Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Ресет" отказват гаранция на продукт със странно обяснение...

Featured Replies

Само дето не работя за него, а ми е приятел... И както казах вече: ВЪПРОСЪТ Е ПРИНЦИПЕН, утре няма да е за флашка. Аз като частно лице, ако стане нещо с моята РАМ да пия една студена вода за 360 лв ли?

Със сигурност тая рам ще издържи и тя още 5 години когато може да има DDR5 и ти сам ще я махнеш и продадеш за смешни пари.
  • Отговори 110
  • Прегледи 13,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз мисля че законите в тази държава трябва да се спазват независимо дали става въпрос за дребно нещо (флашка, обикновен човечец) или за голямо нещо (бойлер , депутат , мутра). Въпроса наистина е принципен и не трябва а се оставяме да ни лъжат, защото много търговци така са свикнали и докато никой не се противи ще продължават със същите тактики. @electroface , мисля че ние не можем да ти помогнем в случая, освен да пълним темата всеки със собственото си мнение. Подай жалба онлайн или офлайн и ни информирай регулярно в темата за развитието по въпроса.

Обещавам че ако ми я донесеш на мен ще ти я подменя

Аз мисля че законите в тази държава трябва да се спазват независимо дали става въпрос за дребно нещо (флашка, обикновен човечец) или за голямо нещо (бойлер , депутат , мутра). Въпроса наистина е принципен и не трябва а се оставяме да ни лъжат, защото много търговци така са свикнали и докато никой не се противи ще продължават със същите тактики.

@electroface , мисля че ние не можем да ти помогнем в случая, освен да пълним темата всеки със собственото си мнение. Подай жалба онлайн или офлайн и ни информирай регулярно в темата за развитието по въпроса.

Въпросът е наистина принципен и следва разрешението му да бъде търсено от собственика на продукта, ако него толкова го е еня. Нещо започва да ми намирисва на натегачество пред приятеля на автора на темата - от автора на темата, иначе защо такъв зор?

• Автор

Въпросът е наистина принципен и следва разрешението му да бъде търсено от собственика на продукта, ако него толкова го е еня. Нещо започва да ми намирисва на натегачество пред приятеля на автора на темата - от автора на темата, иначе защо такъв зор?

Защото аз също съм клиент на Ресет като частно лице... И добре явно, че нищо не ми се е случило... Ако това се беше случило преди 2 месеца например, нямаше да им оставя 700 лв. Да, не са много, но съм се лишавал от нещо за да им ги оставя.

И не се натягам, просто ми е приятел. Или ти нямаш приятели ???

От мен последно по темата.Става въпрос за флашка,спомена се рам памет,да вземем и хард,видеокарта в която има памет.Което от тези неща да вземем или всичките да ти служат вярно пет години си е един напълно задоволителен период. Аз лично не бих имал претенции към производител или търговец.

Последно мнение и от мен: Подкрепям Alex&Ramesses_B.H.Л. Която и част да работи 5 години е повече от добре и не бих имал претенции нито към производителя му, нито към дилъра от когото съм закупил компонента. Да не говорим, че след 5 години каквото и да е ще е морално старо. Наистина въпроса стана принципен, ама е циганска работа за флашка от 256 MB да се правят такива неща. Още повече, че и малко нагло да искаш да ти я заменят с 2 GB (мисля, че по-малки не се правят вече), но решил си да се бориш, може и да си в правата. Лично смятам, че ще ти отрежат лрилцата от всякъде и юе е загуба на време и нерви. Успех в начинанието и няма какво повече да се добавя в темата.

• Автор

Оказва се, че тъй като флашката не е моя собственост, не мога да пусна жалба пред КЗП - трябвало да имам пълномощно. Малко става като борба с вятърни мелници, за съжаление. Прехвърлих си топката на фирмата, която я е закупила от "Ресет" - вече те се разправят с тях. "Ресет" вдигат рамена - управителят им бил в отпуск...

И да, въпросът стана принципен. Тази мизерна флашка преди 5 години е струвала сигурно колкото един 1ТБ диск сега. И щом производителят е дал 10 години гаранция, значи е преценил, че устройството може да бъде подменяно през този период.

Не е нагло да се иска по-голяма като обем в момента, защото това е заявено и от самия производител! За тези, поназнайващи английски си го пише черно на бяло: Whenever possible, an obsolete or discontinued product will be replaced with the same product. If Corsair is unable to replace your obsolete or discontinued product with the same product, Corsair will replace that product with a product of similar function and equal or greater value. Получава се малко ЦАРЯТ (КОРСАР) ДАВА, ПЪДАРЯТ (РЕСЕТ) НЕ ДАВА.

Това отличава големите фирми, от нашите измислени "вносители".

Редактирано от electroface (преглед на промените)

Оказва се, че тъй като флашката не е моя собственост, не мога да пусна жалба пред КЗП - трябвало да имам пълномощно. Малко става като борба с вятърни мелници, за съжаление. Прехвърлих си топката на фирмата, която я е закупила от "Ресет" - вече те се разправят с тях. "Ресет" вдигат рамена - управителят им бил в отпуск...

