Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за избор на видео карта

Featured Replies

Същият е слота (PCI-E), така че ще стане. А това дали има функция зависи от това дали производителят е решил да я включи във въпросния модел, чийто чипсет позволява такава функционалност, независимо какви процесори поддържа той.

Редактирано от The_Reaver (преглед на промените)

• Автор

Благодаря много,поръчах я.... Няма смисъл заради процесора да се сменя дъното, направо когато си взимам нова конфигурация тогава ще ми мисля

Мисля да си взема ново видео след около половин месец, защото това, което имам е прекалено слабо дори за пр. (GTA San Andreas 800x600 на Low)

GTA San Andreas съм го играл безпорблемно на P4 Norhwood 2.4 Ghz със HT и GeForce 5900XT 128MB на 1280x1024. Така че с новото видео играта би трябвало да литне ...
  • Автор

GTA San Andreas съм го играл безпорблемно на P4 Norhwood 2.4 Ghz със HT и GeForce 5900XT 128MB на 1280x1024. Така че с новото видео играта би трябвало да литне ...

Да, ще литне, но като гледам 5900XT не е ли по - слаба от 7100GS, защото с моята върви едвам, едвам на 800х600

Да, ще литне, но като гледам 5900XT не е ли по - слаба от 7100GS, защото с моята върви едвам, едвам на 800х600

Въобще не е по-слаба! 5900ХТ е карта от висок клас и не е чак толкова по-стара от 7100GS, така че разликата в поколенията да успее да различи бюджетното видео като по-добро.

Честито за новата карта.

Търсих къде има сравнения на по-дърти карти и намерих нещо. Не знам до колко е достоверно.

Според този сайт: http://www.videocardbenchmark.net/gpu_list.php (те ползват някакъв техен G3D рейтинг )

GF 7100 GS има рейтинг 56

GF 5900 XT има рейтинг 208

Ati 6450 има рейтинг 377

Определено ще усетиш разликата.

• Автор

Благодаря Ви много...!Без ваша помощ нямаше да науча толкова неща и сигурно щеше да взема някоя по-дърта видео карта за същите пари :)

Благодаря Ви много...!Без ваша помощ нямаше да науча толкова неща и сигурно щеше да взема някоя по-дърта видео карта за същите пари :)

Определено щеше да сгрешиш в тоя ценови диапазон, защото до 100 лева се предлагат много стари видеокарти. Тия, които купуват тая продукция са хора, ограничени във финансите, но искащи да минат тънко, подновявайки старата си видеокарта или смятайки, че 100 лева са голяма цена за компютърна част. И е логично човек да мисли, че след като дава 100 лева за една видеокарта, върши голяма работа. Който поне малко се е занимавал с хардуер знае, че дори 200 лева за видеокарта са недостатъчни за игри. А тоя, който се е занимавал повече знае правилото - ако ще се купува нещо на дадена цена, търси се най-новото или почти най-новото, защото хардуерът се развива бързо, видеокартите залежават понякога и с години по складовете, а всичкия тоя силиций трябва да се продаде. Най-лесно е да се излъже човек в тоя ценови диапазон, защото както казах, рибите са непросветени в тая област.

Дано да ти свърши работа тая карта, макар аз да не бих очаквал нещо кой знае какво.

• Автор

Определено щеше да сгрешиш в тоя ценови диапазон, защото до 100 лева се предлагат много стари видеокарти. Тия, които купуват тая продукция са хора, ограничени във финансите, но искащи да минат тънко, подновявайки старата си видеокарта или смятайки, че 100 лева са голяма цена за компютърна част. И е логично човек да мисли, че след като дава 100 лева за една видеокарта, върши голяма работа. Който поне малко се е занимавал с хардуер знае, че дори 200 лева за видеокарта са недостатъчни за игри. А тоя, който се е занимавал повече знае правилото - ако ще се купува нещо на дадена цена, търси се най-новото или почти най-новото, защото хардуерът се развива бързо, видеокартите залежават понякога и с години по складовете, а всичкия тоя силиций трябва да се продаде. Най-лесно е да се излъже човек в тоя ценови диапазон, защото както казах, рибите са непросветени в тая област.

Дано да ти свърши работа тая карта, макар аз да не бих очаквал нещо кой знае какво.

Да, прав си, но тази видео карта мисля, че е предостатъчна за конфигурацията ми, която вече е на бая годинки.

Аз не играя тежки игри разцъквам от време на време

Cs,GTA SA и тук таме някоя Fifa, за тези игри мисля, че видео картата е предостатъчна :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.