Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за призраците

Featured Replies

Като ти гледам подписа май ще ги пратиш във Великите ловни полета

Не това си е на Краско Иванов послание. Аз с него нарочно за темата установих трансцедентална връзка. Иначе той още си е затвора...Ако искаш да поговоря и с неговия кумир - Милко(Жоро "Павето"), или ти ще го направиш, че си чувствам жизнената енергия раз балансирана нещо...

• Отговори 239
  • Прегледи 32,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не това си е на Краско Иванов послание. Аз с него нарочно за темата установих трансцедентална връзка. Иначе той още си е затвора...Ако искаш да поговоря и с неговия кумир - Милко(Жоро "Павето"), или ти ще го направиш, че си чувствам жизнената енергия раз балансирана нещо...

Аз с тъмни сили не общувам.

Призраците са продукт на нашето въображение и фантазия.

Аз, другарю Готик, не съм съгласен с вас. И не просто не съм, а възразявам!

Аз, другарю Готик, не съм съгласен с вас. И не просто не съм, а възразявам!

Споделете защо, другарю Скепсис! :cool:

Призраците са незаминали си души.

А с другарката Хайди съм безусловно съгласен.

И вижте какво другарки и другари! Първо, още Маркс и Енгелс са признали съществуването на призраци в Das Manifest, а те не биха могли да се заблудят! И второ, ние всички, вкупом, тъй да се каже вярваме в добрите духове и не само вярваме, а и гласуваме за тях и си ги избираме за депутати, кметове и президенти.

Готик, звучите ми като опортюнист и започвам да се съмнявам в класовото ви самосъзнание.

И вижте какво другарки и другари! Първо, още Маркс и Енгелс са признали съществуването на призраци в Das Manifest, а те не биха могли да се заблудят! И второ, ние всички, вкупом, тъй да се каже вярваме в добрите духове и не само вярваме, а и гласуваме за тях и си ги избираме за депутати, кметове и президенти.

Тези "призраци" са съвсем други и са свързани с наивните представи, които човек има за реалността. Маркс и Енгелс наричат това "идеология", а Франсис Бейкън ги нарича "идоли". :cool:

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Като водещ алхимик Роджър (някой да не го сбърка с Франсис) Бейкън е вярвал в призраци.

Между другото, изследванията на масовата култура показват недвусмислено, че "призраците" навлизат осезаемо в нея паралелно с развитието на техническата революция и развитието на капитализма. Социологията на изкуството недвусмислено го показва - да вметна само, че готическият роман поставя началото на тази тенденция. Но това е дълга и сложна тема. :rolleyes:

Между другото, изследванията на масовата култура показват недвусмислено, че "призраците" навлизат осезаемо в нея паралелно с развитието на техническата революция и развитието на капитализма. Социологията на изкуството недвусмислено го показва - да вметна само, че готическият роман поставя началото на тази тенденция. Но това е дълга и сложна тема. :rolleyes:

Tова е интересен парадокс. Всички тези филми за вампири, полтъргайсти и т.н. Трябва да го обсъдим някой път.
  • 4 седмици по-късно...

Полтъргайст опипва баба, клати й матрака

Лондон. 73-годишна баба от градчето Хърн Бей в графство Кент се оплака, че нощем редовно била опипвана от полтъргайст, пише местният вестник "Хърн Бей таймс".

Пенсионираната детегледачка Дорис Бърч заяви, че призрачният палавник започнал неприличните си действия точно преди четири месеца. От тогава баба Дорис не можела да спи, защото всяка нощ трябвало да се бори с попълзновенията на нахалника.

"Аз го ритам здраво, но той се връща всеки път - жалва се г-жа Бърч. - Допирът му наподобява този на октопод!" Освен че бабата трябвало да изтърпи обарванията на призрака, той си правел и майтап с нея, като често й разклащал матрака.

Дорис споделила за случките с 16-годишната си правнучка, но тийнейджърката си помислила, че бабата е откачила. Местният вестник решил да помогне на г-жа Бърч и й изпратил опитни ловци на духове, за да я спасят от призрачния сексуален тормоз. Това станало, след като местният пастор Хю Найджъл Шийън й отказал съдействие.

Сега задружната общност със затаен дъх очаква да види какви ще са резултатите от акцията на ловците на духове. Те обещаха на г-жа Бърч да опаковат полтергайста в "пашкул от светлина" и да го изведат "от другата страна" на света на мъртвите.

http://www.standartn...aka-123792.html

Горката баба...

Горката, хитра и алчна баба........Яга!

