Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защитено ли ви е PC-то?

Featured Replies

.......

2. Посочената програма от доктора (Tricho) = SpywareStormer се води в категорията на Rogue Приложение (фалшива програмка подобна на WinAntivirus и т.н.)

......

Прав си :) Все пак предишния ми пост по темата е от 20.02.2006г-тогава използвах тази програма и я нямаше в списъка за фалшиви...

Ken, със забраняваневто на NetBIOS (My Network Places ==>Properties==> Local Area Connection==> Properties==> Internet Protocol Properties==> Advanced==> WINS NetBIOS Setting==> Disable NetBIOS over TCP/IP

изтриваш невидимите обикновено share-ове като тези например:

net share c$

net share d$

net share f$

net share g$

net share h$

net share admin$

net share ipc$

cool.gif

• Отговори 75
  • Прегледи 15,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Това е моята защита,мисля че комбинацията е добра; макар да знам че е невазможно да бъдат спряни всички гадини в нета :)

Antivirs: Avast 4.7 PRO

Antispyware: AVG Anti-Spyware 7.5 , Spybot S&D

Firewall: Comodo Firewall

Понякога си сканирам със тях за по сигурно

Online Scaner: Microsoft,Bitdefender,F-Secure

Редактирано от Spel (преглед на промените)

С една добра огнена стена като Outpost Firewall не виждам как ще ти сменят паролата.

biggrin.gif

В момента използвам Windows Vista Ultimate ,но когато ползвах Windows XP pro SP2 ситуацията горе-доле беше същата.

1. Антивирус и защитна стена Kaspersky Internet Security 6.0.2.621 (Най-добра е според мене за сега от всичко на Kaspersky )

2. SpyBotSD за да имунизирам браузерите IE7 и Mozilla Firefox

3. За Тweak на системата използвам SafeXP. Много полезна програмка ,която не се нуждае от инсталация и можете да я намерите http://www.theorica.net/safexp.htm с нея забранявам някой сервизни функций на системата като

Remote Decktop Support

Remote Registry Service

Windows Update Service

Internet Time Synchronize

No File Sharing

No Printer Sharing

IE Automatic и Scheduled updates

Internet Java JIT Compiler

Script Debuger

Automatic Hiden Shares

Разрешавам

Windows File Protection

4. Следващият Tweak софтуер е TuneUp с който дооправям каквото е останало след намесата на SafeXP

5. Браузване с Mozilla Firerox и почистване на системата с CCleaner.

6. Имам само един акаунт като потребител - администратора ,гости не пускам (за акаунти говоря )

И проблеми до сега не съм имал на XP-то ,не помня да съм страдал от хакери,вируси ,червей,шпионци ,адонци и всякакви вредни глупости.

Преди да използвам Kaspersky Internet Security 6.0.2.621 използвах антивируса на Кaspersky 5 версия в комбинация с Outpost Firewall и тогава не съм имал проблеми.

За момента съм с Windows Vista и ще видиме какво ще покаже бъдещето.Да чукна на дърво проблеми за сега пак нямам.

Пък и не виждам защо да се слага парола на системата,ще хвана да се напия и да я забравя и после ще се наложи да я изтривам с вградената в Hirens Boot CD - Active Password Changer или Offline NT/2K/XP Password Changer.

А ако има кандидати да ми хакнат компа проблеми няма biggrin.gif

Редактирано от wowgeleto (преглед на промените)

Сложил съм компютъра в сейф, комбинацията се пази в ЦРУ, има 3 нива на софуерна защита + двама квадратни с бухалки ... който е навит, да се пробва да мине ;)

А както един приятел казва - защита ?!? Слагай Линукс и забравяш за всичко ..

Момчета, момчета измества се темата...За най-добра комбинация за защита да ползваме тази...

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...2468&st=150

А иначе каквото и да правите, каквито и познания да имате всеки си намира майстора (не са искали не са ви пробили защитите, не говоря за пишман хакерчета а за тези които наистина знаят какво правят!)...А и zdravko87 макар да е по-сигурна няма 100% неуязвима О.С.Поздрави!

Apple избълваха 41 пача в чудовищния ден на поправките

Закърпени бяха пролуките в Mac OS X, Tiger, iPhoto и Windows версията на Safari.

Отминалата сряда се превърна в може би най-мащабния ден на софтуерните ъпдейти в историята на Apple Inc. В късния следобед на 14 ноември Apple предоставиха на своите потребители своебразна колекция от 41 кръпки, която отстранява редица налични пролуки и несъвършенства в почти цялата гама от софтуерни приложения на компанията.

Премахнати са 10 бъга от Windows версията на уеб браузъра Safari. 15 от поправките запълват критични пролуки в Mac OS X, които предоставят възможност за стартиране на произволен код от разстояние. Повече от 2 дузини от кръпките отстраняват несъвършенства в конкретни софтуерни приложения, които карат системата да забива или отравят DNS кеша, давайки достъп на хакерите до лични данни, и цялата разположена върху хард диска информация.

