Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

• Автор

Ясно, зарежда много по-бързо. Ами... труден избор. И все пак ако взема 2х4 венгеанс-а, ще работят ли в двуканален режим с моята?

• Отговори 97
  • Прегледи 8,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ясно, зарежда много по-бързо. Ами... труден избор. И все пак ако взема 2х4 венгеанс-а, ще работят ли в двуканален режим с моята?

Не, най-вероятно е да се получи разминаване поради различни латентности и други особеноти. Най-добре е не заедно а вместо... Впрочем толкова бързи памети ще се използуват пълноценно, на нативната им работна честота, едва след като се смени процесора с нов, от линията Замбези...което не е невъзможно да стане, ако се пуснат съответните драйвери и нов биос, но това едва ли ще се случи. Няма финансова изгода, нали има(много) нови модели дъна които трябва да се продават...

• Автор

Аз съм замислил ъпгрейда, остава да се покажат елементите в него и да избера :mad: Чакам да излязат "Булдозерите", ако се окаже че не са толкова добри, минавам на Intel Core-i7, както съм писал по-назад в темата - ъпгрейд на процесора по-късно. И сега остава да избера, дали да продам старата РАМ и да купя нова или да взема нов хард... Но мисля, че моята е достатъчно добра и затова повече клоня към харда. Кажете едно-две мнения - смяна на рам или нов хард ... Благодаря ви предварително :D

Аз съм замислил ъпгрейда, остава да се покажат елементите в него и да избера :mad: Чакам да излязат "Булдозерите", ако се окаже че не са толкова добри, минавам на Intel Core-i7, както съм писал по-назад в темата - ъпгрейд на процесора по-късно. И сега остава да избера, дали да продам старата РАМ и да купя нова или да взема нов хард... Но мисля, че моята е достатъчно добра и затова повече клоня към харда. Кажете едно-две мнения - смяна на рам или нов хард ... Благодаря ви предварително :D

Просто продължи да събираш, добавяй още парички и като дойде моментът, да не можеш повече да търпиш, отвори отново темата или пусни нова, тогава ще имаш адекватни предложения!

• Автор

То ако става въпрос, аз не мога да търпя, но с оглед на ситуацията е препоръчително :) Айде, отивам да спестявам :)

[s">

herros' timestamp=1317057315' post='2082145]

То ако става въпрос, аз не мога да търпя, но с оглед на ситуацията е препоръчително :) Айде, отивам да спестявам :)

heroes мн.ч. от hero То какъв си Геро(и), ако още три седмици не изтърпиш... :P

• Автор

Ника го измислих от един доставчик за интернет :X

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Съжалявам, че за пореден път възкресявам темата, но тази седмица ще поръчвам видеокартата - Gigabyte HD6950. Та да ви питам - намерих я на ниска цена (по-ниска спрямо и скай), но не съм чувал нищо за магазина в който я намерих - procombg.com. Та вие чували ли сте нещо за него или да поръчвам от скай. Разликата в цената е ~26 лв.

Офертата в скай

Офертата в ПроКом

Всъщност е 20.52 лв. 425 срещу 446 лв. В nikem пък е 442 лв. http://nikem-bg.net/computer-components/GB-R695OC-1GD-1GB-GD5

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

А мнения за тези Procom ?

• Автор

Явно никой не е поръчвал от този магазин, както и да е ще поръчам от никем. Но имам друг въпрос - тази карта може ли да се клоква? Разбрах че е клокната фабрично и това пречи ли и аз да я клокна малко?

Може да се клоква още, с тулчета като Trixx и MSI Afterburner, обаче тази 6850, които по принцип се клокват доста, не е с референтен контролер на волтажа, за който няма официална софтуерна поддръжка и трябва да се задоволиш с фабричните нива на волтажа и няма да можеш да качиш стойностите дотолкова, доколкото би могъл с референтна 6850.

• Автор

E добре, предложете ми най-добрата видео карта до 450 лева, която да може да се клоква.

• Автор

Обичам те! :scared::D Значи купувам тази! А как ще я флашна? А има ли смисъл да взема 2-гигабайтовата версия ? http://nikem-bg.net/computer-components/SAPPHIRE-HD6950-2G-G5-LITE

Редактирано от herros (преглед на промените)

AMD Radeon HD 6950 to HD 6970 Mod - тук е описано много подробно как се флашва.

Колкото до 2GB-товата версия - ако не ти идва в повече сумата, ти препоръчвам да вземеш нея. Вярно е, че в момента реално разлика няма, освен ако не правиш Eyefinity, но в бъдеще все повече игри ще изискват повече видео памет, така че няма лошо да се застраховаш. Питай обаче референта версия ли е, или афтърмаркет тази, която си си харесал в Никем, защото някои от 6950-ките са заключени и не могат да се флашват, а само да се клокват.

• Автор

Ще взема 2GB-овия модел! Обаче на тези от никем нещо не намирам e-mail, скайп за връзка...

• Автор

Благодаря! Но явно трябва да се обадя, защото на e-mail формата ми дава няква грешка [E-mail magazin не е валиден!].

• Автор

Днес изпратих запитване и ми отговориха това:

Здравейте,

пиша Ви по повод на вашето запитване за видео

картаSAPPHIRE-HD6950-2G-G5-LITE.

Вероятно ви интересува, дали може да бъде сменен фърмуера на видеокартата с

фърмуер от HD6970. Вероятно това нещо е възможно, но няма да получите голям

прираст в производителността на картата, а също така ще загубите и

гаранцията си! По-удачно е да направите умерен овърклок, без да повишавате

напрежението над разумните граници, при което гаранцията ви ще си остане в

сила.

Поздрави!

До колкото разбирам има шанс да е референтен модел, но ако я флашна няма да има гаранция...

Но едва ли ще ми потрябва гаранция, както и да е до няколко дни ще я поръчам!

Много ти благодаря @The_Reaver !!! Да си жив и здрав!! :)

• Автор

Днес получих картата.... Ултра много съм доволен!!! На базовите честота/напрежение всичко е чук и пушка! Гледам че напрежението е отключено, това значи ли че съм уцелил референтен модел? Още не съм пробвал да я отключа, та да ви питам при евентуално отключване/проблеми къде (в кой раздел) да пиша?? След малко ще дам и снимки ;) .

Ето снимките:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от herros (преглед на промените)

Малко подредба на кабелите в кутията няма да се отрази зле, още повече сега, като картата ще излъчва повече топлина. Въпроси относно отключването и клока на картата можеш да задаваш тук: Овърклок и РС модинг. Колкото до това дали ще се отключи клокне и т.н. - освен в раздела на форума за овърклок, виж и линковете, които са постнати в темата, има общо взето всичко, което ти трябва. И честито за новата придобивка, със здраве да си я ползваш :help wanted4:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.