Защо я определяш като хитра, алчна, че и като баба Яга?! ;)

Полтъргайст опипва баба, клати й матрака

...................................

Горката баба...

Бабата явно има много похотливи фантазии, които започват да й се виждат реални. :shock11:

Защо я определяш като хитра, алчна, че и като баба Яга?! :shock11:

Парите текат към известните личности(изключая нелегалните начини за придобиване, където известността е порок). Шмекеруването в капиталистическия строй е легално и даже подлежи на патентен данък...Е, бабата обаче хитрее да не се прави на ясновидка, но иска да е известна...Колко ли интервюта ще и платят и дали ако има късмет няма да припечели нещо и от авторски права...На 73 как да не е баба Яга. То даже и с цяла камара пластики и грим е трудно да не се забележи отблизо, та трябва и Фотошопара да играе...Ма още няма достатъчно явно, за да си плати да я изкарват и хубава, така че не се е и снимала за статиите по темата...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Имам 3 въпроса...към Господ! Няма да има и един отговор!

Имам 3 въпроса...към Господ!

Няма да има и един отговор!

Не унивай...

Колкото човеци - толкова Господевци.

Обаче всеки от тях отговаря само на 1 въпрос.

И той май е все един и същ.

Хрумвало ле ви е, че някои от пишещите във форума може да са призраци?

Напоследък много се съмнявам в себе си.

И никой, освен мен, не подозира.

Не задаваш правилно въпросите.

Не задаваш правилно въпросите.

Ба, хората все питат за смисъла на живота. Ако им кажа може да полудеят. После питат за извънземните - ако им кажа може да полудеят. Накрая дявола пита за хората - ако му кажа може да полудее. Не искам да си провалям експеримента...Толкова е забавен, иначе щях да искам за умра - от скука...Лошото е, че не мога да умра - толкова е гадно! Може другата година все пак да отговоря на дявола...Нали и във вечния живот, бобеца е по-вкусен с люта чушка? :P

Ба, хората все питат за смисъла на живота. Ако им кажа може да полудеят. После питат за извънземните - ако им кажа може да полудеят. Накрая дявола пита за хората - ако му кажа може да полудее. Не искам да си провалям експеримента...Толкова е забавен, иначе щях да искам за умра - от скука...Лошото е, че не мога да умра - толкова е гадно! Може другата година все пак да отговоря на дявола...Нали и във вечния живот, бобеца е по-вкусен с люта чушка? :P

Напиши го с невидимо мастило

:D

и какви са ти въпросите

• 1 месец по-късно...

Туристи заснеха призрака на Лейди Ди

Експерт по паранормални явления потвърдил достоверността на записа

Публикувано изображение

Призракът на Лейди Даяна бе заснет от китайски туристи в Глазгоу, пише британският вестник „Метро”. Първата им мисъл при след заснемането на кадрите била, че просто по невнимание са снимали запотен прозорец. След като изгледали записа няколко пъти обаче, те с удивление осъзнали, че това е флуоресциращият образ на трагично загиналата принцеса.

Видеото веднага било предадено на експерта по паранормални явления Майкъл Коен, отбелязва изданието. Той набързо потвърдил достоверността на записа. Коен е на мнение, че китайската група наистина е успяла да заснеме Лейди Ди. Според него видеото е едно от най-ярките доказателства, че призраците съществуват.

Скептиците обаче веднага се зачудиха какво точно е правил призракът на Даяна в Шотландия. Коен тутакси намери логично обяснение. Той припомни, че майката на покойната принцеса е живяла дълги години там и дори е починала на шотландска земя.

Видеото на китайските туристи ще бъде включено в следващия епизод на телевизионната поредица "Паранормални явления".

blitz.bg

• 2 седмици по-късно...

Има и влакове призраци...

Публикувано изображение

Стар влак ръждясва в пустинята Атакама. Негов събрат се появил в Мексико години след като изчезнал в Италия.

СНИМКА: РОЙТЕРС И АРХИВ

Тунел гълта влак през1911 г.

Десет начина да се свържете с дух!

И защо трябва да ги викаме и дърпаме обратно ?!?

Пък не ми се мисли ако ти се залепи някой от ония най-долните...

И защо трябва да ги викаме и дърпаме обратно ?!?

Пък не ми се мисли ако ти се залепи някой от ония най-долните...

Мда и после чистенето става доста трудно.Няма смисъл да извикваме души на мъртви роднини,тъй като те вече са се преродили или са поели към по-горното ниво.Най-много да дойде някой гаден демон,който знае всичко за нас и се представи за починал роднина.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.