Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Клюките

Featured Replies

• Автор

Еми точно да навреди.Големи психолози станахте.Не може човек всички да обича.Това ще да е болен разум.

Човек не може да харесва и обича всички, но не бива да вреди умишлено.

• Отговори 109
  • Прегледи 17,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако това е единствения начин за поддържане на социални контакти, ще се откажа от тях... :)

Еми аз в кръчма не влизам, по мачове не ходя да се боксирам с отсрещната агитка, кажи със съседките и даже и със съседите какво да си лафиме ?

Как да му откажа на някой съсед да обсъдиме колко кила е надебеляла една съседка и колко е отслабнала друга ?

Има на нашата улица едно семейство които са доста резервирани. И знаеш ли какво стана миналата зима като ни беше затрупал 30 см сняг ?

Ами отидаха да закарат синчето студент до гарата и като се върнаха Мерцедеса забоксува. Голям мерцедес комби, става и за катафалка. Оня се мъчи, мъчи, а напред а назад, не става да го вкара в гаража. Върна се на съседната улица че е по-разчистена и пробва да се засили, ама пак затъна. И никой не отива да им помага. Жена му бута с пилешките си мускули, ама само си цапа ботушките в шляпавицата. Аз ги гледам от прозореца, един друг и той ги гледа от неговия прозорец и върха на безразличието бяха едно друго семейство които се държат резервирано. Те бяха на улицата , жената им обясни колко е било хлъзгаво, а мъжът само ги гледаше все едно не ги знае че са му съседи. А те тия с Мерцедеса имат и квартирант, който е много любопитен и с охота чисти с лопата около колата на една друга съседка. Ама за хазяите му се направи че не ги чува как баксуват и ще запалят гумите от нервно даване на газ. Скри се човека и не пуска лампите даже.

Та така става с тези които се самоизолират от съседите си, никой не идва да бутне да го вкарат мерцедеса в гаража. И те нямат очи да отидат да извикат някого, щото едвам по едно bonjour отронват като срещнат някой съсед.

Ако бях закъсал аз, този съсед който гледаше през прозореца щеше да дотърчи сам да ми помага и щях да викна и квартиранта на ония, с който си лафиме редовно, плюс още един двама съседи ако си бяха вкъщи.

Клюкарстването сплотява хората, които знаят как да го практикуват.

• Автор

От безобидните одумвания до тежките клюки и интриги има огромна разлика.

Едно е да обсъдиш новия тоалет на комшийката, друго е да кажеш, че детето и не е от съпруга и, нали?!

Едно е да обсъдиш новия тоалет на комшийката, друго е да кажеш, че детето и не е от съпруга и, нали?!

Еми ако не прилича ни на майка си ни на баща си какво очакваш да кажат?
  • Автор

Еми ако не прилича ни на майка си ни на баща си какво очакваш да кажат?

Всеки средно интелигентен човек знае, че не е задължително детето да прилича на майка си или на баща си.

А да каже, че едно дете е осиновено или заченато извън брака може да си позволи само първичен човек.

Всеки средно интелигентен човек знае, че не е задължително детето да прилича на майка си или на баща си.

А да каже, че едно дете е осиновено или заченато извън брака може да си позволи само първичен човек.

Ако не знаеш сега е модерно да имаш дете без брак.Така,че си е извънпрачно.
  • Автор

Ако не знаеш сега е модерно да имаш дете без брак.Така,че си е извънпрачно.

Съжалявам, но диалог между нас не може да се получи.

И други неща могат да сплотяват хората. :)

И други неща могат да сплотяват хората. :)

Например?Мен нали ме обидиха,че съм първичен човек и не ми е ясно.

Редактирано от Alex&Vanko (преглед на промените)

Например?Мен нали ме обидиха,че съм първичен човек и не ми е ясно.

Хората се обединяват най-добре, когато имат общи интереси - когато това са клюките, значи се действа по "закона за най-ниското съпротивление", образно казано.

Хората се обединяват най-добре, когато имат общи интереси - когато това са клюките, значи се действа по "закона за най-ниското съпротивление", образно казано.

Говориш но нищо не казваш.

Говориш но нищо не казваш.

Какво трябва да ти кажа?

Когато хората се обединят на базата на това, че клюкарстват по отношение на някого или на нещо, тях ги обединява най-вероятно някакъв тип ненавист. Но причината за тяхната ненавист може в един момент да изчезне и, съответно, да се окаже, че тези хора нямат никакви допирни точки помежду си. В този смисъл може да се каже, че това е първичен стимул, който обединява дадени хора. А първичните стимули както лесно обединяват хората, по същия начин и лесно ги разединяват.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Ама Живко е прав за три раздела алабализми.Всеки има право да си развива интереси и да задоволява стимули.

