Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

HOME PC (до 700/750лв, ще се ползва за всичко)

Featured Replies

• Автор

Четох много коментари и вярвам,че порчъката от скай ще е ок както си му е реда. Но за коректността, тя се проявява при проблем и то в гаранционен срок. Интересно ми е ако стане нещо, дали ще са коректни. И естественно колко време биха ми държали пс-то. Пращане по куриери, после връщане.... и за на кого сметката ще е? Може ли мнение на някой който не е от София и е имал проблем с тях? Коректни ли са относно гаранцията и добър ли им е сервиза? п.с. И ако може от изброените конфигурации в темата няколко човека да ми препоръчате една която смятате за най-добра,че станах малко разноглед от предложения! :) Едва ли има други предложения за този ценови клас.

• Отговори 71
  • Прегледи 6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Четох много коментари и вярвам,че порчъката от скай ще е ок както си му е реда. Но за коректността, тя се проявява при проблем и то в гаранционен срок. Интересно ми е ако стане нещо, дали ще са коректни. И естественно колко време биха ми държали пс-то. Пращане по куриери, после връщане.... и за на кого сметката ще е? Може ли мнение на някой който не е от София и е имал проблем с тях? Коректни ли са относно гаранцията и добър ли им е сервиза? п.с. И ако може от изброените конфигурации в темата няколко човека да ми препоръчате една която смятате за най-добра,че станах малко разноглед от предложения! :) Едва ли има други предложения за този ценови клас.

Преди месец имах проблем със захранването на компа,момчетата от skay ми уважиха гаранцията и предложиха ново и по мощно с доплащане на разликата.Всичко приключи за 3 дена,като транспорта и в двете посоки беше за моя сметка,но аз тогава изобщо не се сетих да попитам за тази малка подробност...
  • Автор

Един приятел който се занимава с това ме посъветва обаче видеото да е BOX, да е с кутия. Обаче аз като поръчам да ми го сглобят там от къде ще знам дали са ми сложили такава или BULK!? Иначе последно се спрях на това: Дънна платка ASROCK A75M-HVS, AMD A75, DDR III 2400+/ 119,00 Процесор AMD A8-3850 X4 Quad Core, HD6550D, 2.90GHz, 4M, BOX, FM1 230,00 Памет KINGSTON 2 x 2GB DDR III 1600 HyperX 54,00 Твърд диск SEAGATE 1000GB 7200 32MB SATA III 101,00 Кутия COOLER MASTER ELITE 430 BLACK with 500W PSU 117,00 Цена в лева с ДДС: 621,00 + 6570 - SAPPHIRE 1024M HD6570 DDR III HDMI PCI-E /BULK/ - 121 лв. 6670 - SAPPHIRE 1024M HD6670 DDR 5 HDMI PCI-E /BULK/ - 163 лв. Една от двете.... сигурно DDr5-цата и ако я има BOX.

Един приятел който се занимава с това ме посъветва обаче видеото да е BOX, да е с кутия. Обаче аз като поръчам да ми го сглобят там от къде ще знам дали са ми сложили такава или BULK!?

Иначе последно се спрях на това:

Дънна платка ASROCK A75M-HVS, AMD A75, DDR III 2400+/ 119,00

Процесор AMD A8-3850 X4 Quad Core, HD6550D, 2.90GHz, 4M, BOX, FM1 230,00

Памет KINGSTON 2 x 2GB DDR III 1600 HyperX 54,00

Твърд диск SEAGATE 1000GB 7200 32MB SATA III 101,00

Кутия COOLER MASTER ELITE 430 BLACK with 500W PSU 117,00

Цена в лева с ДДС: 621,00

+

6570 - SAPPHIRE 1024M HD6570 DDR III HDMI PCI-E /BULK/ - 121 лв.

6670 - SAPPHIRE 1024M HD6670 DDR 5 HDMI PCI-E /BULK/ - 163 лв.

Една от двете.... сигурно DDr5-цата и ако я има BOX.

С кашона със сглобената машина ще изпратят и опаковките на компонентите вложени в нея, или поне така би трябвало. Поинтересувайте се има телефони. Също може да Ви отговори, дали е така, човек пазарувал от там, с доставка до дома...

• Автор

С кашона със сглобената машина ще изпратят и опаковките на компонентите вложени в нея, или поне така би трябвало. Поинтересувайте се има телефони. Също може да Ви отговори, дали е така, човек пазарувал от там, с доставка до дома...

