Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

HOME PC (до 700/750лв, ще се ползва за всичко)

Featured Replies

Аз ще дам само това: линк и ще кажа да гледаш за всяка графика дали Higher is Better или Lower is Better.

• Отговори 71
  • Прегледи 6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Този сайт най-много го уважавам при сравнение.Подкрепям.

Направих си трда да сметна резултата. В 20 от тестовете води Intel G840, в 14 от тестовете води Athlon II X3 450, а 1 от тестовете резултата е равен.

INTEL PENTIUM DUAL CORE G840, 2.80GHz - 149.38 лв.

AMD Athlon II X3 Triple Core 450, 3.20GHz - 137.22 лв.

Еми... Предвид цена и производителност според мен са доста близки. Но просто АсРок-а с AM3+ сокета ще даде възможност за сериозен ъпгрейд след време и ми зглежда AMD конфигурацията като правилно решение, но истината е, че и аз съм на кантар...

Да не забравяме че възможността за ъпгрейд при амд-то си има цена - дъното. Конфигурацията която съм дал е с Г850 а не Г840. Може да е малко но е по добър. Видеото също е по добро. И цената е със сто лева по ниска.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Щом вие сте на "кантар" аз какво да кажа? ;] Има ли в наличност това по-горе го вземам. За тея пари не може да е перфектна работата, то е ясно. Но така като гледам всичко написано в първият ми пост като изисквания ще бъде задоволено. А нали това е най-важното. Като се има и напредвид,че направих компромис и се напънах да надвишим малко бюджета, едва ли има какво друго да желая.

Щом толкова увеличи бюджета, по-добре нещо с i3 2100:

ASROCK H61M/U3S3 /H61/LGA1155 - 1 бр. - 123.73 лв.

I3-2100 3.1GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 210.41 лв.

4GB DDR3 1333 A-DATA - 1 бр. - 35.35 лв.

500GB HITACHI SATA2/16MB - 1 бр. - 74.56 лв.

CM ELITE 430 W/SIDE WIN /500W - 1 бр. - 127.09 лв.

SAPPHIRE HD6770 1G G5 BULK - 1 бр. - 195.26 лв.

LG GH22NS70 DVD RW SATA BK RET - 1 бр. - 33.72 лв.

Обща стойност - 800.12 лв. с ДДС

Ето ново предложение по новия бюджет от 800 лв. Но и старото от 700 лв. отговаря на изискванията за стари игри.

Публикувано изображение

Edit: Сложих 1 ТБ хард.

i3 ще размаже от всякъде Athlon X3... Няма какво да се лъжем. Ако жертва от харда и се влиза в бюджета.

Едно от нещата на които държа е хубав харддиск с минимум обем от 650ГБ или 1ТБ.

Всъщност, Samsung и Seagate се кооперираха и бизнесът им е общ, а Seagate e достатъчно тих. Един плюс за AM3+ дъното с евентуален бъдещ ъпгрейд ако не със сегашните булдозери, то със следващото поколение, които ще стават и за сокет AM3+. Същото не мога да кажа за скъпите интелски ъпгрейди, които за мен не си заслужават и стотинка след години, когато неминуемо се стига до ситуация "ъпгрейд".

То ако трябва да сме честни от производителите на твърди дискове останаха само WD и Seagate :) Стана малко както при процесорите...

• Автор

Взех от последните две предложения по нещо и направих това с i3, много скочи цената, а и не знам колко пари ще ми искат за доставка, но ако кажете,че си заслужава, ще се понапъна :)

Дънни платки за INTEL ASROCK H61M/U3S3, H61, DDR III 1333/1066, VGA, DVI. HDMI, SATA III, USB 3.0, GLAN, LGA1155 1 71.10 71.10 $

Процесори INTEL INTEL CORE i3-2100, 3.10GHz, 3M, BOX, LGA1155 1 119.10 119.10 $

RAM памети за настолни компютри ADATA 4GB DDR III 1333 1 22.00 22.00 $

Твърди дискове & Флопи WD 1024GB 32MB SATA III Blue 1 60.30 60.30 $

Видео карти SAPPHIRE 1024M HD6770 DDR 5 HDMI PCI-E /BULK/ 1 112.90 112.90 $

Кутии и Захранвания COOLER MASTER ELITE 430 BLACK with 500W PSU 1 118.00 118.00 лв.

DVD / CD / RW Устройства LG DVD-RW GH22NS40, SATA, BLACK 1 27.43 27.43 лв

Всичко с ДДС: 863.62

Заслужава си. i3 е много добър процесор. Би отвял всичко предложено до тука, даже се чудя дали не би отвял и моят 4-ядрен Атлон. Памет винаги може да се добави, а може и да паднат още цените ми се струва, диска е хубав, видеото и то, кутията е добра, захранването го коментирахме. Взимай смело.

