Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Деинсталатори и почистване на упорити програми за защита

Featured Replies

Изглежда авторите на jv16PowerTools са пуснали безплатен деинсталатор:

Image-493.png

Официална страница:

https://uninstalr.com/

Промени:

Цитат

Version 1.0 was released on July 27, 2023
First public version release

Линк за сваляне на преносимата версия:

https://uninstalr.com/Uninstalr_Portable.exe

Линк за сваляне на инсталатора:

https://uninstalr.com/Uninstalr_Setup.exe

Линкове към дискусиите:

https://www.wilderssecurity.com/threads/uninstalr-a-free-uninstall-tool-from-the-jv16powertools-team.452036/

https://malwaretips.com/threads/uninstalr-or-how-i-tested-all-the-windows-uninstallers-and-ended-up-making-a-new-one.124748/

• Отговори 408
  • Прегледи 171,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• http://uninstallers.blogspot.com/

• Време е за месечната актуализация на инструмента: AV Uninstall Tools Pack 2017.07 Изтегляне

Публикувани изображения

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Изглежда авторите на jv16PowerTools са пуснали безплатен деинсталатор:

Image-493.png

Официална страница:

https://uninstalr.com/

Промени:

1. Пише, че прави мониторинг, но реално не прави никакъв мониторинг!
2. При деинсталация има много висок риск от загуба на важни регистрационни ключове, защото търси в регистъра всеки един запис по името на инсталираната програма.

Тази програма препоръчвам да я премахнете и да не я инсталирате на никого.

преди 10 минути, Клонинга написа:

каза софтуерният инджинер... 😎
В качеството си на к'ъф, вее?

преди 7 часа, Клонинга написа:

1. Пише, че прави мониторинг, но реално не прави никакъв мониторинг!
2. При деинсталация има много висок риск от загуба на важни регистрационни ключове, защото търси в регистъра всеки един запис по името на инсталираната програма.

Първа версия е. Разбира се, че ще има бъгове и сини екрани дори и се препоръчва да се изчака. Но според мен като се изчисти ще стане доста добра програмка.

Сканира доста детайлно и дълбоко при първоначално пускане. Отделно можеш да провериш кои файлове папки и регистри ще изтрие преди да ги изтрие (като на останалите подобни програми), но интерфейса и е малко по-странен просто. На мен също ми намери някои Leftover остатъци за програми, които реално не са остатъци. Но някои наистина бяха. Затова го попитах автора на базата на какви критерии определя кое е остатък и кое не.

А иначе нищо няма да махам. Това е новина и всеки си решава, какво да ползва. Никой не ти е опрял пистолета да я ползваш!

Uninstalr 1.1 was released on August 3rd, 2023
Промените:

Spoiler

Improvement: Added Uninstall to the Right Click menu, and you can now uninstall a single app by simply performing Right Click > Uninstall with it.

Improvement: Microsoft Store apps are now detected better. Previously their name or publisher data could be partially incorrect or missing.

Improvement: Added an option to the Settings page for user to choose the level of leftover data scanning. With this setting, it’s now possible to use Uninstalr to only run and automate the uninstallers of the apps that are being removed and without any additional leftover data removal.

Improvement: Portable app and leftover app detection is now more accurate.

Improvement: The distinction between Show All Data and Uninstall views is now better. The Show All Data view no longer displays the Uninstall button, either.

Improvement: The program now uses less RAM to operate. In some systems, the program might fail to start because of Out Of Memory error. This issue is not yet fully fixed, but it should now occur be even more rare.

Improvement: The Uninstallation data view now shows a tip explaining that the view might contain non-existing paths. This is done, because sometimes running an app’s uninstaller actually creates new data to the system. By listing non-existing paths, these paths will also be removed during the uninstallation.

Improvement: The installed software analysis should now work faster on most systems.

Fix: Changing the user interface language and then clicking Save Settings doesn’t always work. That is, the newly changed language setting is not saved.

Fix: In some cases, uninstalling any app could cause Windows to display Blue Screen of Death error message and reboot. This was entirely a cosmetic issue, there was no data loss or damage to the system.

