Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки 2

Featured Replies

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

• Отговори 2k
  • Прегледи 133k
  • Създадено
  • Последен отговор

Айде пак съм тука :). Ето снимчици:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

От всичко по - малко.

Публикувано изображение

И една прасковка

Публикувано изображение

Лошото е, че имам само една фокусна точка и не мога да фокусирам още някъде

Лошото е, че имам само една фокусна точка и не мога да фокусирам още някъде

Какво имаш предвид под една фокусна точка? Затвори още малко блендата и ще имаш по-широк dof. ;)

Иначе браво за първата снимка от предния пост - много обичам дълги експонации на вода, конкретно тази се е получила доста добре.

Може да се ползва т.нар. прекадриране,ако се ползва само централната точка.Фокусира се на обекта и след това без да се пуска спусъка се кадрира според желанието и се снима.Това е добре най-вече на по-затворени бленди.Ако се снима на много отворени такива най-често обекта остава извън фокалната равнина,предвид плиткия доф и е по-добре да се ползват страничните точки,при наличие на такива.

Публикувано изображение

Айде пак съм тука :rolleyes:. Ето снимчици:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

От всичко по - малко.

Може ли да кажеш как направи първата снимка-в смисъл с photoshop или някаква функция на фотоапарата?

Може ли да кажеш как направи първата снимка-в смисъл с photoshop или някаква функция на фотоапарата?

Това е продължителна експонация - блендата е стояла отворена (относително) дълго време. В случая - 3 секунди. И тъй като водата се движи, на снимката изглежда замазана.

Това е продължителна експонация - блендата е стояла отворена (относително) дълго време. В случая - 3 секунди. И тъй като водата се движи, на снимката изглежда замазана.

Мерси за инфото :rolleyes:

Те колегите са ти обяснили всичко. Ако имаше може би 15 секунди щеше да стане още по - добра, но нямам толкова. Още не съм му свикнал на това снимане, защото имало някакво значение за скоростта на блендата ако не го уцеля няма да е sharp снимката и такива работи. Ами Дизастър да затворя още малко блендата ама ръчни настройки нъц. И имам макро само на P режим programmed auto мисля , че се води и на автоматичния режим, но там стават много гадни цветовете. Вчера имаше канон 350д с китовия за 200 във фото форум и така ме е яд, че не го видях.

Изгледи от Шипка

Публикувано изображение

Публикувано изображение

(photo)

Това лазери ли са? И ако да - то внимавай като снимаш такива неща, понеже може да загине фотоапарата.

Пример:

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=J0TgaGePhJA

Иначе снимката се е получила ефектна!

Идеята беше да се снима ефектът на слънцето през тези облаци, но...

Публикувано изображение

Това лазери ли са? И ако да - то внимавай като снимаш такива неща, понеже може да загине фотоапарата...

Бях чел преди време,че не било добре за матрицата,а то и за очите в случая предполагам.Иначе това не са лазери,а лампички,които се намират на височина.Това е в ресторанта на един комплекс, на открито,а тези лампички представляват украса някаква на самата сграда.

Просто за около две минути през прозореца ми се разкри следната палитра от цветове...Нямаше как да не снимам.

Не съм обработвал снимката...

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.