Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учителка души ученичка в класната стая

Featured Replies

Те хората, които се смятат за кадърни може много неща да искат. Не виждате ли, че в момента всички държавни служби и постове са заети от 95% некадърници, послушковци, роднини и връзкари. А голяма част от кадърните хора /които по една или друга причина не са създали свой частен бизнес/ в момента или работят за по 500-700лв. с осигуровки в/у 250-300лв. , с 6 дневна работна седмица, 10-12ч. работен ден и вършат работа за трима. А колко продавачи, сервитьори, бармани, таксиметрови шофьори и т.н. има дето не са по-некадърни от другите. За безработните пък да не говорим. Е, то сигурно трябва да слушаме Бойко - да садим картофи, да ставаме овчари /само дето няма овцеферми вече, но това е друга тема/.

Редактирано от human1970 (преглед на промените)

• Отговори 57
  • Прегледи 6,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз съм си намерила призванието и работата,която обожавам-не се притеснявай за мене.

Мисълта ми беше че който чувства че не е за дадена професия-просто да не се захваща.

Познавам достатъчно добре себе си-за да преценя че няма да се справя като педагог-защото ще ми се качат на главата,е за това говоря.

Не мога да се скарам на никого,камо ли на дете.

Не мога да бъда строга-а един учител трябва да има респект нали.

И ще събирам всичко в себе си,както и правя.

Противоречиш си.

Или можеш да се справиш или не.

Сама си признаваш, че и на тази си работа, пак има възможност да изперкаш.

Сама си признаваш, че и на тази си работа, пак има възможност да изперкаш.

Не работя с дечурлига-няма как да изперкам,споко.

Тодор Батков нерви целия ни екип - за сега

:speak:

Проблема не е в системата, а в изперкалите учители със стари порядки и разбирания. Ако беше в системата тогава всички учители да душат децата и да ги бият. Но не го правят, защото имат малко останало достойнство и се предпазват да не изперкат. Тази учителка по математика не я познавам, но въпреки това си вадя изводи колко е изперкала, че да посегне на ученик/чка (забранено е). Тази година завърших 12 клас и за 5 години в техникум никой преподавател не ми е направил нищо (освен да пише ниски оценки и двойки). За този случай не се учудвам вече. Не е нормално за два разговора в часа да я души после. Не знам как е било по времето когато са учели по възрастните от мен, но при мен откакто се помня е имало GSM-и и в училище ни казваха да ги изключваме (никой не го правеше), а ако чакаме важен разговор да ги оставим включени или без звук и с разрешението на учителя да излезе да говори в коридора. Никакви проблеми нямаше цели 5 години и нито един удушен. На тази учителка трябва да и забранят да преподава и да я махнат от директорския пост. Тя психически не е стабилна, камоли да преподава на ученици. Утре няма да се учудя да видя заглавие "Учител заколи ученик в час /след час". Да чукаме да дърво и да всичко друго да не се случва никога. Но хипотетично казано пак ли ще обвините системата? Решението е само едно. Трябва да се въведе възраст за учителите (45 години) и всяка година да им се прави психотест и при най-малкото съмнение да се отнемат правата. Също може да се въведе и закон, ако ученик се оплаче дори от психически тормоз от учител и се докаже (свидетели или записи от камери) веднага без много приказки учителят да се съди като престъпник и по възможност в затвора. Да си знаят мястото като си позволяват да викат и стресират деца.

Ей, верно бе ! Да не стресне някой учител децата, че да си изпуснат цигарите и да стане някой пожар. Бе много изнежени се оказаха изведнъж всички деца !

Проблема не е в системата, а в изперкалите учители със стари порядки и разбирания. Ако беше в системата тогава всички учители да душат децата и да ги бият. Но не го правят, защото имат малко останало достойнство и се предпазват да не изперкат. Тази учителка по математика не я познавам, но въпреки това си вадя изводи колко е изперкала, че да посегне на ученик/чка (забранено е). Тази година завърших 12 клас и за 5 години в техникум никой преподавател не ми е направил нищо (освен да пише ниски оценки и двойки).

