Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Ресет" отказват гаранция на продукт със странно обяснение...

Featured Replies

Г-н Нескръндза, хората са платили за нещо, чиято гаранция е 10 години (според производителя!!!). Те очакват съответното устройство, за което е платено скъпо (цените на Корсар преди 5 години бяха над 50% по-скъпи от тези на PQI,Adata), да бъде заменяно в рамките на тия 10 год. И при положение, че производителят е ПРЕДОСТАВИЛ ТАКЪВ МЕХАНИЗЪМ, всичко говори, че просто на Ресет не им се занимава и не държат на клиентите си. Капиш ???

При това не става дума за някой краен клиент, а за фирма, която от 2000 г до 2009 им е правила сериозни обороти (за рамките на провинцията)!!!! И тази фирма сега трябва да се бръкне в джоба за да даде флашка на крайния клиент, подведена от гаранцията на "вносителя" ресет !!!!

Защо не заведете едно дело срещу тази некоректна фирма ?

• Отговори 110
  • Прегледи 13,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Направо жалба до КЗП.

• Автор

Направо жалба до КЗП.

От първия ми пост:

Тук само да вметна нещо, което явно ще има отношение към казуса.... Флашката е на приятел, управител на фирма - клиент на "Ресет". Аз поех ангажимент да я донеса до София и да им я предам за гаранция. От тук не знам дали имам правно основание да подам жалба до КЗП, въпреки, че всички нужни документи (гаранционна карта, протокол за предаване за гаранция) са у мен.. Отделно видях, че електронната форма на жалбите към КЗП изисква електронен подпис..

При положение, че фирмата има стоки на стойност над 10 000 лв сигурно все още гаранционни към Ресет....

:rolleyes:

От първия ми пост:

Тук само да вметна нещо, което явно ще има отношение към казуса.... Флашката е на приятел, управител на фирма - клиент на "Ресет". Аз поех ангажимент да я донеса до София и да им я предам за гаранция. От тук не знам дали имам правно основание да подам жалба до КЗП, въпреки, че всички нужни документи (гаранционна карта, протокол за предаване за гаранция) са у мен.. Отделно видях, че електронната форма на жалбите към КЗП изисква електронен подпис..

При положение, че фирмата има стоки на стойност над 10 000 лв сигурно все още гаранционни към Ресет....

:rolleyes:

ДОколкото познавам закона - не, вие нямате никакво право. Но купувача има това право

Сигурно си мисли, че ние ще му дадем универсалното решение, как да си сменя флашки 200 години с новите модели, в рамките на техните си гаранции, даже когато отдавна е привършила гаранцията на тази закупена първоначално и единствено заплатена. По-добре е да съди не Ресет, а направо "Пират". Странно виждане имат някои хора, за пет стотинки стока, ще ти изядат нервите.

• Автор

Сигурно си мисли, че ние ще му дадем универсалното решение, как да си сменя флашки 200 години с новите модели, в рамките на техните си гаранции, даже когато отдавна е привършила гаранцията на тази закупена първоначално и единствено заплатена. По-добре е да съди не Ресет, а направо "Пират". Странно виждане имат някои хора, за пет стотинки стока, ще ти изядат нервите.

Obsolete or Discontinued Products

Whenever possible, an obsolete or discontinued product will be replaced with the same product. If Corsair is unable to replace your obsolete or discontinued product with the same product, Corsair will replace that product with a product of similar function and equal or greater value.

Flash Devices

Flash Voyager®, Flash ReadOut, TurboFlash, Flash Survivor® and Flash Voyager Mini USB flash drive products all have a 10 year warranty.

Мисля, че няма проблем и от твое име да е. Важното е да ги сезираш.

sliderum, не 200 и 10 години са достатъчни. :rolleyes:

Нямам електронен подпис.

едит:

DRAM Modules

• All DRAM memory modules have a lifetime warranty - значи имало и наистина продукти с ДОЖИВОТНА гаранция...
No Other Warranties

No Corsair employee, dealer, or other agent is authorized to make any modification, extension, or addition to this warranty. - ха сега де!!!

Редактирано от electroface (преглед на промените)

Ако човека си е взел нещо с 10 години гаранция, то тя трябва да се спазва независимо какъб боклук са произвели и кога се е скапал.

