Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лаптоп HP

Featured Replies

• Автор

Ами така пише и честно казано е доста по-бърз от на повечето мои познати. Пробвах торента стигна до 12-13МБ/с, но не знам дали няма значение и компа ми, защото той е на 10 миличкия и едвам крета :) и по принцип за толкова ми го продава доставчика ми. А като бюджет нещо нормално като цена, НО качествено, защото аз може и да не го купя още с лаптопа, а по-нататък, но искам да ми върши работа. А и подложка, ако може?

Редактирано от Life^Is^PaiN (преглед на промените)

• Отговори 61
  • Прегледи 8,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това е максимума, който може да достигне картата. Примерно в локална мрежа. Не разбрах бюджета за рутера и подложката... За това:

1. TP-LINK TL-WR1043ND - 78.71 лв.- много добър, 3 антени, може да се сложи DD-WRT.

2. Cooler Master NotePal ErgoStand - 64.64 лв.- голям 140 mm вентилатор, хубава подложка.

ще си купувам лаптоп и искам да е с видео карта ATI mobility radeon hd 5470 hd 4250 hd 5650 или hd 6370 процесор amd athlon II X2 240 2.8Ghz amd phenom II X4 840 3.2Ghz intel core i3 intel pentium intel dual core да е 4GB DDR3 искам да мога да го вкл в TV-to и да си гледам филми с хубаво качество 500GB HDD благодаря предварително а и замалко да забрава цена до 800лв и марка : hp,acer,dell,toshiba,

Хем не знаеш, хем имаш претенции към хардуера. Искаш десктоп процесори в лаптоп, а такова животно нема, а искаш и мощен хардуер за малко пари, а такова па хептем нема. А форума има търсачка и ако си беше направил труда да я ползваш нямаше да питаш, а вече да си купил Fujitsu Lifebook A531.

а като температура как е пробука?

и може ли да ми препоръчате подложка,

Няма нужда от подложка, машината е хладна и няма нужда от подобни неща. Предложеният TP-LINK TL-WR1043ND е отличен

Видях какво пишете по нагоре и ви казвам никога ама никога не си взимайте intel GPU видео карта най-добре си вземете нещо с ATI mobility Radeon или пък нещо на NVIDIA

Видях какво пишете по нагоре и ви казвам никога ама никога не си взимайте intel GPU видео карта най-добре си вземете нещо с ATI mobility Radeon или пък нещо на NVIDIA

Можеш ли да си обясниш твърдението с аргументи. .

Искал си мнение за нов лаптоп в чужда тема в 23:00, а изведнъж на следващия ден в 10 сутринта вече се хвалиш че си със нов лаптоп.

Тука се аргументираме! И никой никога не отхвърля нещо така категорично без съответният довод. Аз искам да ми кажеш защо пък да не си взема HD2000 с Intel 2410 (не съм абс сигурен за продуктовият номер!).

Момчета съжелявам,но съм нов тук и чак сега като ми казахте разбрах как да се даржа.Благодаря ви.Това държание повече няма да го видите от мен.

Не искам да създавам лошо впечатление.Моля ви да ми простите.
  • Автор

Здравейте, искам да благодаря много на всички за съветите във вторник това приятелче ще е при мен:

http://laptop.bg/laptops-hp-ProBook_4530s-hp_probook_4530s_LH306EA

Страхотни сте всички, благодаря ви! ;) ;) :):D)))))))))

Здравейте, искам да благодаря много на всички за съветите във вторник това приятелче ще е при мен:

http://laptop.bg/lap...k_4530s_LH306EA

Страхотни сте всички, благодаря ви! :):ph34r::wors::))))))))))

Да ти е честит и да го ползваш дълго време безпроблемно. :)

Съжалявам, че толкова късно обръщам внимание на темата, но ще се радвам авторката и да я продължи и след като получи новия лаптоп. Много ще ми е интересно с какво двойно по-скъпия HP ProBook 4530s е по-добър от моя HP Pavilion G62-B96EQ

Еми ще ти отговоря и от разстояние:

Процесор- Intel Pentium Dual-Core P6100 2.00GHz 3MB Cach (твоят) с/у Intel Core i5-2410M. Твоят има 2 ядра с 2 ниши, а другият 2 ядра с 4 нишки. По-добре, нали? Твоят е с честота 2.0 GHz, докато i5-цата е с 2,3 и с турбо режим на 2,9. По-добре, а? Но да не навлизам във всички подробности: i5-цата е 2 поколения над твоят процесор и е в пъти по-добра. Злалагам за едно 20-25% минимум, да не говорим, че е с вградено видео.

