Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Клюките

Featured Replies

• Автор

което го прави клюкар

абе немам си друга работа ми под чаршафите на хората ша ровя

:lol6:

Твоята работа може и да е друга, но има хора, които "работят" точно това - ровят тук-там без или срещу заплащане :D

Принципът "Разделяй и владей" днес е по-актуален от всякога, а клюката е ефикасен и лесен начин за постигането на разделение.

• 4 месеца по-късно...
  • Отговори 109
  • Прегледи 17,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Клюките в службата са полезни, трябва да ги насърчаваме

Принуждавали мързеливите да работят

Клюките в службата трябва да бъдат насърчавани, защото те помагат да се разкриват мързеливците и увеличават ефикасността, съобщи в. "Дейли телеграф", позовавайки се на холандски учени.

Психолози от университета на Амстердам поискаха от 121 души да посочат причините, поради които клюкарстват.

Отговорите на доброволците показват, че 9 от 10 разговора са клюки, но невинаги зложелателни. С клюки колегите се предупреждават за хората, които кръшкат, като понякога само страхът, че ще се разчуе, може да принуди мързеливите да работят.

Учените твърдят, че ползата от "позитивните клюки" е не по-малка от вредата от зложелателните и като се направи разлика между двата вида може "да се минимализират негативните и да се оптимизират положителните последици".

Клюките са възникнали преди хиляди години, твърдят психолозите. Хората са започнали да клюкарстват веднага щом е възникнал говорът, за да противодействат на

използвачите, които са искали да ядат месо без да участват в лова.

"Речта дава възможност на членовете на една група да се предупреждават за хората, които не се държат според нейните норми", пишат учените, предаде БТА.

dnes.bg

Според мен позитивни и негативни клюки няма, има просто клюки, които винаги носят неприятности на този, за когото клюкарстват.

Поне в България е така...

и върви после обяснявай че нямаш сестра

:D

• 1 година по-късно...
  • Автор

Искаш да кажеш: Да се правим, че не обръщаме внимание! Нали?Защото аз не познавам човек, който да е безразличен към отявлената жлъч и лъжа, с които го затрупват дребните душици. Не познавам такъв човек!И понякога просто се налага да "пляснеш голямата уста" еднократно, без злоба, но с ясното съзнание за "отърсване" от чуждата кал.Хубавото е, че тези човечета(майстор-клюкарите :) са видими и поне можеш да се дистанцираш от тях.Лошото е, че клюките и интригите са в състояние да разрушат и прекрасни човешки отношения, и красиви места и ситуации.Така, че няма безобидно навлизане в чужда територия.

Напълно вярно, Нел!

Днес случайно попаднах на това и се връщам към темата.

Напълно вярно, Нел!

Днес случайно попаднах на това и се връщам към темата.

Охранявай репутацията си - много точно казано !

:P

Дума дупка не прави. По добре на хората в устата, отколкото в краката. Като не могат да те тъпчат, ще те плюят, какво друго им остава. Белгиеца изглежда печен, и най вероятно е печен, но сякаш защитава и търси определени аргументи в подкрепа на определена теза, а другите изпуска. Не мога да хвърля камък първи разбира се щото и аз правя тъй. Аз пък съм в живота темерут. И почти нямам приятели и изобщо не клюкарствам. Но не ми се е случвало да закъсам и някой да не ми помогне. Рядко закъсвам де, и може би това е причината. Пък и понякога като ме хванат добрите помагам. А доброто се помни и то като лошото. Те са си дружки неразделни и неразличими. Иначе живота щеше да е тъп, а той е интересен. Хората не са тъпи парчета Белгиец. Може и да си забелязал, но излагаш мненията си така, сякаш си мислиш, че са тъпи. Дали ще си в задушевната атмосфера на клюките, или ще си над нещата в облаците е едно и също, и това е правилният възглед. Иначе няма как да гледаш безпристрастно на нещата.

• Автор

Охранявай репутацията си - много точно казано !

Репутация е това, което мислят другите за теб, а не това, което си, поради което аз не бих казала: "охранявай репутацията си", а: "не позволявай някаква си репутация да повлияе върху живота ти".