Мерси, пратил съм имейл сигурно утре ще отговорят понеже днес е неделя. Но като отворя конфигуратора са или само BULK или просто не пише нищо. Може би на тия на които не пише нищо са си с кутия... Ще ги питам. А иначе добре ли е пс-то? :P

Мерси, пратил съм имейл сигурно утре ще отговорят понеже днес е неделя. Но като отворя конфигуратора са или само BULK или просто не пише нищо. Може би на тия на които не пише нищо са си с кутия... Ще ги питам. А иначе добре ли е пс-то? :P

Не бих имал нищо против да заменя сегашното си ПЦ с него, така че отговора е ясен. Винаги може да се сглоби нещо маааалко по-добро но това ще стане утре или вдругиден, само че кой точно друг ден...Та да не удължавам агонията - Доста добро1

• Автор

Аз точно това бях казал на един съфорумник. Който искаше да намирам още 100 лв. за видеокарта. Винаги за още малко отгоре ще можеш да вземеш нещо по-добро както и да изчакаш. Но това е един постоянен кръговрат който не спира... то именно и за това на няколко години се сменят телефони, пс-та и прочие. Та благодаря за отговора. Няма да чакам повече, нито пък да давам още пари тъй като това покрива нуждите ми които съм описал по-горе. Благодарности на всички обърнали внимание. ДО чуване. :offtopic_s:

• Автор

Привет, AMD A8-3850 X4 Quad Core, HD6550D, 2.90GHz, 4M, BOX, FM1 го нямат в наличност. Нямало ги в България и не знаят от Скай кога ще го имат отново. Какво може да измислим на негово място? ПО-горе съм дал на каква конфигурация се бях спрял.. но се оказа май,че само процесора го нямат в наличност.

• Автор

Мерси :* Ще питам и за него... и дано не е много по-слабичък :):speak:

• Автор

Абе явно тази серия процесори има нещо с нея... дадох телефон да ми се обадят утре, човека искал да ми обесни нещо. Явно не ги имат в наличност. Ако може и други предложения до 750-780... и накрая каквото има, това ще е... Поне като нямат нещо налично да го пишат или махат от сайта....

Ето конфигурацията на Наруто, модифицирана от мен:

Публикувано изображение

Заменям 2x2GB с 1x4GB и за в бъдеще, ако имаш нужда добавяш още една плочка от 4GB.

Заменям GTS 450 със 6770 1GB GDDR 5, 6770 е по-добра, ето тук има сравнение.

Естествено цената е по-висока, но според мен си струва.

• Автор

На мен ми допада! Само,че ще се понапъна и ще заменя с по-голям харддиск. Дано и процесорчето да си заслужава. :ph34r: Благодаря ти!

Щом може да дадеш още малко пари, то ето един съвет от мен. Може спокойно да минеш с G840 и да спестиш 17лв. Разликата е едни 100MHz, които няма да окажат никакво влияние върху производителността на компютъра, a кутията може спокойно да вземеш Elite 370, която е същата като 430, но без прозрачен страничен капак и ще останат пари за още по-добра видеокарта - GTX550Ti.

Публикувано изображение

Или ако сложиш 1TB диск цената става 783лв.

• Автор

Процесорчето и картите са по-добри от AMD a8 i hd6670 ? Благодаря много,че си се съобразил с бюджета. Харесва ми. В понеделник ще видим какво има и какво няма и какво ще измислим с човека. :)

• Автор

Ето на какво се спрях с помоща на човека от скай по имейла. И го имат в наличност!

Дънни платки за AMD ASROCK 880GMH/U3S3, AMD 880G, DDR III 1800(O.C)/1600(O.C)/1333, VGA, HDMI, SATA, RAID, GLAN, AM3+ 1 79.40 79.40 $

Процесори AMD AMD Athlon II X3 Triple Core 460, 3.4GHz, 1.5MB,BOX ,AM3 1 90.40 90.40 $

RAM памети за настолни компютри KINGSTON 4GB DDR III 1600 HyperX 1 31.20 31.20 $

Твърди дискове & Флопи SEAGATE 1000GB 7200 32MB SATA III 1 61.10 61.10 $

Видео карти SAPPHIRE 1024M HD6670 DDR 5 HDMI PCI-E /BULK/ 1 86.70 86.70 $

Кутии и Захранвания COOLER MASTER ELITE 430 BLACK with 500W PSU 1 118.00 118.00 лв.

DVD / CD / RW Устройства LG DVD-RW GH24NS70 DVD RW SATA BLACK 1 29.20 29.20 лв.

Мрежово оборудване REPOTEC LAN card 100 Mbit/s 1 5.30 5.30 $

Всичко с ДДС: 809.77

Мисля да звънна понеделник или вторник да потвърдя тази поръчка?

• Автор

Знам, но ще ми е по-сигурно да знам,че съм с външна.... по-точно по-спокойно, не по-сигурно

:whist:Лан картата е 9,10 лв. Ти кажи другото как е,че вече нямам никакво търпение :whist: :whist:

п.с. Посъветваха ме да заменя хард=а с нещо на Хитачи или по-точно на Самсунг като това бил тих, хладен, много бърз и харчел малко. Също така да попитам и в тази кутия какво точно е захранването? Защото пише само 500W? Може би трябва да питам по телефона, а не вас.

