Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Монитор или Видео карта

Featured Replies

• Автор

Разбира се, сега се обадих в скай обаче са почивка утре ще се обадя пак. Но май сега по големите фирми и държавните предприятиа почиват на 5 и 6 септември. Но със сигурност ще е този монитор, и аз отдавна го следя този монитор.

Значи викаш да изчакам 4 5 месеца ?

И на мониторите и видео картите ще се сринат цените ?

Едва ли?Вързани са с долара.Нищо чудно сега да намериш GTS250 с цена на GTS450.

http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=534567

Виж колко струва GTX260.

Дори леко да паднат цените, те няма да отговарят на качествата. Аха да напиша един пост за GTX460 за 216 лева и в последния момент видях, че няма наличност. Единственото, на което може да се надява, е да се появи нещо изгодно за цената си, в което не се и съмнявам. Просто, като дойде времето, ще се мисли и търси на момента. Щом има парите, вижда нещо, харесва му, поръчва и готово. Няма какво да се чака да дойдат германците пак, че да ни оправят, щото след това може да ни оправят руснаците.

• Автор

Преди 10 минути монтирах монитора, вече работи и е страхотен, пуснах 1 филм на него 1080п и картината е страхотна. Само незнам някакви драйвери да инсталирам ли, този диск който върви с него, много е странен като го сложа и ми намира, примерно instalation guide който се сваля от интернет, драйверите не ги намерих, но незнам дали ми трябват, всичко си работи. Някакви настройки трябва ли да му правя? И един друг въпрос, мисля ,че преди със старият монитор имах субтитри на филмите, сега нещо не ми тръгват? Нито с podplayer, нито с Windows Media player не ми тръгват субтитрите :(

Редактирано от KeepWalkinG (преглед на промените)

Едва ли субтитрите не ти тръгват заради монитора :( Пробвай с VLC Media Player :)

• Автор

Това за субтитрите може да не го коментираме повече. Така, значи 2та усб порта, на монитора като сложа i-pod а нищо нестава.. не работят. Кажете някаква настройка на монитора трябва ли да права? Всичко си е по default ;)

• Автор

Имам един усб кабел който дойде с монитора, него трябва да сложа ама незнам каде да го вкарам не виждам такъв порт в дъното ми ?

http://www.youtube.com/watch?v=RSGJZdxs8JU

на 3:10 мин.

За този кабел говоря.

Едва ли USB портовете са за връзка с компютъра... А за диска с драйверите, едва ли е exe файл за да ги инсталираш и какво значи, че "като го сложа и ми намира, примерно instalation guide"? Не можа ли един Explore да пуснеш за да видиш какво има на диска? За моя монитор драйверите са три файлчета с разширение .cat, .icm и .inf и се инсталират, като на .inf файлчето цъкнеш с десен бутон и му дадеш install А много се съмнявам от DELL да не са сложили един installation guide. Добре е преди да се пита, първо достатъчно добре да се проучат нещата и да се прочетат указанията, както и да се ползва от време на време Google. Ако случайно нямаш драйвери на диска, на страницата на DELL със сигурност има. Честит монитор, много хубава покупка си направил!

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Всичко е готово, усб-тата работят..

Монитора е невероятен :D:) :)

Наистина е невероятен - хем е в подписа ти - хем е невидим!

• Автор

Ми може би накрая на месеца ще имам пари за една GTX 560 Ti, или пък да сабирам за още по мощна, незнам. Иначе, сега с вградената вече е малко тегаво need for speed hot pursuit на 1920х1080 не е приятно :) Пуснах преди малко 1 филм 1080п Lord of the rings, пуснах едновременно на плазмата ми - 40инча Самсунг, и на монитора и просто нема връзка хора, картината на монитора е 100 пъти по - добра. Филми 1080п вървят без проблеми с вградената видео карта HD 2000.

• Автор

Според вас коя видео карта ще е най - добре с моята конфигурация, която е в подписа? Има ли вариянт при който процесора ще спъва по мощна видео карта?

Нещо от сорта на HD6850 ще си отива с процесора, без да бъде спъвано сериозно. Нагоре вече едва ли ще усетиш пълния потенциал на по-мощен графичен ускорител. П.П. Къде ти отиде 2500К ? :)

• Автор

По рано бях решил да взимам i5 2500k ,но се отказах, и си взех и3, който ми е достатъчно за игрите и приложенията които ползвам. Значи, 6850, GTX 460, то направо да поръчвам една GTX 460 1gb на Asus , както по рано си мислех. Какво мислите?

Мисля, че 6850 си заслужава повече - по-нови технологии, ново графично ядро, а и има много добри оферти за тази карта. Като това например: GIGABYTE 1024M HD6850 R685OC-1GD DDR 5 PCI-E - 280 лв.

• Автор

Интересно, е то тогава не би трябвало да имам никакъв проблем дори с една HD 6950 2gb? The_Reaver?

6950 Review - картата е тествана с i7 920.

i3-2100 Review - да подчертая че в тестовете е използвана 6970. Сам си сравни резултатите и дали няма да я спъва процесора.

П.П. И е тъпо да се говори наизуст.. има огромно значение за какви резолюции си говорим. С монитора, който скоро си взе (да ти е честит и със здраве да си го ползваш) силно ме съмнява да играеш на 800х600. Или да гледаш филми с подобна резолюция.

Редактирано от The_Reaver (преглед на промените)

Всъщност, зависи какво разбираме под "спъване". Естествено, че колкото по-мощен процесор, толкова по-добре, макар да има един таван, над който колкото и да клокваме процесора, няма прираст в производителността. Аз под спъване разбирам, когато GTX460 почне да ми сече при Black Ops с E6750 и когато кадрите ми във F1_2010 паднат под 30. Обаче за високи резолюции, по-голямо влияние оказва видеокартата. i3 2100 се представя малко по-зле при някои игри, но при други е наравно и с по-скъпите си събратя. Погледни теста, който ти дадох. Вземам F1_2010, понеже тая игра заедно с ARMA 2 e доста процесорно зависима, но има таван, над който процесорът престава да влияе. i3 2100 се оказва достатъчен за добра игра. Погледни колко кадъра дава най-слабия - Athlon II X2. Средни - 32 и минимални - 26. Погледни колко са кадрите с i3 2100. Средни - 66, минимални - 54. И това е при максимални детайли и 1680х1050 резолюция. При тая резолюция, по-скъпите процесори са съвсем малко по-добри - с 2-3 fps. при тая игра може да се каже, че Athlon спъва видеокартата, но не може да се каже същото за i3. Напротив - получаваш най-много кадри за най-малко пари. Обаче при ArmA2 нещата са различни. Това е най-ужасната процесорнозависима игра и там с какъвто и процесор да надградиш, все ще е от полза. Там вече i3 се дъни, но това го правят всички произвеждани в момента процесори при минималните кадри. При останалите тествани игри нещата са поносими и минималните кадри остават високи. Все пак, винаги е за предпочитане по-мощен процесор - главно за по-високи минимални кадри.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.