Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avira AntiVirus & Security Suite - Personal, Premium & Pro

Featured Replies

Привет!

Ползвам Авира и съм доста доволен,но имам проблем.От 2дни клипчетата в vbox и youtube зареждат доста бавно,също и когато отварям сраници в нета.(Не е от браузера с Фирефох и с Опера е същото)Вирус ли имам,нещо от компа ли е или е от Firewall на Авирата?

Лог от hijackthis

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2

Scan saved at 21:27:25, on 17.9.2008 г.

Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Unable to get Internet Explorer version!

Boot mode: Normal

Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\Program Files\Avira\Avira Premium Security Suite\sched.exe

C:\WINDOWS\Explorer.EXE

C:\WINDOWS\RTHDCPL.EXE

C:\WINDOWS\tsnp2std.exe

C:\WINDOWS\VM305_STI.EXE

C:\Program Files\Unlocker\UnlockerAssistant.exe

C:\WINDOWS\system32\RUNDLL32.EXE

C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe

C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

C:\Program Files\Common Files\Yandex\Yupdate\yupdate.exe

C:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exe

C:\Program Files\DAEMON Tools Lite\daemon.exe

C:\WINDOWS\system32\rundll32.exe

C:\Program Files\Avira\Avira Premium Security Suite\avguard.exe

C:\Program Files\Avira\Avira Premium Security Suite\avesvc.exe

C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\Apache Group\Apache2\bin\apache.exe

C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7DEBUG\MDM.EXE

C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin\nSvcLog.exe

C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe

C:\WINDOWS\system32\PnkBstrA.exe

C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin\nSvcIp.exe

C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\Apache Group\Apache2\bin\apache.exe

C:\Program Files\Skype\Plugin Manager\skypePM.exe

C:\Program Files\Avira\Avira Premium Security Suite\avmailc.exe

C:\Program Files\Avira\Avira Premium Security Suite\AVWEBGRD.EXE

C:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe

C:\Program Files\Avira\Avira Premium Security Suite\avscan.exe

C:\Program Files\Malwarebytes' Anti-Malware\mbam.exe

C:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\HijackThis.exe

C:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\HijackThis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = about:

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896

R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings,ProxyServer = :

R3 - URLSearchHook: (no name) - _{CFBFAE00-17A6-11D0-99CB-00C04FD64497} - (no file)

O2 - BHO: Adobe PDF Reader Link Helper - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelper.dll

O2 - BHO: Skype add-on (mastermind) - {22BF413B-C6D2-4d91-82A9-A0F997BA588C} - C:\Program Files\Skype\Toolbars\Internet Explorer\SkypeIEPlugin.dll

O2 - BHO: IE 4.x-6.x BHO for Download Master - {9961627E-4059-41B4-8E0E-A7D6B3854ADF} - C:\PROGRA~1\DOWNLO~1\dmiehlp.dll

O2 - BHO: Google Toolbar Helper - {AA58ED58-01DD-4d91-8333-CF10577473F7} - c:\program files\google\googletoolbar1.dll

O4 - HKLM\..\Run: [RTHDCPL] RTHDCPL.EXE

O4 - HKLM\..\Run: [skyTel] SkyTel.EXE

O4 - HKLM\..\Run: [Alcmtr] ALCMTR.EXE

O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\WINDOWS\system32\NeroCheck.exe

O4 - HKLM\..\Run: [tsnp2std] C:\WINDOWS\tsnp2std.exe

O4 - HKLM\..\Run: [bigDog305] C:\WINDOWS\VM305_STI.EXE VIMICRO USB PC Camera (ZC0305)

O4 - HKLM\..\Run: [KernelFaultCheck] C:\WINDOWS\system32\dumprep 0 -k

O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup

O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install

O4 - HKLM\..\Run: [unlockerAssistant] "C:\Program Files\Unlocker\UnlockerAssistant.exe"

O4 - HKLM\..\Run: [Adobe Reader Speed Launcher] "C:\Program Files\Adobe\Reader 8.0\Reader\Reader_sl.exe"

O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit

O4 - HKLM\..\Run: [avgnt] "C:\Program Files\Avira\Avira Premium Security Suite\avgnt.exe" /min

O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe

O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /background

O4 - HKCU\..\Run: [Yupdate!] "C:\Program Files\Common Files\Yandex\Yupdate\yupdate.exe"

