Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква дънна платка за следната конфигурация

Featured Replies

да разбирам ли че ще има шанс за по-евтина дънна платка?

Отговорих за видеото в горния пост.

Да, разбира се, има дънни платки за този тип процесори с LGA 1155 шина на по-ниска цена, но Кокомил имаше друго предвид. Той си мислеше за отключен множител, улеснен оверклок и прочие нещица, с които едва ли ще седнете да се занимавате. А това, което му отговорих, е от уважение, не защото непременно е задължително да се съобразявате с което и да е мнение във форума безпрекословно. Вероятно, ще има и още предложения за конфигурации, кои по-сполучливи, кои не, като накрая ще се отсее най-адекватната за изискванията Ви конфигурация, разбира се съобразена с бюджета. Затова ще Ви помоля отново да уточните някаква крайна максимална сума която да се има предвид. Също ще е добре да посочите марката и модела на монитора, който използувате, за да не сглобяваме някаква свръх-машина, за монитор с максимална резолюция 1280Х1024...Вече разбрах, че работата ще е приоритет, (освен ако не обичате приятеля си повече :) ), нещо да споменете, ако знаете и за това какво играе? :yanim:

П.П. Редакцията е заради пропуснати букви и запетайки!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Отговори 81
  • Прегледи 8,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Да разбира се има дънни платки за този тип процесори с LGA 1155 шина на по-ниска цена, но Кокомил имаше друго предвид. Той си мислеше за отключен множител, улеснен оверклок и прочие нещица, с които едва ли ще седнете да се занимавате. А това което му отговорих, е от уважение, не защото непременно е задължително да се съобразявате с което и да е мнение във форума безпрекословно. Вероятно ще има и още предложения за конфигурации, кои по-сполучливи, кои не, като накрая ще се отсее най-адекватната за изискванията Ви конфигурация, разбира се съобразена с бюджета. Затова ще Ви помоля отново да уточните някаква крайна максимална сума която да се има предвид. Също ще е добре да посочите марката и модела на монитора, който използувате, за да не сглобяваме някаква свръх-машина, за монито с максимална резолюция 1280Х1024...Вече разбрах, че работата ще е приоритет, (освен ако не обичате приятеля си повече ;) ), нещо да споменете, ако знаете и за това какво играе? :yanim:

TV-Monitor LG 22ld320 освен ако това не беше модела на телевизора но монитора е почти същия. всъщност мисля че и двете са мултифункционални - не съм вкъщи да проверя със сигурност.

максималната сума беше 1400 лв като и кутия трябва все пак :)

Този сайт от който ми показвате конфигурацията. разгледах го. Предполагам мога директно да си поръчам компютъра от там. Само че, процесора там ми е скъп. Чудя се някой от вас възползвал ли се е от услугите им. Дали има възможност да предоставя процесора сама и те да свършат останалото..

С новата видеокарта определено надвишавам бюджета така или иначе.. А приятеля го обичам достатъчно, че игрите да са наравно с работата. Ами .. това с игрите е сложен въпрос. Eve Online, Deus X (не съм сигурна дали се пише така) и мн други които са с тежки графики.. само дето не ме влезе да ги гледам или играя за да опиша

Редактирано от l0llita (преглед на промените)

TV-Monitor LG 22ld320 освен ако това не беше модела на телевизора но монитора е почти същия. всъщност мисля че и двете са мултифункционални - не съм вкъщи да проверя със сигурност.

максималната сума беше 1400 лв като и кутия трябва все пак :yanim:

Този сайт от който ми показвате конфигурацията. разгледах го. Предполагам мога директно да си поръчам компютъра от там. Само че, процесора там ми е скъп. Чудя се някой от ваз възползвал ли се е от услугите им. Дали има възможност да предоставя процесора сама и те да свършат останалото..

С новата видеокарта определено надвишавам бюджета така или иначе.. А приятеля го обичам достатъчно, че игрите да са наравно с работата. Ами .. това с игрите е сложен въпрос. Eve Online, Deus X (не съм сигурна дали се пише така) и мн други които са с тежки графики.. само дето не ме влезе да ги гледам или играя за да опиша

Не знам от къде Вие гледате цените, но тази фирма предлага едни от най-ниските цени в страната и офертите са актуални. Доста други фирми, не актуализират често цените в интернет сайтовете си, някои все още посочват цени без ДДС, като или не обявяват това, или са го изписали с оня дребния шрифт като на вътрешните страници в кредитните договори...добре забутано в някое ъгълче.

