Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки 2

Featured Replies

• Автор

capnemo, снимаш красиви неща :ph34r: . Но (според мен) би могло да е по-добре кадрирано - да се изправи, да се изрежат ненужните неща, и да остане главното.

Нещо такова:

Публикувано изображение

Щеше да е хубаво да го има и цялото прозорче отгоре, то е свързано с централния обект ...

Как мислиш - по-добре ли е?

Съгласен, така е много по-добре. Като цяло този кадър можеше да е много по-дорбе, освен това можеше и да е фронтален, а не така, под ъгъл

То този балкон го имам снимам (май) и със старата камера, но не ми се рови :)

• Отговори 2k
  • Прегледи 133k
  • Създадено
  • Последен отговор

Леле колко се е развихрила темата докато ме нямаше. Та тези дни учене, почивки и нямаше много време за снимане, но пък реших да пробвам да създам нещо като ретро снимка от 60 - 70 (или годините по - назад). Може би не са точно хубави, но това успях да хвана.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

И да не е само уж "ретро" една снимка на чайки

Публикувано изображение

Редактирано от sakuraki (преглед на промените)

Страхотни две слънца! :)

...реших да пробвам да създам нещо като ретро снимка от 60 - 70 (или годините по - назад). Може би не са точно хубави, но това успях да хвана.

Изложил си се яко с първата ти снимка. През годините които споменаваш, нямаше на това място такиви реклами, нито пък колата която се вижда на задан план.

Та това тука е жив пример на самоцелно заиграване с функциите които ти предлага някой софтуер, без да мислиш кво правиш.

Лъжеш просто себе си че правиш нещо "интересно".

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Едно возило

Публикувано изображение

Редактирано от Белгиец (преглед на промените)

Ще публикувам снимки правени от мене от различни години,които за мен за г/д хубави.Всичка са правени с panasonic lumix

2009:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

2011:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Edit:

По-късно ще има и още.

Редактирано от VESSSKO95 ™ (преглед на промените)

абе нищо не се отваря, при мен

Това е защото идиотите от godaddy постоянно бърникат в настройките на домейна(сайта в който съм ги качил е мой)

И за да не е спам мнението ми

Публикувано изображение

• Автор

Това е защото идиотите от godaddy постоянно бърникат в настройките на домейна(сайта в който съм ги качил е мой)

И за да не е спам мнението ми

Публикувано изображение

Пак нищо не се вижда

П.П. Вече го виждам ритрийвъра :)

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Една снимка от днес. Чудих се в коя тема да публикувам, но понеже не е правена в макро режим, нито е ползван макрообектив, реших да я плесна точно тук. Снимката не е обработвана - това е експорт от raw формат.

Публикувано изображение

Edit: и още една със същия мотив - просто обичам тази тоналност от цветове.

Публикувано изображение

Редактирано от proletsearch (преглед на промените)

Изложил си се яко с първата ти снимка. През годините които споменаваш, нямаше на това място такиви реклами, нито пък колата която се вижда на задан план.

Та това тука е жив пример на самоцелно заиграване с функциите които ти предлага някой софтуер, без да мислиш кво правиш.

Лъжеш просто себе си че правиш нещо "интересно".

Всъщност, получило се е доста добре. Като изключим чертите, имитиращи драскано - идват малко в повече.

Никой не казва, че през 70-те Варна е изглеждала така :P . Аз специално го помня много добре - майка ми работеше в тази сграда.

Но стилът много наподобява снимки на Варна, само че от началото на 20-ти век. Виждал съм такива снимки - уголемени техни копия. Приликата е поразителна.

ПП. Не е моя снимка, но през 1972 г.е било така:

Публикувано изображение

Ред. Намерих каквото търсех - 1960 г.:

Публикувано изображение

Редактирано от Mr. McPherson (преглед на промените)

Всъщност, получило се е доста добре. Като изключим чертите, имитиращи драскано - идват малко в повече.

