Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Е като е за игри за какво i7? Просто е безсмислено... Малко са игрите, които могат да ползват повече от 2 ядра... Харда става, но от черната серия (ако може да се вмести в бюджета) е по-добре., Кутията е важна в този случай, просто защото е важен въздушният поток. Нещо по-слабо от Cooler Master 430 Black не мисля, че е удачно да се ползва. GT240 в компютър, който ще се ползва за игри? Абсурд.

• Отговори 54
  • Прегледи 4,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

добре значи i7 2600k с дъно Z68 Extreme4 Gen3, Hard- 500GB 32MB SATA III Black(този ли имаше в предвид) + Cooler Master 430 Balck with 500W PSU,Ram същия ли остава 2x2gb ddr3 1333 Относно видеото няма пари сега за него след месец ще го сменя

i5-2500K е пре-предостатъчен. Вземи си обаче памет на 1600 1.5V щом ще овърклокваш. Също така можеш да минеш с Blue диск, но това захранване което идва с кутията е доста посредствено и може да имаш ядове с клокнат процесор и нова видеокарта. За това вземи Seasonic SS-520GB или още по-добре SS-620GB, ако ще вземаш после и мощна видеокарта.

TheMelonRacer вграденото видео ще ти върши работа за филми и някоя игрица на първо време докато събереш пари за нещо сериозно.

Старото (както и други излишни части от стария комп) може да се опиташ да го продадеш и да вкараш парите в бюджета.

Кутията я купи без захранване (това дето си го избрал си е боклук) и сложи някво читаво. Seasonic SS-520GB е достатъчно за карти до 500 лв.

ASROCK Z68 EXTREME4 GEN3 233 лв. - http://sky.bg/Details.aspx?ID=18737

INTEL CORE i5-2500K 366 лв. - http://sky.bg/Details.aspx?ID=18007

CORSAIR 2x2GB Vengeance DDR3 1600MHz 99 лв. - http://sky.bg/Details.aspx?ID=18692

WD 500GB 7200 32MB SATA III Black 93 лв. - http://sky.bg/Details.aspx?ID=17903

SEASONIC SS-520GB Bronze 122 лв. - http://sky.bg/Details.aspx?ID=18637

COOLER MASTER ELITE 430 Black 80 лв. - http://sky.bg/Details.aspx?ID=17549

Общо около: 1 000 лв. а ако сложиш и7 отиват още + 175 лв.

и това без да се брой смяна на охлаждането на процесора и един вентилатор за отзад на кутията което са още 50-тина лв.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Така избрах тази конфиг. Дънна платка: ASROCK Z68 EXTREME4 GEN3, Z68 Процесор: INTEL CORE i7-2600K, 3.40GHz RAM памет: CORSAIR 2x2GB Vengeance DDR3 1600MHz Твърд диск: WD 500GB 7200 32MB SATA III Black 1 Захранване: SEASONIC Захранване SS-520GB Bronze 520W Кутия: COOLER MASTER ELITE 430 BLACK Видео: С вграденото докато взема ново Ми май тва ще да е пишете ако нещо съм забравил или сгрешил И тва за вентилаторите не сванах сега ли да ги зема или когато реша да клокна? Малко се надвишава бюджета но не е чак такъв проблем. Мерси на всички които писаха и коментираха :)

Абе не е малко ама щом имаш възможност взимай. Вентилатор за кутията е 10 лв. и ти препоръчвам да го купиш като си купуваш видеокартата. Охлаждането на проца като решиш да клокваш.

• Автор

Мерси за информацията а смятам да го поръчам да ми го сглобят в скаи(ако е възможно) нали така е по-добре отколкото да правя опити сам.

Да, сглобяването е безплатно. Само не разбирам защо i7, като няма смисъл от този процесор за игри, но щом имаш парите- давай!

Първоначалния бюджет беше 900лв., а сега избра части за повече от 1100 и то без видеокартата? Не виждам смисъл от Z68 дъно, ако няма да се сложи SSD диск за да се използва intel smart response technology, но тогава пък цената става доста солена.

Първоначалния бюджет беше 900лв., а сега избра части за повече от 1100 и то без видеокартата?

Не виждам смисъл от Z68 дъно, ако няма да се сложи SSD диск за да се използва intel smart response technology, но тогава пък цената става доста солена.