Това, което Сте посочили е модел LCD телевизор, твърде странно би било да се използува за монитор, още повече за работа, от която се изкарват пари и вероятно отнема време, едва ли работите по един-два часа на ден, предвид мизерната разделителна способност.

П.П. Що се отнася до игрите, никакъв проблем да ги подкарате на подобноа или по-висока резолюция с избраната видеокарта, като все пак за комфортна игра на Deus Ех при високи резолюции и с включени на ентусиастки стойности екстри ще си трябва карта като минимум Радеон ХД 5850/6870 или ГТХ570 също няма да е излишна. Разбира се и по-мощни карти от посочените няма да са излишни за тази игра, за нея колкото повече толкова по-добре, горен праг в сега достъпните карти от любителският сектор сигурно ще е QUAD Crossfire 2X HD 6990 или QUAD SLI 2X GTX590...

• Автор

Това, което Сте посочили е модел LCD телевизор, твърде странно би било да се използува за монитор, още повече за работа, от която се изкарват пари и вероятно отнема време, едва ли работите по един-два часа на ден, предвид мизерната разделителна способност.

възможно е да е телевизора, да. не бях сигурна кое имам записано. С модела на монитора няма да разполагам до утре значи.

Относно процесора, цената е с ДДС

http://dx-shop.com/bg/product-view/349.html ето тук. Забелязах че тази фирма предлага на ниски цени, за това и реших директно там да поръчам, но конкретно процесора е с по-висока цена. 300+ $.

възможно е да е телевизора, да. не бях сигурна кое имам записано. С модела на монитора няма да разполагам до утре значи.

Относно процесора, цената е с ДДС

http://dx-shop.com/b...t-view/349.html ето тук. Забелязах че тази фирма предлага на ниски цени, за това и реших директно там да поръчам, но конкретно процесора е с по-висока цена. 300+ $.

Възможно е и да е така. Все пак има посочен телефон за справки. Попитайте ги за настоящата цена, защото артикула е по заявка, т.е. нямат го на склад. Също няма и дата на актуализация на офертата, Като нищо може да е на няколко седмици, когато доларът беше по-евтин, а продажбите по-вяли, защото хората харчеха парите си за почивки на море, а не за електроника, на сайта на "Небесните" компютри, цената на офертата е от: "Последна дата на обновяване на цената: 16/09/2011" т.е. от петък - съвсем прясна.

П.П. Ще изчакам до утре, живи и здрави, за уточнение на марката и модела на монитора!

• Автор

П.П. Ще изчакам до утре, живи и здрави, за уточнение на марката и модела на монитора!

Добро утро :(

LG E2260V Това ми е монитора. Още веднъж се извинявам за объркването - и двете са LG с телевизора и моделите винаги ги бъркам. Говорих с Приятеля ми - явно ще се слага хубавата видеокарта. Gigabyte NVIDIA GTX570 или Palit GTX580? Не съм чувала хубави неща за Палит и не ми се искаше.. Но ако Вашите впечатления са добри..

Днес ще звънна на Небесните :D даже ще ги питам за лизинг, иначе леко ще се озорим следващия месец. Ако ни разрешат лизинг, най-вероятно това ще е конфигурацията:

Дънни платки за INTEL ASROCK Z68 EXTREME4, Z68,

Процесори INTEL INTEL CORE i7-2600K, 3.40GHz, 8M, BOX, LGA1155

RAM памети за настолни компютри CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz, CMZ8GX3M2A1600C8

Твърди дискове & Флопи SEAGATE 1000GB 7200 32MB SATA III

Видео карти GIGABYTE 1280M GTX570 N570OC-13I DDR 5 PCI-E

Кутии и Захранвания SEASONIC Захранване SS-620GB Bronze, 620W

Кутии и Захранвания COOLER MASTER HAF-932 BLACK, w/o PSU

И все пак да попитам - Някой има ли идея дали има шанс за Кутиите на NZXT.. Навсякде където гледам са изчерпани.. Много исках да си взема техния модел. В краен случай ще стугна до HAF-932 но ако има и минимален шанс за NZXT - не искам да го изпускам

post-188716-0-18906900-1316582928_thumb.

