Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за призраците

Featured Replies

Не знам дали ще си изкараш хляба, ама ако ги видиш акъла със сигурност ще си изкараш

:cheers:

АКО цапа и мирише :ass:

И не вярвам в духове, за мен това си е капан за наивници. Далеч съм от мисълта, че не стават шантави работи, но духове... Звучи изтъркано, изсмукано и... Комерсиално.

• Отговори 239
  • Прегледи 32k
  • Създадено
  • Последен отговор

И не вярвам в духове, за мен това си е капан за наивници. Далеч съм от мисълта, че не стават шантави работи, но духове... Звучи изтъркано, изсмукано и... Комерсиално.

Ако щеш вярвай

:speak:

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=XUgcbu05AmM

Каспър е тъжен, защото дъртите духове са му изпили уискито и той няма с какво да избие махмурлука...Ми да долети на алкохолен туризъм на Черноморието! Егаси сбърканите духове ги имат на запад - все празноглави :)

освен това съм виждал енергийни разуми да управляват телепатично (мисловно) напълно други хора пред погледа ми, но това пак няма да ти е като доказателство, щото ще кажеш най-малкото че ти не си го виждал .......... и така ..........

Как изглеждат тези енергийнии разуми? Какво точно сте видели? И как разбражте за телепатичните мисли, които идват от енергийните разуми и управляват другите хора?

П.П.Тук всички си правят бъзици по темата за призраци (духове). Не, че и аз не мога. Колко му е...Но, мисля си, щом съществуват тези понятия, нищо не пречи да се замислим по.сериозно по темата.

Редактирано от kaloia (преглед на промените)

отговора на въпроса ти е в тази част от моя пост която не си доцитирал .... много добре знаеш че очите ни виждат само определен спектър от светлината, така че няма как да ги видим енергийните разуми, нито пък да видиш телепатичните мисли излъчвани от тези разуми, това от което е изграден един енергиен разум не може да се види. post-18533-0-97900400-1319099457_thumb.j на тази снимка от филм (Fringe) се вижда някаква енергия (синкава) на човек, който е преминал в някакво енергийно състояние, та енергийните разуми никога не можете да ги видите така с вашите очи, нямам какво да добавя повече по този въпрос.

Редактирано от some_spirit (преглед на промените)

Не са обаче завърнали се -

защото не са си тръгнали още

:cheers:

gothicrock и компания, приличате ми на светата инквизиция от преди 500-600 години и на която Галилей се е опитал да докаже, че все пак тя се върти, но вие, не, та не!

gothicrock и компания, приличате ми на светата инквизиция от преди 500-600 години и на която Галилей се е опитал да докаже, че все пак тя се върти, но вие, не, та не!

Хм, предполагам и аз съм включен в числото на компанията... Не, че нещо, ама я прочети малко за "светата инквизиция" преди да ни сравняваш с нея, става ли? И за Галилейчо впрочем...

Първо - това е форум - място за дискусии, и не виждам нищо лошо в това, че изразявам мнение. Какво лошо правя, всеки има право да мисли самостоятелно, нали така?

И второ - Галилей е имал неоспорими доказателства за въртенето на Земята. А ти какво имаш - един куп снимки и клипове със съмнително качество, с което, както казах и преди, някои хора си изкарват хляба.

Светата инквизиция е вярвала в съществуването на демони и дяволи (вид призрачни същества), така че няма как да приличам на нея, след като смятам, че не съществуват. :clown:

Аз не съм виждала духове и призраци, но съм слушала разкази на очевидци, чела съм и допускам, че съществуват. Това че не мога да си обясня нещо, не значи че то не съществува. Нима всички, които вярват в духове и призраци са луди?!

Аз не съм виждала духове и призраци, но съм слушала разкази на очевидци, чела съм и допускам, че съществуват.

