Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

От горе не се вкарва, от горе само се изкарва. Правилният въздушен поток е отпред и от долу се вкарва, а от горе и отзад се изкарва. От горе можеш да сложиш само Slim вентилатори. Просто м/у RAM-та и горната страна на кутията не остава място за обикновен вентилатор и трябва да се сложи тънък. А над процесора мястото си зависи вече от охлаждането на процесора. Аз съм с тази кутия и общо 3 вентилатора (фабричният и 2 като тези, дето си си избрал 120 мм) и въздушният ми поток е идеален и държи ниски температури.

• Отговори 97
  • Прегледи 8,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Например NB-Slics Blue Bulk, 4pcs - 1,49 лв/комплект и NB-FrameSlics 120 мм. Предполагам, че кутията е изчислена, вс епак общо могат 6 вентилатора да се сложат + този на захранването. Това ли ти беше въпроса?

Добре се справи :) , имаш поощрение!

• Автор

Е да де, винаги бъркам откъде се вкарва и изкарва (:):D). Охлаждането ми е CM Hyper 212 +, обаче в момента вентилатора на охлаждането "натиска" охлаждането на РАМ-та. Не много, но го натиска,та мога ли да сложа РАМ-та вместо в 1 и 2 слот - в 3 и 4?(-ОффТопик)

Да, то така се прави. Премествай смело на белите слотове.

• Автор

Супер! Благодаря за отговора, нещо което да ме зарадва понеделник сутрин :):D :D

Един въпрос. Вентилатори с различен или с еднакъв диаметър и с различни или еднакви скорости на въртене на перката. Възможно ли е при определени положения да възниква резонанс, на ламарината на кутията и твърде неприятни вибрационни и звукови ефекти? Въпреки взетите от производителя мерки за гасенето на вибрации. Евентуално би ли препоръчал гумени шайби и уплътнения, които да гасят допълнително вибрациите в местата на свързване на елементите на кутията с болтове и другите места на пряк контакт на метални конструктивни елементи?

Вибрация може да възникне при зле балансиран вентилатор натрупване на прах и т.н.

Има обаче един друг момент прекалено много вентилатори наслагани без да се мисли и се получава завихряне.

И резултата е прегряващи компоненти.

Вибрации и дрънчене най-често се чуват от хард диска.

Е да де, винаги бъркам откъде се вкарва и изкарва ( :D :D). Охлаждането ми е CM Hyper 212 +, обаче в момента вентилатора на охлаждането "натиска" охлаждането на РАМ-та. Не много, но го натиска,та мога ли да сложа РАМ-та вместо в 1 и 2 слот - в 3 и 4?(-ОффТопик)

Относно разположението на Рама погледни си упътването на дъното при някои дъна има значение къде е бучната рамта. И не винаги на еднокво оцветените слотове тръгва в двуканален режим.
  • Автор

Е, при мен явно тръгва. Смених ги, всичко е наред! Сега само чакам да ми донесат кутията.

• Автор

Дойде кутията, сглобих я.... Ееебаси кефа! :) И с тоя плексиглас отстрани си е голяма гъзария, вентилатора свети в синьо .. абе кеф! Благодаря на всички за всички съвети и предложения които ми предложиха!!! Ще пиша отново в тази тема, когато събера пари за видео карта и други работи. Отново благодаря на всички!

Дойде кутията, сглобих я.... Ееебаси кефа! :D И с тоя плексиглас отстрани си е голяма гъзария, вентилатора свети в синьо .. абе кеф! Благодаря на всички за всички съвети и предложения които ми предложиха!!! Ще пиша отново в тази тема, когато събера пари за видео карта и други работи. Отново благодаря на всички!

Ако намериш време и възможност, качи една що годе добра снимка, как изглежда на светло и една на тъмно. :cheers:

• Автор

Ето една на светло. Обаче съм в Балчик, а не живея там - само лятото и затова е както му викам аз "кочина булмащин". Като се прибера във Варна ще пусна по-хубави снимки :D

Снимка на светло с много кабели :cheers:

Много добре изглежда! Честито и със здраве! П.С. само една критика имам към подреждането на кабелите, но все пак си е ваша машинката :cheers:

Редактирано от kichuka (преглед на промените)

Ето една на светло. Обаче съм в Балчик, а не живея там - само лятото и затова е както му викам аз "кочина булмащин". Като се прибера във Варна ще пусна по-хубави снимки ;)

Снимка на светло с много кабели :D

Поздравления!