Добро утро :(

LG E2260V Това ми е монитора. Още веднъж се извинявам за объркването - и двете са LG с телевизора и моделите винаги ги бъркам. Говорих с Приятеля ми - явно ще се слага хубавата видеокарта. NVIDIA GTX570 - тази или друга да бъде?

Днес ще звънна на Небесните :D даже ще ги питам за лизинг, иначе леко ще се озорим следващия месец. Ако ни разрешат лизинг, най-вероятно това ще е конфигурацията:

Дънни платки за INTEL ASROCK Z68 EXTREME4, Z68, DDR III 2133(O.C)/1600/1333, VGA, DVI, HDMI, DP, SATA III, RAID, eSATA, USB 3.0, 1394, GLAN, LGA1155

Процесори INTEL INTEL CORE i7-2600K, 3.40GHz, 8M, BOX, LGA1155

RAM памети за настолни компютри CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz, CMZ8GX3M2A1600C8

Твърди дискове & Флопи SEAGATE 1000GB 7200 32MB SATA III

Видео карти GIGABYTE 1280M GTX570 N570OC-13I DDR 5 PCI-E

Кутии и Захранвания SEASONIC Захранване SS-620GB Bronze, 620W

Кутии и Захранвания COOLER MASTER HAF-932 BLACK, w/o PSU

И все пак да попитам - Някой има ли идея дали има шанс за Кутиите на NZXT.. Навсякде където гледам са изчерпани.. Много исках да си взема техния модел. В краен случай ще стугна до HAF-932 но ако има и минимален шанс за NZXT - не искам да го изпускам

Мога само да Ви поздравя. Ще си имате чудесна машина!

За съжаление в БГ като обявен на склад намирам само един от грозните и не особено функционални модели от въпросната марка кутии. Ако толкова държите на NZXT се налага да пазарите от някой чуждестранен онлайн магазин. Разбира се можете да попитате и в наша фирма дали не биха доставили избраният модел кутия от тази марка, за какъв срок и на каква цена, стига да имате време! Питайте и "Небесните" за кутия от въпросната марка(моделът който Ви е харесал, а също и дали ще осигури оптималното охлаждане на компонентите, все пак ако ще е само и единствено заради външният вид...компютъра не е дамска чанта[не че не може да се модифицира и така да изглежда :D ]), тъй или иначе, ако стане, е добре цялата конфигурация да е от един магазин, хората там са коректни, ще сглобят машината безплатно, дори не биха отказали, ако някой от компонентите е закупен от друго място.

!

П.П. ЛОЛ, Сега погледнах офертата, бюджета доста е нараснал. Ако желаете, не бързайте още днес да поръчвате и уточнете крайният размер на сумата във Ваш пост. Почти съм сигурен, че колегите ще успеят да подберат и по-добри конфигурации при новият лимит! Особено, ако се включат някои определени хора, които са напред с материала, понеже и работят в тази област и през ръцете йм, не само на страниците на форума, а и реално са преминали стотици машини.

Ako не е запален геймър няма смисъл от такава карта ! Palit GTX 560 TiSonic е повече от достатъчен ! С нея съм и съм доволен ! Картите от GTX560 които са нагоре ги взимат хора които имат високи изисквания към игрите и искат всичко да е макс. Не виждам смисъл да се изхвърляте за нещо което няма да ползвате пълноценно ! Относно кутия не е лошо да я видите - все това е FullTower и е доста голяма ! Относно процесора си помислете ! Това (к) е за хора които са много навътре в нещата и знаят как се клоква и знаят защо го правят ! За да не се получи ситуацията - имате Ферари , но трябва да го карате по нашите пътища и едвам вдигате 120км/ч с него :(

• Автор

Мога само да Ви поздравя. Ще си имате чудесна машина!

