Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо сме зле

Featured Replies

Проблема, не е че са станали, а защо и как! Дали начините за достигане на тези "успехи" имат нещо общо с хуманността, с природата на човешкото същество, или идентифицират наличието на друга раса вътре в човечеството - раса на хищници, на извънземни(метафорично казано)?

Именно това бях написал в предният си пост, но Алекс&.... не го е разбрал.
  • Отговори 106
  • Прегледи 6,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Отделно, специалистите веднага са ги наемали на работа в някоя фирма, тогава "държавна".

Работеха по разпределение и се случваше човек да го разпределят да работи далеч от населеното място, където живее. А и там нещата опираха до връзки. :)

По принцип бедния човек не търси грешките в себе си,а се оправдава с това,че другите са му виновни.Било,че са забогатяли с дрога,хазарт. Не е склонен да рискува.Един прост пример.Един човек за когото работех,просто е имал едно време два апартамента и е продал единия.Отворил е склад за вторични суровини като е прозрял,че ромите и клошарите ще му снасят материал.Сега е много добре.Но ти Живко не искаш нищо да рискуваш а да ти падне нещо ей така. Има и мафиоти да,но те живеят малко.Рискуват живота си.А ти и това не би рискувал.Примери колкото искаш. Еми давай рискувай.

Има и мафиоти да,но те живеят малко.Рискуват живота си.А ти и това не би рискувал.Примери колкото искаш.

Тия романтични щуротии ги говори на някой друг. Това са евтини сюжети от киното, а в реалността нещата стоят доста по-различно. :)

Да изброявам ли умрелите мафиоти.Щом са щуротии.

По принцип бедния човек не търси грешките в себе си,а се оправдава с това,че другите са му виновни.Било,че са забогатяли с дрога,хазарт.

Не е склонен да рискува.Един прост пример.Един човек за когото работех,просто е имал едно време два апартамента и е продал единия.Отворил е склад за вторични суровини като е прозрял,че ромите и клошарите ще му снасят материал.Сега е много добре.Но ти Живко не искаш нищо да рискуваш а да ти падне нещо ей така.

Има и мафиоти да,но те живеят малко.Рискуват живота си.А ти и това не би рискувал.Примери колкото искаш.

Еми давай рискувай.

Да ти изброя ли колко нарушения на закона е направил твоя човек докато е взимал някои забранени за неговата дейност метали, като е вземал забранени изделия(крадени капаци на шахти, решетки на водосъбирателни шахти, бракувани снаряди крадени от поделения или такива от втората световна война изровени от не знам къде. Освен това, далеч не всеки му се намират два или повече апартамент, от които единият свободен да го продаде. То, можем и по тертипа с мръсната после избърсана и продадена по-скъпо ябълка. Само че колкото и търговци със зеленчуци да познавам, никой не е прокопсал повече от това да издържа семейството си, при това защото са в сивия сектор, касовите им апарати са само за украса...

Впрочем, кого убеждавам в момента? : Алекс или Рамзес...

Вие решихте,че вашия статус трябва да е като на западняка.Защо да не е като на китаеца или африканица? Кой избра това? Ти слайдерум си по цял ден във форума.Еми работи.Млад си.Ако една работа не ти стига намери си още една. Картината в българското село е,че младите са по кафенетата а старите на полета.Млад човек да си видял на нивата?

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

1. Сега дори термина "анархия" обедня и се изпразни от съдържание, защото е твърде мек и безсмислен за употреба за описание на реалността в България...Докато все още се нарича България...

2. Това са митове, легенди и съвсем целенасочена лъжлива пропаганда...Ще го стигнем на кукуво лято!

Най-вероятно няма да ги стигнем никога, но бихме могли да намалим разстоянието.

Причината да се чувства някой зле, няма нищо общо с икономическото състояние, а с психичното.......

Причината да се чувства някой зле, няма нищо общо с икономическото състояние, а с психичното.......

Не ми ги разправяй тия - друго си е да си имаш повечко парички! :D

По принцип бедния човек не търси грешките в себе си,а се оправдава с това,че другите са му виновни.Било,че са забогатяли с дрога,хазарт.