Съществуват в главите на очевидците. ;)

The_Gunslinger -той Галилей е имал доказателства, то и аз имам доказателства че енергийните разуми ги има и са превзели хората, обаче ти ме обявяваш за пароноичен социопат, какво ще кажеш не мислиш ли че ти влизаш в ролята на инквизицията

The_Gunslinger -той Галилей е имал доказателства, то и аз имам доказателства че енергийните разуми ги има и са превзели хората, обаче ти ме обявяваш за пароноичен социопат, какво ще кажеш не мислиш ли че ти влизаш в ролята на инквизицията

Стига се обижда, де! И не, не мисля, че влизам в ролята на Инквизицията...

Стига се обижда, де! И не, не мисля, че влизам в ролята на Инквизицията...

А не обиждате ли -

по-горе един модератор у лудница па ще ме вкарва

Нима всички, които вярват в духове и призраци са луди?!

Не, много далеч съм от тази мисъл... И мисля, че луд е доста относително понятие - всеки човек си е уникален, с уникално мислене и свои си странности. Никой не може да бъде като всички останали, и слава Богу. Това "луд" го употребяваме някакси... прекалено леко.

Аз просто не съм намерил достатъчно доказателства, че да вярвам в подобно нещо, и мисълта ми беше, че материалите в Интернет по тази тема, а и по други, са чисто и просто фалшификации, направени за пари.

А свидетелите... Те си знаят. И не, не мисля, че са луди ;)

А не обиждате ли -

по-горе един модератор у лудница па ще ме вкарва

Казвам каквото мисля... А при условие, че говоря за човек, който вярва, че целия свят са астрално превзети от извънземни, се изказвам изключително ласкаво даже.

Редактирано от The_Gunslinger (преглед на промените)

Казвам каквото мисля... А при условие, че говоря за човек, който вярва, че целия свят са астрално превзети от извънземни, се изказвам изключително ласкаво даже.

Така, всеки има право на мнение.

С една поправка, ако позволиш -

аз такива глупостини като астрални превземания не съм писала

;)

Така, всеки има право на мнение.

С една поправка, ако позволиш -

аз такива глупостини като астрални превземания не съм писала

:mad:

Не говорех за теб, а за мосю some_spirit. Мисълта ми беше, че при условие, че говоря за човек, който вярва, че всички останали са астрално превзети, се изказвам изключително ласкаво...

ха ха вярвам ли, просто си го знам (проверено на 1000000000......0000000000000+ в проценти, виж как 100-те % как бързо съм ги надминал) че е така това нещо с превземането

Гробища, обитавани от призраци, очакват посетители в нощта на Хелоуин

В нощта на 31 октомври срещу 1 ноември по света се празнува Хелоуин. В САЩ една от традициите на тази зловещо-празнична нощ е визита на гробищата, посещавани от призраци. Десет са подходящите дестинации за тази цел, пише специализираният сайт за почитатели на призраците www.hauntedamericatours.com.

В гробището Салем в Киркууд, в щата Охайо, най-често посетителите срещат фантома на Катрин Фокс Луиза, първата убита жена в града. Друг фантоматичен обитател на Салем е Алвин, млад мъж, почитал от мъка заради несподелена любов. Смята се, че фантомът му налита и опипва млади жени, посещаващи гробището. Една легенда гласи, че когато човек обиколи 6 пъти гробището, той ще изчезне от лицето на земята. Нощно време там се появявала и къща фантом със седем горящи свещи в нея, но когато човек се приближел до нея, тя изчезвала. Според друга легенда през нощта по гробовете в Салем драскала ръка на тираджия, който преди години заспал на волана на тира си, отклонил се от пътя си, навлязъл в гробището и помел няколко гроба. Шофьорът оцелял, но била ампутирана ръката му. Твърди се още, че визитите на някои гробове, в които били положени тленните останки на вещици, носят късмет, любов и богатство на посетителите. За целта там трябва да се оставят съответно шоколад, ябълка или монети и подсладена вода.

Във Форт Лаудърдейл, в щата Флорида, най-живописно откъм призраци е централното гробище със сложно наименование, включващо думите „горски поляни” и „мемориални градини”. Най-екзотичният там фантом е дама на име Даяна с разкошни коси, силен грим и ярко розова дълга рокля. Тя имала навика да изскача пред колите на посетителите на гробището и да изчезва, малко преди те да се сблъскат с нея.

