Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защитено ли ви е PC-то?

Featured Replies

Като начало - извинявам се, ако въпросът ми не е за тук. Не открих по-подходяща тема :lol6:

Антивирусната ми е AVG free.

Може ли някой да ми обясни това:

scan.jpg

Благодаря!

• Отговори 75
  • Прегледи 15,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Откакто съм на Nod32 съм забравил що е " вирус " , " червей " , " шпионин " , "троянец" и т.н

Аз мога да ти кажа че nod32 привлича вирусите а не ги отстранява ;)

Според мен едно pc може бъде защитено от някой вируси .. но ако един хакер си е наумил да ти направи нещо .. нищи не може да го спре !

Аз мога да ти кажа че nod32 привлича вирусите а не ги отстранява :P

Това пък откъде го измисли... :rolleyes:

С цялостен интегриран пакет +

от свойства на My Computer/Remote - махам и двете отметки за Shera на PC-to.

Поздрави!

Ще отговоря точно и ясно на заглавието.

НЕ Е ЗАЩИТЕНО.

Нямам нито антивирусна, нищо добавена защитна стена.. нищо. Карам на каквото стане, но разбиране се не посещавам "опасни сайтове" според гоогле. Имам NoScript и т.н. Абе може да се каже сам се пазя... ако е пазене ...

Точно така, и за мен тези анти-вирусни са напълно ненужни. Те по скоро ми пречат в работата с PC-то като го забавят и през 30 минути ми плачат за Update. По принцип FireWall ми трябва, но откакто сложих рутер, вече не ми е нужен, защото той действа перфектно като FireWall. Съветвам ви да ползвате Mozila Firefox 2.0 като броузер, защото на мен много рядко е пропускал вирус, в сравнение с Internet Explorer 6.0. А това за анти-вирусните е въпрос на "компетентност", размислете малко, колко често ви е нужен анти-вирус, ако посещавате нормални сайтове, и ползвате PC-то за удоволствие (слушане на MP3, чат, играене на игри). Анти-вирусната само ви пречи и бави PC-то, както казах, въпрос на компетентност :).

Редактирано от dzvero007 (преглед на промените)

Точно така, и за мен тези анти-вирусни са напълно ненужни. Те по скоро ми пречат в работата с PC-то като го забавят и през 30 минути ми плачат за Update. По принцип FireWall ми трябва, но откакто сложих рутер, вече не ми е нужен, защото той действа перфектно като FireWall. Съветвам ви да ползвате Mozila Firefox 2.0 като броузер, защото на мен много рядко е пропускал вирус, в сравнение с Internet Explorer 6.0. А това за анти-вирусните е въпрос на "компетентност", размислете малко, колко често ви е нужен анти-вирус, ако посещавате нормални сайтове, и ползвате PC-то за удоволствие (слушане на MP3, чат, играене на игри). Анти-вирусната само ви пречи и бави PC-то, както казах, въпрос на компетентност :huh:.

Защо смяташ , че Mozilla Firefox > IE? Ползвай си бозата наречена Firefox , ние ще си изберем нещо друго( в някои случаи и ИЕ е бръкма)

""Според мен едно pc може бъде защитено от някой вируси .. но ако един хакер си е наумил да ти направи нещо .. нищо не може да го спре ! "" - И защо да се преувеличават възможностите им !? За проникването - да могат - но после могат да бъдат блокирани по различни начини - и да се окаже, че са загубили напразно време и нямат очаквания резултат ! Те да не са магьосници - хора са .... Поздрави

""Според мен едно pc може бъде защитено от някой вируси .. но ако един хакер си е наумил да ти направи нещо .. нищо не може да го спре ! "" - И защо да се преувеличават възможностите им !? За проникването - да могат - но после могат да бъдат блокирани по различни начини - и да се окаже, че са загубили напразно време и нямат очаквания резултат ! Те да не са магьосници - хора са .... Поздрави

Че са хора ,хора са спор няма, но на мен веднъж ми хакнаха целия компютър .. скеи ми викаше добре ти е защитен компютъра а у .. и накрая какво ?! влезнаха ми в компютъра (без да разбера) и са ми истрили всичко .. дори Windows-a ! Когато стана този проблем бях със ZoneAlarm , AntiVir , FireWall , Ad-ware и какво ?! нищо не направиха ! за това съм на мнение и винаги ще съм на мнение, че пс-то ми НЕ е защитено !

Че са хора ,хора са спор няма, но на мен веднъж ми хакнаха целия компютър .. скеи ми викаше добре ти е защитен компютъра а у .. и накрая какво ?! влезнаха ми в компютъра (без да разбера) и са ми истрили всичко .. дори Windows-a ! Когато стана този проблем бях със ZoneAlarm , AntiVir , FireWall , Ad-ware и какво ?! нищо не направиха ! за това съм на мнение и винаги ще съм на мнение, че пс-то ми НЕ е защитено !

Можеш да го защитиш и да го превърнеш в " крепост" - разучи нещата в този форум , след това и извън него и е въпрос на време и желание да се справиш .... Поздрави

Че няма 100% защита, няма. Ама да те хакнат през ZA и Avira, че да ти изтрият и Windows-а...Не че е невъзможно, защото защитата е предназначена да спира случайни, а не ръководени атаки, но чак пък толкова да не се усетиш, не ми се вярва.