Не е склонен да рискува.Един прост пример.Един човек за когото работех,просто е имал едно време два апартамента и е продал единия.Отворил е склад за вторични суровини като е прозрял,че ромите и клошарите ще му снасят материал.Сега е много добре.Но ти Живко не искаш нищо да рискуваш а да ти падне нещо ей така.

Еми давай рискувай.

Обаче, защо някои хора се опитват да изместят дискусията от текущата ситуация на територията на цялата държава към персонализиране към някого?

Да, много хора забогатяват по напълно нелегален начин-укриване на данъци, измами, нелоялна конкуренция, заплахи, освен трафика на нелегални и незаконни продукти, хора и оръжия.

Циганите, които са носили вторичните суровини, може да за крали жици и железопътни релси, например, нали?

А, Иване, кой нормален човек би си рискувал живота напразно? Парите не можеш да ги отнесеш в гроба.

Вие решихте,че вашия статус трябва да е като на западняка.Защо да не е като на китаеца или африканица?

Кой избра това?

Ти слайдерум си по цял ден във форума.Еми работи.Млад си.Ако една работа не ти стига намери си още една.

Картината в българското село е,че младите са по кафенетата а старите на полета.Млад човек да си видял на нивата?

Картинката в селата е, че младите, с малки изключения са на работа в града, а старите-на работа в полето. Или младите въобще са отишли да живеят в града. Защото с доходи от селско стопанство и животновъдство, както писах преди 10-тина поста, едвам се преживява.

Ние сме Европейска държава и предвид икономиката и развитието преди 89-та, нормално е сега да бъдем ПО-ДОБРЕ от тогава, а не да бъдем по-зле и да паднем на нивото на африканеца или пакистанеца. Нищо против тези хора нямам, но всичко друго освен възход от положението преди 89-та би значело падение. А както знаем, уж Европейските държави се движат нагоре в иконимическото и социално развитие, здравеопазване и култура.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Не ми ги разправяй тия - друго си е да си имаш повечко парички! :D

Верно е, ама трябва и да имаш малко акъл........А и пари на тепсия никой не дава, не става само с ядене...........

Търси начини.Никой не ти е виновен.Защо дойде в България?Глупаво си постъпил.Самоопределението ви за европейци и жаждата за статус ви изиграва лоша шега.Европа на изток свършва с Австрия и Унгария.

Търси начини.Никой не ти е виновен.Защо дойде в България?Глупаво си постъпил.Самоопределението ви за европейци и жаждата за статус ви изиграва лоша шега.Европа на изток свършва с Австрия и Унгария.

Да бе, да...Ама те и в Япония бяха по-добре преди трагедията с атомната електроцентрала. Те и в Русия в момента са с една идея по-добре. 400-500лв пенсия, отоплението ти е стотинки, готвенето-на газовите печки, топлата вода-евтина, само плащаш за ток колкото за телевизор, пералня, крушки и компютър евентуално. И някой друг битов уред, ако имаш такъв.

Аз може и да търся начини, но те не включват нелегални и незаконни дейности. Не искам да го забатача и да свърша с куршум в главата или взривен.

Ние СМЕ Европейци. България е една от НАЙ-СТАРИТЕ държави в Европа. Тук се е развивала богата книжовна и просветна дейност. Всички ние едва ли искаме повече от това да живеем сравнително добре, в сравнително организирана държава, с добро здравеопазване, образование и правосъдие. Плащаме данъци, плащаме това, плащаме онова, жули ни държавата, а като компенсация-затъваме във все по-голяма тиня.

Предпочитам тоя на аватара ни да се вдигне от гроба и да ни "оправи", отколкото ситуацията в момента.