В град Декатур, в щата Илинойс, се намира обитаваното от духове гробище Грийнууд или Зелената гора. Там властелини са два детски фантома, един призрак на стара вещица и призраците на няколко войници-затворници от армията на Конфедерацията, пише БТА. От тях най-учтив е фантомът на младата Маги Джейн, който посреща и изпраща посетителите, а най-нелюбезен - фантоматичното момченце Майкъл, което винаги обикаляло гневно около гробовете, нападало посетителите и замеряло колите им с камъни. Пострадали дори показвали отпечатъци от пръстите на фантома, останали по лицата им, след неговата плесница. Фантом на старата вещица пък дарявал младите жени, дошли на гробището, с любов, ако му донесат през нощта червени рози и с бебе, ако оставят на гроба му сладки. Положените в безименни гробове военнопленници от армията на Конфедерацията пък обикаляли алеите на гробището с окървавени дрехи и вериги на краката.

Публикувано изображение

Гробището в Чикаго, наречено Горичката на ергените, е затворено през 60-те години на 20 век, но си остава магнит за търсачите на срещи с фантоми. Името му идва от множеството погребани там ергени, участвали в изграждането на водното съоръжение, известно като Канала Илинойс-Мичиган и завършено през 1848 г. Най-често посетителите на гробището виждали огромна бяла къща-фантом с високи колони пред входа и със струяща от прозорците мека светлина. Къщата се явявала през деня и през нощта, на най-различни места и изчезвала при приближаване.

Чикаго е очевидно градът на пренаселените с призраци гробища, защото там се намира и ужасяващото Гробище на Възкресението. Негови домакини са няколко призрака, приживе станали жертва на катастрофи или на убийства. На първо място сред тях е Кървавата Мери, призрак на младо момиче, убито на булеварда Арчър до гробището, когато си тръгвало от погребение на близък роднина. То било погребано в Гробището на Възкресението но без опело и речи. В резултат, през последните 90 години Кървавата Мери обикаля из булевард Арчър, облечена в черно и спира на стоп тировете с молба да я откарат до входа на гробището, а след това се изпарява. Обитател на това чикагско гробище е и малкият Андрю, призрак на момче на 12-17 години, което било прегазено, когато излизало уплашено на бегом от гробището. Днес призракът винаги изскача на булевард Арчър пред колите и се оставя те го блъснат. Злощастните водачи описват силен удар, непоносим звук от блъскащо се тяло в предната част на колата и после разплискана кръв по предното стъкло. Когато обаче слизали от колата пред нея вече нямало нищо, а когато се обърнели към стъклото кръвта била изчезнала. В гробището живеят и призраците на брата и сестрата Томас и Марлен, пометени от кола през 1959 г. на връщане то погребение на роднина. Днес двойката се появява окървавена покрай Арчър. Друга обитателка на гробището - Керълайн, призрак на южняшко момиче, починало от измръзване в Чикаго - имало навика да се препича по бански на гроба си през слънчевите чикагски дни.

Домакин на гробището Чеснът хил или Хълмът с кестените в град Ексетър, в щата Роуд Айлънд, е фантомът на малката Мърси Браун. Момиченцето починало през 1892 г. и после се явило в съня на баща си и му казало, че е гладно. Изплашеният родител настоял за ексхумация на тялото, защото помислил, че детето му е станало вампир и поискал от местен лекар да изтегли останалата в органите на Мърси кръв. Твърди се, че след това оскверняване на тялото, Мърси Браун всяка нощ обикаляла из гробището, разчорлена и с мръсни дрехи.