Fix: The program assumes that Windows PowerShell is installed in the system and available. If it’s not, an error message was shown in such systems. This is now fixed and the program no longer assume that PowerShell is available.

Да, и при мен се обнови, но съм забравил да я пусна.

Още не е оправил обаче черната тема. Списъка с инсталираните програми не се вижда изобщо докато не се селектира на сляпо дадена програма.

Отделно в страницата на програмата е добавил абсурдни таблици. Изкара, че едва ли не неговата, Total Uninstall и GeekU са най-добрите с най-малко остатъци след деинсталация, а видиш ли Hibit и Revo едва ли не са най-лошите. Дори греши и за липсващия Batch Uninstall при Revo. Има си го, но това, че той не може да го намери си е негов проблем.

На мен не ми отговори и на въпроса по какви критерии се маркира като остатък даден запис. Защото ми показва доста такива като остатъци, но реално не са. Включително и за AviDemux.

Определено има потенциал, но ще изчакам да я пооправи малко преди да я тествам на основната си машина. С времето ще стане, но да видим дела, не само думи и маркетинг. :)

Нова версия на HiBit Uninstaller 3.1.40

Промените:
https://www.hibitsoft.ir/HiBitUninstaller/Changelog.txt

Цитат

Added ability to remove Waterfox and Floorp cache in the Junk Files Cleaner tool.
Improved leftovers search algorithm.
GUI improvements and bug fixes.

Инсталатор:
https://www.hibitsoft.ir/HiBitUninstaller/HiBitUninstaller-setup-3.1.40.exe
Преносима версия:
https://www.hibitsoft.ir/HiBitUninstaller/HiBitUninstaller-Portable-3.1.40.zip

на 29.07.2023 г. в 8:35, B-boy/StyLe/ написа:

Първа версия е. Разбира се, че ще има бъгове и сини екрани дори и се препоръчва да се изчака. Но според мен като се изчисти ще стане доста добра програмка.

Оказа се, че сте попаднали на шарлатани, драги ми професори! Така, както е пълно с плагиати, вие сега се натрисате на подобни измамници. Единствената им цел е да ви излъжат за малко, да се изтегли и инсталира програмата. Опцията "New Software Monitoring..." е всъщност псевдо опция за мониторинг - това изобщо не е мониторинг. Няма снимане преди и след инсталация състоянието на системата и да свери разлики. Това е същата тази опция ЗА АНАЛИЗ! Тоест, да не затваряш програмата и в това време да включиш нещо ново за листата, докато е отворен деинсталатора да се анализира новото. Една напълно ненужна опция!!! И са тръгнали да се сравняват с големите играчи. Слугувате на мошеници. Както си има плагиати почти едно десетилетие върху безплатния ScreenToGif срещу платен Apowersoft GIF, който е копирал кода на програмата 1:1 и взима парите от чужди код! Така и тези мошеници не се свенят да ви излъжат. С цел да ви накарат насила да си инсталирате произведението им и белким останете доволни от него. Е, вие може да му се радвате до безкрай, аз точно обратното. Не ставайте смешни. Един подхвърлен новоизлюпен продукт намери 1.0 и го глътна! Кой знае на колко още шарлатани ще се насадите. Добре че не проверявам всичките ви връзки до този момент! :) 

Оказа се, че сте попаднали на шарлатани, драги ми професори!

ПрограмиЗда, пиши на авторите, не на нас. Ако беше прочел, там вече е дискутирано положението с monitoring-а.

Колкото за сравненията с големите играчи пак си изостанал, както обикновено. Вече е обсъдено и това с който трябва. Имам познати, които работят в Revo и другите и съм им споделил. Оттам вече топката е при тях.

А иначе всеки може да си пише, каквото си иска. Нарича се маркетинг. Но мен реално не ме интересува според коя таблица дадена е най-добра. Също така, както писах той не знае, че и Revo предлага batch, но в таблицата е писал, че няма такъв. Така,че само празни приказки от теб и то със закъснение.

