Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с оптичния интернет

Featured Replies

Здравейте приятели! Реших да си сменя кабелния интернет /който беше много добър, фирмата също/ и да мина на оптичен интернет, на позната фирма, от която също съм бил много доволен преди години. Всичко е изпълнено и скоростта ми не е лоша за цената. когато тегля с торент тракера примерно от замунда, нямам никакъв проблем и ме удовлетворява напълно скоростта. тук нямам никакви забележки. Плачевното е, че отварянето на каквато и да е страница с браузера /Хром, Лиско/ много се забавя процесът и отнема почти минута. Никога до сега не съм имал такъв проблем. До скоро ползвах WI-Fi от близкия хотел и скоростта беше изключително малка, но не съм губил толкова време за отваряне на основната страница на който и да е сайт. Сега е мъчително. Все едно имам скорост от близкото минало по телефонна линия. Дано ме разбирате, какво искам да кажа. А момчетата от новата фирма ги познавам и няма да ме подведат и да излагат фирмата. Ако някой се съмнява за вируси - сигурен съм че нямам. Компютърът редовно се проверява и сканира всеки петък с Аваст серкюрити.Това се наблюдава със всеки сайт докато с предния доставчик въобще съм няма този проблем.Без значение какво тегля и от къде, тогава скоростта е много добра и нямам забележки. Ще ви приложа и снимка с тест на скоростта като информация. Пингът също е отличен. Ще ми бъде полезно да споделите някой съвет, преди да потърся доставчика. А доставчикът е с необходимото реноме в целия Великотърновси окръг "EVO. BG" Бих се радвал да споделите вашите мнения и като че ли днес имаше точно такъв описан случай в същия подфорум. Предварително благодаря на всички ВИ!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 51
  • Прегледи 6k
  • Създадено
  • Последен отговор

....

Бих се радвал да споделите вашите мнения и като че ли днес имаше точно такъв описан случай в същия подфорум.

Предварително благодаря на всички ВИ!

Няколко бързи препоръки:

- опитай да настроиш DNS на примерно 8.8.8.8

- опитай да изтеглиш нещо с директно теглене, примерно това: ftp://ftp.redhat.com/redhat/linux/enterprise/6Workstation/en/os/SRPMS/openoffice.org-3.2.1-19.6.el6.src.rpm

- ако си вързан директно провери на мрежовия адаптер колко са грешките по канала, някои от firmware го имат за марпрутизатори

Звучи ми като проблем с DNS. Автоматично ли се раздава адресът?

Публикувано изображение

Ето как е при мен. Ето как е при мен.

Оптичният кабел е вързан към някаква кутийка на "Нокия" . не съм пипал още нищо и никъде. Ужас! Аз не могда да ви кача коментара си от тази скорост сега. толкова е бавна, че в момента правя редакция на поста и се включвам във времето

този проблем със всички браузъри ли е? може да опиташ и тези настройки,вършат работа. http://www.vbox7.com/play:9ac0c717&al=2&vid=5998928 дано бързо си решиш проблема.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

този проблем със всички браузъри ли е?

може да опиташ и тези настройки,вършат работа.

....

дано бързо си решиш проблема.

Видеото не съществува

Пробвай с това тулче.Сложи чавки на всичко.HJT-team ми го е препоръчвало.

този проблем със всички браузъри ли е?

може да опиташ и тези настройки,вършат работа.

http-~~-//www.vbox7.com/play:9ac0c717&al=2&vid=5998928

дано бързо си решиш проблема.

DaДа! абсолютно със всички браузери. вече два дена правя разни тестове за да не се излагам, но съм убеден, че нещо не е наред. Като мина на WI-Fi /не от доставчика/ Всичко е ОК!

start-run-пишеш: gpedit.msc komputer konfiguration administrative templates network qos packet scheguler limit reservable bandwidth слагаш отметка на enable и вдигаш стойноста на 100. по бързо зарежда.дано ти помогне.

Опитай с друга антивирусна да прегледаш, примерно с Avira защото не всичко се засича от 1 програма. Виж си torrent клиента, ако с BitComet, Azureus ( зле настроен ), може твоето IP да е флууднато и тогава стига да си смениш IP-то зада се оправи ( или махаш торент клиента и чакаш няколко дни ) . А пък може и шейпъра да ти е повреден ( това което ти лимитира скороста от доставчика ).

start-run-пишеш: gpedit.msc

komputer konfiguration

administrative templates

network

qos packet scheguler

limit reservable bandwidth

слагаш отметка на enable и вдигаш стойноста на 100.