За този случай не се учудвам вече. Не е нормално за два разговора в часа да я души после. Не знам как е било по времето когато са учели по възрастните от мен, но при мен откакто се помня е имало GSM-и и в училище ни казваха да ги изключваме (никой не го правеше), а ако чакаме важен разговор да ги оставим включени или без звук и с разрешението на учителя да излезе да говори в коридора. Никакви проблеми нямаше цели 5 години и нито един удушен. На тази учителка трябва да и забранят да преподава и да я махнат от директорския пост. Тя психически не е стабилна, камоли да преподава на ученици. Утре няма да се учудя да видя заглавие "Учител заколи ученик в час /след час". Да чукаме да дърво и да всичко друго да не се случва никога. Но хипотетично казано пак ли ще обвините системата? Решението е само едно. Трябва да се въведе възраст за учителите (45 години) и всяка година да им се прави психотест и при най-малкото съмнение да се отнемат правата. Също може да се въведе и закон, ако ученик се оплаче дори от психически тормоз от учител и се докаже (свидетели или записи от камери) веднага без много приказки учителят да се съди като престъпник и по възможност в затвора. Да си знаят мястото като си позволяват да викат и стресират деца.

Чудно ми е, аз като нямах телефон до към 3 курс в университета, как така не си пропуснах важните разговори, пък и какви важни разговори водите, като нищо не зависи от вас в тази възраст :biggrin: Чудно ми е също, чакаш да бъде убит ученик от учител, някакви спомени ме налегнаха, ученик беше изнасилил и убил преподавателка, падал си по стари жени /какво ли не правят секс порталите/....... Чудно ми е, дали знаеш смисъла на думата тормоз/а ти никога няма да помиришеш казарма/, и дали това, че ти е било наложено да завършиш и да ти бъдат набити в главата някакви елементаризми от образование и умствена дисциплина те е стресирало?

Много ще ми е интересно да приложат и тук системата в Румъния, с видеокамерите, да ги видим и нашите хубостници. Много от учениците не са цветя за мирисане, и ако системата беше нормална трудно биха си намерили училище, в което да ги вземат да учат.

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

Не знам как е било по времето когато са учели по възрастните от мен, но при мен откакто се помня е имало GSM-и и в училище ни казваха да ги изключваме (никой не го правеше), а ако чакаме важен разговор да ги оставим включени или без звук и с разрешението на учителя да излезе да говори в коридора.

Щом има правила, те трябва да се спазват. Щом като в час не може да се говори по GSM-а, значи няма да се говори и точка по този въпрос. В западните държави, ако нарушаваш правилника по този начин, директно изфърчаш и си търсиш ново училище, ако намериш къде да те вземат. Да не говорим, че ако трябва да се спазват критериите за даване на дипломи срещу знания, в момента половината от учениците изобщо не трябва да взимат дипломи за средно образование. :grimace:

Абе то вече "погуването" е започнало и няма как да се върнат нещата на този етап. Само можем да седим и да гледаме сеир, щото никой не те бръсне за една стотинка. Личното ни мнение, след тяхното(управляващите) погребение...

Чудно ми е, аз като нямах телефон до към 3 курс в университета, как така не си пропуснах важните разговори, пък и какви важни разговори водите, като нищо не зависи от вас в тази възраст :) Чудно ми е също, чакаш да бъде убит ученик от учител, някакви спомени ме налегнаха, ученик беше изнасилил и убил преподавателка, падал си по стари жени /какво ли не правят секс порталите/....... Чудно ми е, дали знаеш смисъла на думата тормоз/а ти никога няма да помиришеш казарма/, и дали това, че ти е било наложено да завършиш и да ти бъдат набити в главата някакви елементаризми от образование и умствена дисциплина те е стресирало?