Аз засега си я държа в кобура, защото е безплатна и защото знам какво правя. Не трия всичко, което ми предложи и ще следя как ще се развива. Ако ми допадне ще я задържа, ако не, алтернативи бол.

Тръгнал да ме учи, кои са шарлатани. Такива ги надушвам отдалеч. Има такива и при антивирусните. Хайде замисли се пак над поста си и занапред си пий кафето преди да коментираш. :)

Но какво да очаквам от човек, който сам пуска теми и сам си маркира абсурдните решения за такива. :biggrin:

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

пиши на авторите, не на нас. Ако беше прочел, там вече е дискутирано положението с monitoring-а.

Къде да прочета брат? Поне насочвай, не говори наизуст по инерция като прочута врачица от Петрич! :) 

преди 1 час, Клонинга написа:

Къде да прочета брат? Поне насочвай, не говори наизуст по инерция като прочута врачица от Петрич! :) 

Посочил съм "брат" още в линковете към чуждестранните форуми в първия ми пост за тази програма. Там е зачекната темата.

Ай да четеш преди да коментираш, кой говорил наизуст! Пак казвам, като имаш въпроси към програмата пиши на автора, но явно се притесняваш, че няма да се справиш. :)

преди 10 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Посочил съм "брат" още в линковете към чуждестранните форуми в първия ми пост за тази програма. Там е зачекната темата.

Там дискутират какво прави Total Uninstall, не и предложения фалшификат от теб. Един се хвали, че има лиценз за Total Uninstall и че му върши работата. Лансираната от теб имитация каква работа извършва с мониторинга? Дали прави снимки и да сравнява, още не си отговорил? Защото не знаеш... Затова и препращаш. То не е само да се премахва, ами да връща и стойности. Този псевдо чистач дали ще върне някоя стойност? Баси нахалитета!

преди 9 часа, Клонинга написа:

Там дискутират какво прави Total Uninstall, не и предложения фалшификат от теб. Един се хвали, че има лиценз за Total Uninstall и че му върши работата. Лансираната от теб имитация каква работа извършва с мониторинга? Дали прави снимки и да сравнява, още не си отговорил? Защото не знаеш... Затова и препращаш. То не е само да се премахва, ами да връща и стойности. Този псевдо чистач дали ще върне някоя стойност? Баси нахалитета!

Виж сега "брат", аз нищо не съм лансирал. Това е просто новина около програма, около която в момента се шуми повече. Разбира се, че е бъгава, тъй като е ранна версия. Не съм спестил критиките си към програмата в горните ми постове. Дори тъмната им тема е ужасна. Досега срещнах няколко коментара в които се казва, че заради нея няколко потребителя се е наложило да върнат Image, защото им е изтрила някакви неща, които не трябва (при деинсталация на Team Viewer и други). А при деинсталация на Hibit дори даваше сини екрани. Използваше и PowerShell, което не се хареса на някои потребители. Дори няма търсачка да търсиш в списъка, а се налага да се търси по буква. Самата опция за Monitoring и на мен не ми харесва в този си вид, както и не засича някои инсталирани програми. Не засече Nightly версия на AviDemux 2.8.2. Но въпреки всички ПРАВИ РАЗЛИКА между шарлатани и ментаци и просто бъгава (в момента дори леко некадърна) програма, която няма за сметка да прави деструктивни дейности нарочно. Още повече е и безплатна, така че няма причина да е SCAM. Да не говорим, че във форуми като MalwareTips и Wilders такива не се толерират и щяха да я изядат с парцалите. Не, програмата не е ментак, просто има доста трески за дялане. Сега е и модерно програми, които се занимават с деинсталация на програми да правят почистващи регистрите програми и обратното. Тези с почистващите да правят деинсталатори. Навързани са там като свински черва. Има тема дори в Portable Freeware.

