Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за ATi HD6870 на 400ватов захранващ блок.

Featured Replies

Здравейте, (Дано от тук да не ми се изтрие темата, или поне да има причина) Имам въпрос за ATi HD 6870. Искам да попитам дали 400 ватов захранващ блок ще може да захрани конфигурацията ми със ATi HD6870: Motherboard: GA 870A-UD3 (rev2.1) CPU: AMD Athlon II x2 250 (3.0GHz dual-core) RAM: 2GB (1 stick) Kingston DDR3 За съжаление не мога да намеря името на захранването, само знам, че е 400вата. И последен въпрос дали може видео карта ( или нещо друго ) да изгори от по-слабо захранване. Благодаря!

Редактирано от Hellv (преглед на промените)

Правила за ползване на форумите

2.3 Заглавието на темата трябва да е ясно и точно, да не е съставено единствено от главни букви и да описва максимално съдържанието на самата тема. Теми със заглавия от една дума или от рода на "Помощ!", "Имам проблем", "Спешно" и т.н. се изтриват без предупреждение.

Линк.:

500 Watt or greater power supply with two 75W 6-pin PCI Express® power connectors recommended (600 Watt and four 6-pin connectors for AMD CrossFireX™ technology in dual mode)

Ако е слабо захранването ще ти се изключва компютъра или въобще няма да тръгва. Но от некачествено вече може да изгори. Всичките тия китайски за 30 лв с лепенка 500 вата са потенциална бомба.

Редактирано от quickJO (преглед на промените)

Линк.:

Ако е слабо захранването ще ти се изключва компютъра или въобще няма да тръгва. Но от некачествено вече може да изгори. Всичките тия китайски за 30 лв с лепенка 500 вата са потенциална бомба.

Не го плаши колегата, да не би вместо пожарникари, да извика сапьори!

Добре де, няма да гръмне като бомба, ами изгарят и отнасят я дъно, я процесор, понякога и сами си изгарят без нищо друго, но избягвай китайските, защото са некачествени, а и рядко лепенките отговарят на истинските ватове... п.с. sliderum ми дърпа ушите от около седмица из темите :friends1:

Добре де, няма да гръмне като бомба, ами изгарят и отнасят я дъно, я процесор, понякога и сами си изгарят без нищо друго, но избягвай китайските, защото са некачествени, а и рядко лепенките отговарят на истинските ватове...

п.с. sliderum ми дърпа ушите от около седмица из темите :tease:

:friends1: Те затова ли са пораснали толкоз много :tease:
  • Автор

Има една хартиена лепенка на него мисля, че заради нея не мога да вида името, по късно може да я махна и да вида какво е точно. П.С. не говоря за лепенката на която пише ватовете.

Има една хартиена лепенка на него мисля, че заради нея не мога да вида името, по късно може да я махна и да вида какво е точно.

П.С. не говоря за лепенката на която пише ватовете.

Я по-добре , ако имаш възможност направи някоя друга снимка на захранването!

Здравейте, (Дано от тук да не ми се изтрие темата, или поне да има причина)

Имам въпрос за ATi HD 6870.

Искам да попитам дали 400 ватов захранващ блок ще може да захрани конфигурацията ми със ATi HD6870:

Motherboard: GA 870A-UD3 (rev2.1)

CPU: AMD Athlon™ II x2 250 (3.0GHz dual-core)

RAM: 2GB (1 stick) Kingston DDR3

За съжаление не мога да намеря името на захранването, само знам, че е 400вата.

И последен въпрос дали може видео карта ( или нещо друго ) да изгори от по-слабо захранване.

Благодаря!

Приятелю, картата за която задаваш въпрос, си иска и по-висок клас процесор, за да покаже възможностите си, защо не се насочиш към чистият среден клас примерно тази! По-евтина, харчи с около 50W по-малко и прочие предимства.

• Автор

И аз мисля, че се вхърлих много на дълбоко с 6870, първо мислех за 6850, но сега излизат доста игри които искам да играя: Call of Duty: Modern Warfare 3, Battlefield 3 също така исках да пробвам Crysis 2 на DX11 ултра ъпдейта и Mafia II на макс която всъщност превъртях с 8500-то ама все пак... П.С. ще направя снимки на захранването

И аз мисля, че се вхърлих много на дълбоко с 6870, първо мислех за 6850, но сега излизат доста игри които искам да играя: Call of Duty: Modern Warfare 3, Battlefield 3 също така исках да пробвам Crysis 2 на DX11 ултра ъпдейта и Mafia II на макс която всъщност превъртях с 8500-то ама все пак...

П.С. ще направя снимки на захранването

Интересно ме е какъв ти е монитора, че да търсиш игра на максимални настройки, като знам каква ти е предишната карта?...Сигурно следващата покупка ще е някой 30" 2560Х1690 резолюция, за 3"хилки", че и повече.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Монитора ми също е "crap": 17" FLATRON F720p by LG, но не мисля, че ще влияе толкова на графиката. Следващата ми покупка най-вероятно ще е още 2ГБ РАМ или 750 вата захранване.

П.С. Малко са големи снимките :/ извинявам се.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Монитора ми също е "crap": 17" FLATRON F720p by LG, но не мисля, че ще влияе толкова на графиката. Следващата ми покупка най-вероятно ще е още 2ГБ РАМ или 750 вата захранване.

П.С. Малко са големи снимките :/ извинявам се.