Писах, че се надявам никога да не видя такова заглавие, но явно не си ме разбрал. Вярно е, че никога няма да помириша казарма, а трябва ли? Мисля, че имам възпитание и няма нужда ходя в казарма. А ти откъде знаеш, че не си изпуснал важни разговори като си нямал телефон (предполагам времената са били такива)?

А за този ученик дето.....употребил учителката не съм чул нищо и не мога да коментирам конкретно. Само ще напиша, че сега повечето на моята възраст може да са нахални и какви ли не, но си имаме мярка и не бихме стигнали до там да убием или ударим учител без много сериозна причина. Всеки си знае мярката докъде може да стигне. Това, че някои си е позволил да убие учителката е изключение едно на милиони.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Щом има правила, те трябва да се спазват. Щом като в час не може да се говори по GSM-а, значи няма да се говори и точка по този въпрос. В западните държави, ако нарушаваш правилника по този начин, директно изфърчаш и си търсиш ново училище, ако намериш къде да те вземат. Да не говорим, че ако трябва да се спазват критериите за даване на дипломи срещу знания, в момента половината от учениците изобщо не трябва да взимат дипломи за средно образование. :nono:

А така,кажи им-

аз как да се справя след като тук не важат никакви правила.

:)

Явно трябва да се направи нещо по въпроса. :)

Много ми е смешно как хора в този форум,които са над 20 години се правят на много компетентни по въпроса.Едно ще ви кажа дами и господа-самата система е виновна за държанието на мойте набори и по-малки.Учебниците са бъкани с простотий,пък и на всичкото отгоре е лошо обяснено.Чудите се какво общо имат учебниците и цялата система-всеки трепери за високи оценки,но когато иска да научи нещо от учебника се оказва почти непосилна задача.Оттам идват и нервните изблици,защото постоянно си под напрежение,а това изтезание започва от втори клас,и с годините оказва вляние на характера на човека.В повечето западни държави това нещо го няма.

Дали сте съгласни с мене или не,на мен не ми пука защото това не е само мое мнение,а и на много мой съученици.

Редактирано от VESSSKO95 ™ (преглед на промените)

Много ми е смешно как хора в този форум,които са над 20 години се правят на много компетентни по въпроса.Едно ще ви кажа дами и господа-самата система е виновна за държанието на мойте набори и по-малки.Учебниците са бъкани с простотий,пък и на всичкото отгоре е лошо обяснено.Чудите се какво общо имат учебниците и цялата система-всеки трепери за високи оценки,но когато иска да научи нещо от учебника се оказва почти непосилна задача.Оттам идват и нервните изблици,защото постоянно си под напрежение,а това изтезание започва от втори клас,и с годините оказва вляние на характера на човека.В повечето западни държави това нещо го няма.

Дали сте съгласни с мене или не,на мен не ми пука защото това не е само мое мнение,а и на много мой съученици.

:)

А върви учи за педагог,добре че се спасих от този ад.

Ако нашата образователна система беше наред, щеше доста да ти пука. :)

• 4 седмици по-късно...

Първо надали е бил точно така случая.Все още помня как в училище идваха журналисти,защото химичката посинила окото на едно момче.Учителката га пернала с тетрадката по главата,на шега при това...съученикът ми си бушонира сам окото.Естествено цялото училище каза на журналистите,че той лъже,но не беше написано никъде...акцентирано беше на неуравновесеността и злобата на учителката.А тя беше изключително интелигентен човек,надарен и с много хумор. Познавам бивши ученици на конкретната учителка от статията-никой не вярва иизключително много ги дразняп тези слухове.А и колко удобно-останали сами след часа.... За мен възпитанието идва най-вече от семейната среда.Учителите се сблъскват с последствията и се опитват да поправят нещата.Но има много трудности...арогантни родители,арогантни деца и арогантно общество. Също така мобилните телефони са абсолютно забранени в час...тя е направила даже прекалено голям компромис като я е пуснала да говори,и то два пъти. А когато срещу теб стои неблагодарно,просто същеснво,което си мисли,че е принцеса Даяна...не зачита труда ти,че го учиш,че го подготвяш за живота...слагаш основи на неговото по-нататъшно образование,кариера.Когато такова същество се изправи срещу мен не само бих годушила,ами направо ще го изравня със земята.