Гробището на град Готие в щата Мисисипи се нарича Градината на надеждата и там главни действащи лица са Кървавата Сара и малката Черил Ан. Кървавата Сара, млада, червенокоса жена, облечена в домашна роба и пантофи, имала навика да се хвърля пред колите, движещи се в района на гробището, а после да изчезва на фона на женски саркастичен смях. Черил Ан пък е описвана като дете на 10-12 години, погребано заедно с родителите си в голяма гробница. Посетителите на гробището я представят като приказливо и услужливо момиченце, което винаги завързвало разговор с тях, водело ги до търсения гроб, помагало им при подреждане на цветята в мраморните вази на гробовете и после ги изпращало до изхода с думите: „Надявам се, че пак ще се видим", след което се изпарявало. Мнозина успели да заснемат призрака и на неясните кадри действително се вижда силует на дете с тъмна коса и дълга синя рокличка.

Публикувано изображение

На западното гробище в град Балтимор, в щата Мериленд, са положени тленните останки на писателя Едгар Алън По, чийто призрак е виждан много често на гроба му или в катакомбите на гробищната църква. Причината за това е, че писателят умира при мистериозни обстоятелства. Той се озовал в Балтимор на път за Вирджиния, където трябвало да се ожени за втори път, след като първата му половинка починала от туберкулоза. След четири дни в Балтимор той бил открит в безпомощно състояние в улична канавка. Веднага бил откаран в болница, но там през повечето време плачел, треперел и викал някой си Рейнолдс. Починал четири дни по-късно, без да си възвърне нормалното състояние и да разкаже какво му се е случило и защо е носел при намирането си на улицата чужди дрехи. Медицинската документация, описваща случая му, изчезнала. Според местните вестници писателят починал от мозъчен спазъм - евфемизъм, използван често по онова време при неясни смъртни случаи, дължащи се например на злоупотреба с алкохола. Има спекулации, че причините за смъртта на писателя са принудително дрогиране или напиване, епилепсия, менингит, сифилис, холера, делириум тременс, инфаркт, бяс.

Гробището на град Стъл, в щата Канзас, има много прякори, сред които Гробището на прокълнатите или Сатанинското гробище. Най-често то е наричано Седемте врати към ада. Твърди се, че на това гробище е погребан сатанинския син, който бил получовек. Според легендите това било момче на 9-11 години, което се превръщало в куче, котка или вълк и било родено с червена козина и два реда зъби. Твърди се, че на Хелоуин дяволът избирал винаги гробището на Стъл, за да се материализира на хората. Една от легендите разказва, че папа Йоан Павел Втори на път за проява в Колорадо, трябвало да прелети със самолета си над Стъл и прокълнатото му гробище. Когато разбрал за това папата, той наредил самолетът да заобиколи града.

Според ловците на призраци най-обитаваното от духове гробище в САЩ обаче си остава Гробище номер едно в Ню Орлиънс. Там безспорен властелин на фантомите е призракът на местната кралица на вудуто Мари Лаво, починала през 1881 г. Почитателите на вуду ритуалите посещават гроба й и носят дарове, надявайки се че тя ще сбъдне желанията им. Често пъти край гробовете в Гробище номер едно на Лос Анджелис могат да бъдат открити чинии от фин порцелан, празни чаши, цигари и дори комати хляб. Те са оставени там според ритуал, наречен Вечеря със смъртта. Съгласно ритуала на даден гроб посетителят оставя две празни чинии, чаши или дори храна, цигари и напитки, с които да примами призрака на покойника да излезе и да даде отговор на онези въпроси, които го терзаят. Иначе гробището на Ню Орлиънс е туристическа атракция и с това, че гробовете не са под земята, а са гробници, подобни на мраморни къщурки. Причината за това е, че градът е наводняван често и в него не могат да бъдат полагани тленни останки под земята, защото при следващо наводнение, те ще изплуват на повърхността. (БТА)

dariknews.bg

Че те да не се появяват само на Хелоуин

;)

Че те да не се появяват само на Хелоуин

;)

Човек, който има предразположеност да ги вижда, може да го направи по всяко време. :D

Човек, който има предразположеност да ги вижда, може да го направи по всяко време. :)

Мога да направя всеки да вижда духове за кратък период!

Жоро "Тухлата"

Мога да направя всеки да вижда духове за кратък период!

Жоро "Тухлата"

Като ти гледам подписа май ще ги пратиш във Великите ловни полета

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.