Публикувано изображение

+ Замбези - като поевтинеят...Тези по-"слабичките" с TDP до 95 вата! Имай предвид, че не препоръчвам бъдеща замяна с видеокарта с по-висока консумация на ток, нито оверклок на компоненти! Посоченият на снимката процесор може и да не позволява на видеокартата да развие пълният си потенциал, но все пак поне 92% ще успее, а този FX-XXXX, който ще го замени след няколко месеца, дори да е най-евтиното предложение на пазара, ще е далеч над минимума...

• Автор

Така, спрях се последно на две конфигурации. Искам само да кажете коя според вас е по-добрата. Едната е с i3 и е малко по-скъпа. Пратил съм запитване дали имат всичко в наличност, а за другата знам,че го има. Интересното е,че тая с i3 я има в сайта на NIKEM с 28,29 лв. ми излиза по-евтина. Не са обновили цените си ли, промоция ли има не знам. Но пък не ми вдъхват доверие, за това мисля да си остане от Скай. Казвате коя от двете според вас е по-доброто решение и поръчвам нея във вторник. Че ми омръзна вече само да си чешем езиците, а и доста ми скочи бюджета. :>

Първата:

ASROCK H61M/U3S3 /H61/LGA1155

I3-2100 3.1GHZ/3MB/LGA1155/BOX

4GB DDR3 1333 A-DATA

WD 1024GB 32MB SATA III Blue 60.30 $

SAPPHIRE HD6770 1G G5 BULK

COOLER MASTER ELITE 430 BLACK with 500W PSU (яко я няма може и 370 black)

LG DVD-RW GH24NS70 DVD RW SATA BLACK

Мисля,че беше към 863 лв. с ддс

Втората:

AMADSROCK 880GMH/U3S3, AMD 880G, DDR III 1800

AMD Athlon II X3 Triple Core 460, 3.4GHz, 1.5MB,BOX

KINGSTON 4 GB DDR3 1600 HyperX

Seagate 1000gb 32mb sata 3

SAPPHIRE 1024M HD6670 DDR 5 HDMI PCI-E /BULK/

ÿCOOLER MASTER ELITE 430 BLACK with 500W PSU

Същото двд :rolleyes:

Към 816 лв. с ддс

Утре ще разбера какво има и какво няма и поръчвам! Тия две си харесах, няма да ви притеснявам повече. Много ви благодаря :D

Взимай Интела от NIKEM ако го има наличен. Това са двата магазина които основно се препоръчват поради по ниските цени. А Скай не ги знам какво правят напоследък че всеки се оплаква че нямат нещо.

• Автор

Трябва ли да се притеснявам,че поръчвам от тия Никем? Не съм за 20, 30 лв....

Нищо не рискуваш плаща се при доставката, пък си имаш и гаранция и всичко останало. Лично аз съм доволен от обслужването, всичко беше точно.

• Автор

INTAESLROCK H61DE/S3, H61, DDR III 1333/1066, VGA, DVI

I3-2100 3.1GHZ/3MB/LGA1155/BOX

4GB DDR3 1333 A-DATA

WD 1024GB 32MB SATA III Blue 60.30 $

SAPPHIRE HD6770 1G G5 BULK

COOLER MASTER ELITE 430 BLACK with 500W PSU

LG DVD-RW GH24NS70 DVD RW SATA BLACK

å REPOTEC LAN card 100 Mbit/s

Пс-то вече е поръчано! Благодаря на всички за помоща :( Като го получа и тествам, които е от Търново да заповяда на по бира от мен :)

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

И едно въпросче... старото ми видео нямаше hdmi вход и имах кабел hdmi(тв) с DVI изход за пс-то. Сегашното пс обаче видеото му няма vga, а DVI и с една буксичка съм закачил монитора. Тоест dvi ми е зает и не мога да ползвам кабела? Въпроса ми е трябва ли да си вземам нов който да си е нормален Hdmi2hdmi? :)

Най-добре си вземи HDMI-to-HDMI.

• Автор

Готово! :) 5метров кабел на НЕО за 6лв.!! Адската съм се прецакал преди година :D Да ви питам и друго. На старото пс мислех,че е от видеото. Като влизах цс и на 16 бита графика като се доближа до стената се виждаше кофти, не беше добре графиката. На 32 бита обаче се позамазваше и не се личеше. Сега обаче влизам в една друга игра с това пс и на определени места понякога забелязвам същият "проблем". Само да видя как да направя снимка докоато LoaD-ва играта и да ми кажете дали проблема е от монитора. ДОволен съм от него, хубава матрица и цветове, но явно не е баш направен за по-бързи и динамични игри. Понеже съм забелязвал,че като вървя зад някой човек в мултиплейър игра и нарочно движа мишмата бързо наляво и надясно се вижда леко замазване на човека. Не знам дали разбирате какво имам предвид :)

Редактирано от G0ld (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.