Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква дънна платка за следната конфигурация

Featured Replies

Не може да е само 350лв за 18 месеца ! Искаш да кажеш , че лихвата е под 10% ! Всеки лизинг е поне с 15%, нормално е 18-20% лихва ! Сметни го и ще видиш колко е оскъпяването !

Човече, мацето си е говорила лично с представител на фирмата, а ти просто правиш предположения. Това не ти е Техномаркета и ДжАф кредити.

• Отговори 81
  • Прегледи 8,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Не може да е само 350лв за 18 месеца ! Искаш да кажеш , че лихвата е под 10% ! Всеки лизинг е поне с 15%, нормално е 18-20% лихва ! Сметни го и ще видиш колко е оскъпяването !

Относно лихвата - наистина на сайта пише 20% но в момента имат промоции от които мисля да се възползвам. И действително ще ми излезе 350 лв с пълен лизинг и 200 лв ако дам това което имам. Мисля да е първото. Няма да усетя 150-те лева разлика пръснати по 18 месеца

Важното е, че сумата остава същата. 2200 лв

До тук:

CPU: CORE i7-2600K, 3.40GHz, 8M, BOX, LGA1155

Остават

RAM

Video

Motherboard

HDD

Кутия и захранване.

За да не се ровим из хисторито - сегашните са:

Дънни платки за INTEL ASROCK Z68 EXTREME4, Z68, DDR III 2133(O.C)/1600/1333, VGA, DVI, HDMI, DP, SATA III, RAID, eSATA, USB 3.0, 1394, GLAN, LGA1155

Процесори INTEL INTEL CORE i7-2600K, 3.40GHz, 8M, BOX, LGA1155

RAM памети за настолни компютри CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz, CMZ8GX3M2A1600C8

Твърди дискове & Флопи SEAGATE 1000GB 7200 32MB SATA III

Видео карти GIGABYTE 1280M GTX570 N570OC-13I DDR 5 PCI-E

Кутии и Захранвания SEASONIC Захранване SS-620GB Bronze, 620W

Кутии и Захранвания COOLER MASTER HAF-932 BLACK, w/o PSU

въпросът е, как да се промени тази конфигурация за да се оптримизира максимално за тези 2200 лв.

Относно монитора iliev72 ме посъветва за игри да търся с TN матрица a този тук е IPS. Моята работа си е лесна, опитвам да намеря монитор за игра

Редактирано от l0llita (преглед на промените)

• Автор

А защо е нужно да си сменя монитора LG E2260V? Защо да не си работи с него? :P

Защото търсим монитор за игри не за работа, а до колкото разбрах той няма да показва "мощта" на видео картата.

Нека оставим за момент монитора на старана. Той въобще не ми е спешен. Всъщност конфигурацията ме притеснява :P и ми трябва бързо. За монитор май ще седна първо да почета ;)

Монитор определено много ще подбирам докато избера нещо което наистина да си струва да ми замени LG-то

Защото търсим монитор за игри не за работа, а до колкото разбрах той няма да показва "мощта" на видео картата.

Първо виж този, с който си сега, как ще покаже "мощта" на видео картата, а ако след това имаш резерви към монитора и свободни парички, може да помислиш и за нов монитор. :P

Нека оставим за момент монитора на старана. Той въобще не ми е спешен. Всъщност конфигурацията ме притеснява :P и ми трябва бързо. За монитор май ще седна първо да почета ;)

Монитор определено много ще подбирам докато избера нещо което наистина да си струва да ми замени LG-то

Не Сте ме разбрали правилно. Имах предвид, че с карта от класа на ГТХ570 могат безпроблемно да се играят игри на резолюция по-голяма от Full HD(т.е. по-голяма от 1920Х1080 пиксела) и съответно за да се изобрази такава по-голяма резолюция, на никой от въпросните монитори нито на Вашия, нито на другите предложени не достига разделителна способност. Но при това положение, вече се говори за друг ценови клас монитори, които биха доста натежали на бюджета(освен ако не намерите такъв втора употреба на изгодна цена и в добро състояние, което е изключително малко вероятно, за България).