Това, че tahumba не вижда смисъл, си е негово право и ако ставаше въпрос той да е автора на темата и да си плаща средствата, тогава щеше да е в привилегията да избира и осъществява решенията си. Когато обаче е друг човека и чужд портфейла, то именно неговият притежател е в правото си да реши колко "дълбоко" да бръкне в него. Още повече след като са му посочени основания и той ги е приел...

• Автор

Мисля че всички тук се сещат че за този бюджет няма как да се оползотвори всяка една технология вградена в дъното/процесора. Пишете само ако имате някакъв аргумент -защо да не използвам това вместо онова -не не бива така да се прави защото... По принцип съм решил да използвам дадената конфиг. горе но ще наглеждам форума и утре и ако и утре не изникне нищо я поръчвам вдругиден. Пак хиляди благодарности на всички писали тук.

i3- процесор за обикновенна конфигурация с гейминг насоченост (просто има ипо-евтин, но той е за съвсем евтините конфигурации). i5- процесор за гейминг, напълно достатъчен за следващите поне 3 години напред. i7- процесор за рендиране, видео обработка и всякакви такива неща. Просто няма нужда в гейминга, след като ще даде същите или поне мн близки резултати до i5-цата... Парите спестени от покупката на i5 вместо на i7 могат да се вложат в нещо друго. Като бъдещото видео, повече RAM (не че има нужда), по-голям хард, пиене с приятели... Обоснование: Малко са игрите, които ползват повече от 2 ядра на процесора. При такива игри дали процесора ще има 2, 3, 4, 6 или 8 ядра е все тая... Има достатъчно тестове по въпроса е нета. Малко теория: Много хора мислят, че производителността се смята броя на ядрата пи честотата. За пример ползвам 4 ядра по 3 GHz = 12 GHz. А това не е така... Просто всяко едно ядро изчислява зададената информация с 3 GHz. И на всяко ядро се задават отделни задачи. В опростен пример ще използвам плеар с филм, скайп, офис документ. Всеки от тези 3 се отдава на отделно ядро и всяко от тях се обработва с 3 GHz... Така е и в игрите. Ще се ползват 2 ядра, а останалите 2 или 4 ядра ще си почиват и просто няма да имат работа... За това i7 ще е същото колкото и i5, само дето ще платиш повече пари за една и съща работа... Както каза колегата- щом има пари защо да не се вземе. Все пак ти си правиш крайното решение, а ние само предлагаме. i7 е страхотен процесор, но просто в гейминга няма с какво да се отличи. За пример ще ползвам AMD, защото те имат процесори с 2, 3 и 4 ядра. Имат и с 6, но няма да ги закачаме с момента. За игри сравнени процесорите с 2, 3 и 4 ядра, ядрата нямаха никакво значение, имаше значение честотата на ядрата за по-доброто представяне. И условно специално за игрите процесор с 2 ядра на 3,3 GHz беше по-добър от процесор с 4 ядра на 3.0 GHz... Просто защото това не е толкова важно...

Бързачко, все повече стават игрите, използуващи повече от две ядра, така че тези три години за и5, не ми се виждат състоятелни. След като така или иначе се върви в посока многоядреност и никак, или съвсем малко се напредва по отношение на честотата, а приложенията, особено игрите стават все по-гладни за изчислителен ресурс...Да не говорим за "Кризата" и други игри, при които има по-голяма процесорозависимост, иначе казано, за комфортен гейминг се иска не само мощна видеокарта, но също и мощен централен процесор.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Да, но i5 е повече от достатъчен. И все пак няма игра, която да иска повече от 4 ядра. Или поне аз не знам за такава. И все пак се играят прилично игри и на Атлон 64 Х2. Който е на 2 години. Та за следващите 2-3 години i5 би трябвало да е напълно достатъчен. Особено с "K" в името. Лично мнение. Макар sliderum винаги да ми опонира. И в повечето случай е и прав де.