• Автор

Случаят може би наистина не е бил такъв, какъвто го описват в статията, но аз не бих взела ничия страна. Сред учителите също има много ниско интелигентни, озлобени и отмъстителни хора които шокират с арогантното си поведение. Проблемът е в обществото ни и всички носим отговорност за това, което се случва.

Учител няма как да е ниско интелигентен ;) Възможно е да е възрастен и да го хваща деменцията или да не изпитва нужда да опреснява знанията си и да се осведомява за нови тенденции,открития(което е голяма грешка от тяхна страна)..но никога не може да е ниско интелигентен.А в учебна среда учител може да е прост и арогантен само ако го провокират.Иначе всичко си е по план,всичко е културно.Учат ги в университета как да се справят с някои екстремни ситуации,но по мое впечатление те усвояват повече всичко свързано с материала им,как да се справят по времето на урока.Рядко ги занимават в дълбочина с отклонения в поведението ..да не говорим за "днешните" деца.Някои от децата в училище са си направо за ДПС(което не се казва вече така,но не помня името)и учителите не са подготвени.Те са подготвени за слаби отклонения,за някое сърдито дете или,такова което не учи и не внимава.И като им дойде някое с юмруци и голяма уста,която бълва думи,които и аз не зная е трудно да издържат.

Редактирано от Gioiella (преглед на промените)

Учител няма как да е ниско интелигентен ;) Възможно е да е възрастен и да го хваща деменцията или да не изпитва нужда да опреснява знанията си и да се осведомява за нови тенденции,открития(което е голяма грешка от тяхна страна)..но никога не може да е ниско интелигентен.

Може, и още как. ;)

Учат ги в университета как да се справят с някои екстремни ситуации,но по мое впечатление те усвояват повече всичко свързано с материала им,как да се справят по времето на урока.

Не ги учат, тъй като на учителя не му влиза в работата да се справя с екстремни ситуации, а да преподава знание. За справяне с екстремни ситуации учат баретите.

То и аз съм ниско интелигентна по математика,но за други неща съм доста навътре...и това не значи,че каот цяло съм ниско интелигентна. Аз мисля,че вече трябва да преминават някакъв курс за справяне в екстремни ситуации(естествено ориентирано към учебната среда...не как да обезвредяват обурджия в банка)хора от полицията,педагози да речем.Аз уча педагогика и знам какво да правя,още повече ,че профилът ми е превантивна педагогика.Но учителите направо ги ожалвам. Заедна моя любима учителка...да не кажа любимата,се говори сега ,че била псувала учениците.Еми...тя и нас псуваше,завоалирано естествено...беше голяма шматка и честно казнао отношението и беше по-скоро чаровно.Сега била пред уволнение.Еми била съм в неин час да провеждам изследване..еми на мен ми идваше да ги захвърлям през прозореца един по един,а тя,кояот ги търпи ежеседмично не знам.И като казвам невъзможни...боят им е бил малко.Говоря за Текстила в София..смятайте.Аз там съм учила..такова нещо не е било.То е крещене,събличане,някои още малко и ще се оплодят един друг,побоища,гълтат разни хапчета..ти викаш директорката и нищо .Като му наложиш наказание или го изключиш идват родителите(за които вече може да се говори нещо за ниско интелигентни) и започват да се карат защо тяхното гардже е обвинено. Еми съжалявам,но аз съм на 24...много добре знам номерата-и аз съм ги правила.И аз съм крила бележници,правила съм забранени неща в тоалетната,пушила съм,пила съм,крещяла съм..,удряли са учителка пред мен.Много добре знам номерата им и не съм 50 годишна учителка,която е израснала по соца.И не могат д ами кажат,че непсраведливо са обвинени и са невинни душици.