O4 - HKCU\..\Run: [skype] "C:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exe" /nosplash /minimized

O4 - HKCU\..\Run: [DAEMON Tools Lite] "C:\Program Files\DAEMON Tools Lite\daemon.exe" -autorun

O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'LOCAL SERVICE')

O4 - HKUS\S-1-5-19\..\RunOnce: [showDeskFix] regsvr32 /s /n /i:u shell32 (User 'LOCAL SERVICE')

O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'NETWORK SERVICE')

O4 - HKUS\S-1-5-20\..\RunOnce: [showDeskFix] regsvr32 /s /n /i:u shell32 (User 'NETWORK SERVICE')

O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM')

O4 - HKUS\S-1-5-18\..\RunOnce: [showDeskFix] regsvr32 /s /n /i:u shell32 (User 'SYSTEM')

O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'Default user')

O4 - HKUS\.DEFAULT\..\RunOnce: [showDeskFix] regsvr32 /s /n /i:u shell32 (User 'Default user')

O8 - Extra context menu item: Download Using &BitSpirit - C:\Program Files\BitSpirit\bsurl.htm

O8 - Extra context menu item: E&xport to Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000

O8 - Extra context menu item: Закачать ВСЕ при помощи Download Master - C:\Program Files\Download Master\dmieall.htm

O8 - Extra context menu item: Закачать при помощи Download Master - C:\Program Files\Download Master\dmie.htm

O9 - Extra button: Skype - {77BF5300-1474-4EC7-9980-D32B190E9B07} - C:\Program Files\Skype\Toolbars\Internet Explorer\SkypeIEPlugin.dll

O9 - Extra button: Download Master - {8DAE90AD-4583-4977-9DD4-4360F7A45C74} - C:\Program Files\Download Master\dmaster.exe

O9 - Extra 'Tools' menuitem: &Download Master - {8DAE90AD-4583-4977-9DD4-4360F7A45C74} - C:\Program Files\Download Master\dmaster.exe

O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL

O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe

O9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe

O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

O16 - DPF: {56762DEC-6B0D-4AB4-A8AD-989993B5D08B} - http://www.eset.eu/buxus/docs/OnlineScanner.cab

O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\Skype4COM.dll

O23 - Service: Adobe LM Service - Adobe Systems - C:\Program Files\Common Files\Adobe Systems Shared\Service\Adobelmsvc.exe

O23 - Service: Avira Premium Security Suite Firewall (AntiVirFirewallService) - Avira GmbH - C:\Program Files\Avira\Avira Premium Security Suite\avfwsvc.exe

O23 - Service: Avira Premium Security Suite MailGuard (AntiVirMailService) - Avira GmbH - C:\Program Files\Avira\Avira Premium Security Suite\avmailc.exe

O23 - Service: Avira Premium Security Suite Scheduler (AntiVirScheduler) - Avira GmbH - C:\Program Files\Avira\Avira Premium Security Suite\sched.exe

O23 - Service: Avira Premium Security Suite Guard (AntiVirService) - Avira GmbH - C:\Program Files\Avira\Avira Premium Security Suite\avguard.exe

O23 - Service: Avira Premium Security Suite WebGuard (antivirwebservice) - Avira GmbH - C:\Program Files\Avira\Avira Premium Security Suite\AVWEBGRD.EXE

O23 - Service: Avira Premium Security Suite MailGuard helper service (AVEService) - Avira GmbH - C:\Program Files\Avira\Avira Premium Security Suite\avesvc.exe

O23 - Service: Forceware Web Interface (ForcewareWebInterface) - Apache Software Foundation - C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\Apache Group\Apache2\bin\apache.exe

O23 - Service: Google Updater Service (gusvc) - Google - C:\Program Files\Google\Common\Google Updater\GoogleUpdaterService.exe

O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32\IDriverT.exe

O23 - Service: ForceWare IP service (nSvcIp) - NVIDIA Corporation - C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin\nSvcIp.exe

O23 - Service: ForceWare user log service (nSvcLog) - NVIDIA Corporation - C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin\nSvcLog.exe

O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe

O23 - Service: PnkBstrA - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\PnkBstrA.exe

--

End of file - 9091 bytes

Благодаря предваритено!

