Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Овърклок на Е3400, а сега ?

Featured Replies

Днес овърклокнах процесора си Е3400 на 2.95gHz, а сега се чудя дали наистина е по - добре, защото на картинката в MyComputer, ми показва следното: Публикувано изображение, забележете отзад показва 2.95, а отпред 2.60, да не би, това да е, че само едното ядро е 2.95 или ? Преди да го клокна беше 2.60, а след него 2.50, сега е по - добре смятам :biggrin:

Редактирано от KaLiMaNsKiq (преглед на промените)

Показва ти стандартната честота на която е произведен и след нея на колко е клокнат...

Показва ти стандартната честота на която е произведен и след нея на колко е клокнат...

• 4 месеца по-късно...

И моят процесор е същият аз съм го клокнал само като съм вдигнал шината на процесора от 200 на 250,множител 6.Може ли така да работи без да има проблеми?Температурата се е покачила само с 2-3 градуса.Който е правил клок на този процесор да каже кой са оптималните настройки при който се държи стабилно.

post-216342-0-76620900-1321028654_thumb.

post-216342-0-98207100-1321028667_thumb.

post-216342-0-82227000-1321028676_thumb.

Първо - заключи PCI-E шината на 100 МХц, щото ше си повредиш дъното . Второ - к`ъв е тоя клок, при който процесора ти работи на 1500 МХц ( при default 2600 МХц ) :wors: При шина 250, процесора ти би трябвало да е на 3250 МХц :cheers:

PCI-E шината е заключена на 100,а за второто не знам това показва и Евереста и CPU-Z и аз щях да попитам? :cheers:

Ок само,че не видях такива функции в Биоса C1E, EIST може ли по точно да ми обясните?

не виждам проблем и така да си остане.в биос има една настройка,която при не натоварване сваля честотата на процесора,което пести не само ток,но и се запазва процесора. пусни тест за стабилност с everest-aida 64 и честотата ще се вдигне на 3250 МХц.

Пробвах ама не става ето резултата:

post-216342-0-71424900-1321046356_thumb.

във биос търсиш cool n quiet имаш избор между disable-enable на disable е изключена функцията за пестене на енергия. моят си работи на 1100мхц на 1,120v.при товар се покачва на 2970мхц на 1,425v. процесорът ми е athlon 5200+ при default 2700мхц

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

във биос търсиш cool n quiet имаш избор между disable-enable

на disable е изключена функцията за пестене на енергия.

моят си работи на 1100мхц на 1,120v.при товар се покачва на 2970мхц на 1,425v.

процесорът ми е athlon 5200+ при default 2700мхц

Intel колежке, Intel.....

Изключих тези енергоспестяващи функции на процесора но пак си показва 1500 МХц.

speed-step е функцията а 6х250 познай колко е ;)

Speed-step is Disabled и не може да се променя.

Мисля,че може ама от 6 на 13 да не се оплеска работата?

на твоята трета снимка от първия пост показва 3250 мхц-значи работи на 13

Оставил съм го на 10х200 за сега е добре и температурата е с 5 градуса нагоре мисля така да остане да не си правя повече експерименти.

тоест си го оср@л....той процесора по дефолт е по-бърз :clown: Я деинсталирай софтуера с който си го "клокнал" или дай биоса по дефолт :mark:

Оставил съм го на 10х200 за сега е добре и температурата е с 5 градуса нагоре мисля така да остане да не си правя повече експерименти.

За да си постигнал някакъв оверклок, а не даунклок трябва да зададеш настойките на биос по дефаут. После започни да вдигаш малко по-малко... или не! По-добре не прави клок на твоята машина, ако я цениш де. Най-доброто което можеш да направиш в случая е да реснеш настройките на биоса и да не пипаш нищо :huh:

Така съм го оставил за сега държи се стабилно и ми се струва,че работи сравнително по бързо на Фифа 12 спря да насича на мах. резолюция.

post-216342-0-97033600-1321376937_thumb.

Още е в даунклок! Сега работи на 2400... 2600 му е дефаулт честотата? Казах ти да върнеш стандартните настройки на биос-а. Ако толкова искаш да клокваш прочети няколко теми, разбери как по-точно става и тогава прави това!

Ако си върна всичко както беше 6х200 работи на 1.2Ghz а сега е на 2.4Ghz как това е по малко.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.