Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки 2

Featured Replies

На път за Батак:

Публикувано изображение

• Отговори 2k
  • Прегледи 133k
  • Създадено
  • Последен отговор
Публикувано изображение

Пламен , как ги правиш тези не естествени ефекти , ако не е тайна.Всичко що си постнал е велико ,може ли да кажеш / насочиш как ги правиш тези снимки :) ?

Публикувано изображение

За съжаление нямаше много трафик...

Мерси!Еми за всяка си е различно общо взето.Тази последната не се получи както си представях.Ще пробвам пак.Иначе върху плексиглас залепих лепенка с формата на сърце,напръсках с безсветен матов лак и след това махнах лепенката.Плексигласът поставих на височина върху една бяла талашитена плоскост и отдолу една фигурка на сърце.Напръсках с вода и изтрих леко да се получи интересна текстура и след това поставих различни по размер капки глицерин на получената прозрачна форма на плексигласа и пак напръсках леко с вода.Проблемът беше,че пръскачката не пръска равномерно и май щеше да е по-добре сърцето отдолу да е по-голямо по размер от получената форма на плексигласа.Ако пробвам пак ще покажа как е станало.Иначе,за да осветя ползвах светкавица,но може да се получи и с фенерчета или друго.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от Plamen11 (преглед на промените)

Пламен , как ги правиш тези не естествени ефекти , ако не е тайна.

С фотоапарат Nikon D300 ги прави, започни с закупуването на един такъв, после ще ти кажа каква ще ти е следващата стъпка.

Тази последната не се получи както си представях.

Що не пробваш да се изразяваш посредством четки и маслени бой, та да си нямаш подобни неудачи ?

Ти ще си върховният главнокомандващ на сътворената от твоето въображение светлина, форма, цвят ( или сивота) и т.н.

Една врачка ми каза че имаш художнически дар, в смисъл че ти е възможно да рисуваш.

Пък и една картина се продава доста по-скъпо от смешните средни цени на снимка закупена от Интернет. 

Като цяло за много от снимките ми не е необходимо скъпа техника.Аз съм имал и D80,а след това и D200.Ако нямах проблем с един обектив и не се беше появила добра оферта за замяна сигурно щях да съм още с него.Техниката се набавя с времето.Повечето неща са ми втора ръка.Аз ползвам много подръчни средства.Правил съм си какви ли не аксесоари.Така,че стават не лоши неща и с по-евтина техника.Като цяло снимам подобни неща,защото ми е интересно и ми харесва.Принципите са аналогични и в много случаи ми е помагало това,че съм снимал едно или друго.Аз съм снимал всякакви неща.Сещам се сега една скорошна случка.Снимах на една свтба и трябваше бързо да преценя как е най-правилно да снимам даден момент,за да стане най-добре.Понеже напоследък пробвах разни неща с пламъци доста бързо се ориентирах на какви настройки трябва да снимам горе-долу.Имам предвид тази снимка.

Публикувано изображение

Изобщо от всяка ситуация гледам да запомня грешки,които съм направил и следващия път да станат по-хубави снимки.Иначе аз съм рисувал,а и сега също понякога рисувам по нещо.Фотографията също ми харесва,харесва ми самото снимаене,а ако се получат добре нещата още по-хубаво.

Наколко снимки на Крис Пфайфър от мотосъбора в Гармиш Партенкирхен

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Капитане, да не си бил на разходка в ада?

Поразителна снимка, в която ми останаха очите... Тези нюанси винаги са ме запленявали...

Днес бях на кратка разходка до манастира "Покров Богородичен" на няколко км от Свищов. hlevoust преди време бе публикувал снимки оттам и определено това ме заинтригува. :)

Публикувано изображение Публикувано изображение

Редактирано от petinka90 (преглед на промените)

• Автор

Капитане, да не си бил на разходка в ада?

Не, Прага :) просто залез

Поразителна снимка, в която ми останаха очите... Тези нюанси винаги са ме запленявали...

Днес бях на кратка разходка до манастира "Покров Богородичен" на няколко км от Свищов. hlevoust преди време бе публикувал снимки оттам и определено това ме заинтригува. :turkey4:

Аз като любител на архитектурата и бидейки вече в България май трябва да направя един рейд по тези интересни места

Не , но имам тези:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

(Танк под прикритие:)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Утре ще постна още :) !

Публикувано изображение

capnemo, снимаш красиви неща :ph34r: . Но (според мен) би могло да е по-добре кадрирано - да се изправи, да се изрежат ненужните неща, и да остане главното.

Нещо такова:

Публикувано изображение

Щеше да е хубаво да го има и цялото прозорче отгоре, то е свързано с централния обект ...

Как мислиш - по-добре ли е?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.