....

Това ви го казах в един от предипните си постове, можехте да си спестите труда
  • Автор

Това ви го казах в един от предипните си постове, можехте да си спестите труда

Е, поне опитах... Благодаря все пак за дискусията, която се получи. Аз лично повече клиент на Ресет НЯМАМ намерение да бъда... Надявам се и хората, които са следили темата да си направят изводите кой крив, кой прав...

• 2 седмици по-късно...

Все ми се струва че истината е друга. Много се съмнявам че шефът на голяма фирма му се занимава с някаква неактуална флашка. Сигурно вече си е купил поне 5 нови. Само че авторът на темата е прибрал от боклука повредената като е чул заа "lifetime" и си мисли че ще изкара нещо на аванта и безплатно. Да, ама не. Предполагам че е търговия между фирми - в случая КЗП не играе, тъй като тя се занимава САМО ако купувачът е частно лице. Разяснение относно жалбата, понеже коментираха наскоро: Може и по обикновена поща, но с добавка сканиран подпис. Те имат и вариант да почнат работа, като до приключването се изпрати жалбата на хартия дори като обикновено писмо. Понеже много малко частни лица имат електронен подпис. Съгласно закона рекламацията се предявява към търговеца, вписва се в регистъра и има срок 1 месец за ремонт или алтернативно решение (замяна, връщане на пари). Или се отказва гаранционно обслужане по причина . . . . Търговецът съгласно закона има задължение за 2 години гаранция. Производителят може и да даде от него си повече, но при определени условия и не за всяка държава. По правила, определени от него, незадължителни по закон. Така че може би изделието трябва да се изпрати до производителя - кореспондирайдте с него. "Lifetime" означава жизнен цикълна продукта и през това време производителят е задължен да осигурява резервни части за извънгаранционно поддържане. Примерно за телевизорите е 7 години. За несервизируеми изделия като флашка  той си решава дали да държи на склад бройки за замяна или да даде от новото производство с по-актуални характеристики.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

• Автор

Все ми се струва че истината е друга.

Много се съмнявам че шефът на голяма фирма му се занимава с някаква неактуална флашка. Сигурно вече си е купил поне 5 нови. Само че авторът на темата е прибрал от боклука повредената като е чул заа "lifetime" и си мисли че ще изкара нещо на аванта и безплатно. Да, ама не.

Предполагам че е търговия между фирми - в случая КЗП не играе, тъй като тя се занимава САМО ако купувачът е частно лице. Разяснение относно жалбата, понеже коментираха наскоро: Може и по обикновена поща, но с добавка сканиран подпис. Те имат и вариант да почнат работа, като до приключването се изпрати жалбата на хартия дори като обикновено писмо. Понеже много малко частни лица имат електронен подпис.

Съгласно закона рекламацията се предявява към търговеца, вписва се в регистъра и има срок 1 месец за ремонт или алтернативно решение (замяна, връщане на пари). Или се отказва гаранционно обслужане по причина . . . .

Търговецът съгласно закона има задължение за 2 години гаранция. Производителят може и да даде от него си повече, но при определени условия и не за всяка държава. По правила, определени от него, незадължителни по закон. Така че може би изделието трябва да се изпрати до производителя - кореспондирайдте с него.

"Lifetime" означава жизнен цикълна продукта и през това време производителят е задължен да осигурява резервни части за извънгаранционно поддържане. Примерно за телевизорите е 7 години. За несервизируеми изделия като флашка той си решава дали да държи на склад бройки за замяна или да даде от новото производство с по-актуални характеристики.

Ти у ред ли си? Правилата са за да се спазват, не за да си правим свободни съчинения.

Редактирано от electroface (преглед на промените)

Ти у ред ли си? Правилата са за да се спазват, не за да си правим свободни съчинения.

Абсолютно е "У РЕД "!!!
  • Автор

Ти изобщо пусна ли жалба до КЗП ?

Оказва се, че тъй като флашката не е моя собственост, не мога да пусна жалба пред КЗП - трябвало да имам пълномощно.

Вече не се занимавам с флашката.

Вече не се занимавам с флашката.

Доживяхме го най-накрая! ;)

• Автор

Абсолютно е "У РЕД "!!!

Вече се отказвам да споря!!!

Да приемем, че lifetime гаранцията е докато важи дадената от прозводителя. Не мисля, че от 2006 са минали 10 години!!!

Това си е отвсякъде некоректна търговска практика - подвеждане на потребител да си купи продукт с по-голяма гаранция, да плати за нея повече и накрая да се окаже, че тази гаранция всъщност не е ифетиме, а докато се произвежда модела ?!?! Това ако беше на запад Ресет щяха такава глоба да отнесат.... Но тук нали виреят много "професори"... Както и да е - точка.

Доживяхме го най-накрая! :wors:

Дишай спокойно...

post-24128-0-58722500-1316023122_thumb.j

Само че авторът на темата е прибрал от боклука повредената като е чул заа "lifetime" и си мисли че ще изкара нещо на аванта и безплатно. Да, ама не.

