Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Ще си взимам настолен компютър до максимум 1100 лв.и ще използвам кутията и HDD-то на стария ми компютър, както и монитора.

Това са частите които сам си харесал за сега:

Процесор: http://www.brandcomp...ox-lga1156.html

Видео карта: http://www.brandcomp...2g-g5-full.html

Дънна платка: http://www.brandcomp...55-lga1156.html

Захранване: http://www.brandcomputers.eu/product/8899/psu-cm-gx-550w-apfc.html

Оперативна памет: http://www.brandcomp...on-hyper-x.html X2

Оптично устройство: http://www.brandcomp...-sata-blck.html

Кажете си мнението за частите както и за сайта от който ще ги закупувам, приемам и други предложения.

Редактирано от rattle (преглед на промените)

Гледай за сокет 1155 а не за 1156. И не се притеснявай че цифрата е по малка той е новия. Захранването по добре да е - http://www.brandcomputers.eu/product/8888/psu-cm-silent-pro-500w.html

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Дъно: ASROCK Z68 PRO3 - 217 лв.

Процесор: INTEL CORE i5-2300, 2.8GHz - 310 лв.

RAM: KINGSTON 2 x 2 DDRIII 1600 HyperX - 53 лв.

Видео карта: PALIT 1024M GTX560ti DDR5 - 386 лв.

Захранване: SEASONIC SS-620GB Bronze, 620W - 143 лв.

Общо: 1109 лв.

Този магазин, който си посочил не съм го чувал, но като гледам цените ми се струва, че компонентите са без ДДС, а никъде не го пише, което не ми се струва много коректно.

Дъно: ASROCK Z68 PRO3 - 217 лв.

Процесор: INTEL CORE i5-2300, 2.8GHz - 310 лв.

RAM: KINGSTON 2 x 2 DDRIII 1600 HyperX - 53 лв.

Видео карта: PALIT 1024M GTX560ti DDR5 - 386 лв.

Захранване: SEASONIC SS-620GB Bronze, 620W - 143 лв.

Общо: 1109 лв.

Този магазин, който си посочил не съм го чувал, но като гледам цените ми се струва, че компонентите са без ДДС, а никъде не го пише, което не ми се струва много коректно.

След като процесора е без " К" , спокойно може да се мине и с по-евтино дъно. Резултатът ще е същият, но пък ще остане някой лев за добавка към видеото.

• Автор

Ами компютъра ще се използва за игри, а относно тишината, не даржа да не го чувам, но все пак да е в рамките на нормалнота.Цените на частите проверявам дали са с ДДС като ги добавя в кошницата и ака нямат добавено ДДС ми пише + колкота е ДДС-то и на др. ред с ДДС-то и всичко.

• Автор

Можете ли да ми кажете защо ми предлагате по скъпи дънни платки от моята както и тази видео карта от 1 гб, а не моята от 2 гб.Или по точно с какво превъзхождат моите.

Дъното: Това, което си показал е за сокет 1156, който е по-старият. Новият сокет е 1155 (тези цифри означават броят на пинчетата/топчетата просто, а не поредността на сокета), който е по-новият, по-бърз и логично по-добрият избор. Второ Z чипсета е много добър избор за дъно. Видеото: Това колко видео памет има въобще не е важно. Избора ти не че е лош лош, но предложенията от Daredevil_666 и The_Reaver са по-добъри. А и честно казано, полза от тези 2 GB няма да видиш скоро, защото няма игра, която да се възползва от това количество памет.

• Автор

Е да, но все пак възнамерявам това PC да се ползва няколко години. И смятах, че ще мога да видя полза от тях дори и да не е точно сега.

То полза има ако ще клокваш. Ако ли не може да си спестиш 100 лв. - ASROCK H61M/U3S3

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Аз имах предвид 2gb видео памет, а не даното.Но и ако може да ми отговорите защо процесора със сокет 1155 е по-добър.

Хората са ти го казали. Дали четеш:

Дъното: Това, което си показал е за сокет 1156, който е по-старият. Новият сокет е 1155 (тези цифри означават броят на пинчетата/топчетата просто, а не поредността на сокета), който е по-новият, по-бърз и логично по-добрият избор

А по-бърз е защото е по-бърз :) , ето ти сравнение цък

Аз имах предвид 2gb видео памет

Видеокартите не се морят според големината на паметта която имат. Ето сравнение на тази която ти си харесал с 2 GB (default) и с 1 GB

цък разлика почти няма.

Ми по-ново поколение. Винаги по-новото е за предпочитане... Да ти обяснявам за вложените технологии и производителност за едина и съща честота... Просто е по-добър.

ASROCK Z68 PRO3 215лв

INTEL CORE i5-2500K, 3.30GHz, 6M, BOX 365лв

KINGSTON 2 x 2GB DDR III 1600 HyperX 52лв

PALIT 1024M GTX560Ti DDR 5 380лв

SEASONIC SS-520GB Bronze, 520W 122лв

Към 1130лв!

Здравейте, добри хора от Kaldata.com. Приятел ще си купува компютър и ме помоли да му подбера малко чаркове. Хареса ми тази конфигурация, която задружно сте сглобили.

Възможно ли е да препоръчате и хубав 24" монитор, както и кутия за PC-то ?

Здравейте, добри хора от Kaldata.com. Приятел ще си купува компютър и ме помоли да му подбера малко чаркове. Хареса ми тази конфигурация, която задружно сте сглобили.

Възможно ли е да препоръчате и хубав 24" монитор, както и кутия за PC-то ?

Щом трябва да е хубав монитор. Препоръчван е многократно в съседни теми, има много добри отзиви за него включително и от съфорумци, които са си го купили по дадена тук препоръка. Кутия!

За кутията съм с 2 ръце. Ползвам същата и дава много добър въздушен поток, има си и прозрачен капак за шарения и за парите си е просто страхотна.

He. За клокване на 1155 ти трябват 2 неща: 1. Процесор в буква "K" в името. 2. Дъно с чипсет позволяващ клок. H61 чипсет (демек всички дъна с H61 в името) НЕ позволяват клок. За това на такова дъно е безсмислено и да се слага "K" процесор.

• Автор

He. За клокване на 1155 ти трябват 2 неща:

1. Процесор в буква "K" в името.

2. Дъно с чипсет позволяващ клок.

H61 чипсет (демек всички дъна с H61 в името) НЕ позволяват клок. За това на такова дъно е безсмислено и да се слага "K" процесор.

А можеш ли да ми кажеш кои чипсети са подходящи за клок. Говоря за сокет 1155.

Редактирано от rattle (преглед на промените)

• Автор

P67, Z68.

Благодаря ти The_Reaver.

He. За клокване на 1155 ти трябват 2 неща:

1. Процесор в буква "K" в името.

2. Дъно с чипсет позволяващ клок.

H61 чипсет (демек всички дъна с H61 в името) НЕ позволяват клок. За това на такова дъно е безсмислено и да се слага "K" процесор.

А за да използвам вграденото видео в този процесор трябва ли дъното да е точно определено или всяко дъно с този сокет е подходящо и до каква степен става това видео.

Пак ти трябва и чипсет определен, за да ползваш вграденото видео в процесора...

LGA 1155 и гледаш 1-вата табличка.

Демек за оувърклок на CPU ти трябва P67 или Z68, а видеото не работи само на P67, а на всичко останало върви.

До колкото разбирам искаш клок да правиш и да ползваш вграденото видео- имаш само 1 избор, дъно със Z68.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.