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 235,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Спри System Restore:

Десен бутон на My Computer => Properties => System Restore => слагаш отметка пред Turn Off System Restore

Изтрий старите точки на възстановяване :Start => run => cleanmgr => More Options => System Restore => Clean UP

Виж дали имаш процес с това име: pnqbfczz.exe спри го.

След което дай Fix Checked на:

R3 - URLSearchHook: (no name) - _{CFBFAE00-17A6-11D0-99CB-00C04FD64497} - (no file)

Потърси и изтрий следните записи в регистъра

(FD9BC004-8331-4457-B830-4759FF704C22)

(6E6DD93E-1FC3-4F43-8AFB-1B7B90C9D3EB)

Имаш инсталирана Malwarebytes' Anti-Malware направи ли пълно сканиране с нея,би трябвало да го неутрализира този шпионин.

И накрая за по-пълно изтриване на кеша натрупан от сърфиране както и за изтриване на някои по-упорити cookies и дори някои паразити които са се лепнали от интернет изтегли ATF Cleaner

стартирай го и дай Select All

Click the Empty Selected button

Рестартирай!

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Hello Boys Обяснете ми 2 ne6ta: 1.От промоцията на Avira(портала на Денис)написано е,че key-а е за 1 година но трябва да се логне....!!!!!!!!!Пробвах дава ми за 3 месеца .....какво значи да се логне??????Има ли такава за 1 god.???? 2.В настройките на General/Е-Mail.... как става нещо не разбирам.....аз съм на hotmail.fr !!!!!Не става нещо...... Благодаря за вниманието предварително

На втория въпрос не мога да ти отговоря, защото не разбирам какво точно искаш да направиш. На първия - чрез въпросния линк за 1-годишен лиценз миналата седмица си удължих изтичащият на 09.10.2008 г лиценз за Premium с нов до 11.12.2008 г. През декември ще опитам отново, дано отнякъде излезе нова промоция. П.П. Току що опитах 2-3 от другите линкове, но дават лицензи за 1 месец, включително и този на VNU, който е обявен за 6-месечен.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Здравейте. Кажете ми кои от промоциите за какъв точно срок дават лиценз. Явно от Avira са сменили сроковете на промоциите си, което си е тяхно право. По времето, когато съм ги пускал, са били с такива срокове.

Според това, което още стои като надписи по тях, тримесечни са тези две:

https://license.avira.com/de/promotion-hylm9fbv7chaxs8zbl83 или https://license.avira.com/en/promotion-hylm9fbv7chaxs8zbl83

https://license.avira.com/de/promotion-j0mhc32ccgdwatzey42z

В единия от двата си поста там с големи удебелени червени букви съм помолил: уведомявайте ме за неработещи промоции, невъзможно е да ги изпробвам постоянно. За доброто на всички ни е - по възможност в темата за промоциите, но и в обособените теми за всяка програма става - следя тази част от форума. ЛС също е добра възможност. Ако сте попаднали на други, невключени в темата промоции, също не е зле да ги постнете някъде...

Моля, ясно и кратко: кои от седемте обявени там са едномесечни и кои - три- или повече месечни?

За удължаването - според упътването трябва да сте логнати в сайта, за да можете да го направите. Как са си променили условията, не знам (ползвам Pro версията, която регистрирам с едномесечни ключове от общата промоция, като ключовете от седемте други промоции не стават за нея).

ПП. Ключовете за Avira Premium Security Suite могат да се ползват и за Avira AntiVir Personal Edition Premium.

ПП.2: VNU е променен на едномесечен.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Обмисляйки резултатите от германските тестове се запитах защо ли са пропуснали Ashampoo - вероятно защото щеше да им се наложи и него да го "класират" в челната шестица. А аз не издържах на любопитството си - деинсталирах Икарус / 41 mB обща маса / и инсталирах Avira Premium 8 / 67 mB обща маса/- пълно сканиране и нищо- очевидно австриецът е по-мощен, а е по-лек. Да ама не - с Авира системата поускори осезаемо функционирането си .Защитна стена - безплатната Online Armor - отлично сработване с Avira Premium 8. Как да не се обърка човек !Сложен баланс на предимства и недостатъци. Поздрави

Здравейте. Кажете ми кои от промоциите за какъв точно срок дават лиценз. Явно от Avira са сменили сроковете на промоциите си, което си е тяхно право. По времето, когато съм ги пускал, са били с такива срокове.