Това не е както се казва колегиално.

към автора на темата: Върви в магазина, обаче гледай да има много хора и ги овикай едно хубаво, така че да си направиш една духовна .....

• Автор

Това не е както се казва колегиално.

към автора на темата: Върви в магазина, обаче гледай да има много хора и ги овикай едно хубаво, така че да си направиш една духовна .....

Абе овиках ги, че се и разписах и в книгата за оплаквания. Даже един образ в магазина се правеше на мъжкар. Както и да... с флашката вече не се занимавам аз - за съжаление не съм нейният собственик и не мога да предприема нищо в повече. Освен да спра да купувам от тях де и да се кръстя да не се случи нещо с техниката ми закупена от тях :lol6:

Абе овиках ги, че се и разписах и в книгата за оплаквания. Даже един образ в магазина се правеше на мъжкар. Както и да... с флашката вече не се занимавам аз - за съжаление не съм нейният собственик и не мога да предприема нищо в повече. Освен да спра да купувам от тях де и да се кръстя да не се случи нещо с техниката ми закупена от тях :shock11:

Eдна 2GB Флашка PQI струва 17лв. Отделно, флаш паметта се износва с всеки презапис и след определен брой почва да дава дефекти. Това е следствие от стандартна употреба. Не знам какво точно ти искаш, за 15лв ще се правим на....и ще се пазарим ли??

Какво си им се развикал, и аз ако бях и бяха минали няколко години нормална употреба на продукта, при който респективно флаш чиповете са се износили, например, и са почнали да дават грешки, бих отказал гаранция. Гаранцията покрива фабрични производствени дефекти по вина на производителя, които са се проявили определен период от време и са доказано такива.

Износване и т.н от нормална употреба или повреда на продукта вследствие на неправилна употреба НЕ се покриват от гаранцията. Флаш паметите, при интензивна употреба, нямат чак толкова дълъг живот.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

И аз това казвах.5 години е изкарала и трябва да са доволни.Един хард диск,който струва 70лв. не 17 хората се радват ако изкара 5г.

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

Аз не бих направил подобна щуротия. Особено за флашка с размер с 256МБ, в началото когато се появиха бяха на цена до 20-ина лева, а като се сетя че това беше преди повече от 5 години ... Излагаш се, лично мнение, едва ли си за 10-те лева за 4гб-ва нова. Аз не бих се гордял да получа нова флашка с успокоителен размер от 512МБ и досие във всички компютърни фирми.

...................................

Аз не бих се гордял да получа нова флашка с успокоителен размер от 512МБ и досие във всички компютърни фирми.

И това какво ще рече, ще има проблеми при покупка от други фирми ли , уточнете ...

Проблем на ресет а и не само на тях, на почти всички нашенски търгаши е, че не дават на сайта си тълкувание какво означава тази доживотна гаранция. Достатъчно е с няколко реда да се обясния на тъпия, смотан клиент какво означават тези думички. По-тъжното и жалкото е, че и на място, при среща на живо с т.н. продавачи/консултанти те си нямат на идея какво означава доживотна гаранция и точно как ще бъде изпълнена. Ето това е основният проблем. Според мен. Живял съм достатъчно на запад и затова споделям това мнение. Нашенските търгаши са още на ниво ранните 90' години от времето на началното натрупване на капитала. Въпросната гаранция е строго специфична за всеки продукт и фирма. От друга страна всеки търговец има право да определи някакви по-ниски времена на гаранцията. Е, като има шарани да пазаруват - без коментар. Много от търгашите нямат писмени договори и обвързаност с вносителя и поради това не могат да дадат никаква или смислена гаранция. Е, има малки изключения, добрите търговци са като ку@вите, един такъв винаги ще намери начин да те компенсира по някакъв начин. Ама за това се искат биологични дадености... :withballoon2: Аз съм връщал до момента 3 лично мои флашки и са ми давали чисто нови без никакви проблеми. В оригиналната упаковка с фактурата или касовата бележка съм ги връщал. Това е задължително дори на запад. От Ресет не пазарувам защото не са ми симпатични с политиката си и цените. Никога не съм пазарувал от тях и нямам особено желание. Предпоследно - дори една подобна тема е достатъчна за изграждане на положителен имидж на дадена фирма/търгаш. Майната им на тези 10 или колкото са лева, едно обикновено споделяне по най-четените форуми е достатъчно за имиджа на Ресет. Те сами си го вкарват и просят с погрешната си политика и поведение. Без повече коментарии, за мен ситуацията е ясна. Спирам се.

Историческа стана тази флашка ! Те дори си нямат хабер за някои дребни работи които продават каква им е функционалността ! Имах с тях проблем с един Bluethoot ! Човека не може да ми каже дали за него могат да се закачат едновременно повече от 1 у-во ! Е да реално работи , но на мен не ми свърши работа ! Нито мога да се оплача , а и "зъбчето" си работи за тях ! Нищо . че не работи по начин който аз исках ! Прежалих го и толкоз и сега седи у дома на бюрото !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.