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

За 22" (21.5") монитор резолюция от 1920x1080 е предостатъчна! :P

• Автор

За 22" (21.5") монитор резолюция от 1920x1080 е предостатъчна! :P

ох, ми то аз няколко пъти се опитах но май не успях, да обясня че монитора наистина не ми е важен в момента и евентуално ще се взима на по късен етап и сега ме притеснява единствено конфигурацията за да си взема компютъра възможно най-бързо че игрите чакат но работата не :P

така че оставяме монитора.

sliderum

Наистина не съм разбрала правилно, което улеснява нещата още повече - спираме темата за монитора изцяло ;). Остава само да изчакаме тези които са на работа, ако могат да помогнат довечера и да се моля SKY да работят утре.. което ме съмнява

Да предложа една кутия, която я има в наличност и е с отлични за парите си качества. Lian Li PC Case PC-7FB Black(понеже в sky снимката е грозна - http://www.dekada.com/catalog/pc-case-pc7fb-blackaluminium-p-507.html ). Обаче като ще се взема висок клас конфигурация, то нека и захранването да е висок клас - SEASONIC SS-660KM Gold, 660W. Макар и малко скъпичко е изключително качествено захранване и ще осигури стабилна работа на системата, дори и при екстремен овърклок, а перката му на практика е безшумна, даже и да си долепиш ухото до нея. Пък и идва с 60 месеца гаранция.

Аз всъщност се чудя за какво ще ползвате hyper threading-a на 2600К, при положение, че купувате геймърска машина и 2500К е оптималният избор за игри, но щом сте решили... :P

Да предложа една кутия, която я има в наличност и е с отлични за парите си качества. Lian Li PC Case PC-7FB Black(понеже в sky снимката е грозна - http://www.dekada.co...nium-p-507.html ). Обаче като ще се взема висок клас конфигурация, то нека и захранването да е висок клас - SEASONIC SS-660KM Gold, 660W. Макар и малко скъпичко е изключително качествено захранване и ще осигури стабилна работа на системата, дори и при екстремен овърклок, а перката му на практика е безшумна, даже и да си долепиш ухото до нея. Пък и идва с 60 месеца гаранция.

Аз всъщност се чудя за какво ще ползвате hyper threading-a на 2600К, при положение, че купувате геймърска машина и 2500К е оптималният избор за игри, но щом сте решили... :P

Момичето казва, че и ще работи на машината, която и ще е източник на доходи от тази работа. Понеже не е ясен типа на работа, поне не напълно, тя спомена че за работата не е нужна толкова мощна карта, но това не означава непременно, че тази работа не е със софтуер, който силно натоварва централният процесор.

• Автор

Да предложа една кутия, която я има в наличност и е с отлични за парите си качества. Lian Li PC Case PC-7FB Black(понеже в sky снимката е грозна - http://www.dekada.co...nium-p-507.html ). Обаче като ще се взема висок клас конфигурация, то нека и захранването да е висок клас - SEASONIC SS-660KM Gold, 660W. Макар и малко скъпичко е изключително качествено захранване и ще осигури стабилна работа на системата, дори и при екстремен овърклок, а перката му на практика е безшумна, даже и да си долепиш ухото до нея. Пък и идва с 60 месеца гаранция.

Аз всъщност се чудя за какво ще ползвате hyper threading-a на 2600К, при положение, че купувате геймърска машина и 2500К е оптималният избор за игри, но щом сте решили... ;)

Нагоре ми направиха забележка и то с право, че не правя разлика между mid и full tower. Този е mid. Ще ми върши ли толкова добра работа колкото Cooler Master HAF932 който е Full?

Относно другото - процесора и рамта ги избирам за моята работа, видео картата е за игрите и процесора е просто бонус за тях :( той остава.

Сменям Захранването веднага :) благодаря.