Много добре изглежда! Честито и със здраве!

П.С. само една критика имам към подреждането на кабелите, но все пак си е твоя машинката :shy11:

Подкрепям критиката! С една или две "свински опашки" , може нещо да се направи в посока подобрения с подредбата на кабелите, а ако френда има подходящи скоби, би било още по-добре.

Прибери малко кабелите.Свали хард-а на долните редове за да се охлажда от вентилатора отпред.

• Автор

Утре(вече днес :) ) ще прибера кабелите и ще сваля харда (благодаря за съвета). На тъмно не се вижда кутията, само на вентилатора LED-а. Иначе е много яко на тъмно.

Мисля, че точно със светлините искаше да я види кутията. Това имаше в предвид под "на тъмно". А аз мойта също трябва да я подредя и снимам.

• Автор

За късмет съм я снимал, обаче е размазано (все пак на тъмно). Замазана снимка на тъмно :D Подредих малко кабелите, навързах ги със "свинските опашки, които дойдоха с кутията и преместих харда, герой съм :). Снимка

За късмет съм я снимал, обаче е размазано (все пак на тъмно). Замазана снимка на тъмно :D Подредих малко кабелите, навързах ги със "свинските опашки, които дойдоха с кутията и преместих харда, герой съм :). Снимка

На тъмно има разни нощни режими на снимане. Зависи с какво снимаш разбира се, и трябва да не треперят ръцете. :D

Имаш 6+ от мен, за подредбата на кабели и джунджурии!

• Автор

Имам едно фотоапаратче Canon PowerShot SD750 7.1MegaPixel ровичках го за нощен режим, ама не успях да намеря :D . Благодаря за оценката, ама това захранване много кабели бе, ше зема да ги отрежа :) .

Имам едно фотоапаратче Canon PowerShot SD750 7.1MegaPixel ровичках го за нощен режим, ама не успях да намеря :D . Благодаря за оценката, ама това захранване много кабели бе, ше зема да ги отрежа :) .

Фотошоп...изостряне, регулиране на контраста и осветеността, като последният филтър бъде приложен на частите на снимката, около прозрачният капак и също в предната част на кутията.

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте отново! От започването на училище, съм събрал скромната сума от 110лв. и реших да ъпгрейдна моето PC още малко. Но не мога да се реша, дали да ъпгрейдна или да спестя парите... Решил съм да сменя видеокартата защото моята не е първа младост вече, но засега разполагам с малко пари и затова се допитвам до вас - има ли смисъл от още 8 (или 4) GB рам или да спестя за видеокарта ? Моята рам памет е A-Data 2x2 GB 1600G, и си мисля, ако си купя CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz, ще работят ли в 2-канален режим със старата ми памет? А и какво ще е подобрението ако си купя 8 GB РАМ?

Редактирано от herros (преглед на промените)

Тая памет дето си я харесал е добра покупка. Но е по скоро като замяна на старата която да продадеш и да изпиеш парите.

С това захранване не е проблем да се смени видеото. Но с тоя бюджет няма да стане. Събирай за - http://sky.bg/Details.aspx?ID=17935

Аз лично ти препоръчвам да си купиш читав хард. Точно за 1 ТБ син WD имаш.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Ако става въпрос за видео карта, аз спестявам за тази - http://sky.bg/Details.aspx?ID=18341.

Харда никога не ми е правил проблеми, може би е добра бройка и ми е по на заден план в ъпгрейда.

• Автор

Значи да взимам нов хард, така ли? А примерно ако си купя 2x4 GB Венгеанс-а, в какво ще усетя разлика ?

Значи да взимам нов хард, така ли? А примерно ако си купя 2x4 GB Венгеанс-а, в какво ще усетя разлика ?

Цък!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.