Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Леля ми е решила да си взима компютър,понеже е нямала до сега,пък и аз много не съм компетентен по въпроса ще се допитам до Вас :)

Ето 4 на който се е спряла(паричките са до 370лв.)

1) http://www.technomar...-1455-performer

2) http://www.technomar...-3345-xpression

3) http://www.jarcomput...g/?m=7&i=542903

4) http://www.multirama.bg/product/8159/kompyutar-multirama-pc-value.html

Ако имате ваши предложения,кажете ги,важното е машината да е до 370лв...

Забравих да кажа за какво ще се използва -предимно за филми,важно е да не цикли на филми с размер над 6-7 GB,интернет,скайп,без игри,абе едно нормално работещо компютърче,което да изкара 3-4 години :D

Кажете Вие кой е най-добър?

Редактирано от Ivan_G (преглед на промените)

• Отговори 169
  • Прегледи 13,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ами при тая цена освен боклуци друго не можеш да купиш. Ето ти вариант с китайско захранване щом това не те притеснява.

INTEL PENTIUM G620 - 119 лв.

ASROCK H61M/U3S3 - 117 лв.

WD 500GB 7200 16MB SATA3 Blue - 70 лв.

ADATA 2GB DDR3 1333 - 26 лв.

JNC CX-8058, 400W - 44 лв.

Никога, ама никого готови конфигурации... Това е възможно най-лошото решение... предложението на naruto поне има потенциал за ъпгрейд.

Това не подлежи на ъпгрейд ,но е достатъчно евтино.Предполагам че е доста по-добро от ония готови "котка в чувал"post-82241-0-35716400-1311783924_thumb.p

• Автор

Ами при тая цена освен боклуци друго не можеш да купиш. Ето ти вариант с китайско захранване щом това не те притеснява.

INTEL PENTIUM G620 - 119 лв.

ASROCK H61M/U3S3 - 117 лв.

WD 500GB 7200 16MB SATA3 Blue - 70 лв.

ADATA 2GB DDR3 1333 - 26 лв.

JNC CX-8058, 400W - 44 лв.

Там сглобяват ли ги?

Сглобяват ги при това безплатно.

Това не подлежи на ъпгрейд ,но е достатъчно евтино.Предполагам че е доста по-добро от ония готови "котка в чувал"post-82241-0-35716400-1311783924_thumb.p

За какво слагаш 2 по 2 GB при това HyperX на такава конфигурация???? Една A-Data 4 GB 1333 или даже по-добре една плочка 2 GB само е достатъчно!

500W захранване? 400-те на CM с 430 Black е достатъчно и то повече от достатъчно.

За какво даваш записвачка? И без това бюджета е крайно свит... И без това го надвишаваш драстично за тази сума. За какво ти е писачка?

Идеята ти не е лоша, лошо е изпълнението.

Наясно си, че бюджета ти е 370 лв, а ти си предложил за 435? 65 лв над бюджета е много, още повече, че предлагаш не нужно скъпи компоненти.

ASROCK 785GM-S3 88лв

AMD Athlon™ II X3 450 Triple-Core Processor 125лв

Super Talent 2GB DDR3-1333 28лв

WD 500GB 7200 16MB SATA III Blue 70лв

FORTRON FSP350-60APN 50лв

COOLERMASTER Elite 310 63лв

420лв верно над бюджета, но съм виновен :)

Редактирано от Daredevil_666 (преглед на промените)

Може да се спести от процесора. Ако се вземе двуядреният Атлон се пестят 25 лв, а конфигурацията ще се ползва явно само за браузване. Нали все пак е 1-ви компютър на жената. Иначе дали това захранване и тази кутия или варианта на 430 + 400 W е се тая като пари. Все пак е доста добре.

Кутията + захр. 500W има разлика 2-3 лева спрямо 400W.Нека паметта да е по-малко и по-евтина,ама без DVD не може. Конфигурацията е примерна.Затова е този форум - за да критикувате когато някой сбърка.