Според това, което още стои като надписи по тях, тримесечни са тези две:

https://license.avira.com/de/promotion-hylm9fbv7chaxs8zbl83 или https://license.avira.com/en/promotion-hylm9fbv7chaxs8zbl83

https://license.avira.com/de/promotion-j0mhc32ccgdwatzey42z

В единия от двата си поста там с големи удебелени червени букви съм помолил: уведомявайте ме за неработещи промоции, невъзможно е да ги изпробвам постоянно. За доброто на всички ни е - по възможност в темата за промоциите, но и в обособените теми за всяка програма става - следя тази част от форума. ЛС също е добра възможност. Ако сте попаднали на други, невключени в темата промоции, също не е зле да ги постнете някъде...

Моля, ясно и кратко: кои от седемте обявени там са едномесечни и кои - три- или повече месечни?

За удължаването - според упътването трябва да сте логнати в сайта, за да можете да го направите. Как са си променили условията, не знам (ползвам Pro версията, която регистрирам с едномесечни ключове от общата промоция, като ключовете от седемте други промоции не стават за нея).

ПП. Ключовете за Avira Premium Security Suite могат да се ползват и за Avira AntiVir Personal Edition Premium.

ПП.2: VNU е променен на едномесечен.

Аз пробвах някои линкове но Avira вече не дават за повече от 3 м.key!!!!Когато пробвам някои линкове ще ти пиша обещавам!!!

Hlevous,става въпрос за местото където трябва да си пишеш е-мейл операратора......Nastroiki:General/Email/SMTP Server............

Sender адрес..................

Authentication..............

и така н.т.

Това ме интересyваше!!!!

Avira ми е кyпена до април 2009 после ще видим!!!!!!

...Моля, ясно и кратко: кои от седемте обявени там са едномесечни и кои - три- или повече месечни?...

Ясно и кратко по линковете от темата за актуалните промоции, конкретно за Avira:

Dennis - 91 дни

VNU - 30 дни

PC-Welt - 30 дни

PC Adviser - 91 дни

Nо-boax - 91 дни

UbiSoft - 91 дни

О2 - 91 дни

Тествано лично в периода от 8.40 до 8.55 ч днес - посочвам това, заради честите промени.

Успех!

След като изтрих файла от C:\Windows\system32\srmhost.exe, защото антивирусната го разпознаваше пак като червей, ми се зарази следният фаил C:\Documents ana Setiinggs\ieenso\Local Settings\Temp\vdm0.85 Същата гадинка е WORM/SdBot.933888.74 :) Мога ли да изтрия безопастно този файл? Да използвам ли HijacksThis? Сега се намира в карантина. П.П. Забелязах че от както направих антивирусната ма макс защита ,скороста на интернета ми се намали. Много бавно отварям дори БГ страници, особенно вечер когато трафика е голям. Интернета ми е на 5 Mbit. Има ли някаква с антивирусната ,или пък с вируса?

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

За изтриването - трий го смело, в папка Temp е. Какво имаш предвид под "максимална защита"? Какви настройки направи? И как тя се влияе от интензивността на трафика? Не би трябвало да има разлика дали сканира сутрин или вечер.

За изтриването - трий го смело, в папка Temp е.

Какво имаш предвид под "максимална защита"? Какви настройки направи? И как тя се влияе от интензивността на трафика? Не би трябвало да има разлика дали сканира сутрин или вечер.

Под максимална защита имам в предвид ,от поста тук на първите страници на тази тема,кадето е обяснено как се настройва антивирусната на макс.

А относно триенето на файла ,като съм в карантината и като,щракна на кошчето да изтрия файла, ме пита дали искам да го делна.

От карантината ли го изтрива само или изобщо?

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

Под максимална защита имам в предвид ,от поста тук на първите страници на тази тема,кадето е обяснено как се настройва антивирусната на макс.

А относно триенето на файла ,като съм в карантината и като,щракна на кошчето да изтрия файла, ме пита дали искам да го делна.

От карантината ли го изтрива само или изобщо?

Изтрива го напълно,от компа.

Изтрива го напълно,от компа.