Памет- 2GB 1066 MHz имаш ти, а 4530s е с 4GB DDR 3 1333Mhz. Хем по-бърза, хем повече.

Хард диск- по-голямото количество винаги е за предпочитане.

Монитор/екран- матовият екран е мнооого добро нещо.

Корпус- металният корпус придава здравина и елегантност.

Видео- ти си със вградено скапано видео на Intel, докато новият е с 2 видео карти, много добри с режим за пестене на енергия и по-бързи и добри и двете.

И тн и тн. Да изреждам ли още? Много по-нови технологии, по-здраво, по-бързо, по-добро. Определено си заслужава парите и ако погледнеш за тези пари това е един от 2-та модела които се предлагат, защото си заслужава!

.:edit:.

Ползвал съм данните от тук: HP Pavilion G62-B96EQ и от линка към 4530s пуснат няколко поста по-горе.

Редактирано от quickJO (преглед на промените)

http://news.laptop.bg/%D1%80%D0%B5%D0%B2%D1%8E%D1%82%D0%B0/%D1%80%D0%B5%D0%B2%D1%8E-%D0%BD%D0%B0-hp-probook-4530s-%D1%81-amd-6490m-gddr5/

Шасито му е алуминиево и точно както предполагате – здраво и стабилно. Размествания, скърцания и неточности в изработката му абсолютно липсват – конструкцията му дори напомня на качестовто на Apple MacBook Pro.

Само това е достатъчна причина да се предпочете ProBook пред найлоновите Pavilion-и. Да не говорим вече за доста по-мощният хардуер. Изобщо няма място за сравнение между двата модела. Все едно да сравняваш бюджетната A-класа на Мерцедес с Е-класата. Как мислиш, дали има причина А-класата да е между 30000 и 40000лв. а цените на Е да започват от 64000лв.

Определено ми станаха ясни разликите. Те не са никак малко и явно говорим за различни класи лаптоп / 4530s не съм го виждал на живо/.

Не само класи, но и поколения от техническа гледна точка.

• Автор

Здравейте, вече е при мен машината и не мога да й се нарадвам и явно защото ми е първата много й треперя. Исках да ви попитам, забелязах проблем с батерията, при първото зареждане ми зареди на 96.4%, но като задържах над иконката пишеше fully charged, като си го купувах ми казаха да го заредя 3-4 часа и че може да се случи да не се зареди до край, да го изключа от контакта и да го включа пак, и като го направих веднага си стана на 100%. После както ме посъветваха го оставих на батерия да се изключи сам, беше на 5%, включих го пак, обаче сега пак зацикли на 99%, включих и изключих и пак стана веднага на 100%. Та да се притеснявам ли? Питам, защото направих всичко както ме инструктираха и мислех, че втория път ще си е ок, ама не и малко се притеснявам сега.

Моят зарежда до 100 и после докато го пренасям и тн пада с по 2-3 процента и под от 95-100 въобще не включва да зарежда, чак ако стане 94 и започва. И моят е HP, ама нямам идея дали за теб е нормално или не. Ще се въздържа тук.

• Автор

3 часа си седи на зарядното, защото ми казаха, че първите няколко пъти да го заредя много, да го разредя и така няколко пъти, а и веднага като извадих щепсела и го сложих отново стана на 100% възможно ли е софтуера да се ебава сега забелязах и друго странно, днес като го изключих от зарядното пишеше 100%-3 часа ремаининг, а сега изписа 100%- 1 час и 55 минути :clown: а и сега се оправи и пише 3 часа и 35 минути О.о

Да така е. Изчислява според моментното натоварване. тези 100% може да ги изразходваш за 3 часа ако отваряш офисчета и си на затъмнен екран можеш да ги изразходваш и за час и половина ако ги пуснал 1080p видео и на пълна яркост на екрана. Това е нормално.

Те гаранциите са за това. Никой не може да гарантира, че ще е 100% работещ, все пак ги транспортират на такова разстояние... А надявам се си го поръчал и със застраховка. Ако гаранцията не го покрива- застраховката сигурно ще. Но аз за момента не виждам дефект и мисля, че много се притесняваш.

Аз моя лаптоп откакто съм го взел батерията все не е е ред хем я смениха уж три часа изкарвала,изкарва-грънци, но си карам на зарядно и не я мисля хич. А за твоя няма проблем то друго всичко да бачка това да е кусура.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.