Никой не казва, че през 70-те Варна е изглеждала така  :laughing5: . Аз специално го помня много добре - майка ми работеше в тази сграда.

Но стилът много наподобява снимки на Варна, само че от началото на 20-ти век. Виждал съм такива снимки - уголемени техни копия. Приликата е поразителна.

Аха, снимай си твоя Д7000 и  мини снимката през същата "ретро" обработка и се самозалъгвай че си направил нещо интересно. Цял свят знае че е нов модел този апарат.

Или снимай румънска джипка Дачия, купена нова тази година и я прави ретро снимката да се самозалъгваш че е от миналия век.

Това че сградата не се е променила, не значи че около нея не е станало модерно.

Тогава къв е смисъла да имитираш остаряла фотографска хартия от преди 40 години ?

Като видиш битки на филм от времето на римската имерия и някой от войниците е забравил да си свали часовника преди снимките, не е ли тъпо ?

Та ако ще го правиш нещо да изглежда ретро, трябва да няма издънки с детайли от 2011г.

Иначе не струва и 5 стинки.

Тогава къв е смисъла да имитираш остаряла фотографска хартия от преди 40 години ?

Ти ли говориш за "смисъл"? :blink: А какъв е смисълът да избереш да покажеш на всички точно зле кадрирана снимка на абсолютно непозната и нефотогенична жена на мотопед? ... Снимка, която с нищо не привлича погледа, и не се запомня. Както и повечето от другите ти "спонтанно уловени моменти" .

Идеята на sakuraki е интересна. На мен лично ми харесва да гледам такива снимки. Знам, че не отразяват точно действителността, но си представям, че ако разпечатам някоя моя снимка, може би след 100 години тя ще изглежда така :rolleyes: . И аз съм се опитвал да постигна такъв ефект,но, признавам си, не толкова успешно.

Примери:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

А какъв е смисълът да избереш да покажеш на всички точно зле кадрирана снимка на абсолютно непозната и нефотогенична жена на мотопед? ... Снимка, която с нищо не привлича погледа, и не се запомня. Както и повечето от другите ти "спонтанно уловени моменти" .

Не съм показвал снимка на жена, ами на едно возило, на което май няма ауспух и не пърпори докато се движи.

Даже не знам как се казва такова возило, но вероятно не е мотопед.

Ето ти я цялата снимка

Публикувано изображение

снимано е в тесен "коридор" , като единствено възможен.

Вниманието ми е било привлечено от возилото, а не от сбръчканата кожа която го е яхнала.

Но ти си падаш по цветята повече и не можеш да ни разбереш нас хората с 100% мъжки мозък, що се заглеждаме по мотори, коли па даже и трактори и багери.

При мен на пощальоните са им раздали електрически велосипеди, да им е по-лесно да не се мъчат с якото натискане на педали.

А дъртата го е яхнала това возило без каска на главата, значи трябва да се брои за велосипед според пътния правилник.

Та като на човек имащ книжка категория Ц, ми е интересно какво се движи по улиците.

Ти се заглеждай по алеите с цветенцата и не се опитвай да ме разбереш.

п.п.

пуснал съм си тема в която пускам снимки на хора, ако ми е било да показвам сбръчканата съм щял там да пусна снимката.

По идея на capnemo :

Публикувано изображение

И цялата сграда:

Публикувано изображение

Но ти си падаш по цветята повече и не можеш да ни разбереш нас хората с 100% мъжки мозък, що се заглеждаме по мотори, коли па даже и трактори и багери.

Аааа, ясно ... Снимката не струва, но те кара да се чувстваш мъжествен :clap:

Приятел, разбирам, да беше пуснал нещо такова:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ама с тази раздавачка на електрическо возило - извинявай, не ти минава номера.

И не си единствения с "C" категория. Аз обаче имам и "шофьорска книжка" за кораб ;) , и са ми интересни и такива неща:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

:cool:

Пиринеите :bye1: Нямах повече време иначе има много за снимане...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.