Редактирано от G0ld (преглед на промените)

За 100-200 MHz отгоре на процесора не е нужно да се изхвърляш толкова. 460 струва 161.54 лв., а 450 е 137.22 лв. и за 200 MHz разлика даваш отгоре 24.32 лв. А това се наваксва с много малко клок на процесора. Просто е пренебрижимо малко. DVD-то не го намирам за нужно, но ти се решаваш ама тази LAN карта е напълно ненужна. Вградените са чудесни и ще вършат идеална работа. Тези пари по-скоро ги бих дал за бира да почерпя като дойде компа от колкото за външна LAN карта. Дъното тука струва 141.87 лв. И със спестените от процесора пари може да се вземе: ASROCK 880G PRO3, а ако прежалиш и тая LAN карта то може да се вземе ASROCK 890GX PRO3 и при бъдещ ъпгрейд може да се сложи много добър процесор, дори 8-ядрен.

• Автор

Благодаря ти jO:) Двд ми трябва понеже често правя сд-та с музика :) Ето отново финализирана примерна конфигурация която промених отново.... дано вече да е ок. Махнах и външната ланка, щом казвате,че е излишна:

Дънни платки за AMD ASROCK 890GX PRO3, AMD 890GX, DDR III 2000(O.C)/1600(O.C)/1333, VGA, DVI, HDMI, SATA III, RAID, 1394, USB 3.0, GLAN, AM3, AM3+ 1 104.50 104.50 $

Процесори AMD AMD Athlon II X3 Triple Core 450, 3.20GHz, 1.5M, BOX, AM3 1 76.80 76.80 $

RAM памети за настолни компютри KINGSTON 4GB DDR III 1600 HyperX 1 31.20 31.20 $

Твърди дискове & Флопи SAMSUNG 1000GB SpinPoint F3 7200rpm 32MB SATA II 1 40.42 40.42 Є

Видео карти SAPPHIRE 512M HD6750 DDR 5 PCI-E /BULK/ 1 91.40 91.40 $

Кутии и Захранвания COOLER MASTER ELITE 430 BLACK with 500W PSU 1 118.00 118.00 лв.

DVD / CD / RW Устройства LG DVD-RW GH24NS70 DVD RW SATA BLACK 1 29.20 29.20 лв

Всичко с ДДС: 815.08

Бих казал, че изглежда добре. Казваш, че другите предложения все няма нещо от тях във Sky? И за това избираш тази конфигурация?

• Автор

АМи отначало мислихме нали да е AMD A8, после пък А6-ца, но се оказа,че ги нямат в наличност и не се знае кога ще ги имат. Даже беше казал,че по телефона щял да ми обесни нещо свързано с тях момчето от Скай. Другото е долу-горе същото? Даже нали малко по-добро. Сменихме дъното с предложенето от тебе и картата която е уж малко по-добра. И хардда от seagate на samsung. Аз не виждам голяма разлика :) Ако всичко в тази сегашната го има мисля да поръчвам? Ако не, може би той ще ми предложи някой заместител...

Не, защото имаще и предложения с Intel 1155 Pentium G840 или някой от сродните пентиуми.

• Автор

Ами за тях не съм питал. Но за тази знаех понеже ми беше предложена от него и за това... а и отначалото бяхме тръгнали към АМД и така ми остана в главата. :) Някаква същественна разлика има ли? Ако и тя е сходна може да я оставя като резерва ако тази която сега измислихме няма да я бъде... игнорирах другите предложения понеже всеки ми пълни главата с нещо и ми става много сложно и дразнещо, а ствам все по-нетърпелив. :ph34r::tongue2: Тази смятам,че ще задоволи нуждите ми отвсякъде! Ако нещо вече не става или няма в наличност ще пиша пак. :shy11:

Ами за тях не съм питал. Но за тази знаех понеже ми беше предложена от него и за това... а и отначалото бяхме тръгнали към АМД и така ми остана в главата. :) Някаква същественна разлика има ли? Ако и тя е сходна може да я оставя като резерва ако тази която сега измислихме няма да я бъде... игнорирах другите предложения понеже всеки ми пълни главата с нещо и ми става много сложно и дразнещо, а ствам все по-нетърпелив. :ph34r::tongue2: Тази смятам,че ще задоволи нуждите ми отвсякъде! Ако нещо вече не става или няма в наличност ще пиша пак. :shy11:

Предложението беше с Атлон 2 х4 645, ако не се лъжа...поне първото. И с Асрок 970 Екстрийм...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.