За съжаление в БГ като обявен на склад намирам само един от грозните и не особено функционални модели от въпросната марка кутии. Ако толкова държите на NZXT се налага да пазарите от някой чуждестранен онлайн магазин. Разбира се можете да попитате и в наша фирма дали не биха доставили избраният модел кутия от тази марка, за какъв срок и на каква цена, стига да имате време! Питайте и "Небесните" за кутия от въпросната марка(моделът който Ви е харесал, а също и дали ще осигури оптималното охлаждане на компонентите, все пак ако ще е само и единствено заради външният вид...компютъра не е дамска чанта[не че не може да се модифицира и така да изглежда :( ]), тъй или иначе, ако стане, е добре цялата конфигурация да е от един магазин, хората там са коректни, ще сглобят машината безплатно, дори не биха отказали, ако някой от компонентите е закупен от друго място,

избрах модела определено не заради външния вид. с 2 пъти по силно охлаждане е от този на кулър мастър.. Жените определно сме си изградили добро име че подбираме всичко по външния вид :D в моя защита ще кажа че харесах и модела HADES който определено не ми допада на външен вид..

Дайте ми съвет за видео картата, моля :D

Gigabyte GTX 570 vs Palit GTX 580

избрах модела определено не заради външния вид. с 2 пъти по силно охлаждане е от този на кулър мастър.. Жените определно сме си изградили добро име че подбираме всичко по външния вид :D в моя защита ще кажа че харесах и модела HADES който определено не ми допада на външен вид..

Дайте ми съвет за видео картата, моля :(

Отговор: Безмислено е да се взима от най-скъпите модели в момента(още повече че монитора не може да изобрази максимума на това, което е в състояние да изведе ГТХ580). На прага сме на смяна в поколенията на видеокартите на реалното въвеждане на нови технологични процеси в производството им. Най-много до половин година ще има карти, пред които и най-мощните настоящи модели, ще бледнеят. Прочетете и редактираният ми предишен пост :D

• Автор

П.П. ЛОЛ, Сега погледнах офертата, бюджета доста е нараснал. Ако желаете, не бързайте още днес да поръчвате и уточнете крайният размер на сумата във Ваш пост. Почти съм сигурен, че колегите ще успеят да подберат и по-добри конфигурации при новият лимит! Особено, ако се включат някои определени хора, които са напред с материала, понеже и работят в тази област и през ръцете йм, не само на страниците на форума, а и реално са преминали стотици машини.

Току що проверих, мойто моделче го няма, така че кейса остава на кулър мастър. Бюджета нарастна пробно - ще е такъв само ако се съгласят на лизинг. Но компютъра едва ли може да чака дълго. Нямам на какво да работя в момента а това си ми е проблем. Но изключително много ще се радвам на мненията на хората, които споменахте. Ако могат да го оптимизират още ще е супер.

Оставям картата на Gigabyte GTX 570.

iliev72

Запален геймър е определено. Не мисля да се отказвам от силната конфигурация :( тъкмо ще ме нахъса и аз да попрочета и да науча някои неща.

Явно скоро ще се сменя и монитооор

Дайте ми съвет за видео картата, моля :(

много съм любопитен как разбрахте , че една има 2 пъти по-добро охлаждане от другата кутия ?!

правите ли разлика между FullTower , MiddleTower & MiniTower ?!

Работил съм за лизингови компании - от 2000 лв. в момента конфигурацията реално ще ви струва най-малко 3000 лв. и повече ! Не ви препоръчвам да взимате на лизинг !

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

Току що проверих, мойто моделче го няма, така че кейса остава на кулър мастър. Бюджета нарастна пробно - ще е такъв само ако се съгласят на лизинг. Но компютъра едва ли може да чака дълго. Нямам на какво да работя в момента а това си ми е проблем. Но изключително много ще се радвам на мненията на хората, които споменахте. Ако могат да го оптимизират още ще е супер.

Оставям картата на Gigabyte GTX 570

Ами оставям колегите да се пекат на бавен огън, още не съм пил сутрешното си кафе...Ще нагледам темата по-късно и ще "ръчна" тук-там, ако се наложи. Някои от хората са на работа днес и може би ще се включат чак довечера.

• Автор

Ами оставям колегите да се пекат на бавен огън, още не съм пил сутрешното си кафе...Ще нагледам темата по-късно и ще "ръчна" тук-там, ако се наложи. Някои от хората са на работа днес и може би ще се включат чак довечера.

