Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учителка души ученичка в класната стая

Featured Replies

Публикувано изображение

Ученичка от варненската гимназия “Найден Геров” е душена от учителката си. Тя трепери от страх при спомена за сблъсъка с нея и се страхува. Историята е разказана от в. “Всеки ден”.

Във вторник миналата седмица имахме математика при госпожо Несторова, която е директорка на училището. По време на часа ме търсиха два пъти по телефона. Поисках разрешение и излязох от стаята. Не останах с впечатление, че тя се е подразнила от това, разказва тийнейджърката, която иска да остане анонимна.

След края на часа, Несторова й казва да остане и изчака учениците да излязат от класната стая. Веднага след това тя започва да й крещи истерично. Не можех да я позная, сякаш не беше тя, а някаква улична простачка. Нарече ме “пачавра” и “боклук”. Опитах се да й кажа, че тя не може да ми говори така, но директорката съвсем истеряса – нахвърли се върху мен и започна да ме души, разказва още ученичката.

Тя е убедена, че директорката е обладана от бесове. След случката с математичката, загубва всякакво желание да ходи на училище. Учениците на госпожа Несторова са убедени, че тя има психични проблеми.

БЛИЦ

Не се наемам да застана на нечия страна, но разказаната история затвърждава убеждението ми, че учителите трябва да бъдат подлагани на психо тест през определен период от време.

• Отговори 57
  • Прегледи 6,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Тази случка е съвсем закономерно следствие на политиката в образователната система. :hush:

Винаги е имало изперкали и винаги ще има.Не е само системата виновна, това се случва навсякъде по света и си зависи от човека.

• Автор

А защо само учителите ?

Всички трябва да бъдат подлагани на психо-тест.

Учителите работят с деца и е много важно да се здрави психически.

Знаеш ли колко деца са принудени да търпят изцепките на психясали учителки, особено в началния курс?!

Винаги е имало изперкали и винаги ще има.Не е само системата виновна, това се случва навсякъде по света и си зависи от човека.

Ами не е точно така, защото ако човек е подложен на системен стрес на мястото, където работи, е нормално и да му избият балансите в един момент. Аз не защитавам учителката, но този случай е следствие на функционирането на самата система, а не на психиката на конкретния човек. Случаите с агресивно поведение в училищата не са от вчера и не са никак малко. :hush:

Знаеш ли колко деца са принудени да търпят изцепките на психясали учителки, особено в началния курс?!

Това е така, но и обратният вариант е често срещан. ;)

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Значи и родителите (плюс баби и дядовци) трябва да минават психо-тест.

И обратното е в сила :hush: Преди години поне имахме респект към учителите, докато сега.....А и в повечето случаи, те допринасят за това отношение, а после реват и се оплакват.

gothicrock

Вярно е това, но все пак работата с деца не е лесна, за сметка на това е зле заплатена ;) Случаи на насилие винаги ще има, докато не се промени мнението, че който не става за никаква работа става учител.А кой да го промени, освен самите учители? Но те пък не правят нищо по въпроса, а точно обратното.В този случай учителката от самото начало е изтървала ситуацията, като е позволила да звъни телефон, че и 2 път, че даже и пуснала момичето да говори ....Какво да говорим от тук нататък.......

Редактирано от Папа Пий(за)2 (преглед на промените)

• Автор

Варианти всякакви, но личните ми наблюдения върху някои начални учителки ме е убедил, че част от тях просто не са за тази професия. И като майки са същите... За конкретния случай - не зная дали истината е такава, каквато я описва ученичката и не се наемам да съдя учителката. Родители, баби, дядовци, учители...всички носят своята вина за безобразията в училище.

Редактирано от Moira (преглед на промените)

Варианти всякакви, но личните ми наблюдения върху някои начални учителки ме е убедил, че част от тях просто не са за тази професия. И като майки са същите...

За конкретния случай - не зная дали истината е такава, каквато я описва ученичката и не се наемам да съдя учителката.

Ами обикновено кадърните хора не искат да работят като учители. :hush:

Варианти всякакви, но личните ми наблюдения върху някои начални учителки ме е убедил, че част от тях просто не са за тази професия. И като майки са същите...

Ооо, тук съм съгласна с теб за началните учителки ;)

Аз станах свидетел на една грозна сцена, която няма да забравя цял живот - как учителката си умираше от смях гледайки две деца се смазват от бой ... 4-ти клас .. :hush:

Познавам въпросната учителка и малко ме съмнява да се е случило точно така, както е описано :hush:

че който не става за никаква работа става учител.А кой да го промени, освен самите учители? Но те пък не правят нищо по въпроса, а точно обратното.

Малко наопаки са обърнати нещата тук: докато на учителите име с плаща толкова, колкото да не умрат, няма да се намери способен и можещ да желае да работи като учител... Да не говорим, как скокват всички родители/роднини, когато на детенцето му се направи забележка или се изисква да се държи "нормално" в училище.

Ооо, тук съм съгласна с теб за началните учителки ;)

Аз станах свидетел на една грозна сцена, която няма да забравя цял живот - как учителката си умираше от смях гледайки две деца се смазват от бой ... 4-ти клас .. :hush:

Много хора ли наблюдавахте случката ?