• Автор

Така ако избера i7 ще ми гарантира ли че игрите ще ми тръгнат през следващите 5год. И още нещо ако взема i5 и след година се появи игра която иска 4ядра ше ми тръгне ли на I5

Да, но i5 е повече от достатъчен. И все пак няма игра, която да иска повече от 4 ядра. Или поне аз не знам за такава. И все пак се играят прилично игри и на Атлон 64 Х2. Който е на 2 години. Та за следващите 2-3 години i5 би трябвало да е напълно достатъчен. Особено с "K" в името. Лично мнение. Макар sliderum винаги да ми опонира. И в повечето случай е и прав де.

к-то едва ли ще свърши каквато и да е работа в случая. Аз не твърдя, че след две-три години на и5 игрите няма да палят, но за комфортна игра с високи настройки, ами доста ще го озорва и не е сигурно, че ще наваксва...

Ами прав си. На последък всичко се развива много бързо. Ще поживеем, ще видим. Мисля руснаците казваха нещо подобно.

• Автор

Здравейте, проблем ли ще е ако заменя това дъно ASROCK Z68 EXTREME4 GEN3 с това ASROCK Z68 EXTREME4 Z68, при тази конфиг. 1. i7 2600k, 2. WD 500gb 32mb sata3, 3. Kingston 2x2gb ddr3 1600 hyperX, 4. SEASONIC Захранване SS-520GB Bronze 5. COOLER MASTER CM-690 II LITE BLACK

Здравейте, проблем ли ще е ако заменя това дъно ASROCK Z68 EXTREME4 GEN3 с това ASROCK Z68 EXTREME4 Z68, при тази конфиг.

1. i7 2600k,

2. WD 500gb 32mb sata3,

3. Kingston 2x2gb ddr3 1600 hyperX,

4. SEASONIC Захранване SS-520GB Bronze

5. COOLER MASTER CM-690 II LITE BLACK

Не е проблем, но не виждам смисъл.

• Автор

Така получи се тази конфиг. 1.процесор- CORE i7-2600K 2.дъно- ASROCK Z68 EXTREME4, Z68 3.хард- WD 500GB 7200 32MB SATA III Black 4.рам- 2 x 2GB DDR III 1600 HyperX 5.захранване- SEASONIC SS-520GB Bronze, 520W 6.кутия- COOLER MASTER ELITE 430 BLACK Интересува ме дали ще е лошо ако остана с тази кутия COOLER MASTER ELITE 430 BLACK ,а не с първоначалната COOLER MASTER CM-690 II LITE BLACK?

CM-690 е много хубава кутия, но също и CM-430-Black. Не е грешно да се ползва по-евтината, но в сравнение със 690 е по-"слаба". Според мен е въпрос на вкус и пари. Много от хората тук сме с 430-ката (включително и аз) и не мисля, че е грешна за горната конфигурация.

Доколкото разбирам човека мисли да го "пържи" та е препоръчително да се насочи към CM-690 и да смени охлаждането.

Хммм, за цената, на която е Елит 430, мисля е топ оферта! Но моите наблюдения върху тази кутия, която ползвам от две седмици са: 1. Добър въздушен поток- ако си го направиш де :( 2. Лично на мен прозрачния капак ми допада. 3. Тесничка е!!! Ако си с висок афтърмарект кулър на видеото, какъвто е моя Сетсуген 2, монтажа на вентилатор на прозрачния капак е невъзможен, дори и тънките на Scythe... Scythe Ninja 3 и Армагедона на Пролиматек се събират, с оставащо до капака разстояние от 2- 3 мм... При монтирани обемни охладители на професора на тавана е наложително поставяне на тънки вентилатори конкретно при Нинджа- та и невъзможно поставянето на каквито и да е при вертикален монтаж на Армагедон- а! 4. Липсата на отвори на гърба на кутията пред захранването за прекарване на кабели е неприятен момент при подреждането им! 5. Между гърба на кутията и задния капак е кауза пердута да се подредят каквито и да е кабели- просто липсва място! 6. Предния филтър си върши работата, този на захранването не толкова, но не е като без него. 7. Но има отвор на гърба за монтаж на кулър с бекплейт, без да е необходимо сваляне на дъното... Колко е възможно това с еднокилограмов такъв е друг въпрос... Всичко това при моята конфигурация! Обмисли добре какво точно имаш като идея да вкараш вътре след време, за да не стане като при мен- ще купувам нова кутия :ph34r:

Редактирано от Дрво (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.