Благодаря.

Само да разбера дали антивирусната филтрира трафика и ми забавя интернет скоростта като съм е настроил на макс.

Някои имал ли е подобен проблем като моя със скоростта?

Благодаря.

Само да разбера дали антивирусната филтрира трафика и ми забавя интернет скоростта като съм е настроил на макс.

Някои имал ли е подобен проблем като моя със скоростта?

Когато бях с Премиум версията ми бавеше доста нета заради модула WebGuard, като го изключех скоростта ми се възстановяваше. В твоя случай предполагам, че пак има значение как са настройките, все пак на максимум защита филтрира трафика доста по-щателно. Така поне мисля аз.

Когато бях с Премиум версията ми бавеше доста нета заради модула WebGuard, като го изключех скоростта ми се възстановяваше. В твоя случай предполагам, че пак има значение как са настройките, все пак на максимум защита филтрира трафика доста по-щателно. Така поне мисля аз.

При безплатната Авира 8,всичко ми беше на max. и забавяне не съм констатирал.

Да при мене беше същото Публикувано изображение затова махнах Авира.Да ползвам безплатният вариант и да чакам като ....да се обнови Публикувано изображение НЕ.

Нещо съм настроен скептично за всичко БЕЗПЛАТНО защото има ли такова

При безплатната Авира 8,всичко ми беше на max. и забавяне не съм констатирал.

Ясно.

Значи проблема е от нет-а.

От днес скороста е значително по добре.

Ще споделя за няколко неочаквани проблеми, появили се под опеката на редовно ъпдейтвана Avira Free 8.

Програмата е инсталирана на лаптоп Toshiba с Vista Premium от близо година, първоначално версия 7 до появата на версия 8. Добавена бе и SUPERAntispyware Pro, та никакви проблеми не е имало - потвърдено от онлайн скенерите на Kaspersky, ewido и Panda, и от проверките с Malwarebite's Anti-Malware.

Но лаптопът в комплект с член от семейството замина и бе 4 месеца отвъд океана, та сега го чистя от поразиите, случили се в последно време - около седмица преди завръщането. Инсталирана е търсачка MyWebSeаrch, която за кратко време е направила доста промени в компютъра - IE 7 с подменена начална страница (SUPERAntispyware Pro e била акуратно деинсталирана от разбирач по въпроса). В следствие - отказ да работи след показване на съответно съобщение без никаква реакция от Avira, поне според лога й. По мои инструкции от разстояние е инсталиран браузър Firefox 3.0.1 за спасяване на положението. Ден по-късно се "намъква" някаква програма Zango, която дава своя съществен принос за доомазването на системата, в резултат на което лаптопът зарежда за около 4 минути (процесор 2 х 1,9 и 1 ГБ памет), а опитите за влизане в мрежата водят до тотално забиване на системата - при старт FF 3 се зарежда до около 40-50 пъти едновременно... Реакция от Avira няма.

Предприех следното:

- лог с TMHJT 2.02 - чист, потвърдено от 3 източника

- сканиране на системата с Kaspersky Virus Removal Tool 7.0.0.242 (чудесен продукт!) - резултат 9 троянеца и 22 други, по-дребни зарази, всички надлежно проверени и ликвидирани по съответния ред

- сканиране с Malwarebite's Anti-Malware - 222 открити зарази, от които 211 adware - всички изтрити

- проверка и със SUPERAntispyware Pro - 11 остатъчни зарази, пропуснати от предишните скенери и унищожени

Сега лаптопът вече не е под защитата на Avira и утре заминава отново за дълго време, но вече за безопасността се грижи KIS .454. В добавка - задължителни сканирания с посочените по-горе 2 програми.

Разбира се, най-лесно бе да използвам направения овреме имидж на системата, но по някаква причина снимката също е пострадала и дава грешка. Може би трябваше направо да преинсталирам Vista-та, но пък се спрях поради липсата на диска с драйверите, а не съм привърженик на свалянето им от мрежата.

Описаното до тук е реален проблем, отнел ми доста часове. Не съм си правил труда да снимам намерените зарази и да поствам тук ненужни снимки за доказателство, не това е целта на изложението ми. Но освен очевидните верижни пропуски на 3-те програми, с които чистих, най-лош спомен ми остана от липсата на реакция от Avira - всички знаем, че ако не е нарочно спряна, антивирусната програма сканира успоредно с външната. Та и при всички около 250 зарази, намерени от "ревизорите", Avira 8 Free си сканираше тихомълком и не се обади нито веднъж.