:D:) Постояното сравняване на България с Африка или Китай, не показвали колко ниско сме паднали? Като сме там, защо гледаме към Европа? Отричане на истината и завирането на глава в топлия пясак на "живуркането" ни показва способноста ни, за релна представа за заобикалящият ни хаос и човешка нищета.Някои хора нямат работа тук, "интелектуалният потенциал" ги прави добри български политии. :) :)

Знаеш ли, Алекс, при теб се наблюдава много интересен психологически процес. Сам казваш, че си безработен, което явно ти тежи и те е довело до това да се идентифицираш с отсрещната страна - тези, които държат и дават парите - и да пишеш все едно самият ти си работодател. Помисли си малко по въпроса. :D

Между другото - парите са нещо, което е най-справедливо разпределено между всички хора по света - на никого не му стигат :D

Аз мисля като работодател,благодарение на бившата ми шефка.Тя ми проми мозъка.Вие мислите като наемни работници и това ви пречи.Като падна комунизма хора си продадоха апартаментите и цели семейства спяха по бежански лагери.Канада,САЩ.И сега са много добре.А ние,които ни беше страх да рискуваме и си останахме тука сега им завиждаме.Без риск нищо нестава.

Аз мисля като работодател,благодарение на бившата ми шефка.Тя ми проми мозъка.Вие мислите като наемни работници и това ви пречи.Като падна комунизма хора си продадоха апартаментите и цели семейства спяха по бежански лагери.Канада,САЩ.И сега са много добре.А ние,които ни беше страх да рискуваме и си останахме тука сега им завиждаме.Без риск нищо нестава.

Хайде сега, цяла България с все семействата си да се изнесем в Канада, като си продадем апартаментите и територията на Турция или пък всички да станем работодатели, а никой да не работи за нас или ние за него...Ма нали ако се махнем, циганите ни ще измрат от глад, или ще се наложи, за да не стане това, да напуснат територията на страната...Ей, Алекс ти си гений! Благодарение на теб намерих начин да се отървем от циганите, без да ги дискриминираме, бием, убиваме или да ги прогонваме насилствено... :D

Уважаеми младежо, не са ти промили мозъка, просто са го извадили :D .

Причината да се напусне родината е в окаяното и състояние и безсилие на хората.Не забравяйте, че оставането е по-голям риск!

Спирам да пиша по тематата.Както казах индивидуализма.Всеки сам намира начин.Както казах,просто приемете,че комунизма е паднал 2009 и сега тепърва започваме икономическо развитие.20 години бяха загубени в политически и икономически лутания.Видно е с просто око къде свършва Европа. България е стара държава но смесица.Не е чиста раса.Много паплач е имало по нашите земи.Това явно се е отразило и до днес психологически,геномно.

Слепотата на някои индивиди е неизлечима. Безмислен спор водим.Нека минат няколко години и да продължим тогава. :D

Спирам да пиша по тематата.Както казах индивидуализма.Всеки сам намира начин.Както казах,просто приемете,че комунизма е паднал 2009 и сега тепърва започваме икономическо развитие.20 години бяха загубени в политически и икономически лутания.Видно е с просто око къде свършва Европа.

България е стара държава но смесица.Не е чиста раса.Много паплач е имало по нашите земи.Това явно се е отразило и до днес психологически,геномно.

Недей спирай да пишеш. Б.Б. ; Цв.Цв.и дявола Дянков + бившата "плевня" заедно с неговия наследник на поста - твоите любимци, явно не са панацеята, която ще спомогне излекуването на обществото и решаването на националните въпроси и проблеми.

П.П. Освен ако Б.Б. не ти хариже Цветелинката...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Интересно предложение - да забравим, че са минали 20 години, и да броим, че от 2009 година е свършил режима на Живков ...Хммм. Някога така Римските императори са "занулявали" летобороенето и всеки път, когато се е издигнел нов император - започвала година 1 от "златния век". Мда. А аз вече съм добре.Няколко кафета, коли - и вече не съм зле :D

Интересно предложение - да забравим, че са минали 20 години, и да броим, че от 2009 година е свършил режима на Живков ...Хммм.

Някога така Римските императори са "занулявали" летобороенето и всеки път, когато се е издигнел нов император - започвала година 1 от "златния век".

Мда.

А аз вече съм добре.Няколко кафета, коли - и вече не съм зле :D

Блазе ти че само от това се задоволяваш. Ако нямаше операции можеше и бира да метнеш...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.