Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки 2

Featured Replies

http://upche.info/di-10CB.jpg
  • Отговори 2k
  • Прегледи 135,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

VESSSKO95TM, много ти благодаря ! Отдавна си мечтаех да кача снимка и благодарение на теб успях, което ме прави много радостна. Още веднъж ти благодаря за указанията !

VESSSKO95TM, много ти благодаря ! Отдавна си мечтаех да кача снимка и благодарение на теб успях, което ме прави много радостна. Още веднъж ти благодаря за указанията !

Става доста бързо качването и чрез този сайт http://prikachi.com/ После в Калдата натискаш опцията Добави снимка и ще се получи. Успех!

Публикувано изображение

Тази снимка не я виждам.

Тези сайтове имат големи ограничения за картинките(размер/резолюция).

Да де, ама аз като видях че може да качват там до 10 мегабайта снимки и ме хвана страх и не кликнах на линка на качената снимка.

Трябва да си наложите самоконтрол и да се опитвате да не качвате снимки "по-тежки" от 400 или 500 килобайта. И при всички случай по-голяма от 1920 на 1080 пиксела няма никакъв смисъл да е снимката, щото резолюцията на екраните е толкова.

Иначе със сегашните сапунерки дето изкарват 14 мегапиксела снимки, ако почнете да ги показвате в пълен размер става една голяма безсмислица.

Радвам се че съм помогнал и се надявам сайта да ти харесва.

@Белгиец-аз лично съм изпитвал проблеми със сайтове заради ограниченията.Много хора искат да качат снимките направо от фотоапарата,без да ги преоразмеряват.Само едно не ми стана ясно-защо ви е било страх да кликнете на линка?

И за да не е спам мнението ми:

Публикувано изображение

Има сайтове,които оразмеряват и ти дават възможност да качиш малка картинка (колкото си прецениш) с препратка към големия размер.Сега като я пуснеш така нали се сещаш какво се случва,ако някой със слаб нет отвори темата.Снимката винаги се зарежда цялата и се отваря супер бавно.Ако някой не може да си я направи с ниска резолюция може да ползва подобен сайт и да я качи по описания начин.Иначе е кофти. http://www.radikal.ru/ http://www.imageshack.us/

Има сайтове,които оразмеряват и ти дават възможност да качиш малка картинка (колкото си прецениш) с препратка към големия размер.Сега като я пуснеш така нали се сещаш какво се случва,ако някой със слаб нет отвори темата.Снимката винаги се зарежда цялата и се отваря супер бавно.Ако някой не може да си я направи с ниска резолюция може да ползва подобен сайт и да я качи по описания начин.Иначе е кофти.

http://www.radikal.ru/

http://www.imageshack.us/

И в Upche има такава функция :blink:

@Белгиец-аз лично съм изпитвал проблеми със сайтове заради ограниченията.Много хора искат да качат снимките направо от фотоапарата,без да ги преоразмеряват.Само едно не ми стана ясно-защо ви е било страх да кликнете на линка?

Ми щото не ми се свалят снимки широки 5000 пиксела и тежки 10 мегабайта, за това.

Тези много хора, дето ги мързи да ме уважават, да си ги свалят те техните снимки и да си ги гледат.

Можеш да им кажеш че на фотографските форуми такиви простотии не дават да стават. И понеже рано или късно ще почнат да искат да си показват снимките и там, ще трябва да се научат да им намаляват размера в пиксели и да ги правят по-леки в килобайтове.

Те ви тука един старичък урок , па дано ви стане ясно нещо:

http://4coolpics.com/article.php?id=9

п.п.

снимката ти е ужасно лоша от техническа гледна точка ( което е различно от артистична гледна точка ). нямаш никакво извинение да я направиш толкова лоша, защото цветето си стои там и те чака да го снимаш, не бяга. ако беше намалил по широката страна да станат 1000 пиксела, без да режеш нищо от снимката, щеше да се вижда по-малко лошото изпълнение.

Сега като я пуснеш така нали се сещаш какво се случва,ако някой със слаб нет отвори темата.Снимката винаги се зарежда цялата и се отваря супер бавно.

Моята връзка към интернет не е бавна и пак става бавно зареждането, чакаш, чакаш та ти писне.

Особено когато искам да пусна мнение, трбява да ги чакам всичките тежки снимки да се заредят напълно, преди да си публикувам мнението, иначе почва отначало да ми ги сваля наново Операта тези които не са били свалени на 100%. 

Един път като видях десетина снимки пуснати от баш майстора на тракийското съкровище и веднага спрях картинките в Операта, после кликах ръчно да отварям снимки от автори които има вероятност да покажат нещо интересно, а другите ги подминавах. Така правих докато не се осмени страницата със следващата поред.

Публикувано изображение

Ми щото не ми се свалят снимки широки 5000 пиксела и тежки 10 мегабайта, за това.

Тези много хора, дето ги мързи да ме уважават, да си ги свалят те техните снимки и да си ги гледат.

Можеш да им кажеш че на фотографските форуми такиви простотии не дават да стават. И понеже рано или късно ще почнат да искат да си показват снимките и там, ще трябва да се научат да им намаляват размера в пиксели и да ги правят по-леки в килобайтове.

Те ви тука един старичък урок , па дано ви стане ясно нещо:

http://4coolpics.com/article.php?id=9

п.п.

