Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Така, имам две банкноти от по два(2) лева. Мноого скъсани ,и залепени грижливо.

Featured Replies

Добре. Отначало. Имам две банкноти от по два(2) лева. Мноого скъсани ,и залепени грижливо с тиксо. Номерата им личат супер. На 100% са залепени. Нося ги в банка. И от там ми казват че не могат да ги заменят с нови. -Що? Били скъсани нарочно! - ...?!???, И подмяна можело да направят само в БНБ! , -Е :wors: , Аз съм си от провинцията направо див селянин, и прост(не съм чалгар само...,ама...). То за да отида и да ги сменя тези общо 4 (четири) лева ,....-на луд ли ме правят? Да не искат специално да се моля на Иван Искров с петиция. И да не вземат от ДАНС тея да ме разстрелят или в концлагер да ме тикнат щото притежавам "УМИШЛЕНО" скъсани две двулевки???? Знае ли някой нещо по въпроса? Аз си мислех че щом в банка се занесе банкнота повредена, и личи номера(при моите и на двете места на банкнотите),-ВЕДНАГА ,БЕЗ ДА МЕ УНИЖАВАТ МИ ГИ ЗАМЕНЯТ С НОВИ!!! а старите се бракуват, носят се някъде и се унищожават.... Е, къде е истината.

Само БНБ има право да подменя банкноти. И до колкото си спомням във всяка страна само централната банка има право да бракува и следователно подменя банкноти.

Замисли се , за 4 лв има ли смисъл от каквото и да е ?

Замисли се , за 4 лв има ли смисъл от каквото и да е ?

4 хляба са. От тези готините на Утвърдения стандарт. То Христос с два що работа е свършил.... Па ти за 4. :wors:

Галерия

Albums

There are no albums to show

Едно от непреведените съобщения в сайта. Естествено че въобще не е за тази тема и дори раздел, ама в момента ми е скучно и разцъквам за 2Х2 лева...

И повече да занесеш няма да ти ги сменят. А и БНБ ще кажат горе долу същото, и от любезност може би ще ги погледнат само - лично съм пробвал и там, ама с едни пет лева, който бяха изпрани и бяха избледнели цветовете. Защо вместо това не опиташ да ги вкараш на сметка ?

Редактирано от martinsi (преглед на промените)

http://www.bnb.bg/bnbweb/groups/public/documents/bnb_law/regulations_exchangedamaged_bg.pdf Ще ти ги сменят само ако поискат. Както и някой друг каза - ако вместо да ги сменяш ги вкараш в банката - на дали ще ти откажат.

Редактирано от zlinaka (преглед на промените)

и по-точно чл. 4 ал. (3). Само в БНБ може да бъдат подменени. Друг е въпроса, че може на добра воля да ти ги подменят на всякъде и те после да се разправят с изваждането им от употреба, но това ще е и в разрез с вътрешните правила на банките. Оправданието с "нарочно са скъсани" или каквото и да е било, е да отбият номера, защото нямат право да го извършат, или служителката е била некомпетентна или не ѝ се е занимавало да обяснява...

В ал.4 се казва "...банките..." - и те могат да подменят но... по желание. Пример от онзи ден в банката - внасят хората пари по сметка - излизат повече отколкото искат да внесът - викат - Ами върнете ни ги - ей тия по скъсаните. Касиерката им каза - Никъде няма да ви ги вземат тези - ние ще се оправим... На какъвто човек попаднеш такова...

Вярно е-зависи на какъв служител ще попаднеш.

На мен скоро банкомата ми изплю една прогорена десетолевка-е тия дето зареждат що са я сложили а

:)

Във Фантастико обаче касиерката изобщо не ми направи проблем и ми я взе.

Мерси за което.

:D

само в БНБ подменят... но има такса подмяна - 5% от стойността + 20% ддс тоест на 100лв повредени (липсваше 1 ъгълче) - ми възстановиха 94... даже и фактура ми издадоха... от тогава добре оглеждам като ми дават заплатата...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

само в БНБ подменят... но има такса подмяна - 5% от стойността + 20% ддс тоест на 100лв повредени (липсваше 1 ъгълче) - ми възстановиха 94... даже и фактура ми издадоха... от тогава добре оглеждам като ми дават заплатата...

Глупости!БНБ не е търговска банка.Няма комисионнии и върху валутни сделки няма ДДС.

Глупости!БНБ не е търговска банка.Няма комисионнии и върху валутни сделки няма ДДС.

като не си сменял що пишеш?

като не си сменял що пишеш?

ДДС се начислява върху стоките и услугите с изключение на парите в обръщение.Като си купуваш валута има ли ДДС ве пруфесор.

Айде и аз да пиша по въпроса. През летния сезон майка ми има магазинче за сувенири от време навреме и дават по някоя скъсана, изпрана и т.н банкнота като се съберат повечко 50-100лв ходя и ги внасям в ДСК Няма комисионна, няма ДДС, няма такси, е не им става много приятно но нямат право да ме върнат. Виж за броене на стотинки има такса, случвало се е да им нося и по 500лв.

Под фактура може да се има предвид и някакъв друг документ - а освен това има и опросетни фактури в които ДДС не се начислява. За влог естествено че никога няма да те върнат или да ти откажат парите - но само за подмяна се правят на луди - и са си прави - все пак е някакъв допълнителен труд.

Редактирано от zlinaka (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.