Идеална защита няма и ще продължа да ползвам Avira Premium на служебния си компютър, защото досега не ме е издънвала, но вече с 2, а не с 1 на ум.

...По мои инструкции от разстояние е инсталиран браузър Firefox 3.0.1 за спасяване на положението...

Трябвало е да препоръчаш инсталиране на Опера, щеше да има по-добър резултат. Странно е все пак, че е пропуснала толкова много бацили.

Трябвало е да препоръчаш инсталиране на Опера, щеше да има по-добър резултат. Странно е все пак, че е пропуснала толкова много бацили.

Не е от Мозилата и Опера няма да помогне в този случай(след дъжд качулка).поне по-думите на hlevoust цитирам:

Инсталирана е търсачка MyWebSeаrch, която за кратко време е направила доста промени в компютъра - IE 7 с подменена начална страница (SUPERAntispyware Pro e била акуратно деинсталирана от разбирач по въпроса). В следствие - отказ да работи след показване на съответно съобщение без никаква реакция от Avira

тя е реагирала,но явно "разбирача" е пренебрегнал съобщенията.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Мисля, че основната причина за проблемите е деинсталирането на SUPERAntispyware Pro, която намирам за много сериозна и надежда програма и отличен помощник на основната защита - въпрос, който сме разисквали многократно, има ли нужда от подсилване или няма. В конкретния случай това обаче остава малко на по-заден план. В данните от тестовете на защитните програми, колкото и скептично да приемам поне аз, Avira е лидер не само в защитата срещу вирусите, но и срещу останалата паплач, наречена с общото наименование malware. Та допускането на тия 9 троянеца буди много сериозно безпокойство. Вярно, че с инсталирането на въпросната "търсачка" пътят е бил прокаран, но ме притеснява липсата на реакция - в логовете нямаше никакви обезпокоителни данни, а при зададения интерактивен режим на действие Avira Free би следвало да реагира.

Ще споделя за няколко неочаквани проблеми, появили се под опеката на редовно ъпдейтвана Avira Free 8.

Програмата е инсталирана на лаптоп Toshiba с Vista Premium от близо година, първоначално версия 7 до появата на версия 8. Добавена бе и SUPERAntispyware Pro, та никакви проблеми не е имало - потвърдено от онлайн скенерите на Kaspersky, ewido и Panda, и от проверките с Malwarebite's Anti-Malware.

Но лаптопът в комплект с член от семейството замина и бе 4 месеца отвъд океана, та сега го чистя от поразиите, случили се в последно време - около седмица преди завръщането. Инсталирана е търсачка MyWebSeаrch, която за кратко време е направила доста промени в компютъра - IE 7 с подменена начална страница (SUPERAntispyware Pro e била акуратно деинсталирана от разбирач по въпроса). В следствие - отказ да работи след показване на съответно съобщение без никаква реакция от Avira, поне според лога й. По мои инструкции от разстояние е инсталиран браузър Firefox 3.0.1 за спасяване на положението. Ден по-късно се "намъква" някаква програма Zango, която дава своя съществен принос за доомазването на системата, в резултат на което лаптопът зарежда за около 4 минути (процесор 2 х 1,9 и 1 ГБ памет), а опитите за влизане в мрежата водят до тотално забиване на системата - при старт FF 3 се зарежда до около 40-50 пъти едновременно... Реакция от Avira няма.

Предприех следното:

- лог с TMHJT 2.02 - чист, потвърдено от 3 източника

- сканиране на системата с Kaspersky Virus Removal Tool 7.0.0.242 (чудесен продукт!) - резултат 9 троянеца и 22 други, по-дребни зарази, всички надлежно проверени и ликвидирани по съответния ред

- сканиране с Malwarebite's Anti-Malware - 222 открити зарази, от които 211 adware - всички изтрити

- проверка и със SUPERAntispyware Pro - 11 остатъчни зарази, пропуснати от предишните скенери и унищожени

Сега лаптопът вече не е под защитата на Avira и утре заминава отново за дълго време, но вече за безопасността се грижи KIS .454. В добавка - задължителни сканирания с посочените по-горе 2 програми.