Много благодаря :( аз междувременно ще звънна да попитам за лизинг за да знам коя от двете суми ще е крайна. Проблема е че следват 4 почивни дни което доста ще удължи и моята агония но по-добре компютъра да си струва.

Таз ГЛАДЕН :D))) iliev72

Oтносно кейсовете - до колкото видях HAF 932 e mid точно както и модела който бях избрала. Охлаждането вътре е различно. На кулър мастър половината е опционално. на NZXT всичко си е вътре още при купуването

Съжалявам ако съм объркала нещо. Именно за тов аи искам съвети, и мисля, дори че ги следвам. Ако бях някой мастър - нямаше да се допитвам до хора, които наистина разбират от това

Не знам къде сте гледали , но CM HAF-932 е FullTower ! Да не бъркате модела ! И нещо не виждам нещо да е optional освен PSU !

Относно картите на GB аз много резервиран !

Много благодаря :) аз междувременно ще звънна да попитам за лизинг за да знам коя от двете суми ще е крайна. Проблема е че следват 4 почивни дни което доста ще удължи и моята агония но по-добре компютъра да си струва.

Таз ГЛАДЕН :)))) iliev72

Oтносно кейсовете - до колкото видях HAF 932 e mid точно както и модела който бях избрала. Охлаждането вътре е различно. На кулър мастър половината е опционално. на NZXT всичко си е вътре още при купуването

Съжалявам ако съм объркала нещо. Именно за тов аи искам съвети, и мисля, дори че ги следвам. Ако бях някой мастър - нямаше да се допитвам до хора, които наистина разбират от това

Тази кутия не е задължителна, просто я избрах(в пост №4) защото е добра и се наместваше в предишният размер на бюджета, все пак в последният момент я смених с СМ 690 Advanced Lite Black, за да спестя някой лев. Даже с тези вентилатори, които си идват с кутията, ще се охлажда добре системата, Виж, ако беше избрана карта от класа на ГТХ580 или някой топмодел, а също и се занимавахте със сериозен оверклок, тогава щеше вероятно да се наложи да запълните и опционалните места за поставяне на вентилатори.

Таз ГЛАДЕН! :P

• Автор

Не знам къде сте гледали , но CM HAF-932 е FullTower ! Да не бъркате модела ! И нещо не виждам нещо да е optional освен PSU !

Относно картите на GB аз много резервиран !

Моята и без друго я няма в България и окончателно остава кулър мастър.

Тук съм за да търся помощ не за да споря с когото и да е. Най-млакото не разбирам въобще за да имам причина да споря. Възможно е да съм недогледала.

Относно видеокартата - не бях срещнала лошо мнение за GB. Вие какво бихте ми препоръчали?

Тази кутия не е задължителна, просто я избрах(в пост №4) защото е добра и се наместваше в предишният размер на бюджета, все пак в последният момент я смених с СМ 690 Advanced Lite Black, за да спестя някой лев. Даже с тези вентилатори, които си идват с кутията, ще се охлажда добре системата, Виж, ако беше избрана карта от класа на ГТХ580 или някой топмодел, а също и се занимавахте със сериозен оверклок, тогава щеше вероятно да се наложи да запълните и опционалните места за поставяне на вентилатори.

Таз ГЛАДЕН! :)

Току що говорих с Sky - предполагам че проблем с кредита няма да има. Не ми обясниха точно какви са им критерийте но все пак. Значи сумата става 2200 лв. А ако може и съвет за монитор който да си струва - супер :)

Аз ви го препоръчах - Palit :) За монитора е хубаво да кажете точно с какво ще се занимавате за да ви се препоръча правилният :) И много интересно тръгнахте отзад напред ! Първо се избира монитора - трябва да е хубав и да не вреди на зрението и всеки лв който дадете за него си заслужава :P Поне аз така размишлявам ! Карантии могат да се сменят , но монитора влия на здравето и важно да е качествен !

• Автор

Аз ви го препоръчах - Palit :) За монитора е хубаво да кажете точно с какво ще се занимавате за да ви се препоръча правилният :) И много интересно тръгнахте отзад напред ! Първо се избира монитора - трябва да е хубав и да не вреди на зрението и всеки лв който дадете за него си заслужава :P Поне аз така размишлявам ! Карантии могат да се сменят , но монитора влия на здравето и важно да е качествен !

