Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Кой според вас е най - тих и качествен от изброените дискове? 1. 500GB Western Digital WD Caviar Black, 32MB cache, SATAIII-600 или 500GB Western Digital WD Caviar Blue, 16MB cache, SATAIII 2. 500GB HITACHI GST Deskstar 7K1000.C, 16MB cache, SATAII 3. 500GB Seagate Barracuda 7200.12, 16MB, SATA II 4. Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 1TB HDD (32MB Cache, 7200RPM, Sata II) Става въпрос до 120-150лв.

3. 500GB Seagate Barracuda 7200.12, 16MB, SATA II - това е изборът ти.Тих,надежден и бърз. Аз съм със 750ГБ-та версията.

• Автор

Да но този не се ли използва повече за сторидж. Аз искам да го разделя и да го използвам и за Операционната система и за всичко останало :rolleyes:

Да но този не се ли използва повече за сторидж.

Аз искам да го разделя и да го използвам и за Операционната система и за всичко останало :rolleyes:

Можеш да го използваш за каквото си поискаш, само че ще е осезателно по-бавен от останалите дискове. Така че за основен не е много препоръчително.

• Автор

Всъщност интересно,досега не бях виждал толкова евтин SSD диск,иначе се говори ,че цената им ще падне доста,примерно един 120гб ще струва около 100 лева,но незнам дали това е вярно ;)

Всъщност интересно,досега не бях виждал толкова евтин SSD диск,иначе се говори ,че цената им ще падне доста,примерно един 120гб ще струва около 100 лева,но незнам дали това е вярно ;)

Ще паднат още,даже два за лев.Но докато чакаш,може да се пенсионираш!

Редактирано от gyps (преглед на промените)

Евтини са ,защото ще ги сменяш на десетина месеца.Моят е с цена около 85ЛВ...стар и надежден 320ГБ диск на 2 год вече...

Всъщност интересно,досега не бях виждал толкова евтин SSD диск,иначе се говори ,че цената им ще падне доста,примерно един 120гб ще струва около 100 лева,но незнам дали това е вярно :cool:

А ти видя ли, че е 32 GB ?

• Автор

А ти видя ли, че е 32 GB ?

Да..но всъщност има 32гб и за 130лв на АДАТА,и за 70 80лв един 500гб твърд диск примерно WD Blue струва ли си ?

Иначе 32гб според мен са достатъчни за OC и останалите 15 20гб програми?

А иначе за цените се говори ,че догодина ще станат доста по евтини ССД дисковете и ще има с доста по големи обеми,и в бъдеще може би няма да се използват толкова твърдите дискове :whist:

• Автор

Струват ли си по евтините ссд за по 120лв с 30гб или няма да има огрома разлика с бързината на обикновен HDD диск?

Сам можеш да си направиш извода HDD 1TB-100лв SSD 32GB-130лв. По-бърз ще е и тих, но трябва да слагаш допълнителен диск защото 32GB за никъде не стигат.

• Автор

Сам можеш да си направиш извода HDD 1TB-100лв SSD 32GB-130лв.

По-бърз ще е и тих, но трябва да слагаш допълнителен диск защото 32GB за никъде не стигат.

е ше зема един като твоят 500 гб на лестърн дигитал син, 1терабайт не ми трябва :)

Но незнам с какво са по различни тези 30гб версий има и за 120лв има и за 250лв...

Редактирано от KeepWalkinG (преглед на промените)

Ако комбинираш SSD + HDD ще е добре, по-нататък и аз ще го направя, но едно по-добро HDD мисля, че ти е напълно достатъчно било то WD или Seagate.

• Автор

Примерно нещо такова http://iskampc.com/64gb-a-data-s596-turbo-2-5a-solid-state-drive-sataii.html + http://iskampc.com/1tb-western-digital-wd-caviar-blue-32mb-cache-sataiii.html Добре ли е ? 64GB Read : Up to 260MB/S Write : Up to 120MB/S това е скоростта на ссд-то Гледам ,че другите марки ссд примерно Corsair,двойно по високи скорости имат на Write a на четенето (Read) са идентични.

Редактирано от KeepWalkinG (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Moже ли да ми помогнете, имам един въпрос, значи зех си нов твърд диск сложих на него windows 7 , oбаче сега как да си сложа и старият диск и да ги използвам и 2та, на старият диск също има Windows 7, какво да направя ,че да си остане Windows 7 само на новият диск , а старият да го сложа на Slave порт и да си го използвам само за складиране на информация? Трябва да си сложа единият диск който искам на него да е Windows 7 на Master порта а другият на Slave, и да инсталирам windows така ли?

Кой според вас е най - тих и качествен от изброените дискове?

1. 500GB Western Digital WD Caviar Black, 32MB cache, SATAIII-600 или 500GB Western Digital WD Caviar Blue, 16MB cache, SATAIII

2. 500GB HITACHI GST Deskstar 7K1000.C, 16MB cache, SATAII

3. 500GB Seagate Barracuda 7200.12, 16MB, SATA II

4. Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 1TB HDD (32MB Cache, 7200RPM, Sata II)

Става въпрос до 120-150лв.

Този диск, ще е напълно достатъчен, за да може да се изчака примерно 2-3години и да се добави някое SSD с много по-добри параметри отколкото сега се намират за тези пари!

Moже ли да ми помогнете, имам един въпрос, значи зех си нов твърд диск сложих на него windows 7 , oбаче сега как да си сложа и старият диск и да ги използвам и 2та, на старият диск също има Windows 7, какво да направя ,че да си остане Windows 7 само на новият диск , а старият да го сложа на Slave порт и да си го използвам само за складиране на информация?

Трябва да си сложа единият диск който искам на него да е Windows 7 на Master порта а другият на Slave, и да инсталирам windows така ли?

Предполагам са SATA и двата диска - при тях няма slave/master. Просто задаваш от BIOS на hard disk priority първи да ти е този с ОС, а втори - другият. Втория диск си го връзваш стандартно към SATA порта, форматираш си го и си го ползваш за сторидж.

• Автор

Предполагам са SATA и двата диска - при тях няма slave/master. Просто задаваш от BIOS на hard disk priority първи да ти е този с ОС, а втори - другият. Втория диск си го връзваш стандартно към SATA порта, форматираш си го и си го ползваш за сторидж.

Да вече, направих това, просто да сега не го бях правил, но е било доста лесно :cool:

Иначе, правилно ли е,че ползвам сега едно захранващо кабелче за твърдите дискове, на него има 3 броя конектори за дискове?

Или да си сложа отделен кабел и за другият диск?

Ако конекторите са ти native от захранването, няма проблем. Даже и с молекс да е, пак няма да имаш проблеми, но това е само при вариант ако нямаш достатъчно изходи от захранването.

• Автор

Eто виж какви ми са кабелите,това са кабелите на seasonic 750w, но мисля , че мойте са същите.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.