https://www.portablefreeware.com/forums/viewtopic.php?p=105322

Но вместо само да мрънкаш и да чакаш наготово за пореден път бъди полезен и докладвай това, което не ти харесва. А не само да даваш определения и да се биеш в гърдите, че си открил някакъв бъг. Аз ако ти кажа колко стотици такива съм докладвал сигурно няма да повярваш. Не е и нужно. Аз си знам. И далеч не всичко е задължително да става ПУБЛИЧНО! Защото не съм го правил да търся някакви дивиденти, но за да могат после такива като теб да са доволни. Някой трябва да свърши черната работа за да може друг да е щастлив. И не говоря само за антивирусни инструменти. За много такива. Хората, с които общуваме на лични тук и в чуждестранните знаят за какво става въпрос. Та, ползвай каквото си искаш. Считай се за свободен да подминеш новината за тази програма. Не можеш да ми даваш наклон какво да публикувам. Харесал съм го по една или друга причина и съм го споделил. Като не ти допада хикса. Все едно да кажеш на Калин какво да премахне от каталога на главната страница или на ъплоадърите в маймунарниците какви торенти да качват. Хайде малко по-сериозно. Бил разобиличил. Хаха. Направо се прекръсти на разобличителя хахаха. Считай се за свободен да провериш и старите връзки, които съм давал хахаха. Забавен си! :lol6:

Като нещо не ти допада се прави така. Пример:

https://malwaretips.com/threads/uninstalr-or-how-i-tested-all-the-windows-uninstallers-and-ended-up-making-a-new-one.124748/post-1052619

Може да не е перфектно граматически издържано, но ще ме разбере за какво става въпрос. А не само да мрънкаме на новинарите, нали?

Постарал си се @B-boy/StyLe/ , свалям ти шапка за което. Щом настояваш за разрешаване на проблеми, нека бъде тъй. Поздрави. ;)

Кажи му, че не прави никакъв мониторинг, да не се прави на луд. Кликам (New Software Monitoring), стартирам 7-Zip инсталатора, вкарвам някакъв произволен рег файл, и давам край на 7-Zip инсталатора. Презареждам Uninstalr и записа от рег файла го няма в списъка с данни, терминът трябва да е промени, но никъде не се споменава какво е. Да каже дали регистрира промените, защото има приложения, които по време на инсталация отварят допълнителни неща за конфигурация и нищо от това не лови снапшота му! Бе кажи му, че тази опция е псевдо менте! Да обясни в какво се изразява. Аз не знам добре английски език. А ти си по-голям специалист от мен във всяко нещо. Молим те.

преди 35 минути, Клонинга написа:

Кажи му, че не прави никакъв мониторинг, да не се прави на луд. Кликам (New Software Monitoring), стартирам 7-Zip инсталатора, вкарвам някакъв произволен рег файл, и давам край на 7-Zip инсталатора. Презареждам Uninstalr и записа от рег файла го няма в списъка с данни, терминът трябва да е промени, но никъде не се споменава какво е. Да каже дали регистрира промените, защото има приложения, които по време на инсталация отварят допълнителни неща за конфигурация и нищо от това не лови снапшота му! Бе кажи му, че тази опция е псевдо менте! Да обясни в какво се изразява. Аз не знам добре английски език. А ти си по-голям специалист от мен във всяко нещо. Молим те.

Аз му го намекнах, но той се прави на чукнат. Спокойно. Той сам ще се наиграе, защото с неговото отношение да плюе по другите програми за да изтъкне своята такава за най-добра вече среща доста негативни коментари и ще изтрезнее бързо.

Цитат

It does support batch uninstall, so the "claim" as you call it, is correct. This is the info on the site; "Remove multiple programs at once", and that it does. It says nothing about attended or unattended, it is only you who do that. So it does not fail or are a failed program, that is false information on your part. Your program do not become better by bashing other programs, you only come off as unserious.

So, HiBit uninstaller supports batch uninstall - period.

Говори неверни неща или от некомпетентност или се прави на чукнат. Аз му казвам, че и Revo има batch, той вика, ами това не е точно batch. Аз му викам няма monitoring, той вика, а само за AviDemux е така поради бъг. Като имам време ще тествам и ще му пратя списъка с всички програми, които неговия Monitoring не засече и изобщо самата програма не ги намира дори като инсталирани (което е по-страшното). Която е основната цел на програмата.