Моя грешка за кутията. Когато си я взимах аз беше по-скъпа... За 5 лв. е се тая. Ама без DVD може и то много е удобно даже. Колегите не го включват в никоя конфигурация от поне година и нещо. Аз даже съжалявам, че взех за мен, щот тия 35 лв. можеха да отидат за по-добър процесор примерно.

Моя грешка за кутията. Когато си я взимах аз беше по-скъпа... За 5 лв. е се тая. Ама без DVD може и то много е удобно даже. Колегите не го включват в никоя конфигурация от поне година и нещо. Аз даже съжалявам, че взех за мен, щот тия 35 лв. можеха да отидат за по-добър процесор примерно.

В случая може и да е добре да има оптично устройство, макар и да има други начини за преинсталация(или направо нова инсталация). Все пак ще го ползува лелята на автора, ами ако е бедюзърка и омазва системата на всеки месец-два с действия от типа на NEXT-YES; Agree-YES; NEXT-YES; NEXT-YES; Finish-YES Хопаа, кога станаха две-три едновременно инсталирани и работещи антивирусни програми, 5-6 DirectX 8-9-10-11 - накачулени един връз друг и подобно положение с различни драйвери, където за деинсталиране и почистване на остатъци от стари версии, е нямало кой да се сети...Пък за вируси от типа на тези "флашплеърските" от ФБ, дали няма да ги лови като женска пеперуда мъжките - от километри само от съставена от по една две феромонни молекули следа...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Сега сглобих нещо подобно, но с Athlon X3 450. 2GB RAM са напълно достатъчни и за игри под XP( разбира се, с добра видеокарта), a X3 450 се отключва много лесно до четириядрен без L3 кеш. Дъното, RAM-та и процесорът ми излязоха около 220 лева. До 370 има още 150 лева така, че са напълно достатъчни за хард, записвачка, хард и дори марково захранване с кутия.

ASROCK 785GM-S3 88лв

420лв верно над бюджета, но съм виновен :cheers:

Подобно дъно ( Asrock 760GM-GS3) купих за 69 лева, а сложих 2 GB DDR3 A-DATA за 20 лева. За интернет и филми става. Дъното дори има доста опции за клок, включително отключване четвъртото ядро на Athlon X3 450. Не знам, дали мога да спомнена името на фирмата, но тя се споменава доста често тук. Все пак, който се интересува, ще му я кажа на лична.

Може би може без ДВД, но днес се занимавах няколко часа с прехвърлянето на снимки на един познат, на който сглобих евтината конфигурацийка, каквато се иска тук. И да, познатият е лелка и почти си няма понятие от компютри. Обаче, без DVD не става. Жената я бяха стреснали, че може да и изгори харда, а тя има снимки от цяла Европа на него. Аз също я стреснах допълнително, като и казах, че съм губил снимки от прецакан хард. Та така, наложи се да роявя из компа и, за да копирам снимките и на DVD дискове. Не знам, как ще стане копирането на флашки. Доста скъпо ще излезе, спрямо DVD :ph34r:. Знам и варианта за външен хард, но защо не една проста записвачка за двайстина лева?

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Автор

Определени си трябва записвачка,филми и снимки ще трябва да ги записва и после да се хвали на децата ;DD

Ако имате ваши предложения,кажете ги,важното е машината да е до 370лв...

Забравих да кажа за какво ще се използва -предимно за филми,важно е да не цикли на филми с размер над 6-7 GB,интернет,скайп,без игри,абе едно нормално работещо компютърче,което да изкара 3-4 години :cheers:

Струва ми се Интелската конфигурация е по-добра от тази гледна точка.Ако нещо се счупи ,ще има възможност да се реагира на по-ниска цена.

Офтопик. Гадовете, отдето пазарувах, вдигнали някои цени тая седмица така, че не можaх да се вместя под 385 лева. Явно съм уцелил промоцията миналата :cheers:

ASROCK 785GM-S3 88лв

420лв верно над бюджета, но съм виновен ;)

Не си виновен! Не мисля че лелята някога ще мисли да ъпгрейдва. Тя вероятно дори не е чувала този термин.

Публикувано изображение

+ тази записвачка, която забравих да добавя преди да направя шота - LG DVD-RW GH22NS40, SATA, BLACK 27.43 лв и се получава 407лв. крайна цена с четири гигабайта памет в двуканален режим.