Захранване - Захранване SS-660KM Gold, 660W

RAM

Video

Motherboard

HDD

Case - Cooler Master HAF932 vs Lian Li PC Case PC-7FB Black/Aluminium

Но захранването е мн по-скъпо :( има ли някаква алтернатива в друга марка която да смъкне цената или това е единствения качествен вариант. Не съм сигурна че със смяната на кутията ще компенсирам цената, но пък в крайна сметка качеството на първо място :)

Много благодаря на всички, че ми помагате :) особено на sliderum който го измъчих вчера целия ден :D

Нагоре ми направиха забележка и то с право, че не правя разлика между mid и full tower. Този е mid. Ще ми върши ли толкова добра работа колкото Cooler Master HAF932 който е Full?

Относно другото - процесора и рамта ги избирам за моята работа, видео картата е за игрите и процесора е просто бонус за тях :( той остава.

Сменям Захранването веднага :) благодаря.

Захранване - Захранване SS-660KM Gold, 660W

RAM

Video

Motherboard

HDD

Case - Cooler Master HAF932 vs Lian Li PC Case PC-7FB Black/Aluminium

Но захранването е мн по-скъпо ;) има ли някаква алтернатива в друга марка която да смъкне цената или това е единствения вариант. Не съм сигурна че със смяната на кутията ще компенсирам цената..

Много благодаря на всички, че ми помагате :) особено на sliderum който го измъчих вчера целия ден :D

Особено ми е приятно да съм Ви в помощ!

Можете спокойно да останете и на 620 Bronze. Кутията не е задължително, тази да бъде избрана, модела който предложих още в пост №4 също върши работа. На мисълта за СМ HAF932 ме наведе обстоятелството, че приятеля ви е геймър и не е изключено в бъдеще да се избере някоя извън-габаритна топ видеокарта или някоя много висока охлаждаща "кула" за процесора. И аз съм човек и обичам да се презастраховам :).

Честно казано, понеже нямам много време прочетох темата по диагоналния метод и не съм видял, че компа ще се ползва и за работа. Oбаче може да се спести от видеокартата и да се вземе SAPPHIRE 2048M HD6950 DDR 5 PCI-E DIRT3 EDITION - също ще е достатъчна за 1920х1080, а с малко овърклок и префлашване на BIOS-a лесно стига производителността на HD6970.

Но захранването е мн по-скъпо :) има ли някаква алтернатива в друга марка която да смъкне цената или това е единствения качествен вариант. Не съм сигурна че със смяната на кутията ще компенсирам цената, но пък в крайна сметка качеството на първо място :(

В пост 17 беше предложено ето това:

http://sky.bg/Details.aspx?ID=18671 :)

• Автор

Особено ми е приятно да съм Ви в помощ!

Можете спокойно да останете и на 620 Bronze. Кутията не е задължително, тази да бъде избрана, модела който предложих още в пост №4 също върши работа. На мисълта за СМ HAF932 ме наведе обстоятелството, че приятеля ви е геймър и не е изключено в бъдеще да се избере някоя извън-габаритна топ видеокарта или някоя много висока охлаждаща "кула" за процесора. И аз съм човек и обичам да се презастраховам :(.

И аз гледам да мисля напред за да не давам едни пари по два пъти :) за това крайно спрях на кулър мастър.. иначе ако трябва да съм честна гледах тази. Но няма лошо ако мога с цената на кутията да сложа по-добро захранване - на мен все пак ми изглежда добра идея. Стига да намеря толкова добра кутия колкото HAF-932

Честно казано, понеже нямам много време прочетох темата по диагоналния метод и не съм видял, че компа ще се ползва и за работа. Oбаче може да се спести от видеокартата и да се вземе SAPPHIRE 2048M HD6950 DDR 5 PCI-E DIRT3 EDITION - също ще е достатъчна за 1920х1080, а с малко овърклок и префлашване на BIOS-a лесно стига производителността на HD6970.

