Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

• Автор

Ooo да! Определено това ще да е избора! Благодаря!

• Отговори 97
  • Прегледи 8,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Другата е по-стилна :( поне на мен повече ми харесва, а и Cooler Master нещо ме влече :no-no: .

Класифицирам кутиите по два критерия: въздушен поток и външен вид. И двете ги има в CM 430 :no-no:

• Автор

Еми аз знам че Cooler Master са от най-добрите (ако не и най-добрите) производители на кутии, не е ли така?

Въобще не могат да се сравняват с LIAN LI. Но за евтина кутия избора е Cooler Master. Виж ако искаш захранването да е горе се насочи към Xigmatek Asgard II.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Е разгледах за Lian Li, обаче аз няма да дам 150 - 400 лв за кутия. Захранването искам да е отдолу, а и предложената по-горе кутия Elite 430 много ми допада - прозрачния панел най-вече, а и е на добра цена :eek:

Коментара ми се отнасяше за предишния ти пост колко са велики CM а какво ще си купиш ми е пределно ясно. Малко са хората в България които могат да си позволят да не правят компромиси с качеството.

• Автор

Епа и на мен ми харесва тази кутия и изобщо не се съмнявам в качеството й, но просто в момента нямам толкова пари, а захранването и охлаждането стърчат от сегашната ми кутия и за това питам каква да си купя за тези пари. Сметнах че CM са "велики", защото в темата където се пускат снимки на компютри, много хора използват CM кутии.

Ползват защото са качествени, добри и на достъпна цена. И аз съм с Cooler Master Elite 430 Black, но не мога да кажа, че CM са най-великите. Но особено тази кутия (CM 430) е страхотна за парите си. Не мисля, че има по-добра кутия за диапазона 70-80 лв. Пък и с този прозрачен капак си е гъзариика.

http://sky.bg/Details.aspx?ID=18420 - на мен лично тази ми допада повече на външен вид (въпреки липсата на прозрачен капак отстрани) и същото е качествена, разгледай в нета за ревюта и снимки.
  • Автор

Избрал съм CM Elite 430 вече. Четох ревюта и мнения и изглежда е перфектна в отношението цена/качество. Отново благодаря на всички, и научих нещо ново (Lian Li > CM :wink12:)!!!

• Автор

След скорошните ми поръчки, ако успея да събера 600 лева, мисля да ъпгрейдна малко по-сериозно. Конфигурацията ми е в подписа. Та спрял съм се на:

РАМ Памет: A-Data 2 x 2GB 1600G 95.27 лв. - като моята. Ще станат общо 8 гб. Няма да има проблем нали?

Видео Карта: GIGABYTE 1024M HD6950 R695OC-1GD DDR 5 PCI-E. Виждам че си има собствено охлаждане - то добро ли е и за качествена работа на видео картата ще трябва ли да го сменя с ARCTIC VGA Cooler Accelero Twin Turbo, 1200-2000 rpm?

Утре или вдруги ден ще ми пристигне новата кутия (CM Elite 430 Black) и до колкото разбрах тя върви с преден вентилатор, та реших да взема още 3 120 мм-трови вентилатора - 1 отзад да вади, 1 отгоре да вкарва и 1 отдолу да вади.

По-назад в темата ми предложихте - HD6850, но понеже вече поръчах захранване и кутия - после ще мога да събера повече пари. Та коя да взема? И като цяло какво ще кажете за ъпгрейда?

П.П. А след като го направя този ъпгрейд ще трябва да сменя и процесора, но дотогава ще са излезли булдозерите и може да взема такъв, но това няма да е в близкото бъдеще.

ЕДИТ: Ай, Ай, Ай - сега видях че Acelero-то не поддържа 6950, та с някое друго охлаждане ще трябва ли да сменя?