Не знам защо в поста си описваш 2 стени - ZA и (вероятно) вградената стена?

Ползвай друга ОС например дистрибуциите на Linux, Ubuntu, Kubuntu , ако искаш да си промениш мнението относно защитеност , другия начин е вади кабела за нета когато спиш и си готов,спокоен човек си вече.

p.s. провери ли в другата стая да не са задигнали нещо друго освен Windows :speak:майтапче cool.gif

Поздрави!

Истински добрата защита може и трябва да блокира всички атаки - случайни или планирани .... Съвсем друг е въпроса дали потребителите са разучили настройките на програмите си - а когато това не е налице - възможни са всякакви вариантности.... Бих препоръчал да не се разчита на недоразучени програми - щом ползвам нещо избрано от мен самия -значи трябва да отделя време да го възприема с всички подробности ! Ако не го направя - последствията са за моя сметка.... Поздрави

Че няма 100% защита, няма. Ама да те хакнат през ZA и Avira, че да ти изтрият и Windows-а...Не че е невъзможно, защото защитата е предназначена да спира случайни, а не ръководени атаки, но чак пък толкова да не се усетиш, не ми се вярва.

Не знам защо в поста си описваш 2 стени - ZA и (вероятно) вградената стена?

И как е разбрал,че му е изтрит Уиндоуса :whist: Проблема може да е съвсем обясним laugh.gif Още повече,че това съвсем не е толкова елементарно.Хакнаха ми компа,ще ти го хакна....Думи и брътвежи.Всичко може да стане но трябва време и някой да е заспал зад клавиатурата biggrin.gif

Ами не е бил зад клавиатурата и програмите му са били на някакви хаотично-странни настройки и кои са били изобщо включени.... Абсурдности, но невъзможни неща няма ! Поздрави

• 3 седмици по-късно...

Еми аз имам antivirus - Avast home edition, Spyware - Spybot, и съм си сложил пароли батка.Тва ми е достатъчно....

Еми аз имам antivirus - Avast home edition, Spyware - Spybot, и съм си сложил пароли батка.Тва ми е достатъчно....

Ами FireWall ? .Е щом казваш ,че е достатъчно няма да споря,но ти предлагам ,да си инсталираш FireWall или да ползваш вградената на Windows, за да се допълни напълно защитната ти конфигурация.

Поздрави!

/*/*

Ще стане достатъчно - чети още и сам ще прецениш на следващ етап ....ПОЗДРАВИ

Нямам нито антивирусна, нищо добавена защитна стена.. нищо. Карам на каквото стане, но разбиране се не посещавам "опасни сайтове" според гоогле. Имам NoScript и т.н. Абе може да се каже сам се пазя... ако е пазене ...

С една дума, оствил си се на волята на богвете. Все едно да се пазиш от СПИН със стискане на палци.

И аз не слагам всички тези защити, защото много искам да ми товарят PC-то. Слагам ги защото трябват и искам да съм защитен. Ако не на 100%, то поне компютъра ми да не е като разграден двор. Защитил съм се, доколкото мога, и спя спокойно.

А кои сайтове са "опасни"? Нали знаеш, че можеш да се заразиш при сваляне на пакет с емот-икони (нищо опасно) или дори при цъкване върху линк (пак нищо опасно). При браузване, освен другите защити, спасението е по-скоро в избягване на IE (срастнал със системата, неспазващ стандатри, най-използван и затова най-атакуван) и ползване на алтернативни браузери.

Че са хора ,хора са спор няма, но на мен веднъж ми хакнаха целия компютър .. скеи ми викаше добре ти е защитен компютъра а у .. и накрая какво ?! влезнаха ми в компютъра (без да разбера) и са ми истрили всичко .. дори Windows-a ! Когато стана този проблем бях със ZoneAlarm , AntiVir , FireWall , Ad-ware и какво ?!

Мисля, че искаш да ни развеселиш и това го приемам като виц. Да ти изтрият всичко и то при включени защити. Опитвал ли си сам да си изтриеш Windows-а (C:) при работещ компютър? Не е толкова лесно, поне за мен не беше.

Редактирано от trosho (преглед на промените)

• 4 месеца по-късно...

Аз съм си с AVAST ANTI-VIRUS PROFESSIONAL 4.8 и ми е напълно достатъчно.Не товари,със 64 битовата версия.И защитите на Вистата са пуснати.

Мисля да сложа това което каза tigertron "Касперски Антивирус 5.0.388 и го обнови до 5.0.391. Сложи си и Касперски Антихакер 1.8.180. С тях просто забравяш за проблеми"

Мисля да сложа това което каза tigertron "Касперски Антивирус 5.0.388 и го обнови до 5.0.391. Сложи си и Касперски Антихакер 1.8.180. С тях просто забравяш за проблеми"

;):ass::P той отдавна не се поддържа, то версия 6 спряха, какво да говорим за 5

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

http://www.kaspersky.com/personalpro/ biggrin.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.