Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да прекратя договор с Виваком

Featured Replies

Здравейте, Имам договор с Виваком, който изтича на 23.11.2011 год. На въпроса ми дали може да бъде направен нов безсрочен договор, след изтичането ми бе отговорено, че не може. Отказано ми бе да подам молба за прекратяване на договора със смешното оправдание, че трябвало датата да е точно месец преди изтичането на договора ми........ Моля някой запознат да ми обясни как мога да прекратя договора си.

Прочети си точките по договора, много внимателно, особено частта за подновяването. Принципно прекратяването става с подаване на молба (пълна идиотщина). Но да- трябва да е в края на договора, иначе ако е преди това се дължат неустойки в размер на месечните такси до краят му, но все пак може и сега да се откажеш, просто трябва да заплатиш броят на оставащите месеци по месечната такса.

Прекратяваш по всяко време с молба. За Ваша сметка са клаузите по неустойките за неизпълнен договор!

• Автор

И аз така мисля, нямам нищо против да заплатя 2 -те месечни такси, но изхабих толкова нерви да се разправям че ми писна на......На служителите сигурно им начисляват глоби при всеки отказал се от услугите им и затова е мисия невъзможна да прекрати човек договора си.........

При отказ със съответните документи се обърнете към Комисията за защита на потребителите във Вашият град! Ще има бърза реакция...и след като сте готов да платите неустойките-няма проблем.

• Автор

И аз си мислех за КЗП, въпреки че и от тях съм си патил........

Просто ще ги задължат да Ви прекратят договора със съотвено споразумение подписано от двете страни. КЗП се явява посредник. И...като не искате да постигнете целта си...просто изчакайте края на договора! :) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ P.S. Преди години ме мота сервиз с ремонт на продукт за 89 лева. Пред глоба за 1000лв - ме оправиха за 1 ден!

Редактирано от hyena (преглед на промените)

• Автор

То това им е целта :) да се поднови автоматично.Затова предпочитам по-навреме да се откажа ;) А при една моя жалба до КЗП си нямаш на идея колко мейла и тел. обаждания имах за да я оттегля.......Аз се заинатих, но реакция нямаше......ставаше въпрос за доставчик на нет......А за рекламации на стоки съм нямал проблем, явно и там действат избирателно.......

Както решиш...приятелю! Никой договор не те задължава и се прекратява по всяко време. Въпросът е какво си подписал и какво ще платиш...клауза за неизпълнение има във всички договори. Просто н я м а т право да те спират от отказ! Това е основно право на потребителя.

• Автор

Приятел, в коя държава живееш? :) Тук в България да си потребител е наказание, права имат само монополите.......

Има начини! И фирма съм съдил за неплащане. Борба докрай! :)

• Автор

Има начини!

И фирма съм съдил за неплащане.

Борба докрай! :)

Имам нужното време и инат ;)

Здравейте,

Имам договор с Виваком, който изтича на 23.11.2011 год. На въпроса ми дали може да бъде направен нов безсрочен договор, след изтичането ми бе отговорено, че не може. Отказано ми бе да подам молба за прекратяване на договора със смешното оправдание, че трябвало датата да е точно месец преди изтичането на договора ми........

Моля някой запознат да ми обясни как мога да прекратя договора си.

Вчера правих подобна операция за стационарен (бивш БТК) телефон, като го прехвърлих към друг оператор с минимална месечна такса, колкото да запазя номера преди да реша окончателно какво да правя. Точно месец преди да изтече договора, за да не плащам неустойки за периода до края на стария договор. При този случай даже предизвестие не се дължи и не се ходи до виваджиите - направо при новия оператор, те си джуркат т.н. "проучване" и като дойде момента (както съм заявил - от последния ден на стария договор) се прехвърля.

За други случаи - чети ситните букви в договора, но няма да мине без предизвестие. Няма логика (то кое ли е логично в Абсурдистан) да не ти приемат предизвестие и по-отрано, но ако прекратяването е преди изтичане на договора ще ти искат неустойки... Така че си дебни крайната дата с минимални разходи, ако ползваш някакви включени безплатни минути.

Служителите са на процент, никой не иска да се прекрати договор при него, защото това е минус от заплатата, както и всеки нов договор е плюс... Нямат право да ти откажат, плащай си 2-те такси и си заминавай щом не си доволен... За съжаление ще срещнеш голяма съпротива и мотане. Жалбата е добра стъпка и лично аз бих я предприел.

А защо ще го прекратяваш. Те и другите оператори не са цвете. Най-добре иди в офис на новия оператор /на който искаш да се прехвърлиш и да си запазиш номера/ и оттам да тръгне цялата процедура.

• Автор

А защо ще го прекратяваш. Те и другите оператори не са цвете. Най-добре иди в офис на новия оператор /на който искаш да се прехвърлиш и да си запазиш номера/ и оттам да тръгне цялата процедура.

Въпроса ми беше: Как да прекратя договора, а не свободни съчинения.Моля да не спамите в темата!!!!

До колкото си спомням вече е в сила правилото, че телекомите нямат право да подновяват срочен договор автоматично за същия срок без изричното писмено съгласие на клиента, а го трансформират в безсрочен. Безсрочният от своя страна може да бъде прекратен по всяко време с едномесечно предизвестие, без финансови санкции.