Всеки има право да си развива интереси и да задоволява стимули.

Че аз никъде не съм казал, че няма право. Просто обсъждаме някои неща какво значат и какви причини ги пораждат.

Лесно ти е на теб да се правиш постоянно на ангел.

Ама ако се беше родила мъж и те пратят две години да отбиваш казарма, после друга песен щеше да ми пееш.

За да можеш ти да си присвоиш правото да се правиш само на добра и никога на лоша, трябва други хора в обществото да се нагърбят да вършат това което ти не искаш да правиш. Я си представи че ви съберат всичките много добри хора, които никога нищо лошо не са способни да направят и ви пратят в североизточна България да си правите отделна държава с излаз до морето и до Дунава и равна плодоносна земя. Знаеш ли до къде ще я докарате ако ги няма тия "лошите" клюкари, да създават предприятия и да произвеждат стоки за потребление ? Ще са ви празни магазините както в малко градче по времето на комунизма. Щото то тва капитализма с честност и доброта не работи въобще, ама хич тамън. И кой ще ви пази границите, кои ще са ви полицаи , ами военни ? Ами то ако сте честни докрай, вместо да купувате бананите на смешна цена, трябва да плащате доброволно такава цена която да им осигурява на черните същия стандарт на живат като вашия. Не трябва да купувате стоки от страни в които работят деца, и в които има жестока иксплоатация по фабриките с вредни условия на труд.

Това дето си го фантазираш всички да били задължително само добри, го няма никъде на тази планета.

Що не идеш в Куба да се правиш на добра там ? Комунистическата диктатура още не е паднала, ще си в хармония с официалната им пропаганда, да са всички добри комсомолци и човек за човека да е приятел, другар и брат.

Това че ти не си способна да заколяш агне, не означава че всички други са длъжни да стават вегетарианци, за да ти правят кеф на теб специално. За да заколяш агне и да го одереш и му извадиш карантиите, трябва имаш достатъчна доза агресивност в характера ти. На теб ако ти липсва нормалната агресивност на двуног примат, това си е твой проблем. През хилядите години еволюция ние мъжкарите сме ходили на лов, копали сме трапове да падат големи диви животни в тях и сме убивали с жестоко камъни. Ако сме били лишени от нормалната ни агресивност, както на теб ти се иска сега да го изкараш че така трябвало да бъде, просто сме нямали да оцелеме през студените зимни периоди.

Нормалният уравносен човек е този , който има достатъчно агресивност в себе си , за да може да се защитава. Освен агресивност, трябва и да е способен да е добър и да обича близките си хора. И като порасне такъв нормален и уравновесен човек, той си потиска агресивността , просто защото му е по-лесно да си "живее в разбирателство с хората" отколкото да е в постоянна вражда с всички около него. Но когато някой друг му е навредил, не почва да се прави на божа кравичка, ами му отвръща на лошото с лошо.

Аз заявявам, че ние нормалните хора сме способни да бъдем и добри и лоши, според обстоятелствата.

А това че ще се съберат няколко идеалисти да се самонадъхват, че те имали право да решават кой какъв било трябвало да бъде, си е техен проблем. Вие можете да съдите само вашето собствено поведение. От момента от който започнете да пишете настоятелно, колко лоши сме били ние нормалните уравновесени хора, вие прекалявате.

Вие ставате ЛОШИ !!!

Савате лоши също като папата който разправя в Африка да не ползват презервативи, щото според неговите убеждения това не било добро.

Ставате лоши също както бяха комунистите, които се грижеха да ни "предпазват" от изкушенията на капитализма и стреляха на месо по границата с Гърция.

Не се опитвайте да налагате диктатура на псевдо добрите над нормално уравновесените хора, които заклеймявате че те били лоши, просто защото са нормални хищници с нормална доза агресивност в характера им. Да, ние хората сме хищници, месоядни и си имаме кучешки зъби, за да можем да разкъсваме сурово месо с тях.

В заключение, ако искате вие "добрите" да сме си добри, престанете да повтаряте като папагали вашата идеология на заклеймяване на нормалните черти на характера на мнозинството от хората.

• Автор

Лесно ти е на теб да се правиш постоянно на ангел.

Ама ако се беше родила мъж и те пратят две години да отбиваш казарма, после друга песен щеше да ми пееш.

