 25% при мен турбината започва да се чува,става като реактивен двигател,ако е по-тежка играта :yanim: Друг недостатък е,че лопатките на турбината са малки в сравнение с перката и по-бързо се набиват с прах,т.е. трябва по често да се почистват.

• Автор

Тихи са когато не е натоварена картата,пуснеш ли игра турбината си става шумна.Над 25% при мен турбината започва да се чува,става като реактивен двигател,ако е по-тежка играта :) Друг недостатък е,че лопатките на турбината са малки в сравнение с перката и по-бързо се набиват с прах,т.е. трябва по често да се почистват.

А охлажда ли по добре от 2 вентилатора или няма разлика на мен ми трябва това което най добре охлажда защото ще се товари много :)

Щом бучи при натовареност значи няма значение според шума така или иначе и 2та вида сигурно ще бучат като се натовари картата

Не е задължително да бучи картата. Новите карти на NVIDIA не могат да видят толкова зор, че да се увеличи скоростта на вентилатора. Дори леко да се увеличи скоростта му, то шумът е почти незабележим за ухото, в сравнение с другите шумове от кутията. Ако нещо бучи в кутията, то това би могло да е бокса на процесора или вентилатора на захранването. Затова ти казах да се разровиш из нета, да прочетеш някое друго ревю. Там хората си го казват - каква е температурата на картата при натоварване, колко децибела шум вдига и колко се увеличава скоростта на вентилатора при игри. Само ще спомена за моята GTX460, която е по-нисък клас, но вентилаторът работи на 40 % при повечето игри. Много рядко , например при Crysis и Metro 2033, където ядрото на видеокартата се товари над 90-95 %, дори при 30 % клок честотата на ядрото, вентилаторът достига едва до 47 %, което е почти незабележимо за ухото. Естествено, бокса на процесора бучи адски така, че ако има от какво да се опасявам, то това е охлаждането на процесора. Ето към това може да се насочиш, ако искаш да имаш по-малко шум. Същите неща важат и за HD 6950 2 GB с референтно охлаждане, но не и за евтината HD6950 1 GB на SAPPHIRE, която не е с референтното охлаждане, но постига същите резултати като 2 GB версия при игри. Причината, за да не се предпочете тая карта е не само по-високия шум, а и факта, че BIOS не може да се флашне до HD6970. И пак ти казвам. Преди да задаваш толкова въпроси, прочети няколко теста в нета. Така нещата ще ти се поизяснят още. Тук всеки може да те насочи в грешна посока, включително аз. Вярвай само на цифрите, а не на коментари от типа - моята видеокарта 8800GT или HD5750 е много тиха и всички игри вървят на макс.

Редактирано от WildHorse (преглед на промените)

Тази рам е на 1,65v. Sandy Bridge има проблем с толкова голям волтаж.

Дали тази рам няма да е неподходяща? И с този тайминг, аз не съм специалист и не съм сигурен какво влияние оказва тайминга но не е ли по-добре да е с по-малки коефициенти?

Редактирано от pavl0v (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.