по бързо зарежда.дано ти помогне.

И защо е това? За да запази 100% от ширината на връзката за системата, вместо за потребителя?

Стефчо я сканирай с Malwarebytes и Superantispyware.Колегата е прав,че е дна програма не засича всичко.

Taка и не разбрахме дали проблемът е с DNS, т.е авторът не сподели информацията с нас. Eто DNS IP адресите на Open DNS-Pref.=208.67.222.222, Alt= 208.67.220.220 Eто DNS IP адресите на Google DNS-Pref.=8.8.8.8, Alt=8.8.4.4 Щом авторът има проблем с тази връзка, но не и с други, то проблемът е най-логично да е в мрежовата връзка. За всеки случай-Един лог от Wireshark прикачен като zip архив би помогнал. Нека се логне момента откъм включването на браузера и опит да се отвори сайт. Евентуално едно премахване на драйвера за жичната LAN карта и инсталирането му на ново може да помогне... Извинявам се за многократното редактиране на поста!!!!

Taка и не разбрахме дали проблемът е с DNS, т.е авторът не сподели информацията с нас.

Eто DNS IP адресите на Open DNS-Pref.=208.67.222.222, Alt= 208.67.220.220

Eто DNS IP адресите на Google DNS-Pref.=8.8.8.8, Alt=8.8.4.4

Щом авторът има проблем с тази връзка, но не и с други, то проблемът е най-логично да е в мрежовата връзка.

За всеки случай-Един лог от Wireshark прикачен като zip архив би помогнал. Нека се логне момента откъм включването на браузера и опит да се отвори сайт.

Евентуално едно премахване на драйвера за жичната LAN карта и инсталирането му на ново може да помогне...

Извинявам се за многократното редактиране на поста!!!!

Благодаря на Всички ви! Утре имам уговорката да прегледат всичко, защото не дават да се рови по тяхните устройства. Уверен съм, че има нещо, но ще ги почакам. В момента сканирам, както ме посъветвахте, с други антивирусни. мТорента е изключен и ще го деинсталирам за 2-3 дни, както е написал колегата. когато правиха опроводяването и настройката на тази кутия с периферно зрение забелязах, че нещо не са доволни за момента, но като че ли всичко изглеждаше добре. утре ще се срещна и обезателно ще Ви дам пълна информация по този проблем. Преустановяваме за сега.

Благодарности на Всички ВАС!

DaДа! абсолютно със всички браузери. вече два дена правя разни тестове за да не се излагам, но съм убеден, че нещо не е наред. Като мина на WI-Fi /не от доставчика/ Всичко е ОК!

И за кое да се излагаш? нищо срамно няма когато питаш.. срамно е когато нищо незнаеш но се правиш че знаеш. :)

Здравейте приятели!

Реших да си сменя кабелния интернет /който беше много добър, фирмата също/ и да мина на оптичен интернет, на позната фирма, от която също съм бил много доволен преди години.

Всичко е изпълнено и скоростта ми не е лоша за цената. когато тегля с торент тракера примерно от замунда, нямам никакъв проблем и ме удовлетворява напълно скоростта. тук нямам никакви забележки. Плачевното е, че отварянето на каквато и да е страница с браузера /Хром, Лиско/ много се забавя процесът и отнема почти минута. Никога до сега не съм имал такъв проблем. До скоро ползвах WI-Fi от близкия хотел и скоростта беше изключително малка, но не съм губил толкова време за отваряне на основната страница на който и да е сайт. Сега е мъчително. Все едно имам скорост от близкото минало по телефонна линия. Дано ме разбирате, какво искам да кажа. А момчетата от новата фирма ги познавам и няма да ме подведат и да излагат фирмата. Ако някой се съмнява за вируси - сигурен съм че нямам. Компютърът редовно се проверява и сканира всеки петък с Аваст серкюрити.Това се наблюдава със всеки сайт докато с предния доставчик въобще съм няма този проблем.Без значение какво тегля и от къде, тогава скоростта е много добра и нямам забележки. Ще ви приложа и снимка с тест на скоростта като информация. Пингът също е отличен. Ще ми бъде полезно да споделите някой съвет, преди да потърся доставчика. А доставчикът е с необходимото реноме в целия Великотърновси окръг "EVO. BG"

Бих се радвал да споделите вашите мнения и като че ли днес имаше точно такъв описан случай в същия подфорум.