Много хора ли наблюдавахте случката ?

:yanim:

тцъ, тцъ, знам какво намекваш >> много обичаш да побутваш с коментарите си :baby:

Да ти отговоря, гледахме от прозореца на класната стая с една съученичка.

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Ами обикновено кадърните хора не искат да работят като учители. :yanim:

Да. Което е пагубно за децата и за системата като цяло.

:yanim:

тцъ, тцъ, знам какво намекваш >> много обичаш да побутваш с коментарите си :baby:

Да ти отговоря, гледахме от прозореца на класната стая с една съученичка.

Всъщност, няма значение, колко са били.

Важното е да престанем само да гледаме.

Да. Което е пагубно за децата и за системата като цяло.

Явно трябва да се направи нещо по въпроса. :yanim:

Тази професия не е за всеки.

И аз следвах педагогика,но се отказах.

Не защото не обичам децата и не защото не мога да ги науча-

просто знам че ще изперкам някой ден от нерви и напрежение ъхъм.

Учителите изтрещяват според мене само защото се вземат много на сериозно. Голяма работа че пиклата вместо да си решава задачите по математика е решила че е по-важно да приказва с гаджето си по телефона. В крайна сметка и да не си намери работа като завърши щото е проста и за нищо не става, винаги ще има място за нея на магистралата.

Тази професия не е за всеки.

И аз следвах педагогика,но се отказах.

Не защото не обичам децата и не защото не мога да ги науча-

просто знам че ще изперкам някой ден от нерви и напрежение ъхъм.

Изперкването каква връзка има с професията, щом ти доставя удоволствие ?

Ти по тази логика, изобщо не трябва да се захващаш, с каквато и да е работа.

• Автор

Моя бивша колежка стана учителка по математика след закриването на института в който работехме. Изключително спокоен и уравновесен човек и чудесен преподавател! И още по-чудесна майка! :yanim: Дано има повече учители като нея!

"Ами обикновено кадърните хора не искат да работят като учители." Тук не съм съгласен. А като какви искат да работят кадърните хора? Какво значи кадърни? Ако един човек е кадърен за едно, той може да не е кадърен за друго. В момента за да работиш като учител трябва да имаш завършено висше педагогическо образование. Обикновено един млад човек решава къде да кандидатства в периода 19-24 годишна възраст. При кандидатстване за педагог има две страни - младежи, които действително искат да работят в тази сфера и такива, на които просто за тази специалност им е стигнал бала. Между другото в момента професията учител е за предпочитане - високо чисто възнаграждение около 650-700лв. и то за 5-6 часов работен ден и значително голям отпуск през годината, осигуровки на реалната заплата, чиста и сравнително интелигентна работа, добри възможности за обучения и допълнително квалифициране по време на работа. Според мен проблема не е в учителите, а в сбърканата образователна система. А за конкретния случай - не желая да коментирам - все пак автора на темата е изнесъл пред нас само изказването на единия участник. Доколкото знам в повечето училища има монтирани камери - нека да се проверят първо те какво са записали, да видим какво твърди другата страна - пък тогава да коментираме на воля.

Учителите изтрещяват според мене само защото се вземат много на сериозно. Голяма работа че пиклата вместо да си решава задачите по математика е решила че е по-важно да приказва с гаджето си по телефона. В крайна сметка и да не си намери работа като завърши щото е проста и за нищо не става, винаги ще има място за нея на магистралата.

Не е така! :baby:

След като е в час, няма да говори с гаджето си по телефона.

"Ами обикновено кадърните хора не искат да работят като учители."

Тук не съм съгласен. А като какви искат да работят кадърните хора? Какво значи кадърни? Ако един човек е кадърен за едно, той може да не е кадърен за друго. В момента за да работиш като учител трябва да имаш завършено висше педагогическо образование. Обикновено един млад човек решава къде да кандидатства в периода 19-24 годишна възраст. При кандидатстване за педагог има две страни - младежи, които действително искат да работят в тази сфера и такива, на които просто за тази специалност им е стигнал бала.

Между другото в момента професията учител е за предпочитане - високо чисто възнаграждение около 650-700лв. и то за 5-6 часов работен ден и значително голям отпуск през годината, осигуровки на реалната заплата, чиста и сравнително интелигентна работа, добри възможности за обучения и допълнително квалифициране по време на работа.

Кадърните хора искат да работят такава работа, от която да получават това, което заслужават за своите знания и компетентност. А в образователната система няма как да ги получат. :yanim:

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Изперкването каква връзка има с професията, щом ти доставя удоволствие ?

Ти по тази логика, изобщо не трябва да се захващаш, с каквато и да е работа.

Аз съм си намерила призванието и работата,която обожавам-не се притеснявай за мене.

Мисълта ми беше че който чувства че не е за дадена професия-просто да не се захваща.

Познавам достатъчно добре себе си-за да преценя че няма да се справя като педагог-защото ще ми се качат на главата,е за това говоря.

Не мога да се скарам на никого,камо ли на дете.

Не мога да бъда строга-а един учител трябва да има респект нали.

И ще събирам всичко в себе си,както и правя.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.