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Репутация е това, което мислят другите за теб, а не това, което си, поради което аз не бих казала: "охранявай репутацията си", а: "не позволявай някаква си репутация да повлияе върху живота ти".

имах предвид да не плямпаш много много из нета

• Автор

имах предвид да не плямпаш много много из нета

Колкото по-малко лична информация в нета, толкова по-добре.

Колкото по-малко лична информация в нета, толкова по-добре.

напълно подкрепям

шефа написал на гугъла haidukpikaso и познай де го пратил гугъла - тука в Калдата естествено

• Автор

напълно подкрепям

шефа написал на гугъла haidukpikaso и познай де го пратил гугъла - тука в Калдата естествено

А, това са бели кахъри :)

А, това са бели кахъри :)

прочел нещо от Религиите нищо не разбрал и му минал мерака да ме проучва по-обстойно

зер 15 години нищо не вдянал за мене

• Автор

прочел нещо от Религиите нищо не разбрал и му минал мерака да ме проучва по-обстойно

зер 15 години нищо не вдянал за мене

Имала си късмет, че не е влязъл в темата за възмездието, защото щеше да се замисли върху прегрешенията си спрямо теб, и... :scared: 

Сигурна съм, че има възмездие.

За добрия началник, или лошо или нищо. 

Ако кажеш нещо добро, ще си помислят, този не ги стяга и затова го харесват.

Ако го плюеш, ще си помислят, този ги държи здраво и затова го плюят.

• Автор

За добрия началник, или лошо или нищо. 

Ако кажеш нещо добро, ще си помислят, този не ги стяга и затова го харесват.

Ако го плюеш, ще си помислят, този ги държи здраво и затова го плюят.

Да кажеш, че началникът ти е лош, когато той всъщност е добър е и дезинформация с цел запазване на работното място, защото няма човек, който да не желае да работи при добър шеф.

с две думи казано - по-голема клюкарка от гугъла нема

е па нема

сетих се и за още една клюкарщина - внимавайте и с обявите дет пускате из нета

щото много интересно става като ви напише някой телефонния номер на гугъла

• Автор

с две думи казано - по-голема клюкарка от гугъла нема

е па нема

сетих се и за още една клюкарщина - внимавайте и с обявите дет пускате из нета

щото много интересно става като ви напише някой телефонния номер на гугъла

А още по-интересно ще е, ако някой пусне обява в някой сайт за секс услуги, давайки вашия телефонен номер. :D

• Автор

Злословенето и набеждаването са неразделна част от клюката и след случая с КТБ си мисля, че клюката притежава далеч по-голяма мощ, отколкото предполагаме, особено ако се тиражира в медиите.

За тези, които си позволяват чрез злословене и безпочвено набеждаване да петнят репутацията на хора или институции трябва да има строги санкции.

трябва трябва

само дето тук такива екстри като санкции няма

Злословенето и набеждаването са неразделна част от клюката и след случая с КТБ си мисля, че клюката притежава далеч по-голяма мощ, отколкото предполагаме, особено ако се тиражира в медиите.

За тези, които си позволяват чрез злословене и безпочвено набеждаване да петнят репутацията на хора или институции трябва да има строги санкции.

Санкции?

За случилото се с КТБ трябва строго наказание и затвор и то на хора, които би трябвало да познават законите на тази държава, като например най-негодния главен прокурор, който държавата е имала - Сотир Цацаров - срам за гилдията, срам за България... питам се дали това изчадие изобщо някога е знаело законите, прилагането на които уж трябва да съблюдава.

Клюка ли... о, не! Че ще има удар по банковото дело се знаеше още когато се създаде правителството на куклата - Орешарски, който пък от своя страна е срам за своята професионална гилдия...

Така, че не става въпрос за клюки, а за злоупотреба със служебно положение.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Бе имат развитие. На времето са грабели мандри. Сега банки. На грабителите това им е работата.

А ако се окаже, че банковата криза е инсценирана, което според мен е много вероятно?

Ще понесат ли отговорност тези, които умишлено пуснаха клюката и заблудиха хората?

ще ще

върви им търси сестрата...

А ако се окаже, че банковата криза е инсценирана, което според мен е много вероятно?

Ще понесат ли отговорност тези, които умишлено пуснаха клюката и заблудиха хората?