Разбира се, най-лесно бе да използвам направения овреме имидж на системата, но по някаква причина снимката също е пострадала и дава грешка. Може би трябваше направо да преинсталирам Vista-та, но пък се спрях поради липсата на диска с драйверите, а не съм привърженик на свалянето им от мрежата.

Описаното до тук е реален проблем, отнел ми доста часове. Не съм си правил труда да снимам намерените зарази и да поствам тук ненужни снимки за доказателство, не това е целта на изложението ми. Но освен очевидните верижни пропуски на 3-те програми, с които чистих, най-лош спомен ми остана от липсата на реакция от Avira - всички знаем, че ако не е нарочно спряна, антивирусната програма сканира успоредно с външната. Та и при всички около 250 зарази, намерени от "ревизорите", Avira 8 Free си сканираше тихомълком и не се обади нито веднъж.

Идеална защита няма и ще продължа да ползвам Avira Premium на служебния си компютър, защото досега не ме е издънвала, но вече с 2, а не с 1 на ум.

Искам да ти благодаря за положеният къртовски труд-за да напишеш това мнение.Ще ти споделя тук,че при мене също имаше подобни констатации на племеничката ми,която също беше ОДВЪД океана.Инсталирана беше също Авирата НО нейният приятел беше направил поразиите.Не си играх с лаптота направо го ликвидирах този Уиндоус след като Кис засече над 200 гадини Публикувано изображение И да се чуди човек как така е работил тоя лаптоп DELL :speak: Пиша това като мнение,че човек ако наистина се захване може да направи страшни гадории Публикувано изображение и после кво правим ... Когато човек е поне малко в час и не е в" първи,а поне в четвърти клас " тази програма не ще го опази изобщо.Е,аз пък и инсталирах Кав 2009 и активирах само защитната стена,че то с първолаци ХИЧ не е лесно.

При това търсене на зарази,дали не си се сетил за някое архивче....малко ме съмнява.

Също я харесвам Авирата но си казах по -горе мнението Макар,че след Касперски бих я сложил на служебният комп.

Поздрави :angel19:

Мисля, че основната причина за проблемите е деинсталирането на SUPERAntispyware Pro, която намирам за много сериозна и надежда програма и отличен помощник на основната защита - въпрос, който сме разисквали многократно,

SUPERAntispyware FREE няма реална защита но при сканиране върши ли същата работа? Дори ако е стартирана,не проверява ли при засичане на зараза / при сваляне , не в нета /Доста ми харесва ама ако я ползвам само за сканиране + КИС 2009 ?

Може би си прав, но аз имам малко по-особено мнение за Opera - приемам, че може би пази по-добре от Firefox, но за мен това е най-слабият от трите популярни у нас браузъри (не броя прощъпалника Google Chrome, чакам му финалната версия и може би точно Opera-та ще иде в коша), особено по отношение на зареждането на "сайт с много картинки" - писнало ми е да чета надписи "изображение", вместо да ги виждам. А и това май не е само мой проблем, но не желая да влизам в диспут по въпроса.

На въпросите на nikssi - архив не съм запазил, не ми беше до това, но достоверността на 9-та троянеца бе проверена и удостоверена, не бих ги ликвидирал сляпо.

Що се отнася до безплатната версия на SUPERAntispyware - би следвало да разполага със същите дефиниции като на платения вариант, а в ползата и ефективността от работата й съм се убеждавал нееднократно. Установените различия между двете версии се свеждат до протичането на самия ъпдейт - на служебния си компютър използвам безплатната версия, която няма опция за автоматичен ъпдейт, та при стартиране от съответния бутон системата се понатоварва. При Про версията ъпдейта е абсолютно незабележим в режим през 8 часа.

Вярно, че има и няколко безплатни варианти, работещи в резидентен режим, но за мен ползата от тях не си заслужава натоварването на системата.

На някой по-незапознат читател може да му се стори малко странен въпроса за съпоставката между платените и безплатните варианти на дадени програми. Не бих си позволил да ги противопоставям във финансово отношение или в каквото и да било друго отношение, но за всеки е ясно, че платените версии се поддържат по-трудно, особено от по-неопитни потребители.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.