Не съм мислила за монитор защото вече си имам LG E2260V - посочих го по горе. Но след като ми казаха че не е най-добрия избор за мощна видео карта явно ще го сменям рано или късно. И пак ще се избира да е подходящ за игрите на приятеля ми и да показва пълната мощност на видео картата. На мен не ми трябва нито видео картата нито монитора за това което работя - само рам и процесор.

Проблема е че ми трябва комп бързо, за да мога да работя, но като ще давам мн пари поне да си струва. Така че, конфигурацията ще се върти около game station, което ще е втората му роля :D

Моята и без друго я няма в България и окончателно остава кулър мастър.

Току що говорих с Sky - предполагам че проблем с кредита няма да има. Не ми обясниха точно какви са им критерийте но все пак. Значи сумата става 2200 лв. А ако може и съвет за монитор който да си струва - супер :)

Между другото, смятам че е най-добре да се изплати по възможност максимална част от сумата, а на лизинг да се подложи само остатъка, така че ако и да има лихва и колкото и да е размера и, все пак едно е да се изплаща и олихвява сума от 2200лв, друго е, примерно, върху остатъка от 2200-1400, т.е. върху 800лв. Предполагам че и Вие така мислите. Ако разбира се лихвата е малка, правилният вариант е цялата сума да бъде изплащана на лизинг, понеже ако срока на лизинга е по-голям от срока на гаранция на отделни компоненти, може да спечелите няколко месеца допълнителна гаранция. Повечето сериозни фирми осигуряват гаранционно обслужване за целият период, в който се изплаща дадена стока...Затова поговорете по въпроса с "Небесните" и изберете най-удачният вариант.

..............Относно процесора си помислете ! Това (к) е за хора които са много навътре в нещата и знаят как се клоква и знаят защо го правят !

За да не се получи ситуацията - имате Ферари , но трябва да го карате по нашите пътища и едвам вдигате 120км/ч с него :)

Ник`ви грижи с клока :) Дъната си имат едно тулче за клок, което работи в Уиндоус и с което спокойно системата се докарва над 4 ГХц , без много, много четене ........всъщност, бих казал, без никакво четене.

Ник`ви грижи с клока :) Дъната си имат едно тулче за клок, което работи в Уиндоус и с което спокойно системата се докарва над 4 ГХц , без много, много четене ........всъщност, бих казал, без никакво четене.

То и моето дъно има такъв туул , но нещо не се осмелявам да го тествам :)

• Автор

Между другото, смятам че е най-добре да се изплати по възможност максимална част от сумата, а на лизинг да се подложи само остатъка, така че ако и да има лихва и колкото и да е размера и, все пак едно е да се изплаща и олихвява сума от 2200лв, друго е, примерно, върху остатъка от 2200-1400, т.е. върху 800лв. Предполагам че и Вие така мислите. Ако разбира се лихвата е малка, правилният вариант е цялата сума да бъде изплащана на лизинг, понеже ако срока на лизинга е по-голям от срока на гаранция на отделни компоненти, може да спечелите няколко месеца допълнителна гаранция. Повечето сериозни фирми осигуряват гаранционно обслужване за целият период, в който се изплаща дадена стока...Затова поговорете по въпроса с "Небесните" и изберете най-удачният вариант.

ако взема 2500 лв на лизинг за 18 месеца се оскъпява с 350 лв. По 130 лв месечна такса.

Ако дам 1000-те които имам и взема останалите 1500 на лизинг - вдига се с 200 лв.

тези 150 разлика, разпръснати в месеците са някакви стотинки. Мисля че в конкретния случай всичко на лизинг ще е с минимална загуба.

Но си правя сметки без кръчмар. Все още не зная крайната конфигурация. А и ако ми предложите добър монитор ще се вдигне сумата.

Проблема е, че не зная дали ще се намерят хората които да ъп-нат конфигурацията достатъчно бързо. Не мога да остана дълго PC за работа

ахахах Невероятно :)

Значи процесора си остава! :P

Само още 6 компонента и ще имам на какво да работя :D

Не може да е само 350лв за 18 месеца ! Искаш да кажеш , че лихвата е под 10% ! Всеки лизинг е поне с 15%, нормално е 18-20% лихва ! Сметни го и ще видиш колко е оскъпяването !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.