снимката ти е ужасно лоша от техническа гледна точка ( което е различно от артистична гледна точка ). нямаш никакво извинение да я направиш толкова лоша, защото цветето си стои там и те чака да го снимаш, не бяга. ако беше намалил по широката страна да станат 1000 пиксела, без да режеш нищо от снимката, щеше да се вижда по-малко лошото изпълнение.

Моята връзка към интернет не е бавна и пак става бавно зареждането, чакаш, чакаш та ти писне.

Особено когато искам да пусна мнение, трбява да ги чакам всичките тежки снимки да се заредят напълно, преди да си публикувам мнението, иначе почва отначало да ми ги сваля наново Операта тези които не са били свалени на 100%. 

Един път като видях десетина снимки пуснати от баш майстора на тракийското съкровище и веднага спрях картинките в Операта, после кликах ръчно да отварям снимки от автори които има вероятност да покажат нещо интересно, а другите ги подминавах. Така правих докато не се осмени страницата със следващата поред.

И от сайта също могат да се преоразмеряват(преди да се качи се кликва на настройки).Иначе за снимката на цветето която съм направил-все пак съм начинаещ за това да хвана точно обекта че да изглежда добре,и не претендирам за това че е снимката е добра.Човек се учи цял живот :) .Ето и още една снимка преоразмерена от сайта:

Публикувано изображение

Редактирано от VESSSKO95 ™ (преглед на промените)

Погледнах тези сайтове, на много хора, сигурно, биха били от полза, но за моите скромни знания единствената възможност да качвам снимки в kaldata.com си остава линкът, подаден ми от VESSKO95TM и ще кача :) още една снимка. http://upche.info/di-1KH2.jpg

Погледнах тези сайтове, на много хора, сигурно, биха били от полза, но за моите скромни знания единствената възможност да качвам снимки в kaldata.com си остава линкът, подаден ми от VESSKO95TM и ще кача :) още една снимка.

http://upche.info/di-1KH2.jpg

Има много сайтове, в които можеш да качваш снимките си. Предлагам ти да опиташ prikachi.com . Регистрацията и качването са бързи и лесни, снимките автоматично се оразмеряват до 1024 пиксела.

И когато публикуваш снимка, ползвай иконката "снимка", точно над полето за писане. Цъкваш на нея, и в появилото се поле пишеш линка към снимката (може и с Copy/Paste).

Редактирано от Mr. McPherson (преглед на промените)

Не са десетина, а цели 29! Не ми омаловажавай труда.

И се благодари, че не ги публикувах в пълен 16-мегапикселов размер. Културно съм постнал само тъмбнейлчета.

Беше писал веднъж, че изобщо не си правиш труда да отваряш снимките ми, така че - защо да се съобразявам с теб, и калпавия ти Интернет?

Може да са били 29, не съм ги броил.

Калпава е международната свързаност на някои от българските безплатни сървъри за качване на снимки.

Те като са се прицелили в малкия български пазар и не им пука да ги виждат добре извън страната.

Иначе когато попадна на сериозни телевизии, си гледам ХД телевизия без да ми прекъсва. 

За download скоростта на ADSL връзката ми е 6000 ( шест хиляди ) килобита в секунда.

И компютъра е с две ядра от по 3 гигахерца и 8 гигабайта рам , 64 битов и т.н.

Та от моя страна няма какво да бави зареждането на снимките.

Ако не ми вярваш на мен, питай някой който е в Германия да ти каже той, как му се зареждат снимките от сървъра на който и ти ги качваше твоите.

Копривщенски комин

Ти понеже няма да се подсръдваш, ще ти обърна внимание че керемидите са стари, а пък тухлите на комина са по-съвременни.

Та аспекта стара българска архитектиура от копривщица малко се губи, като е сниман отблизо. Иначе като хванеш цяла къща почти никой няма да се заглежда чак пък толкова.

... керемидите са стари, а пък тухлите на комина са по-съвременни.

Та аспекта стара българска архитектиура от копривщица малко се губи, като е сниман отблизо. Иначе като хванеш цяла къща почти никой няма да се заглежда чак пък толкова.

Никъде не пише "Стар автентичен копривщенски комин", нали :) ?

Ето ти къща в Стария град Созопол :

Публикувано изображение

Не очакваш там да има само такива, предполагам:

Публикувано изображение

Редактирано от Mr. McPherson (преглед на промените)

Не съм ходил в Копривщица от 20 години, но нали се водеше уж за град музей, в който е съхранена старата архитектурата, даже и като е реставрирана. В Созопол  май не ми е стъпвал кракът.

Ти понеже няма да се подсръдваш, ще ти обърна внимание че керемидите са стари, а пък тухлите на комина са по-съвременни.

Изобщо не съм забелязала, че тухлите са нови. :speak:

Снимах този комин от покрива на това нисичко къщуре, защото има хубава гледка към останалата част от града и баирите, но на снимка някак не си личи.

Не съм ходил в Копривщица от 20 години, но нали се водеше уж за град музей, в който е съхранена старата архитектурата, даже и като е реставрирана.

В Созопол май не ми е стъпвал кракът.

Е, аз пък ходя всяка година по няколко пъти, и да - такъв е, но много от хората са доста бедни и закърпват положението както могат, в това число и поддържането на къщите.

С телефон.

Страхотен момент! :)Голям късмет е, че си го видяла! Това е взаимно оплождане - охлювите са хермафродити и имат мъжка и женска половина...

Жалко, че са излезли не на фокус и с кофти отблясъци.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.