Виждам следните варианти във Вашия случай:

• Изчаквате да остане един месец до изтичането на срочния договор и подавате искане за прекратяването му, като не дължите неустойки.
  • Подавате искането веднага, но дължите неустойки. Покриващи таксите до изтичането на договора.
  • Изчаквате договорът да изтече и подавате искането с едномесечно предизвестие.
И в трите случая изисквате писмен отказ, ако устно Ви откажат да приемат искането. Ако служителят се заинати искате незабавно среща с по-висшестоящ. В повечето случай тези действия ще доведат до моментално приемане на искането Ви. Ако не, се обърнете към КЗП…
  • Автор

Там е въпроса...Никой не иска да ми даде писмен отказ, поне в офисите, където съм бил.Засега се държа учтиво, защото има време, но мисля да покажа и другата част от ника си :rolleyes:

Опитахте ли да се срещнете с управителя на офиса? Запишете си демонстративно името и позицията на служителя и датата и часа на случката и подайте жалба.

• Автор

Като захладнее малко ще ида в някой по-голям офис и ако не ме е напекло много мисля да вдигна леко скандалче :rolleyes:

Днес това обяснявах: - Винаги съгласно клаузите в договора можете да откажете услуги, които не Ви харесват.

Стискам палци! Всички монополисти, а и не само те, трябва да се научат да уважават клиентите си и да изпълняват съвестно договорените задължения, а на това можем да ги научим само като си търсим правата до край. Успех!

Със свободните съчинения приключих някъде към средата на 12-ти клас, а това беше многооо отдавна. Стремя се да ти дам подходящ съвет. Никога не си позволявам да спам-я, още повече във форума на Калдата и почти винаги мненията ми се базират на личния ми житейски опит, който никак не е за подценяване. - Ето това беше спам! Сега по-конкретно. По-горе ти дадох препоръка т.к. така е най-безболезнено за самия "клиент", "абонат". Миналата година и аз минах по твоя път само че в Глобул. Обяснявам ти какво трябва да направиш, за да имаш най-малки загуби: Отсега си записваш на GSM-а или на компютъра /което ползваш за напомняне/ - да ти напомни за датата 22.10.2011г. - събота. На тази дата отиваш в офис на Виваком и подаваш писмено предизвестие - свободен стил. Искаш да ти дадат входящ номер и въобще не влизаш в спорове и разговори със служителите, каквото и да ти обясняват. При този вариант ще ти бъде начислена неустойка 1месечна такса. След 22.10.2011г. договора ти автоматично се подновява /съгласно условията му с които си се съгласил и си го подписал/. Можеш да опиташ да си подадеш предизвестието и няколко дена по-рано, но е твърде възможно да ти откажат да го приемат. Много ще се радвам в момента, който си прекратиш договора /или след 23.11-2011г./ - да драснеш 2-3 реда в темата или поне да си я прочетеш отново и да провериш кой ти е дал най-близкия до реалността съвет. У С П Е Х !

Със свободните съчинения приключих някъде към средата на 12-ти клас, а това беше многооо отдавна. Стремя се да ти дам подходящ съвет. Никога не си позволявам да спам-я, още повече във форума на Калдата и почти винаги мненията ми се базират на личния ми житейски опит, който никак не е за подценяване. - Ето това беше спам!

Сега по-конкретно. По-горе ти дадох препоръка т.к. така е най-безболезнено за самия "клиент", "абонат". Миналата година и аз минах по твоя път само че в Глобул. Обяснявам ти какво трябва да направиш, за да имаш най-малки загуби:

Отсега си записваш на GSM-а или на компютъра /което ползваш за напомняне/ - да ти напомни за датата 22.10.2011г. - събота. На тази дата отиваш в офис на Виваком и подаваш писмено предизвестие - свободен стил. Искаш да ти дадат входящ номер и въобще не влизаш в спорове и разговори със служителите, каквото и да ти обясняват. При този вариант ще ти бъде начислена неустойка 1месечна такса.

След 22.10.2011г. договора ти автоматично се подновява /съгласно условията му с които си се съгласил и си го подписал/.

Можеш да опиташ да си подадеш предизвестието и няколко дена по-рано, но е твърде възможно да ти откажат да го приемат.

Много ще се радвам в момента, който си прекратиш договора /или след 23.11-2011г./ - да драснеш 2-3 реда в темата или поне да си я прочетеш отново и да провериш кой ти е дал най-близкия до реалността съвет.

У С П Е Х !

Недей да говориш без да си запознат,след като му изтече договора може с едномесечно предизвестие да го прекрати без да плаща нищо.Обърни внимание на точка 3 и кога е сключен договорът.

Публикувано изображение

mergy_1 , договорът ти е по-стар вариант, и аз съм имал същия. В по-новия ми обаче пише (не ми се занимава да го преснимам): "След изтичане на първоначално избрания срок на договора, договорът се продължава за последващи периоди от 1 (една) година, в случай, че една от страните не прекрати договора, като изпрати 30-дневно предизвестие за прекратяване на договора преди изтичането на съответния срок. В случай на предсрочно прекратяване на настоящия договор поради неизпълнение на Клиента или по негово искане, Клиентът дължи неустойка в размер на сумата от всички дължими месечни плащания до края на първоначално уговорения между страните срок, или срокът, за който е продължен договорът. В случаите, когато като част от услугата Клиентът ползва устройство на лизинг и забави плащането на една лизингова вноска със 7 (седем) дни, БТК има право да прекрати едностранно настоящия договор поради неизпълнение на клиента. Клиентът се задължава солидарно с първоначалната страна по договора относно заплащането на дължимите суми към Даряващия доставчик или Приемащия доставчик във връзка с ползвания номер, предмет на настоящата Заявка/договор до датата на подписване на настоящата Заявка/договор." Очаквам г-н Учтивия Простак да поясни какви са точно условията по неговия договор. Но при всички случаи прекратяването на договора може да стане с едномесечно писмено предизвестие. Не ми се вярва да откажат да го приемат :wink12: , но ако това се случи - има и други начини за действие.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.