За да можеш ти да си присвоиш правото да се правиш само на добра и никога на лоша, трябва други хора в обществото да се нагърбят да вършат това което ти не искаш да правиш. Я си представи че ви съберат всичките много добри хора, които никога нищо лошо не са способни да направят и ви пратят в североизточна България да си правите отделна държава с излаз до морето и до Дунава и равна плодоносна земя. Знаеш ли до къде ще я докарате ако ги няма тия "лошите" клюкари, да създават предприятия и да произвеждат стоки за потребление ? Ще са ви празни магазините както в малко градче по времето на комунизма. Щото то тва капитализма с честност и доброта не работи въобще, ама хич тамън. И кой ще ви пази границите, кои ще са ви полицаи , ами военни ? Ами то ако сте честни докрай, вместо да купувате бананите на смешна цена, трябва да плащате доброволно такава цена която да им осигурява на черните същия стандарт на живат като вашия. Не трябва да купувате стоки от страни в които работят деца, и в които има жестока иксплоатация по фабриките с вредни условия на труд.

Това дето си го фантазираш всички да били задължително само добри, го няма никъде на тази планета.

Що не идеш в Куба да се правиш на добра там ? Комунистическата диктатура още не е паднала, ще си в хармония с официалната им пропаганда, да са всички добри комсомолци и човек за човека да е приятел, другар и брат.

Това че ти не си способна да заколяш агне, не означава че всички други са длъжни да стават вегетарианци, за да ти правят кеф на теб специално. За да заколяш агне и да го одереш и му извадиш карантиите, трябва имаш достатъчна доза агресивност в характера ти. На теб ако ти липсва нормалната агресивност на двуног примат, това си е твой проблем. През хилядите години еволюция ние мъжкарите сме ходили на лов, копали сме трапове да падат големи диви животни в тях и сме убивали с жестоко камъни. Ако сме били лишени от нормалната ни агресивност, както на теб ти се иска сега да го изкараш че така трябвало да бъде, просто сме нямали да оцелеме през студените зимни периоди.

Нормалният уравносен човек е този , който има достатъчно агресивност в себе си , за да може да се защитава. Освен агресивност, трябва и да е способен да е добър и да обича близките си хора. И като порасне такъв нормален и уравновесен човек, той си потиска агресивността , просто защото му е по-лесно да си "живее в разбирателство с хората" отколкото да е в постоянна вражда с всички около него. Но когато някой друг му е навредил, не почва да се прави на божа кравичка, ами му отвръща на лошото с лошо.

Аз заявявам, че ние нормалните хора сме способни да бъдем и добри и лоши, според обстоятелствата.

А това че ще се съберат няколко идеалисти да се самонадъхват, че те имали право да решават кой какъв било трябвало да бъде, си е техен проблем. Вие можете да съдите само вашето собствено поведение. От момента от който започнете да пишете настоятелно, колко лоши сме били ние нормалните уравновесени хора, вие прекалявате.

Вие ставате ЛОШИ !!!

Савате лоши също като папата който разправя в Африка да не ползват презервативи, щото според неговите убеждения това не било добро.

Ставате лоши също както бяха комунистите, които се грижеха да ни "предпазват" от изкушенията на капитализма и стреляха на месо по границата с Гърция.

Не се опитвайте да налагате диктатура на псевдо добрите над нормално уравновесените хора, които заклеймявате че те били лоши, просто защото са нормални хищници с нормална доза агресивност в характера им. Да, ние хората сме хищници, месоядни и си имаме кучешки зъби, за да можем да разкъсваме сурово месо с тях.

В заключение, ако искате вие "добрите" да сме си добри, престанете да повтаряте като папагали вашата идеология на заклеймяване на нормалните черти на характера на мнозинството от хората.

Това, което си написал не отговаря на истината за мен, но не мисля да те опровергавам.

Сподели спокойно фантазиите си! :)

Голям моралист го раздаваш.

Хората се обединяват както могат.

Един от моите съседи е запален по спорта, ама аз от спорт не се интересувам въобще. Преди 3 - 4 години даде 700 евро за компютър с 4 ядрен процесор, ама не знае един и-мейл да прати. Знае да говори с един софтуер за евтини телефонни разговори и да посещава сайтове за спорт. Значи и за компютри не може да си говориме. Преди години го гледам че показва през прозореца една сателитна антена ( чиния ) и отидох да му кажа да не я инсталира на фасадата откъм улицата, щото ще го глобят от общината ( забранено е). После беше викнал един негов приятел да я сложат в градината и аз отидох да им давам акъл да хванат и 4-те сателита които им трябваха. Ама съседа по едно време ми вика да не се мъча да му обяснявам такиви сложнотии, щото нямал нито да ги разбере нито да ги запомни. Значи човека не обича да се напряга да мисли.

