Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Изводи: Ако ще се охлажда с големи по размери на височена въздушни охлаждания да вземе 690. Ако ще прави системата с течностно охлаждане, тогава тази 430-ка е добър избор за външният вид, и евентуално заради... вътрешният

• Отговори 54
  • Прегледи 4,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако разбираш малко руски ,ето ти два линка да разгледаш

http://www.overclock...lab/42621.shtml Core i7-2600K и Core i5-2500K в играх

http://www.overclock...00_v_igrah.html

Много интересно

Ако резултатите от тези тестове са коректни (не са манипулирани) то излиза нещо много необичайно: излиза че клокването на процесора не води до кой знае какви резултати - клок със 30% отгоре на тактовата честота води до под 5% прираст в игрите, независимо от производителя или архитектурата. Не може да се каже че "тясното място" е видеокартата защото ако тясното място бе видеокартата то Phenom-а би трябвало да достигне резултатите на core i7 макар и след клок. А това не се наблюдава. Та възможни са два извода:

1. Или резултатите са сбъркани , манипулирани

2. Тактовата честота не е това коеот беше и се е превърнала в маркетингов трик за ценово позициониране. И по важно е архитектурата на сам чип и колкото и увеличаваш тактовата честота и консумацията то няма да постигнеш много повече като изчислителна мощ. Т.е. клокването е повече за кеф отколкото за краен резултат.

Нямам възможност да изкупя толкова елементи че да тествам и аз ...

Редактирано от volland (преглед на промените)

Разгледай по-предните страници ,а не само последната.На последната са дадени разликите между Core i7-2600K и Core i5-2500K при едни и същи честоти.

Много интересно

Ако резултатите от тези тестове са коректни (не са манипулирани) то излиза нещо много необичайно: излиза че клокването на процесора не води до кой знае какви резултати - клок със 30% отгоре на тактовата честота води до под 5% прираст в игрите, независимо от производителя или архитектурата. Не може да се каже че "тясното място" е видеокартата защото ако тясното място бе видеокартата то Phenom-а би трябвало да достигне резултатите на core i7 макар и след клок. А това не се наблюдава. Та възможни са два извода:

1. Или резултатите са сбъркани , манипулирани

2. Тактовата честота не е това коеот беше и се е превърнала в маркетингов трик за ценово позициониране. И по важно е архитектурата на сам чип и колкото и увеличаваш тактовата честота и консумацията то няма да постигнеш много повече като изчислителна мощ. Т.е. клокването е повече за кеф отколкото за краен резултат.

Нямам възможност да изкупя толкова елементи че да тествам и аз ...

Не съм преглеждал тестовете, които са дадени, но ще си позволя един коментар. Няма производителност при игрите по простата причина, че процесорът е достатъчно мощен. Важен е балансът при тия компоненти. Ако например видеокартата върши бързо своите задачи, тя изчаква процесора. Ако тоя процесор се клокне, то би трябвало да има добър ефект в най-общия случай. В обратния случай - мощен процесор, изчакващ видеокартата, клокът на видеокартата е от полза, а процесорът колкото и да го мъчиш, то ще смята, но ще чака видеокартата. В практиката обаче се оказва друго. Разработчиците на игри си правят каквото си искат, тия на драйвери също. Затова не са рядкост случаите като моя, при който нито видеокартата се товари достатъчно, нито процесора при някои игри. Правил съм много тестове с различни конфигурации, които съм имал и съм получавал различни резултати при клок, в зависимост от хардуера, с който съм разполагал. Публикувал съм доста тестове в тоя форум, показващи как се представя определен хардуер при клок. Няма да се връщам назад но ще кажа накратко нещо. E6750 и 8800GT бяха в идеална хармония. Клокваш едното с 20 процента, кадрите скачат с 10 %. И това в почти всички игри тогава. Ако ти кажа каква каша е сега с GTX460 и E6750, по-добре да не пиша изобщо. Та затова и тия резултати с 2500K, 2100 и така нататък. Както се вижда от тестовете, един 2100 понякога е толкова добър, че не изостава от 2500К. Но дойдат ли игри, изискващи процесорна мощ, това правило не важи. В бъдеще съм сигурен, че игрите ще станат толкова гадни, че за предпочитане ще бъде дори един 2600К с HT технология, пред 2500К. Не бързай. Почакай и ще видиш. Досега винаги е било така. Един пример от близкото минало - E6750 и Q6600. През 2007 година четириядреният дори изоставаше при някои игри. Я сега ги бодни двата на някоя нова игра, да си поприказваме за казармата.

ПП: @volland, погледни една добре направена игра, като Crysis. Ако за теб повишението на минималните кадри от 34 на 56 са 5 %, значи сме учили различни математики. Вероятно ти си обърнал повече внимание на статистиката с надежда, да нацелиш джакпота веднъж завинаги. и аз мислех това да направя, но преписах на изпита и...не спечелих от лотарията.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.