Вярно, нито кутията е нещо особено нито захранването, но пък колко ток ще харчи събраната от мен конфигурация, дали ще има и 150вата при максимално натоварване?

Струва ми се Интелската конфигурация е по-добра от тази гледна точка.Ако нещо се счупи ,ще има възможност да се реагира на по-ниска цена.

Хъм аз се водех по скоро по уш по производителен процесор и по добро видео от АМД алтернативата.

Има и всякви видове изходи. Ако си има нов тв може да го върже през hdmi да си сложи mpc-hc и да си гледа на тв-то 1080p.

Иначе предполагам жената си има флашка за снимките... но ако държи на писачка LG DVD-RW GH22NS40, SATA, BLACK - 33 лв.

Но прескачаме от 370 лв. на 400 лв.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Като гледам какви конфигурации правите са доста по-добри от моя pc.Октомври месец е сменено дъното с Gigabyte GA-G41M-ES2R,процесор Intel Celeron D 356,3333 MHz,VGA: Intel G41 Express Chipset (512 MB),RAM:1 GB DDR2,ROM:160 GB,DVD -Philips DVD1660P1.Какви пари мога да му търся,ако въобще става за търсене на пари ;DD :)

Редактирано от Ivan_G (преглед на промените)

Може, всичко може, има горе закачена като важна тема в този раздел- Колко мога да взема за.... виж там.

• Автор

Може, всичко може, има горе закачена като важна тема в този раздел- Колко мога да взема за.... виж там.

А да сега я видях,написах пост там да видим какво ще кажат доста по-компетентните от мен хора :ph34r:

А да сега я видях,написах пост там да видим какво ще кажат доста по-компетентните от мен хора :ph34r:

Да се надяваме, че някой й обръща внимание на онази тема...напоследък отговори там - йок.

Ако беше маркова сглобка, можеше да търсиш около 160+лв. Но при твоя случай около 130+/- лв. Разбира се, ако има някой неописан чарк, като дискретна видеокарта, и/или някои от модулите са закупувани сравнително скоро като нова стока и са още в гаранция, цената може да нарасне!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Да се надяваме, че някой й обръща внимание на онази тема...напоследък отговори там - йок.

Ако беше маркова сглобка, можеше да търсиш около 160+лв. Но при твоя случай около 130+/- лв. Разбира се, ако има някой неописан чарк, като дискретна видеокарта, и/или някои от модулите са закупувани сравнително скоро като нова стока и са още в гаранция, цената може да нарасне!

Има човек.който ми дава 200-230лв. мисля,че е добре..

А ето и една конфигурацийка от мен за 385 лева. просто исках да видя, колко мога да падна, но реално е нещо подобно на тая конфигурация, която сглобих тия дни:

http://nikem-bg.net/computer-components/ASROCK-760GM-GS3--AMD760G-AM3 75.15 лв

http://nikem-bg.net/computer-components/ATHLON-II-X3-450--BOX 125.26 лв.

http://nikem-bg.net/computer-components/2GB-DDR3-1333-A-DATA 20.48 лв.

http://nikem-bg.net/computer-components/500GB-SEAGATE-7200-6GB-16MB 66.80 лв.

http://nikem-bg.net/computer-components/SONY-AD-7260S-DVD-RW-SATA-BLCK 32.31 лв.

http://nikem-bg.net/computer-components/CM-CMP-350--350W-PFC 65.39 лв.

Хардът и в момента го притежавам (година близо), за дъното обясних, че отключва четвъртото ядро на процесора, а 2 GB RAM са си напълно достатъчни дори за повечето игри под Win 7 32 bit и за всички игри под XP. 350 W захранване...стига за тая конфигурация. Записвачката просто е една от най-евтините.

Всичко около 385 лева. От процесор не бих пестил, защото вече отиваме към слабия двуядрен Athlon. От дуно може да се спестят още 5-8 лева, но от друго не виждам какво, освен от 250 GB хард, но за мен не си заслужава. Тогава ще се вместим в 370 лева.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.