Редно е да понесат. Естествено не мога да знам, кое е вярно. Добре, ще ги сложа в кавички тогава. 

Както предполагаемите "грабители", така и предполагаемите "клеветници" са кръвни наследници на грабителите (без кавички) на мандри.

• 1 година по-късно...
  • Автор

Клюката - антидот на скуката

Не обичам, как’ Сийке, и не съм от тия, дето се бъркат в хорските работи, ама има едни жени, като Тана Папучкина, като разчекнат едни уста - като ханджийска порта!”  

„За кака Сийка”, Чудомир

„И аз не обичам...” – това сигурно ще кажат мнозина, когато стане дума за този широко разпространен социален феномен клюката. И така, както никой не я обича, се оказва, че ½ от лежерните, приятелски разговори са относно факти, много по близки до клюката, отколкото до истината. Разбира се, става дума за онзи тип разговори, породени най-вече от скуката, от липсата на реални и интересни случки в живота и нуждата да се задоволи гладът с едно по-пикантно „ястие”. Доказателство за това са множеството жълти вестници и високите рейтинги на клюките за световноизвестни личности. Клюката е информация, която не ни засяга пряко, не ни носи и полза. За сметка на това пък е с голям потенциал за създаване на конфликти. Те са като новородено, което бързо наддава на ръст и килограми. Подхранват се от енергията на хората и от желанието им да споделят.

Клюките могат да вгорчат живота на някого повече от горчилката на блистер аналгин на празен стомах. Но това са злобните клюки, доближаващи се най-вече до клеветите. Клюките не винаги са лъжовни. Както във всяка шега има и доза истина, така и в някои клюки има късчета реалност. Попроменени са обаче заради дългата верига, по която са минали, и поукрасени от хората с по-богата фантазия. Клюките са и добър PR. Черен или не, добър или лош – няма значение. Факт е, че историята познава случаи, в които световноизвестни актриси водят дела за клевета срещу медиите, а в същото време сами пуска видеоклипове със специално съдържание в интернет, за да повдигнат рейтинга си. Другият вид клюки – от типа леко, несдържано любопитство, са истински антидот на скуката.

Клюката е вирус. Прихваща се много лесно, може да я носите дълго и дори да я унищожите, но може и лесно да я предадете на друг човек, заради силната й прилепчивост. Напира като кихавица и също като нея може да излезе непредсказуемо и спонтанно. Другият я предава на трети и т.н. Също както различните вируси имат различни симптоми, така и клюката води до различни резултати – може бързо да бъде забравена или да се разпространи вълнообразно, помитайки всичко по пътя си.

Клюката замества липсата на истински новини. Затова, когато нищо ново не се е случило, хората прибягват до измислиците.

Клюката е чесало за езика. Порастването на млечните зъбки на бебетата е съпроводено със сърбеж на венците. Затова чесалките се оказват много полезна вещ. В живота на възрастните клюката е именно тази чесалка. Когато те засърби езикът – споделяш на другия, когато искаш да говориш, а няма какво – импровизираш.

Клюката върви с чашка кафе. Ако съзнанието на човек е ангажирано със сложни бизнес дела, здравословни или социално-битови проблеми, той няма време за клюки. Но когато животът му върви в определени релси и се е отдал на кратка почивка от деловите ангажименти, съзнанието се освобождава и темите за разговори се променят. Лежерната обстановка, приятелската близост и топлият дълъг следобед са обстоятелства, предразполагащи към клюкарстване. С увеличаването на скуката и изчерпване на съществените теми за разговор се доближаваме до забранената територия. И лека-полека навлизаме в нея с първа крачка - обсъждане на липсващите от компанията, втора - споделяне на нещо случайно дочуто, трета - коментар на друго и т.н.

Ако клюката е антидот на скуката, то антидотът на клюката е мълчанието. Това е единственият начин, по който успешно може да бъде прекратен нейния живот. Клюките не са белег на определен пол. Клюкарят както мъжете, така и жените. Дребната, несъществена, не нараняваща клюка не е опасна по своята същност. Тя не навлиза в чуждия живот или ако го прави, поне не е на дълбоко. Тя е като чилито в соса за пица или чесъна към таратора – можем и без тях, но с тях е по-вкусно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.