Хм, чешко захранване, не е китайско. Ето как се справя 6790 с Криза 2 при Full HD:

Публикувано изображение

Напълно достатъчно за комфортна игра, нооо "Кризата" си търси як централен процесор - доста повече от други игри! Цялото ревю.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Значи захранването не е потенциална бомба? :cool:

То може и да не е, но това не означава, че няма да ти прави проблеми. По-добре спести от видеото и вземи препоръчаното от sliderum ( и без това на тоя монитор и двете биха се справили подобно ) и си вземи и захранване да си спокоен. :cool:

не знам за друго обаче ако сложиш това видео ще изгориш захранването със сигурност а и другите са прави че се изхвърляш с видеото при този процесор и този монитор смени захранването и после ако искаш това видео помисли с него и за процесора и за монитора :) иначе нищо не правиш... поразгледай форумите има доста интересни теми относно видео и процесор и си направи изводите

http://www.amd.com/us/products/desktop/graphics/amd-radeon-hd-6000/hd-6790/Pages/amd-radeon-hd-6790-overview.aspx#2 Препоръки много. Освен това има захранвания и захранвания. В крайна сметка какво ще си правиш с твойте пари си е твой личен избор.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

http://www.amd.com/u...overview.aspx#2

Препоръки много. Освен това има захранвания и захранвания.

В крайна сметка какво ще си правиш с твойте пари си е твой личен избор.

То и за моята 4670 препоръката е: "400 Watt or greater power supply (550 Watt for ATI CrossFireX™ technology in dual mode) is recommended", а се чудя как я карам с жалките 350W, без никакви проблеми от нейзнам си кога.

Предложението на sliderum е добро, но има и по-добро - PALIT GeForce® GTX 460 (768M GDDR5) 230лв

Друг е въпроса, че която и от двете карти да вземе, този Атлон Х2 250 ще спъва картата в известна степен.

• Автор

Преди малко постнах в един английски Modern Warfare 2 форум и един вика, че кара 4650 на 230 вата :) @Panew nVidia няма да е + nVidia-та консумира повече ток пак и нали процесора ми е AMD.

Преди малко постнах в един английски Modern Warfare 2 форум и един вика, че кара 4650 на 230 вата :)

@Panew nVidia няма да е + nVidia-та консумира повече ток пак и нали процесора ми е AMD.

Има предвид, че с такова захранване съобщава ток на цялата конфигурация.

Напоследък виждам, че доста колеги се презастраховат като препоръчват модели(иначе за марките и качеството съм в голяма степен съгласен, макар да съм карал доста години с noname PSU, което и до днес си работи) захранвания, които и на 50%(е, може и да преувеличавам) едва ли ще се натоварят, обяснявайки, че видите ли минимум толкова било препоръчвано за този или онзи компонент от неговия производител, после сумират тези препоръки и пускат 200-300W аванс, щото даденият човек пуснал темата за препоръка, можел в бъдеще да я ъпгрейдне с какви ли не "зверове" и незнам си колко си да им повдигне честотите и консумацията, пък и можел да добави още някоя и друга видеокарта в СЛИ/Кръстосан огън режими, (за по-добър баланс на бялото и половин fps отгоре, че иначе не достигал за перфектното стерео 3Д преживяване, при Extreme High Definition или направо с 4k Quad HD. Какво да напиша освен ОХ! А, Автора на темата(не я търсете, още не е написана) всъщност щял с щайгата само да сърфира в нета и най-много да реди тетрис...

Това Eurocase e същия боклук като Codegen, JNC и другите псевдо-захранвания. Задължителна смяна на захранването с качествено, а качествено захранване за 50лв. няма. Минимум Seasonic S12II-380 Bronze a ако мислиш да сменяш и процесора с някой 4-ядрен вземи 430W модел. Също качествени са Corsair, някои модели CoolerMaster, като например Silent Pro, новата ревизия GX(в момента има само 450W модел) OEM на Enhance и 80 Plus Bronze сертифицирано и т.н. Старата ревизия GX, която още се продава, OEM на Seventeam се оказа доста несполучлива, но все още се продават моделите и доста търговци ги препоръчват, а трябва да се избягват. Също избягвай качествените в близкото минало FSP(Fortron), понеже качеството им от 2-3 години насам намаля драстично и макар, и да е по-добре от твоето в момента, не разчитай на тях. Всъщност има едно захранване на ниска цена и сравнително добро качество - Hipro-D4302PWB2LF с 36 месеца гаранция, но ще трябва да се примириш със сравнително шумната му перка.

@Panew nVidia няма да е + nVidia-та консумира повече ток пак и нали процесора ми е AMD.

Абсолютно никакво значение какъв е процесора и видео картата! Пълна глупост е да се съобразяваш какъв ти е процесора и абсолютен МИТ, че трябва да са от един производител. За видеото са важни няколко неща:

1. Процесора ѝ- демек с каква скорост може да обработва видео информацията.

2. Шината- какъв обем информация може да пропуска.

3. Броят на процесорчетата/транзисторчетата/шейдърчета- колкото повече- толкова по-добре. Броят на пикселите се дели на броя процесорчета и се получава всяко едно за колко пиксела отговаря.

4. Вида на видео паметта- GDDR2<GDDR3<GDDR5, като последната е най-добра и бърза.

5. И тука вече идва обема памет- все пак има нужда и от това... Но то е по-маловажно от горните характеристики.

Никъде не се споменава нищо за процесора с който работи конфигурацията, защото е ирелевантно, демек- все тая дали е Intel или AMD!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.