Само една от поправките засяга новопоявилата се преди три седмици операционна система Leopard. По своето същество тя представлява ъпдейт за iPhoto компонента, който е неизменна част от операционните системи на Apple пред последните години. Болшинството от проблематичните компоненти в Mac OS X са изготвени от трети лица и външни софтуерни компании, уточняват в съобщение, съпътстващо релииза изготвилите поправките софтуерни инженери на Apple.

До момента през текущата 2007г. Apple закърпиха над 150 пролуки в своите софтуерни продукти чрез поправки, включени в общо осем на брой пакета със софтуерни ъпдейти.

Източник: IDG.BG

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Remote-а е Off , Антивирусната e NOD32 , защитната стена е вградената , Service Pack 2 , Windows update Off , може да се каже че е това.. от 2 години близо съм нямал сериозни проблеми веднъж 10 троянски засече NOD-а при ровичкането в едни профили във MySpace и.. може да се каже че е това .. всяка вечер преди да изключа компютъра или преди да стана от него, защото често го оставям включен почиствам бисквитки , регистри и темподобни и си върви добре.. :help wanted3:

Linux Ubuntu 7.10 :)) Нямам проблеми с вирусчета .

Колкото до Windows-a:

Windiows Vista + Ъпдейтчетата + Nod 32 + C.O.M.O.D.O. Firewall + Spy Bot

Mod. Edit:

Писането на кирилица тук е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!

iovi

Аваст хоум и стената на уиндоуса. А най важното е това. Аз поне не знам вирус да е оцелял след пълен формат на твърдия диск.

Редактирано от AleksiiVrana (преглед на промените)

И аз горе-долу така - с Avast Professionsl edition и с вградената му стена и досега нищо не ме е докосвало.

А иначе съм с Norton Antivirus 2006 ама се прецака и за да го използвам пак ще трябва формат на C: , за да си забрави някои неща ;). Но въпреки това съм доволен от Avast-a

Я да използвам темата и да задам въпрос на специалистите коя е най добрата безплатна антивирусна програма. Лично аз съм ползвал аваст антивир и авг. Като че ли съм най доволен от авирата, но пък аваст е на български и му разбираш за какво става дума.

• 3 месеца по-късно...

Аз използвам следната комбинация: Avg-безплатната версия,защитната стена на windows xp sp2 и Spyware Terminator.Трябва да отбележа ,че преди да включа защитнана стена имах доста проблеми и оттогава до сега съм нямала такива.Един път месечно пускам и по един онлайн скенер.

За Linux (Ubuntu 7.10) антивирус не ползвам, само firewall.

За Windows - антивирусна: Avast Home, firewall: Comodo Firewall Pro.

Сканиране на всеки входящ файл в компютъра. От време на време пускам AVG Anti-rootkit Free и a-squared Free.

За сега проблеми никакви.

Отново,NOD32 Smart Security Center.Безпроблемно откакто имам комп.А то е вече 11 годинки.

Отново,NOD32 Smart Security Center.Безпроблемно откакто имам комп.А то е вече 11 годинки.

Правилното наименование е ЕСЕТ Smart Security .

Може да тествате Защитната стена от ТУК .

Откакто съм на Nod32 съм забравил що е " вирус " , " червей " , " шпионин " , "троянец" и т.н

Norton държи положението, но го пражят все по - тежък за PC тата (и особено по-старите). Nod 32 освен ако не е с лицензен номер си е цял вирус... Иначе аз си защитавам компа с Avast (има си и щит), но понеже Firewall ми е изключена си инсталирах BlackICE (пак защитна стена), но ще я видим колко струва

Защитено е разбира се ;) Фронтът се държи от вградения в SP2 Firewall. Стига толкова ;)

Никоя програма не е идеална и всички пропускат новоразработен вредоносен код ! Мисля - редно е всички участващи във форума да са наясно и да не се самозаблуждават ! Тестове и методи за проверки има много - правилно е да се разучават и ползват ... Поздрави

Откакто съм на Nod32 съм забравил що е " вирус " , " червей " , " шпионин " , "троянец" и т.н

Защо ли тук пише друго? ;)

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=76405

Редактирано от Features (преглед на промените)

Ще отговоря точно и ясно на заглавието.

НЕ Е ЗАЩИТЕНО.

Нямам нито антивирусна, нищо добавена защитна стена.. нищо. Карам на каквото стане, но разбиране се не посещавам "опасни сайтове" според гоогле. Имам NoScript и т.н. Абе може да се каже сам се пазя... ако е пазене ...

НОД 32 updated on every 30 min. + firewall-a на винбоза+ peer guardian 2 updated daily.имунизация със SPY BOT S&D за всеку случай външен хард без операционна ситема cool.gif Редовно почистване с адвансед вин каре и туне уп.

Ама 100% гаранция няма!

Редактирано от djulss (преглед на промените)

Оле майко, а аз съм само с бит дефендър 10... Хората по 6 7 програми си слагат... Трябва почета малко, барем го позащитил още малко... За сега нямам оплаквания от бит дефендъра, пък ще видим...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.