@electroface писах ти няколко поста (или страници вече) по нагоре, но ще се повторя: пиши email до Corasir support дали тази флашка (дай им сериен номер) има гаранция до кога защо и чак когато се уверим че във този ден тя все още е гаранционна то тогава можем да поспорим защо не ти заменят стоката.

Би трябвало да ти отговорят сравнително бързо и изчерпателно.

• Автор

Ако човека си е взел нещо с 10 години гаранция, то тя трябва да се спазва независимо какъб боклук са произвели и кога се е скапал.

@electroface писах ти няколко поста (или страници вече) по нагоре, но ще се повторя: пиши email до Corasir support дали тази флашка (дай им сериен номер) има гаранция до кога защо и чак когато се уверим че във този ден тя все още е гаранционна то тогава можем да поспорим защо не ти заменят стоката.

Би трябвало да ти отговорят сравнително бързо и изчерпателно.

Взех го под внимание, мерси :rolleyes: Само дето флашката е в сервиза на Ресет, на гаранционната карта са си измислили някакъв ТЕХЕН сериен номер, а аз с тези вече нямам намерение да се разправям.

Това е най-доброто. Директна връзка с производителя със сериен номер и сканирана гаранция примерно и да кажат за конкретният продукт каква е гаранцията. Защото винаго доставчика има право да промени гаранционните условия за следващите пратки и може да е закупена с легитимна гаранция LifeTime, която е логично да бъде отказана, казах защо, а следващата партида до ден днешен да са с други гаранционни условия. Просто пример: HP дават 1 година гаранция на лаптопите си и още д о 2 допълнително да си закупиш и на практика всеки отделен лаптоп е с "индивидуална" гаранция.

• Автор

Ами давай по стария начин - на хартия.

Ами май така ще се прави.

И хора, разберете, въпросът е принципен!! Днес е флащка, утре може да е нещо 100-кратно по-скъпо!

Имаме некоректна фирма - факт.

Имаме много объркана форма на КЗП, дано там се получи нещо, ама те тия дни им смениха шефа за несправяне с работата...

Странно е, но има някои хора, които са много "спестовни", хайде да не кажа скръндзи и като платят пари за нещо им искат и лихвите...до живот!

Особено управителите на фирми.Познавам много такива.Цепят стотинката даже и милион кеш пара да имат.Мене ме изядоха веднъж за два лева.

Ами май така ще се прави.

И хора, разберете, въпросът е принципен!! Днес е флащка, утре може да е нещо 100-кратно по-скъпо!

Имаме некоректна фирма - факт.

Имаме много объркана форма на КЗП, дано там се получи нещо, ама те тия дни им смениха шефа за несправяне с работата...

Да му купя аз на твоя управител една флашка,че сигурно няма да спи.
  • Автор

Това е най-доброто. Директна връзка с производителя със сериен номер и сканирана гаранция примерно и да кажат за конкретният продукт каква е гаранцията.

Защото винаго доставчика има право да промени гаранционните условия за следващите пратки и може да е закупена с легитимна гаранция LifeTime, която е логично да бъде отказана, казах защо, а следващата партида до ден днешен да са с други гаранционни условия.

Просто пример: HP дават 1 година гаранция на лаптопите си и още д о 2 допълнително да си закупиш и на практика всеки отделен лаптоп е с "индивидуална" гаранция.

На 10 места вече написах, че Корсар Вояджър е с 10 години според производителя!!!

• Автор

Особено управителите на фирми.Познавам много такива.Цепят стотинката даже и милион кеш пара да имат.Мене ме изядоха веднъж за два лева.

Да му купя аз на твоя управител една флашка,че сигурно няма да спи.

A аз лично, като съм си купил 8ГБ ДДР3 на стойност 360 лв и на която пише лайфтайм що не ми купиш да спя и аз спокойно...

Редактирано от electroface (преглед на промените)

А аз пиша, че е възможно конкретната партида да не е с тези 10 години... И обясних, че за всяка бройка индивидуално дори производителя може да определя гаранцията и за това в такъв "заплетен" случай е добре да се говори с фирмата.

Само да допълня, че в сайта на КЗП има електронна форма за подаване на жалба, за която не е необходим електронен подпис или друг подобен реквизит. Нужно е само да попълниш данните си и самата жалба и това е.

• Автор

А защо флашката е в reset ?