И за какво да си говориме ?

Не може само за коли всеки път, трябва малко разнообразие. Пък ние нормалните мъже, въпреки че сме женени не сме станали кьорави и забелязваме коя жена каква е. Така че съседките са подходящ обект и повод за клюки, без им мислиме нищо лошо.

И да те светна, да не го научиш от някой сайт или книга, като клюкарстват двама човека се получава автоматично регулиране до каква степен са съгласни и двамата да чуват прекалено лични клюки за съседите. Просто усещаш на кого какво можеш да му кажеш, за да не преминеш неговите граници за "нормално" клюкарстване. Това което си е напълно нормално като разговор между мъже, може да "уплаши" някоя съседка ако ти е дошла на гости сама. Един път бях седнал на едно сгъваемо столче на тротоара че хлапето караше колело, да го наглеждам. И една съседка дойде да си лафиме уж за малко, ама откара повече от 40 минути. Та като сме на улицата, и сме навлезли надълбоко в клюките, аз й обяснявам как една друга съседка се е мляскала с любовника й , той вътре в колата му а тя се натъртила и подпряла на отворения прозорец на врата и цункау-мунка, айде пак, мммм, и си мисли че никой не ги зляпа. Тази на която обяснявах случката се ухили до ушите и се изчерви даже, ама на улицата е безопасно място за една дама и там може такава клюка да й разкажеш. Дакото ако сте при нея или при теб, трябва да се съобразяваш да не говориш за такиви пикантни истории, за да не стават недоразумения. Всеки си има някакви граници на "прилично" клюкарстване и това се усеща много лесно. Доверието се гради бавно и постепено. Аз ако не съм им ходил по акъла на съседките да си поклюкарстваме и за неща които са ми абсолютно безинтересни, нямал съм да им стана доверено лице.

Аз лично не виждам по-добър общ интерес от взаимното разбирателство между съседи. То разбирателството е най-важното.

А по какъв начин ще го постигнеш, са дребни подробности които са интересни само на хора четящи книжки по психоанализа.

Редактирано от Мес (преглед на промените)

Голям моралист го раздаваш.

Хората се обединяват както могат.

Не раздавам никакъв морал.

Просто от опит знам, че за да просъществуват дадени отношения по-дълго, е нужно малко повече от това двама човека да клюкарстват какво правят другите. :)

Просто от опит знам, че за да просъществуват дадени отношения по-дълго, е нужно малко повече от това двама човека да клюкарстват какво правят другите. :)

Ооооо, ама има и повече разбира се.

Колкото по-полезен можеш да им бъдеш, за разни битовизми, толкова повече те "обичат" и ти се усмихват като те срещнат.

Сега те усещам ти и твоите обожателки ( по морал и фолосовски възгледи ), как ще се възмутите че такиви отношения не са истински, щото се били основавали на използвачество.

Нали така ще кажете, а ?

Да ама аз съм попаднал тука сред чужди хора и трябва да се интегрирам, ако не искам да съм самотен възвишен отшелник.

Ако попадна на някой изолиран остров от полудиваци, ще ми се наложи да им науча танците и скачам и се друсам като тях, за да ме приемат. Ще трябва да ям печени гъсеници като тях, без да се мръщя щото иначе няма да се уредя със съпруга, щото никоя няма да ме иска, нищо че знам много повече от всички тях взети заедно. Ще трбява да се правя че вярвам в съществуването на духовете на праотците им, иначе може да решат да ме сготвят в казана послучай на някой ритуал за който трябва изкупително жертвоприношение.

Редактирано от Мес (преглед на промените)

Ооооо, ама има и повече разбира се.

Колкото по-полезен можеш да им бъдеш, за разни битовизми, толкова повече те "обичат" и ти се усмихват като те срещнат.

Това вече не е клюкарство. :)

Не раздавам никакъв морал.

Там е работата,че нищо не знаеш.И тази психология,където си я учил кои са авторите?Нищо не ти е меродавно.

Там е работата,че нищо не знаеш.

Клюкарствай си колкото душа ти иска! :)

Просто човек може да си оползотворява времето и без да бистри клюки за другите.

Клюкарствай си колкото душа ти иска! :)

Просто човек може да си оползотворява времето и без да бистри клюки за другите.

Може и да ме привличаш,знам ли?На нас двамата ще ни дадат ли да си осиновим дете?

Ами просто не отговаряйте - като мене -

добре де, културно може -

как се казваш - както са ме кръстили,

от къде си - от Луната,

с кой живееш - с един крокодил, пет тарантули и две кобри ама те са безобидни

:slap1:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.