Аз му казвам, че Hibit и Revo чистят добре, защото после след ръчна проверка за остатъци по файловата система и регистратура не намирам такива. Той ми вика, ми като искаш си ги ползвай, но резултатите им били плачевни. Това, че той не знае как да тества и не е запознат с работата на програмите, които е изброил в клипа си, не означава, че са калпави. Дава доста грешна (да не кажа фалшива) информация. Но хората не ядат доматите с колците.

Под клипа му в YouTube също има вече негативен коментар:

Цитат

No batch uninstall for Total Uninstall? It appears that the Bundle checkbox wasn't obvious for you. You confuse "Total Uninstall" with the Chinese product "Total Uninstaller". Be fair and fix your blog.

Ако продължава така може и да не дочакаме версия 1.2. :D

@B-boy/StyLe/ Твоят човек страшно много го намразих. Лъже на 100% че прави мониторинг на нова инсталация със снимки преди и след! Първи опит - данните показват изтриване на мои лични документи в C:\Folder, намерени от търсачката му. Това не е снапшот. Този човек има ментални проблеми и трябва да му се помогне, защото прави много поразии и мизерии, само за да си въобразява. Ако ми беше в ръцете, щеше да получи някой огромен чук отгоре по главата, за да спася света! Говорих с Martau, той не иска да му пише на негов сървър и блог. Въобще май се е отказал да взаимодейства с такива повредени екземпляри!

@B-boy/StyLe/ Твоят човек страшно много го намразих. Лъже на 100% че прави мониторинг на нова инсталация със снимки преди и след! Първи опит - данните показват изтриване на мои лични документи в C:\Folder, намерени от търсачката му. Това не е снапшот. Този човек има ментални проблеми и трябва да му се помогне, защото прави много поразии и мизерии, само за да си въобразява. Ако ми беше в ръцете, щеше да получи някой огромен чук отгоре по главата, за да спася света! Говорих с Martau, той не иска да му пише на негов сървър и блог. Въобще май се е отказал да взаимодейства с такива повредени екземпляри!

Не е мой човек. :) Дори не ми писа след като му казах, че не засича и 7zip. Да, и аз пробвах и при мен не го засече. Възможно е да е било същия бъг като при AviDemux, за който и той потвърди, че го има и че ще го оправи.

Затова като пусне нова версия ще проверя пак положението с AviDemux и с 7zip. А, че лъже, лъже или просто е некомпетентен. Той явно има други убеждения. Защото онзи му вика, че Hibit има batch, онзи вика, че няма, но по-скоро не от лъжа, а защото той си е наумил, че batch uninstall означава конкретно нещо според неговите си странни разбирания. Аз лично никога не съм ползвал JV16, макар че имаше добра репутация уж. Сега хората му се радват, защото продукта е безплатен и защото този се прави на отдаден на каузата. За мен лично алтернативи има бол. Няма да е лошо да имаме един добър деинсталатор и то безплатен, но знам, че перфектен софтуер няма за съжаление. А този ако продължи да съсипва системи, хората ще се отръпнат сами. Аз ще ги оставя те да тестват на този етап. На моите работни системи това нещо на този етап хич няма и да го използвам (нищо, че имам Image). Казаха му да добави и опцията от IObit Uninstaller-a да открива следи дори след деинсталирани програми (такава опция има мисля, че дори и Soft Organizer-a и Reg Organizer-a), но той и там не отговори на потребителя. Яко избягва неудобните въпроси.

Пак му натякнах за 7zip. :)

преди 2 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Дори не ми писа след като му казах, че не засича и 7zip.

. . . .

Пак му натякнах за 7zip.

При мен винаги засича 7-Zip. Още в началото от първия ден забелязах, че с него маха и друго приложение от програмни файлове 7-Zip SFX Maker, което няма деинсталатор, а просто се инсталира като саморазархивиращ се SFX.

fakeuninstaller_detect1.png

fakeuninstaller_detect2.png

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.