Защото отказах да я получа, не ми даваха дори протокол за отказ на гаранция!!!! А в този протокол те трябва да се обосноват за причината за отказа, но тяхното обяснение няма да издържи пред КЗП и може да бъде оборено. За това не дават и документ си мисля...

Само да допълня, че в сайта на КЗП има електронна форма за подаване на жалба, за която не е необходим електронен подпис или друг подобен реквизит. Нужно е само да попълниш данните си и самата жалба и това е.

Съгласно ЗЗП изм. ДВ. бр.18 от 01.03.2011г., чл.178, ал.2, т.5 подаване на жалба по електронен път става с електронен подпис.

А аз пиша, че е възможно конкретната партида да не е с тези 10 години... И обясних, че за всяка бройка индивидуално дори производителя може да определя гаранцията и за това в такъв "заплетен" случай е добре да се говори с фирмата.

Корсар са сериозна фирма и дават дълги гаранции. Захранването ми напр е със 7 години гаранция според производителя, въпреки, че ми дадоха само 5.

Съгласно ЗЗП изм. ДВ. бр.18 от 01.03.2011г., чл.178, ал.2, т.5 подаване на жалба по електронен път става с електронен подпис.

Подавал съм жалба чрез електронната форма на сайта им и получих официален отговор от тях по въпроса (по нормалната поща), така че може и така да пише в закона, но от опит ти казвам, че става.

Редактирано от The_Reaver (преглед на промените)

A аз лично, като съм си купил 8ГБ ДДР3 на стойност 360 лв и на която пише лайфтайм що не ми купиш да спя спокойно...

Става въпрос за дребнавост и вещомания.Управител на фирма ще те занимава да му носиш флашката до София.Ами ако му се развали бойлера ко праим.Излага се тоя човек.Чак такава сума не мога да ти дам ама ти купи на г-н Управитела една флашка нова и му кажи,че са я заменили.Имаш ресурс и така ще му се подмажеш.

A аз лично, като съм си купил 8ГБ ДДР3 на стойност 360 лв и на която пише лайфтайм що не ми купиш да спя спокойно...

Е, де стига си се хвалил с тея 8 гъби. Аз в гората повече бера...Дай си му път на твоя фирмен приятел, сам да се оправя с неговата си собственост, заради оправянето на неговите неразбории, си на път да се впуснеш в приключение, което е с неизвестен край. Нямаш никакви права върху продукт, който не е твоя собственост и не можеш при никакви обстоятелства да търсиш отговорност за него от трети лица(Ресет), освен ако не си адвокат и твой клиент не те е упълномощил...

• Автор

Става въпрос за дребнавост и вещомания.Управител на фирма ще те занимава да му носиш флашката до София.Ами ако му се развали бойлера ко праим.Излага се тоя човек.Чак такава сума не мога да ти дам ама ти купи на г-н Управитела една флашка нова и му кажи,че са я заменили.Имаш ресурс и така ще му се подмажеш.

Само дето не работя за него, а ми е приятел... И както казах вече: ВЪПРОСЪТ Е ПРИНЦИПЕН, утре няма да е за флашка. Аз като частно лице, ако стане нещо с моята РАМ да пия една студена вода за 360 лв ли?

A аз лично, като съм си купил 8ГБ ДДР3 на стойност 360 лв и на която пише лайфтайм що не ми купиш да спя и аз спокойно...

Дано не ти се случи, примерно, да има токов удар, докато компютърът работи! :cool:

• Автор

Е, де стига си се хвалил с тея 8 гъби. Аз в гората повече бера...Дай си му път на твоя фирмен приятел, сам да се оправя с неговата си собственост, заради оправянето на неговите неразбории, си на път да се впуснеш в приключение, което е с неизвестен край. Нямаш никакви права върху продукт, който не е твоя собственост и не можеш при никакви обстоятелства да търсиш отговорност за него от трети лица(Ресет), освен ако не си адвокат и твой клиент не те е упълномощил...

Е точно за това в първия пост, попитах как мога да процедирам, при положение, че продуктът не е мой. Но с държанието си Ресет ме предизвикаха да им пусна жалба до КЗП... И това за "8-те гъби" не е хвалба, а въпрос "аз като частно лице, мога ли да отпиша 360лв", не дай си боже..

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.