Редактирано от herros (преглед на промените)

Само да те поправя, че долният вентилатор трябва да вкарва, а горният да изкарва въздуха:

Публикувано изображение

ПП: И още нещо. Дъното ти е АМ3 сокет и не поддържа булдозерите. Ще трябва да се задоволиш най-много с някой шестядрен Феном.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Автор

Аз се сетих за това, но както казах по-нататък ще сменям процесора. То всичко което ми е на това дъно ще пасне и на AM3+, нали? (без проца разбира се :) )

Редактирано от herros (преглед на промените)

Видео Карта: GIGABYTE 1024M HD6950 R695OC-1GD DDR 5 PCI-E. Виждам че си има собствено охлаждане - то добро ли е и за качествена работа на видео картата ще трябва ли да го сменя с ARCTIC VGA Cooler Accelero Twin Turbo, 1200-2000 rpm?

ЕДИТ: Ай, Ай, Ай - сега видях че Acelero-то не поддържа 6950, та с някое друго охлаждане ще трябва ли да сменя?

Ако вземеш този модел на 6950 няма никакъв смисъл, нито нужда да и сменяш охлаждането. WindForce 3X си е много добро VGA охлаждане, което ще ти държи температурите на картата в ниски стойности.

Публикувано изображение

• Автор

Захранването ще издържи ли такава видеокарта (6950) ? И в бъдеще ако сложа АМ3+ дъно и Булзодзер, и него ще издържи ли?

Утре или вдруги ден ще ми пристигне новата кутия (CM Elite 430 Black) и до колкото разбрах тя върви с преден вентилатор, та реших да взема още 3 120 мм-трови вентилатора - 1 отзад да вади, 1 отгоре да вкарва и 1 отдолу да вади.

Вземи 2 бр 120 мм вентилатори + 1 бр 140 мм вентилатор. От пред кутията поддържа и 140 и е по-добре да преместиш фабричният някъде другаде, а да монтираш 140 мм да вкарва свеж въздух отпред.

• Автор

Ммм и това е добра идея. Пък и гледам отгоре могат да се сложат 2 х 120мм. - има ли смисъл?

Вземи 2 бр 120 мм вентилатори + 1 бр 140 мм вентилатор. От пред кутията поддържа и 140 и е по-добре да преместиш фабричният някъде другаде, а да монтираш 140 мм да вкарва свеж въздух отпред.

Един въпрос. Вентилатори с различен или с еднакъв диаметър и с различни или еднакви скорости на въртене на перката. Възможно ли е при определени положения да възниква резонанс, на ламарината на кутията и твърде неприятни вибрационни и звукови ефекти? Въпреки взетите от производителя мерки за гасенето на вибрации. Евентуално би ли препоръчал гумени шайби и уплътнения, които да гасят допълнително вибрациите в местата на свързване на елементите на кутията с болтове и другите места на пряк контакт на метални конструктивни елементи?

• Автор

Мен не ми пречи шума - компютъра стои зад монитора, а отпред са тонколоните, а от тях винаги нещо се чува, така че лек до среден шум не е проблем.

Например NB-Slics Blue Bulk, 4pcs - 1,49 лв/комплект и NB-FrameSlics 120 мм. Предполагам, че кутията е изчислена, вс епак общо могат 6 вентилатора да се сложат + този на захранването. Това ли ти беше въпроса?

Захранването ще издържи ли такава видеокарта (6950) ? И в бъдеще ако сложа АМ3+ дъно и Булзодзер, и него ще издържи ли?

Ако си взел Seasonic SS-520GB ще издържи, не се притеснявай.

• Автор

Да него взех, значи няма да се притеснявам за в бъдеще. Въпроса ми беше дали има смисъл от 2 вентилатора отгоре, които да вкарват въздух или 1 е достатъчен.

Вентилаторите отгоре изкарват топлия въздух. И 1 ще ти е достатъчен, при положение, че си имаш отзад още един изкарващ и подходящ отпред, който да вкарва.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.