Предварително благодаря на всички ВИ!

Наистина до преди една година интернета беше много добре при тази фирма , но сега ситуацията е коренно различна и международния го няма никакъв. С приоритет са някои сайтове като замунда, vbox и още няколко.

Жалко ще е ако си подписал договор 2 години ( от медна мрежа на оптична абонатите се задължават да подпишат договор ).

Изпълни

tracert abv.bg

или

tracert kaldata.com

Покажи резултата.

Щом

Като мина на WI-Fi /не от доставчика/ Всичко е ОК!

едва ли проблема е при теб

Също може да покажеш и резултата от

ping kaldata.com -f -n 50 -l 1464

Редактирано от nicicom (преглед на промените)

Наистина до преди една година интернета беше много добре при тази фирма , но сега ситуацията е коренно различна и международния го няма никакъв. С приоритет са някои сайтове като замунда, vbox и още няколко.

Жалко ще е ако си подписал договор 2 години ( от медна мрежа на оптична абонатите се задължават да подпишат договор ).

Договорът ми е за една година, но още с инсталацията имах няколко проблема .Все пак аз бях много доволен от фирмата. Скоро моя приятел подписа договор към тях и връзката е отлина. Никакви проблеми при него, докато при мен още с вклюването и да видим до къде ще бъде.

Изпълни

tracert abv.bg

или

tracert kaldata.com

Покажи резултата.

Щом

едва ли проблема е при теб

Също може да покажеш и резултата от

ping kaldata.com -f -n 50 -l 1464

Не мога да направя снимка, защото след като проете третия или етвъртия адрес и прозореца се скрива. Изита някакви адреси

Договорът ми е за една година, но още с инсталацията имах няколко проблема .Все пак аз бях много доволен от фирмата. Скоро моя приятел подписа договор към тях и връзката е отлина. Никакви проблеми при него, докато при мен още с вклюването и да видим до къде ще бъде.

Не мога да направя снимка, защото след като проете третия или етвъртия адрес и прозореца се скрива. Изита някакви адреси

Start Menu->Run, в полето пишеш CMD

Ще ти излезе командният ред./Черен прозорец с бели надписи/ Там пишеш командите и прозореца няма да се скрива.

Резултатите можеш евентуално да ги дадеш като картинки.

След смяна на DNS и преинсталиране на драйвера на жичната LAN карта проблемът наличен ли е?

Ако е така, изтегли Wireshark и да видим лога от програмата. Пускаш го да логва LAN-ката.

Все пак аз бях много доволен от фирмата. Скоро моя приятел подписа договор към тях и връзката е отлина. Никакви проблеми при него, докато при мен още с вклюването и да видим до къде ще бъде.

Говори се, че ще ги купуват, така че не се знае какво ще стане. В момента гледат бързо да прехвърлят абонати от мед на оптика, така че когато продават да имат колкото се може повече абонати на оптика. Вървят слухове, че 1 абонат на оптика ще се продава за 150 евро.

Определено е проблем в мрежата на доставчика

От снимката с резултатите от ping не се вижда загуба на пакети или голямо закъснение.

Пробвай пак но вместо 1464 въведи 1472

ping kaldata.com -f -n 50 -l 1472

Редактирано от nicicom (преглед на промените)

за да се видят trace резултатите може да се ползват следните команди:

tracert kaldata.com >>c:\kaldatata.txt
или:

tracert abv.bg >>c:\abv.txt
относно пинг-а командата е аналогична:

ping kaldata.com -n 50 -l 2000 >>c:\ping_kaldata.txt
като всяка команда ще генерира съответния файл в с:\ съдържанието на който лесно ще прикачите :P

П.П. Интересно е че аз не мога да пингна kaldata.com с пакет 2500 :D

странна работа

Редактирано от Bily-79 (преглед на промените)

От снимката с резултатите от ping не се вижда загуба на пакети или голямо закъснение.

Пробвай пак но вместо 1464 въведи 1472

ping kaldata.com -f -n 50 -l 1472

Каква загуба на пакети? Не прочете ли, че автора на темата е с оптика. С торентите няма проблем. Какво си мислиш, че ще постигнеш с тези пингове???

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.