Аз мисля,че вече трябва да преминават някакъв курс за справяне в екстремни ситуации(естествено ориентирано към учебната среда...не как да обезвредяват обурджия в банка)хора от полицията,педагози да речем.

Това не е работа на учителите. Те трябва да могат да преподават компетентно своята дисциплина. Просто е крайно време да започне да се обръща внимание на проблемите в образователната сфера.

PS: Твърде озадачаващи неща пишеш като за човек, който следва педагогика. ;)

Нали знаеш,че всеки пречупва нещата отвън през собствените си виждания. А това не е тяхна работа,но им се налага.Преди не им се е налагало,но сега да. А и обществото ни като цяло е съставено от "мишки".Случаш с ходини как в съседния апартамент някакви пребиват детето си и мълчиш.Гледаш това и на улицата и мълчиш.После това дете отива и пребива,убива и разфасова някой и се започва"Ама то беше толкова тихо дете"..никакви индикации всъщност не е имало. Има,винаги има просто ние мълчим.И учителите мълчат или въобще не забелязват. А промените в образователната система няма да променят децата,или поне не скоро.

• Автор

А и обществото ни като цяло е съставено от "мишки".Случаш с ходини как в съседния апартамент някакви пребиват детето си и мълчиш.Гледаш това и на улицата и мълчиш.После това дете отива и пребива,убива и разфасова някой и се започва"Ама то беше толкова тихо дете"..никакви индикации всъщност не е имало.

Има,винаги има просто ние мълчим.И учителите мълчат или въобще не забелязват.

А промените в образователната система няма да променят децата,или поне не скоро.

Да, повечето хора предпочитат да си мълчат и да се правят че не забелязват какво става около тях. Така е по-здравословно...

Да отидеш в полицията и да съобщиш за насилие над дете или за дете, употребяващо наркотици, означава да си навредиш поради следното:

-показанията, които ще се наложи да даваш няколко пъти, ще ти отнемат много ценно време;

-неминуемо ще си влошиш отношенията с тези, които си "наклеветил" и техните защитници, което би довело до излишно хабене на нерви;

А не бива да се изключва възможността да си сгрешил, защото много рядко някой може да стане очевидец на домашно насилие. Това, какво чуваш от съседния апартамент няма никаква стойност, ако не си го видял с очите си. Преди години имаше доста оклеветени хора, защото са неудобни на някого. Подслушливи съседи винаги ще се намерят, особено срещу заплащане.

Отклоних се от темата.

Нещата никак не са прости и не бива да хвърляме вината върху само върху родителите или само върху учителите.

Всички сме отговорни за грозните явления в българското училище и би трябвало всеки един от нас да се постарае да направи всичко според силите си, за да имаме един ден възпитани и ученолюбиви деца, способни учители и педагози и образование на високо ниво.

п.п. Знае ли някой какво е развитието на случая, станал повод за тази тема?

Да отидеш в полицията и да съобщиш за насилие над дете или за дете, употребяващо наркотици, означава да си навредиш поради следното:

-показанията, които ще се наложи да даваш няколко пъти, ще ти отнемат много ценно време;

-неминуемо ще си влошиш отношенията с тези, които си "наклеветил" и техните защитници, което би довело до излишно хабене на нерви;

Полицията едва ли ще си мръдне пръста да направи нещо. :)

• Автор

Полицията едва ли ще си мръдне пръста да направи нещо. :)

Зависи от полицая, на който ще попаднеш. :D

Зависи от полицая, на който ще попаднеш. :D

А не трябва да зависи от полицая, на когото ще попаднеш, защото това прави нещата да се случват на случаен принцип.

.................................

На мен ми е интересно друго. Ако даден учител има проблем с някой/и от тези, на които преподава, къде може да се оплаче и да получи съдействие? :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.