Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква дънна платка за следната конфигурация

Featured Replies

kmvasilev едва преди няколко поста се разбра за виртуалните машини и т.н. ! Ставаше дума за дом.РС ;) ! Сега явно нещата придобиват друг привкус и ще видим докъде ще го докараме и май ще се разминат с гейминга !

• Отговори 81
  • Прегледи 8,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

kmvasilev едва преди няколко поста се разбра за виртуалните машини и т.н. ! Ставаше дума за дом.РС ;) ! Сега явно нещата придобиват друг привкус и ще видим докъде ще го докараме и май ще се разминат с гейминга !

Нищо в този смисъл няма да се размине, нещата са фифти-фифти. Единственият проблем е, че няма да стане за днес, да е готова машината дори да се направи поръчката. Първо ще трябва да се осигурят и тези части, ако има такива, които не са налични на склад и евентуално ще се вземат от други фирми, които са в най-едрата част на бранша. После сглобяване, тестване поне няколко часа и така...

Аз нямах сили и време да прочета всичко в темата. По моите стандарти става дума за играчкане а не за сериозна виртуализация. Преди няколко поста е споменато уж за виртуализация, но нищо повече ? Е, ако съм проспал нещо моля да бъда извинен. За дъното, както драснах едно ей такова е достатъчно - http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=44292

Здравей слайдерум, поне 12 ГБ ако ще храни постоянно вирт.машини. За всички останало е много относително, просто защото видео картата и гейминга явно са по-важни.

да видим колко сериозно това с виртуалните машини и сървърите и тогава ще видим кое ще остане , кое ще се подменя !

• Автор

да видим колко сериозно това с виртуалните машини и сървърите и тогава ще видим кое ще остане , кое ще се подменя !

Изключително много благодаря на всички!! Никога не съм предполагала че толкова много хора ще ми помогнат.

За съжаление компютъра вече е поръчан.. просто се надявах да мога да работя тези 4 дни което не се получи ;)

Крайната конфигурация ще я кача след няколко минути. Компа ще е при мен в понеделник :D но веднага ще дам отзиви и съм сигурна че ще са страхотни.

Особено много искам да благодаря на

sliderum,

за невероятното търпение което вложи :D

Аз нямах сили и време да прочета всичко в темата. По моите стандарти става дума за играчкане а не за сериозна виртуализация. Преди няколко поста е споменато уж за виртуализация, но нищо повече ? Е, ако съм проспал нещо моля да бъда извинен. За дъното, както драснах едно ей такова е достатъчно - http://mostbg.com/mo...px?itemid=44292

Здравей слайдерум, поне 12 ГБ ако ще храни постоянно вирт.машини. За всички останало е много относително, просто защото видео картата и гейминга явно са по-важни.

Впрочем никакъв проблем няма, ако се наложи, да се качи още един 8ГБ кит по нататък във времето. Това зависи от какво ще се мачка на виртуалните щайги(и колко накуп ще са едновременно активни), самите апликации са колкото за единият зъб на избраната машина.Пък и едва ли ще се налага да се пазят всички временни файлове в оперативната памет. Мацето е работило дейността досега, на предполагам прилично по-стара и почти сигурно с по-ниски параметри машина(е ако си е бил сървър ползуван за работна станция, въпроса с параметрите, включително обема на оперативната памет може и да е бил в повече, но не се знае, дали е така)..Ако си спомням правилно собствена, която е "приватизирана" от крадци(?)

и до скоро го правех но ни обраха

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Впрочем никакъв проблем няма, ако се наложи, да се качи още един 8ГБ кит по нататък във времето. Това зависи от какво ще се мачка на виртуалните щайги(и колко накуп ще са едновременно активни), самите апликации са колкото за единият зъб на избраната машина.Пък и едва ли ще се налага да се пазят всички временни файлове в оперативната памет. Мацето е работило дейността досега, на предполагам прилично по-стара и почти сигурно с по-ниски параметри машина(е ако си е бил сървър ползуван за работна станция, въпроса с параметрите, включително обема на оперативната памет може и да е бил в повече, но не се знае, дали е така)..Ако си спомням правилно собствена, която е "приватизирана" от крадци(?)

Дам, крадци :)

Останах без телевизор, без комп и един тон друга техника която ще се възстановява поетапно но компютъра ми беше важен, беше само с 6 гига рам, процесора дори не може да се мери със сегашния и издишаше.. ай по-скоро ми направиха услуга, ако не ме бяха обрали нямаше скоро да заделя пари за това. За виртуалките там RAM-та е "колкото повече, толкова повече" в общи линии сега просто ще работя по бързо. Никога не съм стартирала повече от 4 наведнъж :) дори няма да го натоваря сегашния комп :)

след малко ще прочета какво сте писали докато ме нямаше, ето конфигурацията

Motherboard - ASROCK Z68 EXTREME4, Z68

CPU - INTEL CORE i7-2600K, 3.40GHz, 8M, BOX, LGA1155

RAM - 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz, CMZ8GX3M2A1600C8

HDD - WD 1024GB 32MB SATA3 Blue

Video Card - Gigabyte 1280M GTX570 N570OC-13I DDR 5 PCI-E

Захранване - SEASONIC SS-620GB Bronze, 620W

Кутия - CM HAF-922 BLACK, w/o PSU

sliderum - май всичко което е вътре е предложено от теб в един или друг пост :) с изключение на харда, който човека ми подмени на място и аз видях вкъщи :D но ме увери, че е по-дбория избор. Още веднъж благодаря. След минути ще прочета и пропуснатите постове

Редактирано от l0llita (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.