Дано работата на колежката не е със софтуер, за който АМД нямат, или имат кофти драйвери...

l0llita, бихте ли споменали каква работа ще се работи и с какви програми, ако не е тайна?

• Автор

В пост 17 беше предложено ето това:

http://sky.bg/Details.aspx?ID=18671 :)

Дам, то ффигурираше до преди малко в конфигурацията, но нали го сменихме с по-мощно :( за сметка на кейса. въпроса беше дали има с тази мощност друга марка или на тази марка е най-добрия избор

И аз гледам да мисля напред за да не давам едни пари по два пъти :( за това крайно спрях на кулър мастър.. иначе ако трябва да съм честна гледах тази. Но няма лошо ако мога с цената на кутията да сложа по-добро захранване - на мен все пак ми изглежда добра идея. Стига да намеря толкова добра кутия колкото HAF-932

Ами и тази в пост №4 си е на "майстора на вентилатори" СМ=Cooler Master :)

• Автор

ще се катерят виртуални машинки ще се вдигат сървъри бази... ще си поиграя малко за сметка на една фирма :( и до скоро го правех но ни обраха и останах само с лаптопа дето беше с мен. Сега така и така ще купувам нов комп - искам ми се поне да си струва парите дето ще вложа. Не искам AMD - пристрастна съм - процесора не мисля да сменям, само на него държа. Всъщност ако ми дадете краен съвет за Дънната платка още днес ще отида да взмеа компютъра..

Дам, то ффигурираше до преди малко в конфигурацията, но нали го сменихме с по-мощно :( за сметка на кейса. въпроса беше дали има с тази мощност друга марка или на тази марка е най-добрия избор

620W са предостатъчна мощност, пък и нали вече си беше избрано. :)

• Автор

620W са предостатъчна мощност, пък и нали вече си беше избрано. :(

а съвет за дънна платка.. само тя ми остана за да успея да си взема компа днес и да се възползвам от 4-те почивни дни да наваксам с работа

а съвет за дънна платка.. само тя ми остана за да успея да си взема компа днес и да се възползвам от 4-те почивни дни да наваксам с работа

В крайна сметка, тази (ASROCK Z68 EXTREME3 GEN3),е най-добра и за двата типа дейност, за които ще се използува компютъра. Предимство е и че разполага с новата версия(3.0) на PCI-Express интерфейса, имащ достатъчна пропускателна способност и за бъдещите модели видеокарти, и е по-евтина от модела на същата фирма(ASROCK) Z68 EXTREME4.

С каква ОС ще е виртуализацията ? VMWare, М$, Citrix или ? Има голямо значение избора на дъно според това. Ако ще се прави сериозна виртуализация де. Тогава и паметта ще е малко. Поне заради наличността на драйвери. Някой помисли ли за това преди да се изпишат няколко страници за видео карти, кутии и подобни глупости ? А ако е само за проба и под Уин 7 - то дъното няма особено значение, някакво от зет сериите или про на Ашрок или ГБ, успех в избора

С каква ОС ще е виртуализацията ? VMWare, М$, Citrix или ? Има голямо значение избора на дъно според това. Ако ще се прави сериозна виртуализация де. Тогава и паметта ще е малко. Поне заради наличността на драйвери. Някой помисли ли за това преди да се изпишат няколко страници за видео карти, кутии и подобни глупости ? А ако е само за проба и под Уин 7 - то дъното няма особено значение, някакво от зет сериите или про на Ашрок или ГБ, успех в избора

Е, най-после още един от истинските специалисти. Здравей! Аз съм предложил 8ГБ(4ГБХ2 на Корсар, изключая първото включване в пост №4, където още не беше ясно всичко, което е ясно сега и бях предложил същият обем, но от бюджетните пръчки на А-Дата) и мисля че за домашна работа в тази област са напълно достатъчни. Виж, предполагам ще трябва твърд диск, с една идея по-високо качество, за да не стане фал и поне един по-малък за бекъп. Как мислиш?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.